Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

2500 watt Χ 1 ώρα = 2,5 Χ ?????

Πως μπορούμε να υπολογίσουμε την κιλοβατώρα με τις κλιμακωτές χρεώσεις τις ΔΕΗ?

Εγώ βάζω 0,15 και νομίζω ότι είμαι σχετικά κοντά στην αλήθεια.

2,5 Χ 0,15=0,38 αν δουλεύει συνεχόμενα.

Αν όμως ο θερμοπομπός είναι μελετημένος για το συγκεκριμένο χώρο τότε δε θα δουλεύει συνέχεια, οπότε θα έχουμε κάτω από 0,38 που είναι το μέγιστο.
Το πόσο κάτω εξαρτάται από τις μονώσεις του χώρου όπως και από τη διαρρύθμισή του κλπ κλπ.

Αν δουλεύει τις μισές ώρες του 24ώρου = 12Χ0,38 = 4,56 Χ 30 ημέρες = 136,80

τοχω ξαναπεί.
με γύρω στις 3000 το τετράμηνο (πού τόσο θα κάψεις όταν έχεις πολλές ηλεκτρικές μονάδες) θα χρεωθείς 0.21 περίπου με το κλειδί στο χέρι.

Και γω παιδες, 20 με 25 λεπτα υπολογιζω.
Ομως τι ειναι αυτο που εδειξε ο μετρητης????
Κανονικα δεν επρεπε να δειξει 1250 μοναδες την μιση ωρα????

ο μετρητής δείχνει κάτι...
αν πάς στο ρολόι κάπου επάνω του λέει πόσες στροφές αντιστοιχούν στην κιλοβατώρα.

Φυσικά μπορείς να δείς κάτω στο λογαριασμό τις ενδείξεις του μετρητή.

Μαστα....
Αντε να βγαλεις ακρη.
Τα κ@ριολι@ τα εχουν κανει ετσι, μονο και μονο για να μπορουν να σε κοροϊδευουν.
Αλλα και απο την αλλη ,ποσος κοσμος ρε παιδια εχει πιαστει μ@λ@κ@ς με τις αλητειες των πωλητων.
Ακου εκει 3 λεπτα η ωρα.
Παλι καλα που ο αλλος μου ειπε 10!!!!

Μαστα....
Αντε να βγαλεις ακρη.
Τα κ@ριολι@ τα εχουν κανει ετσι, μονο και μονο για να μπορουν να σε κοροϊδευουν.
Αλλα και απο την αλλη ,ποσος κοσμος ρε παιδια εχει πιαστει μ@λ@κ@ς με τις αλητειες των πωλητων.
Ακου εκει 3 λεπτα η ωρα.

κοίτα να δεις.
αυτοί πατάνε στη δικαιολογία ότι υπολογίζουν με την τιμή της κιλοβατώρας της αρχικής που είναι κάτι ολίγα λεπτά συν το "υποτιθέμενο" γεγονός ότι αυτό το ρημάδι θα δουλεύει διακοπτικά με τον θερμοστάτη.
Αν όμως η μονάδα είναι μικρή για τον χώρο, πχ αν τη βάλεις σε σαλόνι των 30 τετραγωνικών θα δουλέψει στο φουλ αδιαλείπτως.
Και αν ξεφύγεις από τις κλίμακες της ΔΕΗ για τους "φτωχούς" δηλαδή των 800 κιλοβατώρων που σίγουρα θα ξεφύγεις αν έχεις κύρια θέρμανση με ηλεκτρισμό (και όχι συμπληρωματική) άντε γειά.

ο μετρητής δείχνει κάτι...
αν πάς στο ρολόι κάπου επάνω του λέει πόσες στροφές αντιστοιχούν στην κιλοβατώρα.

Φυσικά μπορείς να δείς κάτω στο λογαριασμό τις ενδείξεις του μετρητή.

Mα, η ένδειξη του μετρητή είναι οι κιλοβατώρες. Δεν διαιρείς ή πολ/ζεις το νούμερο αυτό με κάποιο συντελεστή για να βρεις τις κιλοβατώρες. Το δικό μου ρολόι πχ γράφει χχχχχχχχχ και δίπλα kw/h. Bέβαια, το τελευταίο ψηφίο (μέσα στο κόκκινο τετραγωνάκι) μετράει δέκατα της κιλοβατώρας (όπως στο κοντέρ του αυτοκινήτου που μετράει δέκατα του χιλιομέτρου)...

