Software αναπαραγωγης μουσικης

Ευχαριστω Busoni. Κατεβασα το songbird και ασχολούμαι. Εχω όμως ένα πρόβλημα, κάνω rip τα cd's που εχω με το EAC σε WAV, για τους τίτλους των τραγουδιών αντλεί πληροφορίες απο την freedb. Δεν μου φέρνει όμως τα εξώφυλλα. Υπάρχει κανένας τρόπος να μου φέρνει και τα εξώφυλλα ή καμμιά άλλη database στο internet;

Υπαρχει software διαχειρισης και αναπαραγωγης μουσικης, που να μου εμφανιζει το εξωφυλλο του δισκου και απο εκει να διαλεγω το track για αναπαραγωγη;

windows media player :operator:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/11/default.aspx
mmyl_hero.gif

Managing_albumart.jpg

Το προβλημα μου ειναι που θα βρω το εξωφυλλο για να το βαλλω στο directory του δισκου.

Adding missing album art

With the increased emphasis on album art, Windows Media Player 11 also ensures that missing album art isn't a problem. Most album art can automatically be populated in the background using the advanced audio fingerprinting capabilities in Windows Media Player 11.

You can also have the Player search the Web for missing album art and information (metadata) and add it to your music files (tag them) with the result. If, for some reason, album art isn't available and you have the artwork as a digital image or want to add customized album art, you can simply right-click on the blank album icon and select Paste Album Art to use a copied image.

Απάντηση: Re: Software αναπαραγωγης μουσικης

Υπάρχουν το songbird και το media jukebox, ελεύθερο λογισμικό και τα δυο. Δεν εχω χρησιμοποιήσει κάποιο, μια και δεν εχω windows, αλλα φαίνεται οτι την κάνουν τη δουλειά που θέλεις.

Φίλε Busoni,

Tα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής που αναφέρεις παραπάνω παίζουν αντίστοιχα καλά με το Foobar ;

Re: Απάντηση: Re: Software αναπαραγωγης μουσικης

Φίλε Busoni,

Tα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής που αναφέρεις παραπάνω παίζουν αντίστοιχα καλά με το Foobar ;

Does foobar2000 sound better than other players?

No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.
http://www.foobar2000.org/FAQ

Aν παίζεις χωρίς προενισχυτή το ψηφιακό volume του Foobar είναι ένα σημαντικό ατού σε σχέση με τον "ανταγωνισμό".
Αν όχι, καλύτερο player είναι αυτό που σε βολεύει καλύτερα και έχει τα plugin και features που θέλεις να χρησιμοποιείς.

Re: Απάντηση: Re: Software αναπαραγωγης μουσικης

Φίλε Busoni,

Κωστή δεν χρησιμοποιώ foobar, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω. Tα προγραμματα τα ανέφερα ενδεικτικά στην ερώτηση του Βαγγέλη.

christos, KostasF, Busoni σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το Foobar το χρησιμοποιώ κυρίως γιατι είναι ελαφρύ πρόγραμμα, αλλά δεν μου αρέσει το user interface του.
Θα δοκιμάσω λοιπόν και τα δύο άλλα προγράμματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Απάντηση: Re: Software αναπαραγωγης μουσικης

Οι καλύτερες επιλογές από πλευράς όμορφου interface με εξώφυλλα και άλλα καλούδια είναι τα MediaMonkey http://www.mediamonkey.com/information/free/ και J River Media Center http://www.jrmediacenter.com/features.html.

Ρίξτους μία ματιά.

Bart

Λοιπόν bart, ξεκίνησα πάλι να χρησιμοποιώ το mediamonkey και με τη βοήθεια ενός Ελληνικού βίντεο κατάλαβα οτι έχει πάρα πολλές δυνατότητες και έχω καταλήξει σ'αυτό.

Το J River Media Center το είδα αλλά δεν είναι freeware κι' έτσι δεν πρόκειτε να το χρησιμοποιήσω.

Ευχαριστώ και πάλι,
Κωστής

Το J.River MediaCenter μέχρι πριν λίγες μέρες κατέβαινε δωρεάν
(γι'αυτό το πρότεινε μάλλον ο φίλος Bart).

Από πλευράς ήχου, παίζει καλύτερα κατά την γνώμη μου από τους υπόλοιπους mediaplayers (ίσως γι'αυτό να το προτείνει και η AYRE :grinning-smiley-043 ).

Αν το θέλει κάποιος, ας στείλει ένα p.m -bye-

Εφτιαξα και εναν σκληρο με vista.Η ευκολια δεν παιζεται, παιρνεις bit perfect πανευκολα με το awasapi, σταθερα και ο foobar παιζει πολυ καλλιτερα. Δεν ξαναγυριζω στα xp για audio.

Ας μην θεωρηθεί το μήνυμα μου προκλητικό η ειρωνικό αλλά φίλε Βαγγέλη εάν πας σε mac δεν θα ξαναγυρίσεις σε windows based για audio
Έρχεται χειμώνας και θα κάνουμε τεστακια στην Λάρισα