socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

προσφάτως απέκτησα ένα πισάκι το οποίο το θέλω μόνο για να παίζω ταινίες και μουσική.
είναι socket 939 athlon 64 3000, έχει 2 γίγα ραμ, κάρτα οθόνης ati 9600xt και τροφοδοτικό 350 βάτια.

είτε με windows 7 είτε με ubuntu 9.10 που έχει τώρα δυσκολεύεται ιδιαίτερα με ματρόσκες στα 720p και...σηκώνεται να φύγει αν διανοηθώ να παίξω αρχείο 1080p. Κάνει σπασίματα.

Τα στάνταρ definition τα παίζει νερό.

Με αυτό το σετάπ υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό? Η κάρτα οθόνης? ο επεξεργαστής?

Εχω μια 9800xt στην οποία πρέπει να τοποθετήσω καινούργια ψύκτρα γιατί η παλιά έλιωσε. Λέτε να το δοκιμάσω?

Από επεξεργαστή η μάδρεμπορντ παίρνει σχεδόν όλους τους 939 sοcket. Ποιος θα είναι καλός και σχετικά προσιτός για τη δουλειά που το θέλω?

Μήπως να κάνω οβερκλόκιν? η μάδρεμπορντ το'χει μέσα της! (MSI)

Θενκς ιν αντβάνς. :worshippy:

Έχεις δοκιμάσει με κάποιο player που να εκμεταλλεύεται την κάρτα γραφικών για επιτάχυνση ?

Για 939 δε ξέρω εάν θα βρεις εύκολα νέο cpu.

βασικά είμαι σε φάση που τα μαθαίνω όλα από την αρχή.

"Windows-free" σπίτι είπα να το κάνω.

Για το ubuntu 9.10 το λέω. Έχω κατεβάσει VLC και KMplayer αλλά δε ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο στα settings.

Από socket 939 cpus είναι τίγκα το ebay...

προσφάτως απέκτησα ένα πισάκι το οποίο το θέλω μόνο για να παίζω ταινίες και μουσική.
είναι socket 939 athlon 64 3000, έχει 2 γίγα ραμ, κάρτα οθόνης ati 9600xt και τροφοδοτικό 350 βάτια.

είτε με windows 7 είτε με ubuntu 9.10 που έχει τώρα δυσκολεύεται ιδιαίτερα με ματρόσκες στα 720p και...σηκώνεται να φύγει αν διανοηθώ να παίξω αρχείο 1080p. Κάνει σπασίματα.

Τα στάνταρ definition τα παίζει νερό.

Με αυτό το σετάπ υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό? Η κάρτα οθόνης? ο επεξεργαστής?

Εχω μια 9800xt στην οποία πρέπει να τοποθετήσω καινούργια ψύκτρα γιατί η παλιά έλιωσε. Λέτε να το δοκιμάσω?

Από επεξεργαστή η μάδρεμπορντ παίρνει σχεδόν όλους τους 939 sοcket. Ποιος θα είναι καλός και σχετικά προσιτός για τη δουλειά που το θέλω?

Μήπως να κάνω οβερκλόκιν? η μάδρεμπορντ το'χει μέσα της! (MSI)

Θενκς ιν αντβάνς. :worshippy:

Η κάρτα γραφικών σου δεν έχει επιτάχυνση για H.264. Αν έχει pci-e το motherboard σου, με μία νέας γενιάς κάρτα θα κάνεις δουλειά. Αν σε ενδιαφέρει και linux, πάρε nvidia, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή με H.264 επιτάχυνση σε linux (πχ η νέα GT 220 είναι μια χαρά).

Αν δεν έχει pci-e, υπάρχει πρόβλημα, θα είναι δύσκολο να βρεις κάρτα AGP που να υποστηρίζει H.264 επιτάχυνση.

Αν θελήσεις να πας σε λύση cpu, νομίζω μία 4600 X2 για socket 939 θα μπορεί να κάνει decode και 1080p, αλλά που να την βρεις;

Το overclock στο υπάρχον setup δε σε σώζει.