Mα, η ένδειξη του μετρητή είναι οι κιλοβατώρες. Δεν διαιρείς ή πολ/ζεις το νούμερο αυτό με κάποιο συντελεστή για να βρεις τις κιλοβατώρες. Το δικό μου ρολόι πχ γράφει χχχχχχχχχ και δίπλα kw/h. Bέβαια, το τελευταίο ψηφίο (μέσα στο κόκκινο τετραγωνάκι) μετράει δέκατα της κιλοβατώρας (όπως στο κοντέρ του αυτοκινήτου που μετράει δέκατα του χιλιομέτρου)...

νομίζω κάπου λέει πόσες στροφές αντιστοιχούν.

Και αν ξεφύγεις από τις κλίμακες της ΔΕΗ για τους "φτωχούς" δηλαδή των 800 κιλοβατώρων που σίγουρα θα ξεφύγεις αν έχεις κύρια θέρμανση με ηλεκτρισμό (και όχι συμπληρωματική) άντε γειά.
Μητσο μ´,
Ηδη,και καλοκαιριατικα,ειμαι στις 1500 kwh.
Αρα σιγουρα θα ξεφυγω.
Η πιο ασφαλης μετρηση, ειναι με τα δικα σου δεδομενα.

21 λεπτα η kwh..

Δες τε το ολοι φιλαρακια μου , πεστε το και στους γνωστους σας ,να μην τους κοροϊδευουν οι ξεφτιλες και οταν τους ερθει η ΔΕΗ σαλταρουν.
Πλακα πλακα στην σεζον εμενα μου ερχεται καλυτερα το πετρελαιο,εχεις και ολο το σπιτι ζεστο.

σας βγάζω τα κανονικά μου νούμερα
3511 kwh
για τιμές άνω των 2000 kwh έχουμε
τιμή κιλοβατώρασ 0.09155
Δίκτυο μεταφοράς 0.00605
Λοιπές επιβαρύνσεις 0.00046
Δίκτυο διανομής 0.0217
ΥΚΩ 0.04488 (προσέξτε το αυτό το ρημάδι !!!!)
ειδικό τέλος ΑΠΕ 0.00499
Συνολο ------0.16963/kwh Χ1.23=0.208644

όλα τσεκαρισμένα από τον αναλυτικό εκκαθαριστικό τετραμήνου (χειμώνα)

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Μαστα....
Αντε να βγαλεις ακρη.
Ακου εκει 3 λεπτα η ωρα.

Κοίταξε, με τη βασική τιμή της ΔΕΗ (τιμολόγιο μέχρι 800 kwh/4μηνο) τόσο και λιγότερο είναι. Δλδ εάν το καις μόνο μια ώρα την ημέρα, συν τη λοιπή κατανάλωση του (μικρού) σπιτιού.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

σας βγάζω τα κανονικά μου νούμερα
3511 kwh
για τιμές άνω των 2000 kwh έχουμε
τιμή κιλοβατώρασ 0.09155
Δίκτυο μεταφοράς 0.00605
Λοιπές επιβαρύνσεις 0.00046
Δίκτυο διανομής 0.0217
ΥΚΩ 0.04488 (προσέξτε το αυτό το ρημάδι !!!!)
ειδικό τέλος ΑΠΕ 0.00499
Συνολο ------0.16963/kwh Χ1.23=0.208644

όλα τσεκαρισμένα από τον αναλυτικό εκκαθαριστικό τετραμήνου (χειμώνα)

Ο ΦΠΑ στο ρεύμα είναι 13% και όχι 23%
Άρα 0.16963 x 1.13 = 19,16 λεπτά.

νομίζω κάπου λέει πόσες στροφές αντιστοιχούν.

A, εσύ λες το στρογγυλό δίσκο που γυρνάει κάτω απο τις ενδείξεις... Αυτό περισσότερο χρησιμεύει για να βλέπουμε αν περνάει ρεύμα απο το ρολόι προ το σπίτι (μιας και τα νούμερα αλλάζουν "αργά" και το μάτι δεν πιάνει την κίνησή τους). Ναι, κάποιος σταθερός αριθμός στροφών του δίσκου αντιστοιχούν σε μία κιλοβατώρα.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Ο ΦΠΑ στο ρεύμα είναι 13% και όχι 23%
Άρα 0.16963 x 1.13 = 19,16 λεπτά.

δικό μου λάθος....σας χρέωσα τελικά 1 λεπτό παραπάνω....

Αρα διορθώνουμε

19 λεπτα η Kwh.

