Snapshots-Still lifes

χαχαχαχα
εχω τους 17-40,24-105,70-200,100 macro(οχι τον L), 50 1.4
τον 50 αρη μαλλον θα τον πουλησω τωρα που πηρα τον 35αρη

πηρε ενας φιλος μου τον 35/1.4 και αυτος περιπου τα ιδια λεει, ο καλυτερος φακος που εχει, εστιαζει σωστα, και ειναι αρκετα καλος απο το φ1.4, τον εχει συνεχεια στη μηχανη του. Τωρα μαζευει για fullframe:)

Απλα Paul, αν ειναι ο πρωτος του L, ειναι λογικο να ειναι ενθουσιασμενος (χωρις να τον ξερω τον ανθρωπο,:grinning-smiley-043 τι ειδους εμπλοκη εχει με τη φωτογραφια)...

Εδω ομως ο Beavis τους εχει φαει με το... κουταLι... :flipout:

Απλα Paul, αν ειναι ο πρωτος του L, ειναι λογικο να ειναι ενθουσιασμενος (χωρις να τον ξερω τον ανθρωπο,:grinning-smiley-043 τι ειδους εμπλοκη εχει με τη φωτογραφια)...

Εδω ομως ο Beavis τους εχει φαει με το... κουταLι... :flipout:

ναι αλλα τα L του φτωχου, τα 4αρια δηλαδη οχι τα 2,8 :flipout:

Πάρε κόσμε...

7550292048_3b9d2b526e_c.jpg

Χε χε... και μενα μ αρεσει (επειδη την βλεπω σε χαμηλης φωτεινοτητος ματ οθονη ομως)... ποσο να κρατησεις κι εσυ στην αποτοξινωση, εδω ανοιξε νεο νημα για HDR (μα τι κανουν οι διαχειριστες, επιτρεπουν τα σκληρα να κυκλοφορουν ελευθερα??? :flipout:)...

Παντως, εχω την εντυπωση, οτι οταν εχουμε τοσο γρασσιδι (ή γενικως πρασινοκιτρινες καταστασεις) που ειναι και εντονα φωτισμενο απο τον ηλιο, αν ψαχτουμε με το Hue, θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα και οχι αυτο το τοσο εκτυφλωτικο.

Με τον 35 ειναι? Εχεις κανει κροπ?

Πχ στη δικια μου παραπανω με το ελικοπτερο, πειραξα το hue για να σκουρυνει η πρασιναδα... (το παρακανα ομως με το σαρπεν)...

δεν θελω να δικαιολογηθω αλλα εχω την εντυπωση οτι απο adobe RGB που τις εχω οταν τις κανω sRGB αλλαζουν δραματικα μερικες φορες
εννοειται ειναι πουσαρισμενο το πρασινο αλλα οχι και οπως το βλεπω εδω
με τον 70-200 ειναι Ηλια

Πολυ ωραια η δευτερη... τωρα που εγινες εξπερτ στο HDR αποφασισες να το ελατωσεις... :flipout:

Εγω που δουλευω και τα color samplers στο φωτοσοπ, κατα τη μετατροπη απο adobe σε srgb παντα αλλαζουν οι τιμες στα καναλια RGB κατα μια το πολυ δυο βαθμους ομως, συνηθως σε ενα ή δυο απο τα τρια (στο μαυρο και στο λευκο σημειο που εχω μαρκαρισμενα, δεν ξερω τι γινεται στους μεσαιους τονους)...

...αυτο, αλλοτε εχει εμφανη διαφορα στα χρωματα και αλλοτε αμελητεα... δεν εχω ξεκαθαρισει σε τι οφειλεται το μεγεθος της αλλαγης...

δεν θελω να δικαιολογηθω αλλα εχω την εντυπωση οτι απο adobe RGB που τις εχω οταν τις κανω sRGB αλλαζουν δραματικα μερικες φορες
εννοειται ειναι πουσαρισμενο το πρασινο αλλα οχι και οπως το βλεπω εδω
με τον 70-200 ειναι Ηλια

Oι φωτο σου δεν έχουν ενσωματωμένο χρωματικό προφιλ (sRGB, AdobeRGB ...). Πως κάνεις την μετατροπή και την αποθήκευση ??.

Αν υποθέσουμε οτι όπως λές έχει γίνει μετατροπή σε sRGB και απλά παρέλειψες να ενσωματώσεις το srgb στο σώσιμο ... χρειάζονται άνοιγμα με Photoshop, εκχώρηση προφιλ sRGB και σώσιμο με τικαρισμένο το "προφιλ icc" στις επιλογές αποθήκευσης. Θα δείχνουν κάπως έτσι ... είναι σωστές ??.

Attachments

• _MG_6162-sRGB.jpg
    _MG_6162-sRGB.jpg
    176.3 KB · Views: 249
  • _MG_6251_2_3_tonemapped-sRGB.jpg
    _MG_6251_2_3_tonemapped-sRGB.jpg
    190.2 KB · Views: 248