Snapshots-Still lifes

Παίζοντας με bokeh και αγριολούλουδα μια και ζουζουνια ακόμα λίγα πράγματα

και σε b/w

Γιωργο, στην πρωτη το εστιασμενο χανει απο το ομοιοχρωμο φοντο και στη δευτερη ενοχλει η θαμπαδα που αφησες γυρω γυρω...

Θαμπάδα τι εννοείς τους τόνους των σκιών ή κάτι άλλο?
Με εξαίρεση το bw δεν είναι ιδιαίτερα πειραγμένη το background ήταν "πολύχρωμο" η φλασιά και το dof λόγω το f3.5 στον 90αρη είναι υπευθυνα για όλα

Last edited:
Tην κατεβασα και της εδωσα +3 exposure... βλεπεις οτι οι γωνιες ειναι -σωστα- κρασαρισμενες εντελως, αλλα στη μεση εχει καποιο φως...
Κατα τη γνωμη μου, επρεπε να κρασαρεις ενα κλικ παραπανω τα μαυρα, γιατι εκει γυρω γυρω απο το λουλουδι, στο κεντρο της φωτο, αχνιζαν τα λευκα... τιποτε ιδιαιτερο δηλαδη, ενα κλικ πιο κοντραστατη θα την προτιμουσα...

12405152294_382763c32c_z by 1L1as, on Flickr

χρησιμοποιώ ένα έτοιμο Preset στο Lr και τώρα που το λες έχει -29 βινιέτα από ότι βλέπω. Γενικά προσπαθώ να φτιάξω ενα σετάκι με b/w στη φύση
το φόντο στην προ b/w ήταν περίπου έτσι (μία άλλη έκδοση λιγότερο καλλιτεχνική)

Αφού δεν σου αρέσουν οι καλλιτεχνικές μου θα ποστάρω τα ζουζούνια που τα αποφεύγεις :flipout:

Eγω, δεν σχολιασα το καλλιτεχνικον του πραγματος, αλλα το τεχνικον... και τωρα που διαβαζω αυτα περι πρησετ, βλεπω οτι θελεις προπονηση... μα καλα !!! πρησετ στο λαιτρουμ? 2-3 sliders εχει ολα κι ολα, τεμπελης μας βγηκες... :flipout:

επειδή μπορεί να μην κατέχω πολλά από επεξεργασία αλλά δοκιμές κάνω μου λες δηλαδή για την πρώτη ότι μια ανεστίαστη (που τυχαία έχω :flipout:) θα ήταν καλυτερη?

Thanks που ασχολείσαι

Oχι βρε, λεω οτι το μεσαιο λουλουδι που εχεις εστιασμενο, και ειναι το κυριως θεμα σου, χανεται, χανει την δυναμη του, γιατι ακριβως απο πισω υπαρχει ιδιο χρωμα και το σκεπαζει, δεν ξεφονταρει οσο θα επρεπε, στα ματια μου τουλαχιστον... θα σκεφτομουν διαφορετικη γωνια ληψης, ακριβως απο πισω να υπηρχε πχ. μονο πρασινο φοντο...

Τα λεω αυτα, χωρις να ξερω αν ισχυουν στη συγκεκριμενη, γιατι προσφατα εβλεπα κατι βιντεακια (τα οποια ποτε φυσικα δεν θα ακολουθησω, θελει προσπαθεια και δεν ειναι για μας) που μιλουσαν για... συνθεση... Εκει λοιπον ο τυπος, ελεγε τα βασικα... οτι αν δεν μαθεις να κοιτας μεσα απο το... σκοπευτρο (αυτο που θελουν πολλοι να καταργηθει και να αντικατασταθει απο οθονες και ηλεκτρονικα γκατζετ, ονοματα δε λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε :flipout:) και δεν μελανιασει το ματι σου να κοιτας μπροστα, πισω, πανω, κατω κτλ. τοτε, στα πορτραιτα σου θα φυτρωνουν κολωνες πανω απο κεφαλια, στα τοπια σου θα βγαινουν κεραιες τηλεορασεων και στα λουλουδια σου θα φυτρωνουν... αλλα λουλουδια... :afro:

Σε βρηκα λοιπον ευκαιρο, και ειπα να κανω... εφαρμογη της θεωριας επανω σου... Α... ας προσεχες...:ADFAD2:

χααχαχαχαχα
τώρα κατάλαβα, με μπέρδεψες πριν, το θέμα βέβαια είναι ότι δεν ήθελα "πορτρέτο" του λουλουδιού αλλά σύνθεση από λουλούδια, οπότε ποια από τις 2 είναι "καλύτερη"?