ο καθηγητής μου ο Πενέλης που μας έκανε μπετόν στο πανεπιστήμιο υπολόγιζε τα πάντα με λογαριθμικό κανόνα και τα στρογγύλευε πάντα παραπάνω.
Υπολόγιζε το μπετόν για μιά πλάκα και οι τιμές που βγαίνανε στο τέλος ήταν κάπου διπλάσιες ή τριπλάσιες των κανονικών από τις στρογγυλεύσεις σε 10 ενδιάμεσες πράξεις και έτσι πάντα έλεγε ότι είσαι μέσα στις ανοχές.

λοιπόν και εδώ:
19? πες 20.

Υπόψιν με νυχτερινό ρεύμα, και μέριμνα ώστε τα θερμαντικά σώμα να καίνε κατά τι παραπάνω το βράδυ από ό,τι την ημέρα, το ανωτέρω νούμερο θα μπορούσε να είναι οριακά κάτω από τις 2.000 kwh στο ημερήσιο και 1500 kwh στο νυχτερινό. Οπότε θα κόστιζε 7,72 λεπτά η κιλοβατώρα (με ΦΠΑ) στο νυχτερινό και 14,74 λεπτά στο ημέρας. Άρα σύνολο περίπου 410 ευρώ για 3.500 kwh, αντί 670 ευρώ εάν δεν υπάρχει νυχτερινό.

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Υπόψιν με νυχτερινό ρεύμα, και μέριμνα ώστε τα θερμαντικά σώμα να καίνε κατά τι παραπάνω το βράδυ από ό,τι την ημέρα, το ανωτέρω νούμερο θα μπορούσε να είναι οριακά κάτω από τις 2.000 kwh στο ημερήσιο και 1500 kwh στο νυχτερινό. Οπότε θα κόστιζε 7,72 λεπτά η κιλοβατώρα (με ΦΠΑ) στο νυχτερινό και 14,74 λεπτά στο ημέρας. Άρα σύνολο περίπου 410 ευρώ για 3.500 kwh, αντί 670 ευρώ εάν δεν υπάρχει νυχτερινό.

βρε Τάσο τη νύχτα δεν καις τίποτα - μόνο συσσώρευση ΑΝ έχεις. Αντε να έχεις κάτι στην συντήρηση γιατί είσαι κάτω από 10 παπλώματα.
Φέρε μου τον Απρίλη τους λογαριασμούς σου και αν σου βγούνε αυτές οι τιμές σε κερνάω καφέ και μπουγάτσα όποτε θες...

Το κολπο ξερετε τι μου θυμίζει????
Την καταναλωση των αυτοκινητων,που δινουν οι κατασκευαστες.

"O νέος 16βάλβιδος κινητήρας δεν ανέβασε φυσικά το 407 στην κορυφή της κατηγορίας σε επίπεδο επιδόσεων, λόγω και των μακριών σχέσεων του 5τάχυτου κιβωτίου, ωστόσο η αυξημένη ιπποδύναμη βελτίωσε τόσο τις επιδόσεις από στάση, όσο και τις ρεπρίζ. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται τώρα σε 10,3 δευτ. (από 11,3 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα από τα 200 χλμ./ώρα έφτασε στα 203 χλμ./ώρα. Παράλληλα, όμως, επιτεύχθηκε μείωση του θορύβου και βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου, η μέση τιμή της οποίας από τα 7,9 λίτρα ανά 100 χλμ., έπεσε στα 7,7."

Χα χα...
Μια φορα στην ζωη μου ειδα μεση 7,5 l/100, οταν πηγα να μεινω απο βενζινα και πηγαινα εθνικη με 70 χλμ/ω.
Τεζα στην εθνικη 18,6 l/100 και ανθρωπινα 9.5-10 l/100.

Τελικα εχουν μεγαλη πλακα,οταν ειναι να πουλησουν,οι τυποι.

Αυτή είναι η ειρωνία στο τιμολόγιο της ΔΕΗ με τον καινούριο τρόπο (εδώ κι ένα χρόνο) τιμολόγησης... Να είσαι οριακά κάτω απο τις 2000 kw/h έτοιμος να πληρώσεις 410Ε, κι επειδή έβαλες σήμερα (που θα περάσουν να μετρήσουν για τον εκκαθαριστικό) αντι για αύριο, το κινητό στον φορτιστή, να πληρώσεις 670Ε... 260Ε παραπάνω...

Χρειάζονται τακτικές επισκέψεις στο ρολόι και κράτηση σημειώσεων με χαρτί και μολύβι...