Σομαλία 2014...

Σομαλία από ψηλά...και μακρυά.
Χώρα διαλυμένη,στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν κάποιες δομές.

Και είπα και γω που χαθηκες εσύ.
Ενα πουλάκι μου είπε ότι περνάτε και ένα διάστημα σε resort στις Σευχέλες για βάλε και από εκεί και ασε τις ερημιές για μετά :P

Στα σοβαρά ελπίζω να ήταν ήσυχα τα πράγματα

Η ''βόλτα'' περιλάμβανε Salalah-OMAN (τις μέρες που καταπλεύσαμε ήταν εκεί και φόρτωνε το MAERSK ALABAMA),Doha-QATAR,Abu Dhabi / Dubai-U.A.E.,
Djibouti,Dar es Salaam-TANZANIA (εκεί καταπλεύσαμε Μ.Πέμπτη,και γιορτάσαμε το Άγιο Πάσχα με την ορθόδοξη ελληνική-ρωσική παροικία).
Τα περισσότερα ναυάγια στις ακτές είναι από πειρατείες,όπου δεν αποδόθηκαν λύτρα.
Γιώργο σχετικά ήσυχα,αν και οι πειρατείες στην αχανή αυτή περιοχή έχουν περιορισθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο.

Ινδικός ωκεανός...

14241545121_1fc769a78a_b.jpg
[/url]Psara Somalia by NickTh., on Flickr[/IMG]

Παράλια Σομαλίας...

14058188138_91e9721364_b.jpg
[/url]Psara Somalia 1 by NickTh., on Flickr[/IMG]

Δεν είμαι ειδικός περί τα φωτογραφικά (έχω μια D-SLR Olympus, αλλά την έχω στο αυτόματο, ότι βγάλει η μηχανή από μόνη της), αλλά η τελευταία φωτογραφία είναι καταπληκτική. Η αντίθεση του καφέ της ερήμου με το πράσινο και το γαλάζιο της θάλασσας είναι το κάτι άλλο. Μόνο η φρεγάτα με τα μουντά της χρώματα χαλάει λίγο τη σύνθεση, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο.

Νικο πρώτα απο όλα καλως γύρισες!
Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές. Ειδικά αυτή με την φρεγάτα απο μπροστά (η προτελευταία) είναι εκπληκτική!!!

Νίκο φοβερές! Ανεπανάληπτη εμπειρία να βρίσκεσαι σε αυτά τα μέρη και να έχεις και τη δυνατότητα να φωτογραφίσεις!

Εμένα πάλι μου αρέσει πολύ η τελευταία, η αιώνια φύση ως καμβάς και η εφήμερη ανθρώπινη κατασκευή που διασχίζει τον τόπο και τον χρόνο... Υπέροχη!

Ευχαριστώ παιδιά,με συντρόφευε η Oly E-P3,και τελικά ήταν μια αρμονική συνεργασία.
Τοπία,πρόσωπα,χρώματα,πολιτισμοί...πρωτόγνωρα.
Σιγα-σιγα θα εμπλουτίζω το νήμα με φώτο,μιας και είναι πολλές.
Επίσης είμαι και χαρούμενος μιας και οι δυο παραπάνω φώτο αναρτήθηκαν,στο επίσημο site τις ναυτικής δύναμης της Ε.Ε.
http://eunavfor.eu/eu-naval-force-bids-farewell-to-hellenic-frigate-hs-psara/
Μέση της Γης...Ισημερινός.

14059400669_26ad12d13f_h.jpg
[/url]Somalia by NickTh., on Flickr[/IMG]