Software (Μουσική-Ταινίες)

17 June 2009
3,594
Βλέποντας καθημερινά την Μουσική και τις Ταινίες κάτω από τον τίτλο Software, έκανα κάποιες σκέψεις και θα ήθελα να τις θέσω υπ' όψιν σας.

Σκεφτόμουν λοιπόν, ότι ο τίτλος Software για το κομμάτι που περιλαμβάνει τη Μουσική και τις Ταινίες είναι ίσως λίγο "παραπλανητικός". Ίσως λοιπόν, θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος χαρακτηρισμός /τίτλος "umbrella", κάτω από τον οποίο να βρίσκονται οι δύο προαναφερθείσες κατηγορίες και ίσως να ήταν σκόπιμο να μεταφερθεί εκεί και το "Τέχνες" από την "εκτός". Θεωρώ ότι όι "Τέχνες" χάνονται κατά κάποιο τρόπο εκεί,ενώ και το περιεχόμενό τους είναι συχνά συναφές με την Μουσική και τις Ταινίες. Εξάλλου και ο Σ. Σούρλας είχε εκφράσει πρόσφατα την ευχή να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που μπορεί κάλλιστα να συμβεί από τους συμμετέχοντες στις δύο παραπάνω κατηγορίες, που ίσως όμως δεν επισκέπτονται συχνά την "εκτός".
Κατανοώ ότι το AV Club περιλαμβάνει στον βασικό του κορμό τεχνικά θέματα εικόνας και ήχου, και ίσως αυτά να θεωρούνται από -λίγους ελπίζω - δευτερευούσης σημασίας, όμως, το έχω ξαναγράψει νομίζω, αν δεν υπήρχε η Μουσική και οι Ταινίες σε τι θα χρησίμευαν τα πανάκριβα μηχανήματά σας;
Αυτά λοιπόν, και καλή εβδομάδα...

προσωπικά και εγώ είχα ενστάσεις γιά την tech χρήση του όρου, αν και την κατανοούσα πλήρως.
Θεωρώ ότι είναι σχεδόν παραπλανητική.

(χμ....τυχαία η επανάληψη της λέξης...)

κι εγώ βγάζω καντήλες με τον όρο.
κι ας λέει η wiki : Computer software, or just software is a general term primarily used for digitally stored data such as computer programs and other kinds of information read and written by computers. Today, this includes data that has not traditionally been associated with computers, such as film, tapes and records

Τώρα, όσον αφορά τις Τέχνες, πολύ αμφιβάλλω αν μπορούμε να τις διαχειρισθούμε αν συστεγασθούν μαζί μας. Πρέπει να ρωτήσω τον Skakinen. Βλέπετε, δεν έχω καθόλου σχέση με το Θέατρο πχ.

Last edited:
Και εμενα δεν μου αρεσε ποτε η ονομασια software.

Ισως με ξεχωριστη κατηγορια τεχνες στο οποιο να υπαγονται οι ταινιες και η μουσικη μαζι με την παραμελημενη κατηγορια τεχνων να ειναι πιο σωστη.

Βλέπετε, δεν έχω καθόλου σχέση με το Θέατρο πχ.

Έχετε όμως, αν κρίνω από αναφορές σας κατά καιρούς, με όλες τις άλλες μορφές της Τέχνης: Λογοτεχνία, Ζωγραφική, ε, αφήστε το θέατρο, όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί να ασχοληθεί μαζί του.

Έχετε όμως, αν κρίνω από αναφορές σας κατά καιρούς, με όλες τις άλλες μορφές της Τέχνης: Λογοτεχνία, Ζωγραφική, ε, αφήστε το θέατρο, όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί να ασχοληθεί μαζί του.

έχω, κυρία Συνοδινού, με κάποιες απο αυτές. αλλά για μένα, η Μουσική και η διαχείριση της Κατηγορίας της είναι full-time occupation. Ιδιαίτερα τώρα που πρέπει να τρέχω και να καλύπτω κενά και από άλλα είδη που δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μου.
Αν γίνει, πρέπει να γίνει Σωστά.
Φοβούμαι πως δεν μπορώ να το αναλάβω.

έχω, κυρία Συνοδινού, με κάποιες απο αυτές. αλλά για μένα, η Μουσική και η διαχείριση της Κατηγορίας της είναι full-time occupation. Ιδιαίτερα τώρα που πρέπει να τρέχω και να καλύπτω κενά και από άλλα είδη που δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μου.
Αν γίνει, πρέπει να γίνει Σωστά.
Φοβούμαι πως δεν μπορώ να το αναλάβω.

