Software για HTPC

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Περασα τα win ultimate 7 32bit και αναρωτιεμαι μηπως επρεπε να ειχα βαλει τα 64bit..Ποια windows θεωρούνται και υποστηριζουν καλυτερα την χρηση HTPC;

Ποια προγραμματα και τι ρυθμισεις χρειαζεται ενα HTPC για να αναπαράγει σωστα Bluray, HDDVD και mkv;
Υπαρχει autoframe οπως εχουν καποια media players; καμια λιστα-οδηγος θα ηταν πολυ χρησιμο..

μεχρι στιγμης εχω βαλει:
AnyDvd HD,
Power Dvd 10
Media player classic home cinema
Daemon Tools
Img Burn

απο codec θα χρειαστω κατι;

Όσο αφορά τα BluRay, είσαι ΟΚ με PowerDVD ή TMT3.

Όσο αφορά τα HDDVD, πρέπει να πας σε TMT3.

Για τα MKV, προσωπικά συνιστώ MPC-HC. Βλέπε εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809
Σε κάποιες beta εκδόσεις του MPC-HC υποστηρίζεται και auto framerate setting.

Όσο αφορά τα Windows, προσωπικά προτιμώ 32bit για HTPC (φύλαγε τα ρούχα σου κτλ κτλ).

Όσο αφορά τα BluRay, είσαι ΟΚ με PowerDVD ή TMT3.

Όσο αφορά τα HDDVD, πρέπει να πας σε TMT3.

Για τα MKV, προσωπικά συνιστώ MPC-HC. Βλέπε εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809
Σε κάποιες beta εκδόσεις του MPC-HC υποστηρίζεται και auto framerate setting.

Όσο αφορά τα Windows, προσωπικά προτιμώ 32bit για HTPC (φύλαγε τα ρούχα σου κτλ κτλ).
ευχαριστω για την απαντηση.

Τον παραπανω οδηγο για το MPC-HC οπως και αυτον για το reclock τους κοιταξα αλλα επειδη ειναι παλια ποστ ειπα μηπως εχει αλλαξει κατι..

στο τρεχων hitech... "Θέλω να αναπαράγω Blu-ray στο HTPC μου
Τα προγράμματα αναπαραγωγής Blu-ray στο HTPC εξελίσσονται και υπόσχονται νέα κόλπα και κορυφαία ποιότητα."
Θα το κοιταξω και αυτο και αν εχει κατι καλο θα αναφερω..

το TMT3, boxee,media center, xmbc ktl υποστηριζουν εξωτερικους υποτιτλους σε αρχεια m2ts και στα αρχεια video του HDDVD;

ευχαριστω για την απαντηση.

Τον παραπανω οδηγο για το MPC-HC οπως και αυτον για το reclock τους κοιταξα αλλα επειδη ειναι παλια ποστ ειπα μηπως εχει αλλαξει κατι..

Τα περί reclock μπορείς να τα προσπεράσεις αν κλειδώνεις σωστά στα 23.976Hz με το μέσο προβολής σου.

Τα περί MPC-HC είναι κάπως παλιά, αλλά κατά κύριο λόγο ισχύουν.

στο τρεχων hitech... "Θέλω να αναπαράγω Blu-ray στο HTPC μου
Τα προγράμματα αναπαραγωγής Blu-ray στο HTPC εξελίσσονται και υπόσχονται νέα κόλπα και κορυφαία ποιότητα."
Θα το κοιταξω και αυτο και αν εχει κατι καλο θα αναφερω..

Για γράψε μας αν μπορείς τι λέει το άρθρο για την ποιότητα εικόνας... Γιατί μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι αυτή δεν έχει αλλάξει από το πρώτο release των προγραμμάτων αναπαραγωγής (πριν 3-4 χρόνια).

Άλλα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.. Π.χ. το HD audio passthrough.

το TMT3, boxee,media center, xmbc ktl υποστηριζουν εξωτερικους υποτιτλους σε αρχεια m2ts και στα αρχεια video του HDDVD;

Θα σε γελάσω.. Δεν ασχολούμαι με υπότιτλους.

Ισως το Deamon tools να ειναι λιιγο δυσχρηστο για να κανεις mount τα blu ray iso. Απο οσο ξερω η πλειοψηφια χρησιμοποιει το virtual clone drive της slysoft