σοκ με cpu

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
παιδια δεν επρεπε να λεει 2.66?
\
:AFADF0::AFADF0::AFADF0::AFADF0:

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    59.7 KB · Views: 52
Κατά πάσα πιθανότητα σου δείχνει την μειωμένη ταχύτητα λειτουργίας του επεξεργαστή όταν αυτός δεν απασχολείται με κάτι, για εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερες θερμοκρασίες (στους επεξεργαστές της AMD νομίζω λέγεται Cool'n'Quiet, στους Intel είναι οι τεχνολογίες Speedstep ). Όλοι οι νέοι επεξεργαστές τα τελευταία χρόνια έχουν τέτοιες δυνατότητες. Για παράδειγμα, ο E8400 που έχω τώρα, από τα 3GHz αυτή τη στιγμή που δεν κάνει κάτι δουλεύει στα 2GHz.

cpu1.jpg

Όταν χρειάζεται πηγαίνει όμως στα 3GHz

cpu2.jpg

Αν θέλεις να το διαπιστώσεις μόνος σου, κατέβασε το CPU-Z, δες σε τι συχνότητα δουλεύει σε idle, βάλε μετά κάποιο πρόγραμμα που θέλει επεξεργαστική ισχύ και λογικά θα δεις να πηγαίνει στο κανονικό 2.6GHz.

http://www.cpuid.com/cpuz.php

Last edited:
δηλαδη αν το ζορισω και ξαναπατησω ιδιοτητες θα δειχνει παραπανω?

Στις ιδιότητες δεν είμαι σίγουρος τι θα δείχνει, δεν είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος γι αυτή τη δουλειά. Καλύτερα να το δεις με το πρόγραμμα που σου είπα...

ΥΓ. Τις αλλαγές πρέπει να τις βλέπεις live, γιατί αν δεν ζορίζεται πάρα πολύ η cpu μπορεί πολύ εύκολα να αλλάζει η ταχύτητα της από την μικρή στην κανονική σε κλάσματα του δευτερολέπτου....

Last edited:
Αν θέλεις υπάρχει επιλογή στο Bios να τρέχει συνέχεια η cpu με full ταχύτητα ανεξαρτήτως αν δεν κάνεις κάτι εκείνη τη στιγμή.

σας ευχαριστω ολους

ειχε στο bios επιλογη cool and quiet και οταν την εβαζα off εδειχνε το σωστο
την ξαναεβαλα ομως ον και ακουγεται και λειγοτερο