γιατί να το κάνεις αυτό?
εμείς θέλουμε να κάνεις αυτό που έκανες....
(και ελπίζουμε κάποτε να κάνουμε κι εμείς αυτό που κάναμε...)

γιατί να το κάνεις αυτό?

γιατί εγώ και ο Skakinen δεν είμαστε πια απλά '2 φωνές'.
Υπογράφουμε πλέον την Κατηγορία.
Εχουμε όνειρα γι αυτήν.
Και θέλουμε να σκίζει. Πράγμα που σημαίνει anything under the sun.
και δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας: θέλουμε Βοήθεια από τα μέλη μας. όταν έλεγα 'κανείς δεν περισσεύει' το εννοούσα μέχρι κεραίας.
και είμαι τόσο ψυχαναγκαστικός που, αν δεν τα κάνουν αυτοί, θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα εγώ. Αφού με ξέρω.

Μην ανησυχείς Κώστα, ετοιμάζω παρουσίαση Colourbox. Είναι λίγο ρετρό βέβαια, 25 ετών δίσκος αλλά είναι από τους αγαπημένους μου.

γιατί εγώ και ο Skakinen δεν είμαστε πια απλά '2 φωνές'.
Υπογράφουμε πλέον την Κατηγορία.
Εχουμε όνειρα γι αυτήν.
Και θέλουμε να σκίζει. Πράγμα που σημαίνει anything under the sun.
και δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας: θέλουμε Βοήθεια από τα μέλη μας. όταν έλεγα 'κανείς δεν περισσεύει' το εννοούσα μέχρι κεραίας.
και είμαι τόσο ψυχαναγκαστικός που, αν δεν τα κάνουν αυτοί, θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα εγώ. Αφού με ξέρω.

Mα, κύριε Λυμπερόπουλε, όταν εξέθεσα τον προβληματισμό μου, σαφώς και δεν ήταν για να σας φορτώσουμε και με άλλες αρμοδιότητες, ούτε εσάς ούτε τον Skakinen. Ήταν κυρίως θέμα "τάξεως" με την έννοια ο τίτλος πάνω από τις δυο κατηγορίες να είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ του περιεχομένου. Κι επίσης, φαντάζομαι ότι αρκετά από τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτές, θα έχουν κάτι να πουν και για θέματα Λογοτεχνίας, Ποίησης, Ζωγραφικής κλπ. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να τα κάνετε όλα εσείς φυσικά. Πιστεύω ότι η στατικότητα της υποκατηγορίας "Τέχνες" οφείλεται κυρίως στο ότι βρίσκεται στην εκτός, πολύ μακριά από τις δύο σχετικές με αυτήν κατηγορίες. Και βοήθεια από τα μέλη σας νομίζω θα έχετε, και με το παραπάνω. Και χωρίς να την αιτηθείτε φαντάζομαι.

Πιστεύω ότι η στατικότητα της υποκατηγορίας "Τέχνες" οφείλεται κυρίως στο ότι βρίσκεται στην εκτός, πολύ μακριά από τις δύο σχετικές με αυτήν κατηγορίες. Και βοήθεια από τα μέλη σας νομίζω θα έχετε, και με το παραπάνω. Και χωρίς να την αιτηθείτε φαντάζομαι.

κυρία μου...έχουμε ήδη φήμη κομμούνας εδώ.
πέρα από τη βοήθεια και την αυτοδιαχείριση όμως, χρειάζεται και κάποιος υπεύθυνος νομίζω.
δεν τα ξέρω τα διαδικαστικά. ας ελπίσουμε ότι θα μας διαφωτίσουν αυτοί που τα ξέρουν καλύτερα.

H ιδέα τής δημιουργίας μιάς υποκατηγορίας όπως ´Οι τέχνες´ήταν πολύ καλή και είχε δημιουργηθεί παλιά απο τον Lepton.
Oμως χάθηκε στην Lounge..
Δεν είναι κακή η ιδέα τής Κάλλης γιά νά μεταφερθεί κάπου μεταξύ ταινιών και μουσικής(τό πού θα το βρούμε).
Τώρα το κατά πόσον θά εχει θέαση εναποφίεται στον ´πατριωτισμό´τών μελών πού θα ενδιαφερθούν.:2thumb22sup:
Αν είναι πολυάσχολοι οι Δχ τών κατηγοριών ίσως άτυπα θά μπορούσα να βοηθήσω και προσωπικά άν και το ζητούμενο δεν ειναι η διαχείριση μιάς υποκατηγορίας αλλά η ενεργός συμμετοχή τών ενδιαφερομένων μελών(επί παραδείγματι για μπαλέτο δέν έχω ιδέα γιατί το σταμάτησα στά 6 μου.:flipout::flipout:)
Θά το συζητήσουμε και θά επανέλθουμε σύντομα..