Απάντηση: Re: socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

Η κάρτα γραφικών σου δεν έχει επιτάχυνση για H.264. Αν έχει pci-e το motherboard σου, με μία νέας γενιάς κάρτα θα κάνεις δουλειά. Αν σε ενδιαφέρει και linux, πάρε nvidia, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή με H.264 επιτάχυνση σε linux (πχ η νέα GT 220 είναι μια χαρά).

Αν δεν έχει pci-e, υπάρχει πρόβλημα, θα είναι δύσκολο να βρεις κάρτα AGP που να υποστηρίζει H.264 επιτάχυνση.

Αν θελήσεις να πας σε λύση cpu, νομίζω μία 4600 X2 για socket 939 θα μπορεί να κάνει decode και 1080p, αλλά που να την βρεις;

Το overclock στο υπάρχον setup δε σε σώζει.

Δυστυχώς είναι agp ο δίαυλος. Βασικά το pcάκι το πήρα 100 ευρώ, οπότε δεν είναι για να ρίχνω φράγκα επιπλέον. Απλά δεν έκανα σωστή έρευνα πριν το πάρω.
Θα δω αν μπορέσω να το "ζωντανέψω" με κάποιον καλύτερο επεξεργαστή, αλλιώς θα το βάλω στο σαλόνι να παίζει flac και να ψιλοσερφάρουμε...

Χθες που ανέβασα λίγο τα βολτ στον επεξεργαστή και στην κάρτα οθόνης έπαιξε καλύτερα κάποια αρχεία .mkv σε 720p.
Για 1080 ούτε λόγος, αλλά δε με απασχολεί ακόμα γιατί δεν έχω προβολέα ή τηλεόραση που να παίζει HD.

Το περίεργο είναι ότι σε κάποια αρχεία 720p παίζει τελείως απροβλημάτιστα, ενώ σε κάποια άλλα ζορίζεται σε μερικά σημεία...

πχ στον "εχθρό προ των πυλών" παίζει κανονικά, ενώ στο "planet earth" zορίζεται εμφανώς...

Για AGP είναι δύσκολα τα πράγματα. Δε νομίζω να βρεις κάτι.
Επίσης, με μια γρήγορη ματιά στο ebay, οι τιμές για 939 dual core cpus είναι πανάκριβες.

Καλύτερα τα 100 ευρώ να τα είχες επενδύσει σε ένα NMT (έστω λίγο παραπάνω).

Re: Απάντηση: Re: socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

Δυστυχώς είναι agp ο δίαυλος. Βασικά το pcάκι το πήρα 100 ευρώ, οπότε δεν είναι για να ρίχνω φράγκα επιπλέον. Απλά δεν έκανα σωστή έρευνα πριν το πάρω.
Θα δω αν μπορέσω να το "ζωντανέψω" με κάποιον καλύτερο επεξεργαστή, αλλιώς θα το βάλω στο σαλόνι να παίζει flac και να ψιλοσερφάρουμε...

Χθες που ανέβασα λίγο τα βολτ στον επεξεργαστή και στην κάρτα οθόνης έπαιξε καλύτερα κάποια αρχεία .mkv σε 720p.
Για 1080 ούτε λόγος, αλλά δε με απασχολεί ακόμα γιατί δεν έχω προβολέα ή τηλεόραση που να παίζει HD.

Το περίεργο είναι ότι σε κάποια αρχεία 720p παίζει τελείως απροβλημάτιστα, ενώ σε κάποια άλλα ζορίζεται σε μερικά σημεία...

πχ στον "εχθρό προ των πυλών" παίζει κανονικά, ενώ στο "planet earth" zορίζεται εμφανώς...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513397

Mε HA!!!

θα κουφαθώ.

