Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Οπως έχω ξαναγράψει, και έχοντας ζήσει πάνω από 20 χρόνια στο πατρικό μου με θερμοσυσσωρευτές, δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Απ' την στιγμή που άναβαν στις αρχές Δεκεμβρίου, το σπίτι ήταν μονίμως ζεστό μέχρι τέλος Μαρτίου που έσβηναν.
...

Ούτε απεργία ΔΕΗ μας έπιανε (ποτέ δεν απεργεί το βράδυ ), ούτε διακοπές λόγω βλαβών στο δίκτυο της περιοχής... Θα μου λείψουν...

Μα αν νοικιάζεις, δεν θα προχωρήσεις σε τέτοιες λύσεις... Εννοείται... Εκτος αν σκοπεύεις να μείνεις εκείγια κάμποσα χρόνια...

Να επανελθω λιγο στην θερμαστρα υγραεριου.
Τις 3 τελευταιες μερες ,με ενοχλει πολυ η μυρωδια τελικα.
Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει, αλλα οντως μυριζει.
Ειδικα οταν μπαινεις απο εξω,μυριζει πολυ.
Υπαρχει μια περιπτωση να φταιει η μπουκαλα,που ειναι τουλαχιστον δεκαετιας.
Ελπιζω να τελειωσει γρηγορα , να αγορασω μια με "φρεσκο" υγρεριο ,να δουμε τι συμβαινει τελικα.

Νομιζω οτι ειναι θεμα συνηθειας.
Το ιδιο και με τις σομπες πετρελαιου, αν μεινεις μεσα μετα απο λιγο δεν καταλαβαινεις την μυρωδια αλλα αν εισαι εξω και μπεις μεσα σου ερχεται πολυ εντονη δυσοσμια η οποια φευγει σε λιγα λεπτα.

Ελπιζω να τελειωσει γρηγορα , να αγορασω μια με "φρεσκο" υγρεριο ,να δουμε τι συμβαινει τελικα.

Αυτή η μυρωδιά δεν πρέπει να είναι απο την φιάλη ή το ίδιο το αέριο... Πρέπει να είναι απο την επιφάνεια καύσης...

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Mιχαλη ,οπως γραψαμε για τις θερμαστρες <Κηροζινης> το ιδιο ισχυει και για τις θερμαστρες υγραεριου.Δεν εχει εφευρεθει η τελεια καυση ,το σιγουρο ειναι οτι αφηνει καυσαερια τα οποια προσπαθουν ,μεσα απο τον καταλυτη που εχουν οι θερμαστρες υγραεριου, να περιορισουν. Ο καταλυτης που εχουν προφανως εχει καποια διαρκεια ζωης και επισης παιζει σαφεστατα ρολο η ποιοτητα του υγραεριου.Δυστυχως και σ αυτο τομεα υπαρχει <νοθεια> γιατι υπαρχουν διαφορές στη ποιοτητα του υγραεριου που γεμιζουν τις φιαλες.Ισως αν προτιμησεις καποια επωνυμη φιαλη να μειωθουν τα προβληματα

Αλλα δεν εχει μεταβαλλομενο wattage ?

Eχει... Ολες αυτές πάνε, λάμπα και κλιμάκωση... Λογικά αυτή έχει κλιμάκωση ανα 600 (5χ600=3000).

Η 2811 έχει 4 κλιμακώσεις ανα 700 (4χ700=2800)

Αυτές τις μέρες έχω πορωθεί... Εχω ξεσκονίσει τα πάντα... μέχρι θερμοσυσσωρευτές και θερμοπομπούς με ενσωματωμένες υπέρυθρες... lol

Το δοχειο νερου που εχει μεσα ειναι απαραιτητο ? και ποσο καλυτερο ειναι απο εναν θερμοπομπο με βεντιλατερ?

Κωτσοβολος και mediamarkt
αδειασαν απο θερμοπομπους
αλλα απο οτι καταλαβα θελουν να ξεπουλησουν
επειδη υπαρχει μεγαλη ζητηση τα αζητητα
και μετα να τους βγαλουν ξανα

Το δοχειο νερου που εχει μεσα ειναι απαραιτητο ? και ποσο καλυτερο ειναι απο εναν θερμοπομπο με βεντιλατερ?

Oχι δεν είναι απαραίτητο, αλλά καλό είναι να υπάρχει... Οι αλογόνου/quartz ζεσταίνουν με υπέρυθρες (όπως και τα πάνελ υπερύθρων),

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Κωτσοβολος και mediamarkt
αδειασαν απο θερμοπομπους
αλλα απο οτι καταλαβα θελουν να ξεπουλησουν
επειδη υπαρχει μεγαλη ζητηση τα αζητητα
και μετα να τους βγαλουν ξανα

Αν έπεφταν λίγο και οι τιμές των θερμοσυσσωρευτών...

Το "μπατζανι" πηρε ενα θερμοπομπο AEG 2500 βατ.
Κλεινοντας τα παντα,εκτος απο οτι ηταν στο standby, εγραψε σε μιση ωρα 245 μοναδες με τον θερμοστατη στο τερμα.
Δηλ. 500 μοναδες την ωρα.
Πως μεταφραζεται αυτο βρε φιλαρακια σε ρευστον???

Ρωτω, γιατι οι τυποι που τα πουλανε εχουν μεγαλη πλακα....μεχρι και για 10 λεπτα την ωρα μιλανε:bang:
(εκτος και αν εννοουν οταν ειναι κλειστα!!)

Last edited:
2500 watt Χ 1 ώρα = 2,5 Χ ?????

Πως μπορούμε να υπολογίσουμε την κιλοβατώρα με τις κλιμακωτές χρεώσεις τις ΔΕΗ?

Εγώ βάζω 0,15 και νομίζω ότι είμαι σχετικά κοντά στην αλήθεια.

2,5 Χ 0,15=0,38 αν δουλεύει συνεχόμενα.

Αν όμως ο θερμοπομπός είναι μελετημένος για το συγκεκριμένο χώρο τότε δε θα δουλεύει συνέχεια, οπότε θα έχουμε κάτω από 0,38 που είναι το μέγιστο.
Το πόσο κάτω εξαρτάται από τις μονώσεις του χώρου όπως και από τη διαρρύθμισή του κλπ κλπ.

Αν δουλεύει τις μισές ώρες του 24ώρου = 12Χ0,38 = 4,56 Χ 30 ημέρες = 136,80