Σωμα DSLR sony α 200 ή Nikon d 60

Μην αγχώνεστε βρε!

Τα ίδια πράγματα είναι. Αφού δε παίζει ρόλο η μηχανή, αλλά, ο φωτογράφος!:flipout:

Δίκιο έχεις, αλλά για σκέψου την περίπτωση να θέλεις κάτι(φακό,φλάς κλπ) κάποια δεδομένη στιγμή και να μην υπάρχει!Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι και η Sony έχει προβλέψει να υπάρχουν τα πάντα για την υποστήριξη του συστήματός της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σωμα DSLR sony α 200 ή Nikon d 60

Πριν από 1 μήνα, σε κάποιο πάρτυ, κρατούσα και έβγαζα φωτογραφίες την D80,τον 85mm(πιο βαρύς από τον 18-135) και το SB-600(φλάς)/.Συνολικό βάρος γύρω στα 3 κιλά.

Χαλάρωσε ...Κόναν! Συνολικό βάρος ούτε τα μισά:
D80 - 668 γραμμάρια (με μπαταρία... οκ, χωρίς κάρτα και ...λουράκι! :flipout:)
AF-D 85/1.8 - 380 γραμμάρια
SB600 - 300 γραμμάρια
4 ΑΑ μπαταρίες για το φλας - 80 γραμμάρια

σύνολο 1.428 γραμμάρια, + μία SD + το λουράκι.

Για αγύμναστο σε κόβω... ακούς εκεί 3 κιλά! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σωμα DSLR sony α 200 ή Nikon d 60

Χαλάρωσε ...Κόναν! Συνολικό βάρος ούτε τα μισά:
D80 - 668 γραμμάρια (με μπαταρία... οκ, χωρίς κάρτα και ...λουράκι! :flipout:)
AF-D 85/1.8 - 380 γραμμάρια
SB600 - 300 γραμμάρια
4 ΑΑ μπαταρίες για το φλας - 80 γραμμάρια

σύνολο 1.428 γραμμάρια, + μία SD + το λουράκι.

Για αγύμναστο σε κόβω... ακούς εκεί 3 κιλά! :flipout:

libres ήθελε να γράψει!

Σε πάρτυ ήταν ο άνθρωπος! Μετά από 3 ουσκάκια, το λουράκι μόνο του ζυγίζει πάνω από ένα κιλό! :flipout:

Τουναντίον, μετά από τρεις ώρες το βάρος φαινόταν τουλάχιστον 63 κιλά!

Οπότε, για να μην με πείτε αγύμναστο, υπερβολικό, Κόναν κλπ, έκανα μια μετριότατη εκτίμηση!:flipout:

Ένιγουέι, σας ευχαριστώ που με επαναφέρετε στην τάξη.

Υ.Γ.Το πάρτυ ήταν παιδικό...

Re: Απάντηση: Re: Σωμα DSLR sony α 200 ή Nikon d 60

Ε, δεν είναι και τόσο μεγαλύτερη απο την D80.
Ακολουθούν διαφορετικές γραμμές στον σχεδιασμό της εξωτερικής εμφάνισης και στο μάτι η 40d δείχνει πιο γομαρέξ μπροστά στην D80. Η διαφορά τους είναι στο 1,5 εκατοστό περίπου. Είναι ψιλές οι διαφορές στον όγκο τους. Διαφορά βρίσκω στο βάρος τους και παλι οχι τόσο σοβαρό ωστε να καθορίσει μια τετοια απόφαση, εκτός αν υπάρχει καποιος προσωπικός λόγος που να το επιβάλει.

Στο μέντιαμαρκτ τις έπιασα και τις δυο και πιστεύω οτι της 40d το κράτημα, με κατι μάνιουαλ τηλεφακούς που εχω με σεβαστό βάρος, είναι καλύτερο. Και δεν αναφέρομαι στο κράτημα αυτού καθ' αυτού της μηχανής, αλλα στο κουμαντάρισμα ολόκληρης της σύνθεσης σώμα-φακός. Για κράτημα στο χέρι, το τονίζω.
Οχι οτι της D80 δεν εχει καλό κράτημα, αλλα έχοντας εμπειρία με την 400d που είναι πιο μικρή, έτσι το νομίζω. Ο Βλάσης που για τον λόγο του κρατήματος άλλαξε απο canon σε nikon και ο send που απο την 350d πήγε στην 40d θα μπορούν να πουν περισσότερα σε σχέση με το "κουμαντάρισμα" αυτό :grinning-smiley-043
Oντως το κρατημα της 40d ειναι παρα πολυ καλο θα ελεγα καλυτερο της d80 αλλα δειχνει τεραστια. Αν δεν ηταν τοσο ακριβη πλεον εδω που εχω φτασει θα την επαιρνα. Αληθεια ο φακος του κιτ 40d τι λεει;