Κατά τά άλλα συμφωνώ και εγώ οτι το software δέν ταιριάζει για τις Κατηγορίες:Tαινίες-Μουσική.

Re: Απάντηση: Software (Μουσική-Ταινίες)

Τώρα το κατά πόσον θά εχει θέαση εναποφίεται στον ´πατριωτισμό´τών μελών πού θα ενδιαφερθούν.:2thumb22sup:.......
άν και το ζητούμενο δεν ειναι η διαχείριση μιάς υποκατηγορίας αλλά η ενεργός συμμετοχή τών ενδιαφερομένων μελών.

Mα φυσικά και αυτό είναι το βασικό. Η συμμετοχή. Και είμαι βέβαιη ότι μεταξύ των μελών μας θα βρεθούν πολλοί που θα συμμετάσχουν ενεργά.
Όλοι βλέπουμε ταινίες και γράφετε μετά γι αυτές (εσκεμμένη η ασυνταξία), και κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να γράφουμε για θεατρικές παραστάσεις, για κάποιο βιβλίο που διαβάσαμε (υπάρχει ήδη σχετική στήλη), για τις εκθέσεις που επισκεφθήκαμε...δεν είναι ανάγκη να έχουν τη μορφή εμπεριστατωμένης παρουσίασης, ουτε να είναι ειδήμων αυτός που θα γράφει. Αρκεί να συνάδουν με το ύφος της Κατηγορίας.
Είμαι βέβαιη ότι σε καιρούς "φτώχειας" και υλικής, αλλά κυρίως ψυχικής, οποιαδήποτε ενασχόληση με θέματα θεωρούμενα από τους πολλούς ως "περιττά" ή ως "νεκρά" στις μέρες μας, όπως η ποίηση, η μουσική, η λογοτεχνία, θα μας καταστήσει πλουσιότερους.

Κάλλη θά σού απαντήσουμε σύντομα.Δώσε λίγο χρόνο νά σκεφτούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα η ιδέα.
Σ ευχαριστούμε θερμά για την πρόταση.
Εξυπακούεται πώς η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και εδώ γιατί κάθε σκέψη ειναι ενδιαφέρουσα και βοηθητική.

Εγώ ευχαριστώ Σπύρο για το ενδιαφέρον που δείξατε. Δεν είναι κάτι προσωπικό εξάλλου. Για την καλύτερη λειτουργία και ίσως μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη επισκεψιμότητα του φόρουμ. Στη διάθεσή σας αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.

Ο τίτλος Software δυστυχώς είναι παντελώς άσχετος.
Πρέπει να προσέχουμε και το ''περιτύλιγμα''.
Βρίσκω πολύ καλή την ιδέα να ενωθούν Ταινίες, Μουσική και Τέχνες.
Όσον αφορά τη Διαχείρισή τους (Τέχνες) νομίζω ότι οι υπάρχοντες Διαχειριστές κάλλιστα μπορούν (αν θέλουν) να συνεχίσουν να διαχειρίζονται το forum τους ακόμη κι αν αυτό μετακομίσει.
Μια πρόταση είναι : ''Οι Τέχνες'' και εκεί να περιλαμβάνονται Ταινίες, Μουσική και Τέχνες γενικά (ή με άλλη σειρά). Καλύτερα μάλιστα θα είναι να μπει πρώτη η Τέχνες γενικά ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Η κάθε Κατηγορία με αυτοτελή Διαχείριση όπως μέχρι τώρα.

Κάνετε κλικ στην εικόνα παρακάτω για να δείτε πώς περίπου θα είναι:

arts.jpg

Βεβαια στις τεχνες στις οποιες συμπεριλαμβανεται και ο κινηματογραφος σαν μερος των ταινιων ανηκει και η φωτογραφια.

Ας γινει κατ'αρχην μια οικογενεια τεχνων με την υπαρχουσα κατηγορια τεχνων τις ταινιες και την μουσικη και βλεπουμε στην συνεχεια.