ΥΓ Εχω ένα σετάκι σημερινό από σταγόνες που θα σε ψάξω να μου πεις την αποψη σου όταν το ολοκληρώσω για να μαθεις να ασχολείσε

Last edited:
Σταγονες ε...? χμ... πολυ ενδιαφερον ακουγεται... θα το πασσαρω στον Αλεξ, ξερω οτι του αρεσουν και εκεινου... χαχχαχα

Και αφου πας γυρευοντας ακου και περι... συνθεσης, εστω και λουλουδιων... ή θα τα ειχα ολα φλου στον ιδιο βαθμο ή θα ειχα νετ μονο καποιο στο κεντρο ωστε να δειχνει οντως σαν συνθεση, μπουκετο που λενε και στα λουλουδαδικα... στη συγκεκριμενη, θα κροπαριζα ή θα γεμιζα με λουλουδι και τη γωνια πανω αριστερα που παραειναι αδεια και χαλαει τη συμμετρια της... επιδιωκομενης συνθεσης...

Για τις σταγόνες επιφυλλάσομαι προσωπικά μου άρεσε πολύ το σετακι. Σηκώθηκα Κυριακή πρωί πρωί να πάω για την πρώτη κανονική μακρο βόλτα της χρονιά και ανοίγω τα μπατζούρια και ψιχάλιζε. Τελικά βγηκα το μεσημέρι αλλά μια και σηκώθηκα στις ζαρντινιέρες και τον κήπο είχε μπόλικες σταγόνες.

Δεν θέλω να δικαιολογηθώ αλλά η σύνθεση out in the field που λένε δεν είναι απλό πράγμα. Το σκηνικό στην συγκεκριμένη που μιλάμε είναι αυτό (σχεδόν καθόλου επεξεργασία κατευθείαν από LR)

Αντε τώρα να κανονίσεις το φωτισμό (μια και στο δάσος λίγο αεράκι σου γεμίζει το καδρο σκιες), να βρεις τη γωνία ώστε να το φοντο να είναι ομοιόμορφο τουλάχιστον και να πετύχεις τη σύνθεση και να συρθείς στη λάσπη να βγάλεις τη φωτογραφία. Δεν σου λέω ο στόχος να είναι έντομο που πετάει εκεί πρέπει όλα αυτά να τα έχει σχεδιάσεις 3-4 μέτρα πριν αρχίσει να εστιάζεις

Θα μου πεις τα λέω σε σένα που τραβάς στο δρόμο στα περισσότερα έχεις να αντιμετωπίσεις τα ίδια. Ε σε κάποιον πρέπει να τα πω και γω

Κανεις δεν ειπε οτι η φωτογραφια ειναι ευκολο πραγμα... εδω ο Αλεξ, ενα δρομακι ηθελε να βγαλει, και ενα σημαιακι που βρεθηκε εκει, δεν ηξερε τι να το κανει... :flipout:

Στο δρομο, τα πρωτα 100 χρονια κοιτας να... αντιληφθεις τη στιγμη... τα επομενα εκατο να την πιασεις, ε... και τα επομενα, εχεις χρονο να ασχοληθεις και με τα καλλιτεχνικα...

Στα στατικα, πολυ βασικο ειναι κατι που ελεγε ο Βλασσης... ρεπεραζ... κοινως, μια και τα τοπια συνηθως ειναι ακινητα, πας και ξαναπας και ξαναπας, μεχρι να πετυχεις ειτε το φως, ειτε τα συνεφα, ειτε τη γωνια που θελεις/εχεις σκεφτει κτλ κτλ...

Last edited: