Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Λένε οι λάμπες quartz δεν χρειάζονται ποτέ αλλαγή... αν όμως χρειαστούν, που να βρει κανείς ? (και φτηνά, όχι οσο κάνει η σόμπα ολόκληρη lol)

Exω αιρκοντισιον, σόμπα κεροζαν, θερμοπομπό, πανελ (οχι IR)... μου λείπει μια υγραερίου και μια quartz απο την συλλογή... lol

Απο αυτα που εχεις για εναν μικρο χωρο τι θα ψηφιζες ? Οδευω προς θερμοπομπο. Το μονο που δεν ξερω και δεν εχω δει ποτε μου ειναι οντως αυτο του χαλαζια....

Απο αυτα που εχεις για εναν μικρο χωρο τι θα ψηφιζες ? Οδευω προς θερμοπομπο. Το μονο που δεν ξερω και δεν εχω δει ποτε μου ειναι οντως αυτο του χαλαζια....

Αγόρασα μία τέτοια σόμπα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή...(Να σου πω την αλήθεια,δεν το περίμενα) Και από ζέστη,μιά χαρά.

50 Ε για ένα θερμοπομπό δεν είναι ποτέ πεταμένα... Πάρτον κι ας υπάρχει...
Προσοχή μόνο να αρχίζει απο λίγα watt, ο δικός μου είναι 750-1250-2000 (υπάρχουν μερικοί που αρχίζουν απο 1000)... Αν μπορεις να βρεις να αρχ'ιζει απο 500...

Ζέστη χόρτασα με kerosun... Αλλα το καύσιμο...
οικονομία χόρτασα με το aircondition... Aλλά στα δυνατά κρύα...
Πρακτικότητα χόρτασα με τον θερμοπομπό... Αλλά το υπόλοιπο σπίτι...
Χωροταξικά βολεύτικα με το πάνελ... Αλλά θέλει τοίχο...

Last edited:
Αγόρασα μία τέτοια σόμπα και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή...(Να σου πω την αλήθεια,δεν το περίμενα) Και από ζέστη,μιά χαρά.

more info plz... Μάρκα? κόστος? λάμπες? watt ?

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Daewoo,12 ευρώ,2 λάμπες χαλαζία 450 watt η κάθε μία.

Γιά ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών (παιδικό) σε 10 λεπτά είναι πολύ ζεστό.

Μπορώ να βάλω στις λάμπες αυτές και στην παρακάτω θερμάστρα που αγόρασα ;

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106886

50 Ε για ένα θερμοπομπό δεν είναι ποτέ πεταμένα... Πάρτον κι ας υπάρχει...
Προσοχή μόνο να αρχίζει απο λίγα watt, ο δικός μου είναι 750-1250-2000 (υπάρχουν μερικοί που αρχίζουν απο 1000)... Αν μπορεις να βρεις να αρχ'ιζει απο 500.....

Eχμ......

Κι εγω τσεκαρα εναν με 2500w..... της aeg στα 150 ευρω.

Να ανακρουσω πρυμναν ?

Κοίτα... οτι πληρώνεις παίρνεις... γενικά 150 Ε για θερμοπομπό είναι πολλά (διπλά λεφτά)... Μιλάμε για τους απλούς θερμοπομπούς έτσι? Υπάρχουν κι άλλες συσκευές που λέγονται θερμοπομποί...ισως η AEG έχει και άλλα κόλπα μέσα στο κουτί...
Δες εδώ...
http://www.skroutz.gr/c/411/syskeues-thermanshs.html?from=most-popular&keyphrase=θερμοπομποι
και μετά δες εδώ...
http://www.skroutz.gr/c/411/syskeues-thermanshs.html?keyphrase=θερμοπομποι&order_dir=asc&page=18

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Μπορώ να βάλω στις λάμπες αυτές και στην παρακάτω θερμάστρα που αγόρασα ;

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106886

1ον,δεν έχουν όλες οι σόμπες το ίδιο μήκος και 2ον αυτή που δείχνεις έχει διαφορετικά watt.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Daewoo,12 ευρώ,2 λάμπες χαλαζία 450 watt η κάθε μία.

Γιά ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών (παιδικό) σε 10 λεπτά είναι πολύ ζεστό.

:twoguns:Παλι Κωτσος πιαστηκα?
Πηρα μια ιδια μαρκα 1600 βατ για παρομοιο δωματιο.
Τι να πω, αν ειναι τοσο μπομπα θα τη βαζω και στο σαλονι. Μακαρι.
Τουλαχιστον αυτη που πηρα εχει 4 σκαλες (400/800/1200/1600).
Θα προτεινα το αυτο και σε οσους σκεφτονται για θερμοπομπο.
Εκει βεβαια υπαρχει και ο θερμοστατης, αλλα ειδικα στις αλογονου
ξερεις ακριβως τι καις και τι χρειαζεται να καψεις για να ζεσταθεις.

Μέσα σε όλα αυτά έχει κανένας άποψη για τα ηλεκτρικά τζάκια???είδα και στην crystal audio στο site κάποια κρεμαστά που μπαίνουν σε τοίχους......από κατανάλωση γράφουν 1 με 2 kw....πήρε τον περασμένο χρόνο η πρώην σπιτονοικοκυρά μου από τα vicko δύο μοντέλα(φορητά είναι) και μου έλεγε τα καλύτερα....αλλά είναι σαν μασίνες :HTEHETH63:

ο χώρος του σαλονιού είναι 35τ.μ. πρόβλημα θέρμανσης δεν έχω(ακόμα)...το σπίτι έχει πολύ καλή μόνωση....με ενδιαφέρει και το ντιζαιν...

Έχει ένας πελάτης μου luxell στο γραφείο. Μου είχανε πει για τις θερμάστρες με λάμπες χαλαζία (το έγραψα και πιο πάνω νομίζω) ότι είναι πιο οικονομικές από τις αλογόνου και βγάζουν πιο ποιοτική ζέστη.

Επειδή έχω μεγάλη εμπειρία από σόμπες αλογόνου (από τα εργένικα χρόνια) θα πω απλά: καμία σχέση.

Οι αλογόνου κατά ένα περίεργο τρόπο μπορεί να σε ψήσουν στα μούτρα και να παγώσει η πλάτη σου. Νομίζω ότι ακτινοβολούν άμεσα στα αντικείμενα, αλλά δε θυμάμαι να ζέσταινε το δωμάτιο όσες ώρες και να την άφηνα αναμένη.

Οι luxell βγάζουν μια πιο γλυκιά ζέστη, όταν είσαι κοντά ζεσταίνεσαι καλά αλλά δεν ψήνεσαι.

Προχθές κοίταξα το ταμπελάκι της και έγραφε 2300watt. Τώρα γιατί τη διαφημίζουν για 2800 δε ξέρω.

Επίσης εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο πελάτης μου αυτός είχε τη σόμπα σε πολύμπριζο, έκαιγε από το πρωϊ στο φουλ αλλά όταν πήγα να πιάσω το φις της δεν έκαιγε καθόλου. Όταν βάζω στο σπίτι μου θερμαντικά των 2 kw το φις συνήθως ζεσταίνεται από "αρκετά" μέχρι "βγάλτο-λιώνει".

Έχω πολύ καλές εντυπώσεις από τη luxell. Βασικά νόμιζα ότι αυτού του τύπου οι θερμάστρες με λάμπες είναι όλες αλογόνου και δεν της έδινα σημασία.

Αλλά ρε γαμώτη είναι τούρκικες, εμείς δε μπορούμε να βάλουμε ένα κωλοεργοστάσιο να παίρνει 10 εξαρτήματα και να τα συναρμολογεί???