Snapshots-Still lifes

Ανάποδα το παίρνεις .. σε APS-C είναι 16*1,5 σε ff είναι κανονικά 16mm

Ετσι όπως έχουν crop mode οι Nikon FF θα έχεις FOV ισοδύναμο 16-24 FF σε κροπ και 16mm σταθερό σε FF ;)

Ναι έχεις δίκιο. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ο κύκλος κάλυψης που προφανώς είναι μικρότερος στον 11-16 και θα βινιεταρει σε αισθητήρα FF.
Σωστά ;

Στα 16 όχι (για την ακρίβεια όσο σχεδόν οποιοσδήποτε φακός) κυκλοφορούν τεστ με συγκριτικά με το 16-28 που δεν υστερεί τουλάχιστον σε βινιετα

Δεν έχεις και exif για αυτό σε ρωτάω για την τελευταία που είναι σχεδόν κόντρα ο ήλιος τι τεχνικά στοιχεία έχει η φώτο.(διάφραγμα,έκθεση,ταχύτητα κτλ)

Βέβαια και την έχω διορθώσει. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι εικόνες που έχουν τον ήλιο μέσα στο κάδρο και για να είναι σωστές τέτοιες εικόνες πρέπει να διορθώνω λίγο τα μαύρα (σκιερά), το έντονο contrast και τα υπερφωτισμένα μέρη. Με το μέσο διάφραγμα ( f/8 ) ο φακός δίνει αρκετή οξύτητα άρα δεν χρειάζεται να πειράξω το clarity/sharpness/contrast και έτσι οι διορθώσεις είναι πολύ περιορισμένες και προσεγμένες. Να και μια ποιό απαιτητική εικόνα που έχω κάνει το ίδιο ακριβώς.

Little white chapel on the hill
by Costas S. T., on Flickr

Last edited:
Τι φωτομέτρηση είχες Κώστα , σημειακή , κεντροβαρής , σε όλο το κάδρο ;