Software ανακτησης φωτογραφιων και ....τιποτα δεν ειναι κρυφο πια.....

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,429
Εκεί ψηλά.....
Προσφατα εκανα ενα λαθος και εσβησα καποιες φωτογραφιες απο το προσφατο ταξιδι μου στο Τοκυο.

Ειχα πραγματοποιησει φορματ και στις καρτες μνημης και στο πισι.....

Ολοκληρωμενη πατατα που λενε..

Ψαχνοντας και μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα σε 3 προγραμματα με τα οποια ανεκτησα τελικα το 95% του υλικου...
καθολου ασχημα....

Η πλακα ειναι οτι τα αφησα εγκατεστημενα......

Χτες παρελαβα μαζι με καποιες αλλες αγορες και μια καρτα μνημης CF απο μαγαζι ιντερνετικου εμποριου.......την ριχνω στην μηχανη μου και τιποτις....error με την μια....

βρε καλε μου βρε χρυσε μου........βαζω απο περιεργεια την καρτα να ψαχτει
απο τα softwares και με μεγαλη μου εκπληξη ανακαλυπτω φωτογραφιες αναμνηστικες με οικογενειακο περιεχομενο !!!!!

Φυσικα ο βλακας που το εκανε περιμενε οτι με ενα delete η και με ενα format
θα εσβηνε τα ιχνη της βρωμοδουλειας......
Η γαργαλιστικη συνεχεια την τριτη το πρωι......

μπορείς να αναφέρεις τα προγράμματα;

πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σβήσαμε μια κάρτα μνήμης (έστω); (όχι την λύση της βαριοπούλας :P )

Προσφατα εκανα ενα λαθος και εσβησα καποιες φωτογραφιες απο το προσφατο ταξιδι μου στο Τοκυο.

Ειχα πραγματοποιησει φορματ και στις καρτες μνημης και στο πισι.....

Ολοκληρωμενη πατατα που λενε..

Ψαχνοντας και μετα απο πολλες δοκιμες κατεληξα σε 3 προγραμματα με τα οποια ανεκτησα τελικα το 95% του υλικου...
καθολου ασχημα....

Η πλακα ειναι οτι τα αφησα εγκατεστημενα......

Χτες παρελαβα μαζι με καποιες αλλες αγορες και μια καρτα μνημης CF απο μαγαζι ιντερνετικου εμποριου.......την ριχνω στην μηχανη μου και τιποτις....error με την μια....

βρε καλε μου βρε χρυσε μου........βαζω απο περιεργεια την καρτα να ψαχτει
απο τα softwares και με μεγαλη μου εκπληξη ανακαλυπτω φωτογραφιες αναμνηστικες με οικογενειακο περιεχομενο !!!!!

Φυσικα ο βλακας που το εκανε περιμενε οτι με ενα delete η και με ενα format
θα εσβηνε τα ιχνη της βρωμοδουλειας......
Η γαργαλιστικη συνεχεια την τριτη το πρωι......

Στειλτου μια φωτο και ρωτα τον αν την αναγνωριζει :BDGBGDB55:

μπορείς να αναφέρεις τα προγράμματα;

πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σβήσαμε μια κάρτα μνήμης (έστω); (όχι την λύση της βαριοπούλας :P )

photorescue expert το ενα
mediarecoverPro
Recover My photos της Get Data
πολυ φοβαμαι οτι μονο με επανεγραφη σβηνονται τελικα αν και γι αυτο δεν ειμαι σιγουρος...
Σε παλαιοτερη καρτα μαζι με ολες τις φωτο που βρεθηκαν ειχε επιβιωσει μονο μια τραβηγμενη πολυ πριν...
Προφανως δεν ειχε πατησει κατι πανω της

Last edited:
Για να είσαι σίγουρος οτι δεν μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα ,θα πρέπει να κάνεις full format και όχι quick.

Για να είσαι απόλυτα σίγουρος ,κάνεις 1-2 full format, την γεμίζεις με ότι σαβουροαρχείο έχεις πρόχειρο στο δίσκο σου και της τραβάς 1-2 full formats πάλι ...

Απάντηση: Re: Software ανακτησης φωτογραφιων και ....τιποτα δεν ειναι κρυφο πια.....

Φορμάροντας τον δίσκο σβήνονται τα addess tables αλλα τα data παραμένουν.
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνουν recover αρχεία ακόμα και με full format (και ειδικά στα χέρια ειδικών)
Αρχεία όπως jpg,tiff,mp3,mov ktl είναι τα ποιό έυκολα προς ανάκτηση.
Το ποιό σίγουρο είναι το disk wiping όπου ξαναγράφεται όλος ο δίσκος (με 0 ή 1) και στην συνέχεια τελειώνει η διαδικασία με ένα φορμάτ.Διαδικασία χρονοβόρα αλλά είναι η μόνη σίγουρη.
Υπάρχουν πολλά utilities για win που κάνουν αυτήν την δουλειά (στα Mac υπάρχει το option στο Disk Utility).

Last edited:
Για μαγνητικά μέσα, ισχύει αυτό. Υπάρχουν τεχνικές όπου μπορείς να "δείς" προηγούμενες μαγνητικές καταστάσεις πίσω (MFSTM, magnetic force scanning tunneling microscopy). Βέβαια, μιλάμε για τιμές που αγγίζουν τα 6ψήφια νούμερα, οπότε ας τις ξεχάσουμε οι απλοί θνητοί!

Στις πύλες NAND όμως (κοινώς flash), είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει recover εάν αυτή ξαναγραφεί έστω και 1 φορα. Ετσι, με full format δεν χρειάζεται να ανυσηχείς για τίποτα.

Σε flashάκι δεν είχα κάνει δοκιμή παρα μόνο σε HDs όπου είχα καταφέρει να κάνω recover τα πάντα και ας είχαν περάσει 2-3 format από πάνω.

Βρήκα ένα φλασάκι σε Fat32 και το έκανα φορμάτ.Μετά recover και όλα μπόρεσα και έκανα επανάκτηση τα πάντα.
rec2.gif

Στην συνέχεια το έκανα φορμάτ (ήταν ήδη φρεσκοφορμαρισμένο σε fat32) σε HFS+ . To recover αυτήν την φορά είχε επιτυχία κάπου στο 90%

rec1.gif

Έπειτα ξαναγέμισα το flashάκι με data και ξαναμανα format.

Το recover utility βρήκε πλέον μόνο τις τελευταίες έγγραφες αντίθετα με τους σκληρούς δίσκους.

Έπρεπε να το δοκιμάσω...-bye-

Last edited: