Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

.

ποια η γνωμη σας για τα αεροθερμα ?

το Lidl εχει μια προσφορα Αεροθερμο silvercrest στα 40 ευρω
χρονομετρο , ενδειξη θερμοκρασιας τηλεκοκτρολ 2300W

νομιζω οτι πρεπει να εχουν μεγαλη καταναλωση

To αερόθερμο, είναι ουσιαστικά στην πράξη, ενας θερμοπομπός με δυνατό ανεμιστήρα. Η διαφορές είναι οτι είναι μικρός σε μέγεθος κι έτσι πρέπει η αντίστασή του να είναι πολλά watt ωστε να μπορεί ο ανεμιστήρας στο μικρό αυτό μέγεθος να βρεί αρκετή ζέστη να μεταφέρει στον χώρο. Η αντίσταση αυτή αν για κάποιο λόγο σταματήσει ο ανεμιστήρας, σχεδόν πάντα πυρακτώνεται. Αρα μιλάμε για πολύ μεγάλες θερμοκρασίες επιφάνειας αντίστασης, που "καίνε" τον αέρα. Αυτό δεν είναι καλό. Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να έχει λίγα watt πχ. 500 ή 700 - ο αέρας θα ψύξει γρήγορα την αντίσταση και δεν θα υπάρχει σταθερή ροή ζεστού αέρα. Αρα δεν βολεύει να το αφήσει κανείς να ζεσταίνει σιγά σιγά τον χώρο και να πάει για καφέ. Επιπλέον, επειδή τοποθετείται σχεδόν πάντα στο πάτωμα (εκεί είναι ο πιό κρύος αέρας - αλλά βολεύει και περισσότερο) αναδεύει τον αέρα και σηκώνει σκόνη. Επίσης, κάνει αρκετό θόρυβο - την πρώτη σκάλα θα την συνηθίσεις, την δεύτερη οχι, απογείωση αεροπλάνου - και δύσκολο να βρεις φτηνό αθόρυβο επώνυμο...
Πιστεύω η χρήση του περιορίζεται στην τουαλέτα όταν είναι ψυγείο ή οταν πρέπει να δουλέψει κανείς λίγη ώρα σε μια αποθήκη κλπ...

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

To αερόθερμο, είναι ουσιαστικά στην πράξη, ενας θερμοπομπός με δυνατό ανεμιστήρα. Η διαφορές είναι οτι είναι μικρός σε μέγεθος κι έτσι πρέπει η αντίστασή του να είναι πολλά watt ωστε να μπορεί ο ανεμιστήρας στο μικρό αυτό μέγεθος να βρεί αρκετή ζέστη να μεταφέρει στον χώρο. Η αντίσταση αυτή αν για κάποιο λόγο σταματήσει ο ανεμιστήρας, σχεδόν πάντα πυρακτώνεται. Αρα μιλάμε για πολύ μεγάλες θερμοκρασίες επιφάνειας αντίστασης, που "καίνε" τον αέρα. Αυτό δεν είναι καλό. Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να έχει λίγα watt πχ. 500 ή 700 - ο αέρας θα ψύξει γρήγορα την αντίσταση και δεν θα υπάρχει σταθερή ροή ζεστού αέρα. Αρα δεν βολεύει να το αφήσει κανείς να ζεσταίνει σιγά σιγά τον χώρο και να πάει για καφέ. Επιπλέον, επειδή τοποθετείται σχεδόν πάντα στο πάτωμα (εκεί είναι ο πιό κρύος αέρας - αλλά βολεύει και περισσότερο) αναδεύει τον αέρα και σηκώνει σκόνη. Επίσης, κάνει αρκετό θόρυβο - την πρώτη σκάλα θα την συνηθίσεις, την δεύτερη οχι, απογείωση αεροπλάνου - και δύσκολο να βρεις φτηνό αθόρυβο επώνυμο...
Πιστεύω η χρήση του περιορίζεται στην τουαλέτα όταν είναι ψυγείο ή οταν πρέπει να δουλέψει κανείς λίγη ώρα σε μια αποθήκη κλπ...

σ ευχαριστω για την απαντηση

θελω ενα συμπληρωματικο σωμα για το σαλονι
τελικα θα καταληξω σε θερμοπομπο

Υπάρχουν τελευταία και θερμοπομποί με ανεμιστηράκι... Θέμα προτίμησης είναι... Εμένα πάντα μου άρεσε η έλλειψη κινούμενων μερών...

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Υπάρχουν στα Super Market και στα χρωματοπωλεία κάτι πλαστικά κουτιά.
Πρακτικά είναι χωρισμένα σε δύο μέρη, όπου στο πάνω μέρος βάζεις ένα υλικό σαν χαλίκι και από κάτω τρέχει το νερό που μαζεύει.
Το νερό, ούτε να το σκεφτείς να το ακουμπήσεις όμως!
Δεν ξέρω τι διάολο σύσταση έχει αλλά μία φορά που έσταξε πάνω σε εργαλείο το σκούριασε στο πεντάλεπτο!

Αν μπορείς να τα βάλεις σε μέρος μακριά από παιδιά είναι το καλύτερο και το φτηνότερο και με τεράστια διαφορά!

Νομίζω μέχρι και στο Lidl έχουν κατά περιόδους.
Σα μεγάλα μπολ είναι, πάρε μπόλικα, όχι μονό ένα. Θαύματα δε κάνουν, αλλά χρησιμοποιούνται λ.χ. σε εξοχικά που δεν είναι επισκέψιμα το χειμώνα.
(Tzimisce, Πρέπει να έχουν άλατα, αλλά δε θυμάμαι να είναι επικίνδυνα – δε πρέπει να έχουν σήμανση επικινδύνου, αλλά φυσικά κάθε προφύλαξη καλή είναι!)

Πηρα και ρωτησα......

Ειναι χωρις ρευμα για να απαντησω στον εαυτο μου :smash: και αναλογα την υγρασια αλλαζεις τα χαλικακια καθε τοσο.

Κοστος 5 ευρω το ανταλλακτικο μου ειπανε και κοστος κουτιου και του πρωτου σετ απο 11 εως 13 ευρω.

Συμφερει καλυτερα απο τον αφυγραντηρα λετε ?

Ρε παιδια, τα συζητατε τοσες σελιδες και δεν λετε να μας τα συστησετε.
Πως τα λενε τα ατιμα για να τα ζητησουμε?

Προσεχε γιατι κυκλοφορουν και πολλες παραλλαγες με τσαμπα λεφτα....

Πχ βρηκα απο 8,50 εως και 13 ευρω πανω κατω το ιδιο μεγεθος. Τα ανταλλακτικα τους επισης παιζουν απο 3 και κατι εως και 5 το φακελακι με τα χαλικια.

Τελικα θειουχο ασβεστιο νομιζω ελεγε οτι περιεχουν τα χαλικια...

Τελικα θειουχο ασβεστιο νομιζω ελεγε οτι περιεχουν τα χαλικια...

Χλωριούχο ασβέστιο.
Αν είχε θειούχο θα βρωμούσε το σπίτι σαν βόθρος από το υδρόθειο που θα δημιουργούσε. :p

Πάντως για το θέμα της υγρασίας μια (ακριβή βέβαια) ειναι η λύση. Αφυγραντήρας, έχω έναν της Olympia splendit στην κρεβατοκάμαρα και από τότε που την τοποθέτησα έφυγαν οι μουχλες αλλά και η υγρασία - νερό τρεχούμενο απο τα παράθυρα. Εχει δοχείο 3,7lt και το άδεια ζω κάθε μέρα! Σήμερα θα πάρω και έναν μετριτη κατανάλωσης και θα δώ και πόσο καίει τελικά. Για σπίτι με υγρασία πιστεύω ειναι μονόδρομος, ειναι ακριβές (η συγκεκριμένη μάρκα) αλλά κάνει φοβερή δουλειά, και θόρυβο βέβαια αλλα τον συνηθίζεις

Πρίν απο 3-4 χρόνια έψαχνα στο ιντερνετ για θερμοσυσσωρευτές... Στο λήμμα θερμοσυσσωρευτής, το google μου επέστρεφε ελάχιστα αποτελέσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν για συσκευές που ονομάζονται θερμοσυσσωρευτές αλλά καμμία σχέση δεν έχου ν με τους οικιακούς θερμοσυσσωρευτές... Τα υπόλοιπα ήταν αγγελίες "πώλησης" μεταχειρισμένων (-Δεν θέλω τίποτα φίλε, Ελα μόνο και πάρτα μόνος σου, γιατί είναι ασήκωτα... να μου αδειάσει ο χώρος θέλω, περνάω καλοριφέρ ...) Και 1 μόνο παραπομπή σε καινούριο θερμοσυσσωρευτή (κάποιον Olsberg).
Aυτή τη στιγμή οι θερμοσυσσωρευτές ξανακατέκλεισαν την αγορά... Αλλά σε διπλή τιμή - (όπως κι ο Olsberg που έβλεπα τότε)..
Αν κάποιος έχει νυκτερινό τριφασικό ρεύμα (υπάρχουν και μονοφασικοί) και μπορεί να βρεί/αγοράσει έστω και έναν θερμοσυσσωρευτή, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα, έχοντας ζήσει πάνω απο 15 χρόνια μαζί τους...

Last edited:
Οσοι μένετε Αθήνα, είδα στις μικρές αγγελίες οτι πωλούνται ακόμα κάποιοι μεταχειρισμένοι σε συμβολικές τιμές... Οποιος μπορεί ας τους πάρει, δεν θα χάσει.. Το μονο κινούμερο μέρος είναι κάποιος ανεμιστήρας που ίσως υπάρχει, αρα μηδέν φθορές...

Τους περίσσεψε κανένας για μένα? Να καtεβώ Αθήνα να τον πάρω... lol

Εβλεπα σήμερα σε αγγελίες... Κάποιοι πουλάνε ακόμα, ενας ζητούσε 500Ε για 6 θ/συσσωρευτές... Βέβαια αν δεν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο (και τριφασικό) δεν λέει...

Last edited:
Οπως έχω ξαναγράψει, και έχοντας ζήσει πάνω από 20 χρόνια στο πατρικό μου με θερμοσυσσωρευτές, δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Απ' την στιγμή που άναβαν στις αρχές Δεκεμβρίου, το σπίτι ήταν μονίμως ζεστό μέχρι τέλος Μαρτίου που έσβηναν.

8 ώρες λειτουργίας ημερησίως με το νυκτερινό ρεύμα, και είχες ζέστη και για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Χωρίς υπερβολή, στο σπίτι κυκλοφορούσαμε μονίμως με φανελάκια.

Κάθε σώμα έχει τρεις σκάλες λειτουργίας (Ι - ΙΙ - ΙΙΙ). Ζήτημα είναι να είχαμε βάλει τον διακόπτη στην τρίτη θέση πάνω από 10 φορές τα 20 αυτά χρόνια. Στην πλήρη αυτή λειτουργία δεν μπορούσες να ακουμπήσεις πάνω τους, είχες οικονομήσει έγκαυμα.

Για την μεταφορά, απλά τους ανοίγεις και βγάζεις τα πυρότουβλα. Τους μεταφέρεις εκεί που θέλεις, και ακολούθως τα τοποθετείς ξανά μέσα......

Last edited: