Σνιφ. Πάει ο επσον.

Η ιστορία του επσον μου TW1000 έχει ως εξής:
Κάηκε η είσοδος HDMI. Αποστολή στην Αθήνα για επισκευή εν μέσω εγγυήσεως (αν και πλήρωσα μεταφορικά) και από κει Γαλλία.
Αφού πέρασε ένας και μισός μήνας επέστρεψε με επισκευασμένη την θύρα αλλά η σύγκλιση ήταν φρικτή.
Βάζοντας πάτερν έβλεπες 1 γραμμή λευκή και δίπλα 2,5 γραμμές κόκκινες αριστερά και 2 πράσινες δεξιά!!
Απίστευτη φρίκη.
Απ´ότι φαίνεται είναι συνηθισμένο να σου επισκευάζουν μια βλάβη και να σου δημιουργούν μια άλλη.
Έχω ξαναδιαβάσει για τέτοιες περιπτώσεις.
Που να τον ξαναστέλνω πάλι στην επσον, άλλο 1,5 μήνα αναμονής και ποιος ξέρει τι θα μου έρθει πίσω.
Λέω δεν τον ανοίγω μπας και μπορέσω να κάνω τίποτα;
Και τον άνοιξα. Τι φτηνοκατασκευή!
http://i443.photobucket.com/albums/q...dism/009-1.jpg

Για να δω τα οπτικά μέρη έπρεπε να βγάλω την μητρική πλακέτα και κατά συνέπεια τις καλωδιοταινίες των πάνελ.
http://i443.photobucket.com/albums/q...lidism/008.jpg

Είχε κάτι σφήνες πολύ μικρές λεπτές και εύθραυστες.
http://i443.photobucket.com/albums/q...lidism/018.jpg

Τις έβγαλα και μετά δεν μπορούσα να τις βάλω.
http://i443.photobucket.com/albums/q...lidism/012.jpg

Οι σφήνες έσπασαν.
http://i443.photobucket.com/albums/q...lidism/023.jpg

Και τώρα ο προβολέας δεν παίζει πια. Αχρηστεύθηκε.
Μούρχεται να τον σπάσω.
Καταπιάστηκε και ο Κώστας Τσαρουχάς (ΕΑR) αλλά παρά την εγχείρηση δεν μπόρεσε να τα βάλει στη θέση τους.

Και όλα αυτά διότι το σέρβις της επσον είναι ανεπαρκές.
Όταν σου φτιάχνουν κάτι και χαλάνε κάτι άλλο, για μένα δεν θεωρείται σωστό σέρβις.
Μόνο για αλλαγή λάμπας και καθάρισμα φίλτρου είναι.
Τώρα τον έδωσα στον Νίκο Κρυωνά μπας και μπορέσει να τον κάνει τίποτα μιας και είναι ειδικευμένος σε κάτι τέτοια.
Ήδη κοιτάω πλέον για άλλον προβολέα (όχι επσον βέβαια) ή για καμιά μεγάλη TV να ησυχάσω.
Ότι επσον πήρα μέχρι τώρα χάλασε. Άει σιχτήρ πια με τα σέρβις.
Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι TV είπαμε;

Ετσι πηγα να κανω και εγω με τον πανασονικ αλλα οταν ειδα το εσωτερικο τρομαξα.
Θελει πολυ λεπτοδουλεια, ελαφρυ χερι ,υπομονη και γνωση.
Ιδιος τα οπτικα τους ειναι....
Δεν μπορεις να παραγγειλεις ανταλλακτικο?

Αστα...εμενα για 3-4 κουκκιδες σκονη, τελικα παραγγειλαν και αλλαξανε ολοκληρο οπτικο(καινουργιο-το ειδα με τα ματια μου) (τα γνωστα)
Ο τεχνικος δεν εβαζε χερι,μονο για την αλλαγη του οπτικου ασχοληθηκε (ενα πακετο ολοκληρο)
Που να το ανοιξει...τελος παντον!
Ευχομαι να διορθωθει.-bye-

Γιατι του εβαλες χερι?

Σουβλα τον περασες με γραναζια?....:flipout:

Καλα σου λεει…
Βρε βάρβαρε αυτά φιξ είναι δεν τα τραβάνε…
Τα ματια του έβγαλες…
Αντε πάνε για τηλεόραση…Δεν τα βαρέθηκες ακόμα τα προβολια;;;
Πόση διάρκεια ζωής έχουν οι TV είπαμε;

Η δική μου εχει ήδη 850 ωρες… αλλα ποιος χέστηκε;;;

Ειναι το service αλλα ειναι και τα ανταλλακτικα τους,ακομη περιμενουμε λαμπες

Μιχάλη κανονικά τα ασφάλιστρα αυτά θα έπρεπε απλά να σηκώνονται προς τα πάνω και να ελευθερώνουν το καλώδιο. Τόσο σκληρά/σφηνωμένα ήταν που αναγκάστηκες να τα βγάλεις τελείως;

Ζωη σε λογου μας...
Οι Επσονες βεβαια δεν φημιζονται για την ποιοτητα κατασκευης τους αλλα και συ βρε παιδι μου τι τον ανοιξες; Δεν τον εστελνες καλυτερα στον καστρο που ειναι ειδικος "χειρουργος";

Μπά εγώ βάζω στοίχημα, ο Μιχάλης επίτηδες το έκανε. Ήξερε οτι ο έπσονας είχε φάει τα ψωμιά του και έψαχνε αφορμή για να τον αντικαταστήσει. Ε την βρήκε...
Μιχάλη μου καλορίζικος ο καινούριος, το ονοματάκι του παρακαλώ? (εγώ στοιχηματίζω υπέρ του καινούριου ...(ο)πτ(ώ)ματος, η εναλλακτικά του 350! -bye-
Καλημέρα σας.