Έκανα φορμάτ, έβαλα windows 7 και ΠΡΙΝ βάλω οποιοδήποτε codec μου έπαιξε ΑΕΡΑΤΑ αρχεία 720p και ικανοποιητικότατα κάποια αρχεία 1080p (που πριν ούτε να το σκεφτώ).

Μετά έβαλα K-lite codec pack και "βάρυναν" όλα...

Τι στο καλό....

ΥΓ: λές ρε Αιμίλιε να χτυπήσω μια 3450? με βολεύει και το hdmi! τι είναι το "HA"?

Και τι θα βάλω μέσα στο πισι μπρε? Χώρια που δεν πρέπει να είναι 939, αλλά ΑΜ2. Για ένα φεγγάρι έβγαινε για δύο πλατφόρμες νομίζω.

Re: Απάντηση: socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

θα κουφαθώ.

Έκανα φορμάτ, έβαλα windows 7 και ΠΡΙΝ βάλω οποιοδήποτε codec μου έπαιξε ΑΕΡΑΤΑ αρχεία 720p και ικανοποιητικότατα κάποια αρχεία 1080p (που πριν ούτε να το σκεφτώ).

Μετά έβαλα K-lite codec pack και "βάρυναν" όλα...

Τι στο καλό....

ΥΓ: λές ρε Αιμίλιε να χτυπήσω μια 3450? με βολεύει και το hdmi! τι είναι το "HA"?

Καταρχάς βγάλε το codec pack, ποτέ δεν τα συμπάθησα...

Περίεργο αυτό που λές βέβαια, τα windows 7 χρησιμοποιούν τον δικό τους decoder DTV Microsoft H264, οποίος χρησιμοποιεί μαμίσια HA(Hardware Acceleration), αλλά όχι στην δικιά σου κάρτα....

Τέσπα, βγάλε τον codec μήπως και επανέλθει....

Εγώ μέχρι να πάω στην αναβάθμιση του Η/Υ και στην 5xxx, έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος...

Υ.Γ Αν δεν παίξει μετά την αφαίρεση του codec, κατέβασε αυτό το προγραμματάκι και βάλε prefered codec των Windows 7....
http://www.codecguide.com/windows7_preferred_filter_tweaker.htm

Last edited:
με socket 939 Athlon64 3000 έπαιζα έως 720ρ άνετα (WinXP professional). Τα 1080 δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Αν όμως βάλεις μια nvidia με CUDA και βάλεις default encoder τον CoreAVC 1.9.5 τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αφού όλος ο φόρτος θα πάει στην κάρτα γραφικών.

παίδες τα'χω παίξει!

Νερό τα 1080p! μου το λέγανε και δεν το πίστευα! Νεράκι λέμεεεεεεεε.

Παίζω με media player classic, πέταξα ότι codec είχα βάλει και χρησιμοποίησα το προγραμματάκι από το codec guide με το link του Αιμίλιου!

Τώρα μου άνοιξε η όρεξη! Λέτε να παίζει και κανα red alert να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια???

Χίλια ευχαριστώ ρε παίδεεεεεες!

Re: Απάντηση: socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

παίδες τα'χω παίξει!

Νερό τα 1080p! μου το λέγανε και δεν το πίστευα! Νεράκι λέμεεεεεεεε.

Παίζω με media player classic, πέταξα ότι codec είχα βάλει και χρησιμοποίησα το προγραμματάκι από το codec guide με το link του Αιμίλιου!

Τώρα μου άνοιξε η όρεξη! Λέτε να παίζει και κανα red alert να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια???

Χίλια ευχαριστώ ρε παίδεεεεεες!

αντε ρε παιζει καλά ???

ποιος σου τα λεγε και δεν άκουγες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: socket 939 amd athlon64 3000 κάνει για htpc?

αντε ρε παιζει καλά ???

ποιος σου τα λεγε και δεν άκουγες!

χεχε

Νερό ρε λέμε, ούτε τικ δε κάνει σε 1080p.

Windows 7 με media player classic HC χωρίς εξωτερικούς codecs.

Πέρα από κάθε προσδοκία!