Εάν θεωρείς ακριβή την 40D τόσο που έχει πέσει, κοίτα καλύτερα αλλού. Σε τέτοια τιμή μόνο πλαστικό σώμα μπορείς να βρεις. Η Canon απλούστατα έριξε γρήγορα την τιμή καθώς αποφάσισε να την αντικαταστήσει νωρίτερα, καθώς αποφάσισε ότι το κοινό δίνει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία στον αριθμό των πίξελς. Εν ολίγοις πιστεύω πως αξίζει τα χρήματά της και με το παραπάνω.

Όσο για το μέγεθος, δεν θα την έλεγα ιδιαίτερα μεγάλη.... πχ οι αντίστοιχες Nikon (D200/D300) είναι μεγαλύτερες και αρκετά βαρύτερες.

Βέβαια να παρατηρήσω ότι είναι μάλλον άδικη η σύγκριση (και άκαιρη... ήδη τα δύο σώματα είναι στη δύση της παραγωγής τους) καθώς μιλάμε για διαφορετικής κλάσης σώματα και στα εσωτερικά τους, όχι δηλαδή μόνο στο κράτημα και την κατασκευή. Μιλάμε για καλύτερη επίδοση σε ψηλά iso (η D80 έχει το CCD που χρησιμοποιούσε η Nikon πριν το πολύ καλό IMX021 CMOS -της Sony...), για μεγαλύτερο δυναμικό και χρωματικό εύρος (A/D 14bit, σημειωτέον ότι και η νέα D90 12bit μετατροπή έχει, τα 14bit τα κρατάει η Nikon για την D300), για ακριβέστερο σύστημα AF (όλοι οι αισθητήρες της 40D είναι σταυροειδείς και υψηλής ευαισθησίας f/2.8). Και φυσικά και άλλα "καλούδια", όπως καθαρισμός σκόνης (υποτίθεται πως κάτι κάνουν αυτά, αν και εγώ παραμένω δύσπιστος), και ιδίως liveview
(το περιφρονούσαμε, αλλά για στατικές λήψεις λύνει τα χέρια).

Πραγματικά, δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ των δύο. Η σύγκριση γίνεται μόνο υπό το καθεστώς της σχετικής προσέγγισης των τιμών τους.

την περιμένω απο μέρα σε μέρα...απλά θα έχω μόνο τον 50αράκη φακό. να πάρω και τον 28χιλ. της canon που έχει γύρω στα 135,00?

Συμφωνώ απόλυτα (αν και δεν είδα κάποιον να λέει το αντίθετο).

Δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά το λέμε ως κριτήριο για το εάν αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω χρήματα.

Κατ' εμέ θα έπρεπε να μπει στο παιχνίδι, λόγω της τιμής της πλέον (720 ευρώ?), και η Fuji S5pro, η οποία έχει τη μοντούρα της Νίκον (ουσιαστικά σαν κατασκευή σώματος είναι η D200), εάν δεν ψάχνει κανείς απλώς για μία μηχανή καλών γενικών επιδόσεων.

Δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά το λέμε ως κριτήριο για το εάν αξίζει να δώσει κανείς τα παραπάνω χρήματα.

Κατ' εμέ θα έπρεπε να μπει στο παιχνίδι, λόγω της τιμής της πλέον (720 ευρώ?), και η Fuji S5pro, η οποία έχει τη μοντούρα της Νίκον (ουσιαστικά σαν κατασκευή σώματος είναι η D200), εάν δεν ψάχνει κανείς απλώς για μία μηχανή καλών γενικών επιδόσεων.

Αλλά με χούγια. Δες πρώτα τα μενού της και μετά τα ξαναλέμε. Εχω τη D200. Πήρα και μια S5 με προοπτική δεύτερου σώματος που να κάνει ότι δεν κάνει η d200. Μετά από 3 πλήρεις μέρες (περίπου 14 ώρες φωτογράφηση) την επέστρεψα. Αδύνατον να θυμηθώ τί κάνει τί. Και αργή μηχανή σε σχέση με τις NIKON D200/D80, CANON 30D/40D.

Χρώμα και 11.8 στοπ δυναμικό εύρος.

Όντως είναι "ιδιαίτερη" επιλογή (και με την καλή, και με την κακή έννοια), αυτό υπονόησα όταν την έθεσα ως αντιπρόταση σε μία μηχανή "καλών γενικών επιδόσεων".

Από την άλλη βέβαια, Βλάση, μεγάλο προσόν ότι παίρνει το σύστημα Νίκον.

Last edited:

Φυσικά και αξίζει αν τα έχεις μπρε.
Ο φίλος όμως από τα δύο σώματα που ζητάει τη γνώμη του πρέπει το budjet να είναι στα 4-5 κατοστάρικα. Λιγουλάκι παραπάνω μπορεί να πάρει την D80. Όχι όμως την 40D!:grandpa:

Φυσικά και αξίζει αν τα έχεις μπρε.
Ο φίλος όμως από τα δύο σώματα που ζητάει τη γνώμη του πρέπει το budjet να είναι στα 4-5 κατοστάρικα. Λιγουλάκι παραπάνω μπορεί να πάρει την D80. Όχι όμως την 40D!:grandpa:
Αυτο ακριβως ασε που αν παω με την 40D στο σπιτι και μαθει τιμη η γυναικα μου μπορει να μου τη φερει και στο κεφαλι (ειναι και πιο βαρια απο τη NIKON):flipout:.
Σοβαρα τωρα μου αρεσε η canon αλλα θελω σχεδον ενα χιλιαρικο. Αληθεια ο φακος του κιτ αξιζει ή θελει κι αυτη αλλο φακο;
Με τη d80 απλα ισως περασω περισσοτερο καιρο με το φακο του κιτ γιατι διαβασα οτι ειναι καλος. Οποτε το κοστος θα παραμεινει κοντα στα 700. Και αυτη τη στιγμη κι αυτο πολυ ειναι γιατι ξεκινησα να ψαχνω μια απλη dslr που να βγαζει καλυτερες φωτο απο την κομπακτ και να που με φτασατε. Απο την αλλη ξερω αν παρω κατι που δεν ειναι καλο μετα απο λιγο καιρο θα το μετανιωσω οποτε ανεβαινουμε κατηγορια και παλι.

Οκ, τότε μείνε ανάμεσα στις D80 και 450D, νομίζω παίζουν ακριβώς στα ίδια χρήματα. Δεν ξέρω ποια θα διάλεγα από τις δύο εάν ξεκινούσα από το μηδέν, η 450D έχει μεγαλύτερες δυνατότητες σε ανάλυση (αλλά και σε τσιγκλάει να της φορέσεις καλύτερο φακό), έχει σαφώς καλύτερη επίδοση στα ψηλά iso, έχει liveview, αλλά υπολείπεται αρκετά στο θέμα του σκοπεύτρου, και σίγουρα δεν έχει το πιάσιμο της D80. Το πρώτο το θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι το μέσο με το οποίο συνθέτεις το κάδρο σου, είναι η "ματιά" σου.
Σαν ποιότητα και υλικά κατασκευής, AF κλπ, τις κατατάσσω πάντως στο ίδιο επίπεδο.

κατ´ εμέ αν πρόκειται να παραμείνεις στο φακό του κιτ της canon, πήγαινε σε d80. δεν έχω καθόλου πείρα από dslr αλλά ο 18-55 μου έδωσε αντίστοιχα αποτελέσαματα με την power shot 720. για μια στιγμή θεώρησα οτι δεν έπρεπε να προχωρήσω σε dslr μέχρι που είδα φωτογραφίες με τον 50αρη φακό.

Πηρα την τελικη και οριστικη αποφαση. Κιτ Νικον 18-135. Για αρχη μαλλον θα μου φανει τελειο και συγχρονο κι ας ειναι 2 ετων. Μολις τακτοποιηθουν τα οικονομικα μου εφυγα σφαιρα για αγορα! Παντως ευχαριστω που με βοηθησατε να βρω μια ακρη που και προς τα που να κινηθω. Ειμαι σιγουρος πλεον οτι δεν θα το μετανιωσω. Εχω διαβασει απειρα ετρεξα πολλες φορες σε καταστηματα για να ''φλερταρω'' τα υποψηφια μοντελα και εκει που εψαχνα Canon αρχισα να βλεπω Nikon Pentax Sony ωσπου να καταληξω σε Νικον αλλα σε διαφορετικο μοντελο απο αυτο που εβλεπα αρχικα!