Φιλικά
Γιώργος.

Λοιπόν θα πρέπει να ομολογήσω ότι την είχα σε εκτίμηση την επσον, διότι μου αντικατέστησε μια φορά με καινούργιο έναν προβληματικό TW200 τότε.
Μου άλλαξε δωρεάν και μια προβληματική λάμπα σε έναν TW600 αργότερα.
Και έλεγα ότι έχει σέρβις.
Αλλά αυτή τη φορά με ξύνισε.
Αλλαγή πλεύσης λοιπόν.
Ή θα πάρω κάποιον άλλον όπως το πτώμα 82 ή θα χτυπήσω καμιά LED TV 55" να ησυχάσω.
Όπως έκανε κι ο σύντροφος Cinemusic. Και άστην να καίει.
Αμάν πια με τις λάμπες και τις συγκλίσεις της κακιάς ώρας.

Μπά είσαι προβολάκιας εσύ, το αποκλείω να το γυρίσεις σε τηλεόραση :flipout:
(σε τρώει βέβαια η καινούρια τεχνολογία: LED....)
Φίλε και εγώ το είχα σε υπόληψη το service της Epson, δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη!

Φιλικά
Γιώργος.

Βασικά δεν ακουμπάνε καλά οι καλωδιοταινίες γι αυτό και δεν παίζει. Δεν νομίζω να είναι ηλεκτρονικό το πρόβλημα (εκτός αν του χετε βγάλει τα μάτια στην κυριολεξία ). Αν βρείτε καμιά πατέντα να σφηνωθούν οι καλωδιοταινίες μέσα στις πλαστικές θύρες, λογικά θα παίξει.

κοιτα αυτες οι σφηνες που λες τραβιουνται προς τα εξω η προς τα επανω οπως και στους φορητους υπολογιστες τωρα αν εχουν σπασει τα αυτια που εχουν για συγκρατηση εχεςι προβλημα μαλλον δυσκολα θα βρεις εκτος και αν εχει καποιος καποιον για πεταμα και τα παρεις το προβλημα ειναι οτι τωρα δεν κανουν επαφη οι καλωδιοταινιες για αυτο και δεν παζει

Σίγουρα έπρεπε να βγουν οι σφήνες για να βγουν οι καλωδιοταινίες; Συνήθως οι καλωδιοταινίες μπαίνουν μόνες τους σφηνωτά. Τοσο πολύ στήριγμα ήθελαν λες και θα κρεμαστεί ο προβολέας από την καλωδιοταινία;

πιστευω οτι σε ορισμενες περιπτωσεις ορισμενα επισκευαζονται,δεν μπορω να πω για την συγκεκριμενη περιπτωση,αλλα μπορει να συμβει οι τεχνικοι μιας αντιπροσωπιας ναναι αχρηστοι.Δηλαδη υπαρχει περιπτωση ενας καλος τεχνικος να φτιαξει κατι που αλλοι δεν μπορουν και ειδικα δεν μπορει ενας ιδιωτης που δεν ειναι τεχνικος.Σε αυτο ειναι χρησιμο ενα φορουμ.Κανενας δεν προκειται να παρει ευθυνη για ενα μηχανημα που εχει εγγυηση η που ο ιδιοκτητης θα του ζηταει τα ρεστα αν συμβει κατι,αλλα αν φτασει κανεις να θελει να το ανοιξει μονος του,πολυ καλυτερο ειναι ναχει την βοηθεια ενος τεχνικου.

Που ακριβώς φαίνεται πως είναι "φτηνοκατασκευή" το εσωτερικό του Epson;

Δεν ρωτάω για άλλο λόγο απλά για να ξέρω να ξεχωρίζω τα "ποιότικά" consumer electronics στο μέλλον... :helmet:

Λοιπόν θα πρέπει να ομολογήσω ότι την είχα σε εκτίμηση την επσον, διότι μου αντικατέστησε μια φορά με καινούργιο έναν προβληματικό TW200 τότε.
Αλλαγή πλεύσης λοιπόν.
Ή θα πάρω κάποιον άλλον όπως το πτώμα 82 ή θα χτυπήσω καμιά LED TV 55" να ησυχάσω.

Εγω λεω να παρεις την τηλεοραση με τις 55 ιντσες και να την παντρεψεις με ενα ζευγαρι ποιοτικα κυαλια! Εκει να δεις μεγαλη εικονα! :p

Οι τηλεορασεις ειναι μονο για σιριαλ, σπορ και national geographic! :D

Re: Απάντηση: Σνιφ. Πάει ο επσον.

Αλλαγή πλεύσης λοιπόν.

DLP. Όχι μόνο δε θα έχεις θέματα με τη σύγκλιση, αλλά είναι πιο απλός στην "εγχείριση" και δεν έχει φίλτρα.
Και άμα χαλάσει φτιάχνεις μια μίνι σούβλα εκεί που είναι ο χρωματικός τροχός.:ridinghorse: