Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Το σχεδιο ειναι για αυξησεις τρελλες αλλα σε ....3 σταδια μεχρι το καλοκαιρι.

Μην μας κακοφανει με την μια 40% αυξηση...

ξεχωρίζουν... Η αλλιώς χτυπάς τον τόίχο με το δάχτυλο κι όπου ακούσεις διαφορετική χροιά... lol

Στο σπίτι δεν βλέπω καπάκια...
Έχουν σοβατιστεί και βαφτεί από πάνω αλλά ξέρω που περίπου είναι από τις πρίζες και τους διακόπτες που είναι από κάτω. :p
Σε αυτή τη περίπτωση το να το ανοίξω θα δημιουργήσει μαραφέτι αρκετό για να χρειαστεί σοβάτισμα (το σημείο) και βάψιμο (όλο το δωμάτιο) από την αρχή.

Οπότε, άσε καλύτερα. Χίλιες φορές καλύτερα μία πρίζα... :p

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Δεν νομίζω ότι μπορεί να αφήσει γυμνό καλώδιο 220V να κρέμεται από τον τοίχο...
Προφανώς θα υπάρχει κάποιος νόμος σχετικά με αυτό.

Υπάρχει...
του Μέρφυ....

Το σχεδιο ειναι για αυξησεις τρελλες αλλα σε ....3 σταδια μεχρι το καλοκαιρι.

Μην μας κακοφανει με την μια 40% αυξηση...

Από αυτά που διαβάζω καταλήγω ότι αυτά που θα ανεβούν πολύ είναι τα χαμηλά κλιμάκια τιμολόγησης. Δλδ τα κλιμάκια 0-800, 800-1000 και 1000-1600. Καθ' ότι πρέπει λέει τα τιμολόγια να αντανακλούν πλήρως το κόστος παραγωγής. Άρα μάλλον θα φύγει η "ποινή" της μεγάλης κατανάλωσης (σχεδόν 3πλάσια τιμή κιλοβατώρας μεταξύ πρώτου και τελευταίου κλιμακίου), και οι πάνω των 3.ooo kwh καταναλώσεις παίζει, ίσως, και να φθηνήνουν.

Αρχισε η καύση των νεκρών και πάλι , άνοιξα λίγο την πόρτα στη κουζίνα να καπνίσω κανα γάρο ,,, και βρώμισε το σπίτι καπνιστό σολομό

δεν θα χουμε καλα ξεμπερδέματα με αυτή τη φάση ,, να το θυμηθείτε

την κόβεις με το μαχαίρι την καπνίλα

Εχω την εντυπωση οτι στο Λονδινο μεταπολεμικα ειχε απαγορευτει η καυση ξυλων γιατι ειχε χαθει ο ....αερας....

Το κακό είναι ότι πολλοί καίνε ότι νάναι... πχ παλιά ξύλα με βαφές επάνω...
Αν συνεχίσει έτσι θα επιβάλλουν να βάλουμε φίλτρα σε τζάκια σόμπες κλπ. όπως σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Eκεί που τα έχουν φέρει τα πράγματα, δεν μπορούν να επιβάλλουν τίποτα. Δεν μασάει τίποτα ο άλλος που θέλει ν ζεστάνει την οικογένεια. Και άλλωστε, ποιός θα κάνει τους ελέγχους? Το θέμα είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η φάση πριν αποκτήσουν όλοι αναπνευστικά προβλήματα...

Εχει κανεις ιδεα τι διαφορα εχουν οι σομπες αλογονου με carbon (ανθρακονηματα)?
Ειναι λιγο πιο ακριβες και πολυ πιο ευπαρουσιαστες. Ενας πωλητης σημερα μου τις εκθειαζε
απο αποψη καταναλωσης, οτι στα 1000w αποδιδουν τοση ζεστη οσο οι απλες αλογονου στα διπλασια.
Γνωριζετε τι παιζει με το θεμα, αλλα και τι γινεται απο την αποψη του ποσο υγιεινες ειναι?

Τελικα ρε συ Θ. ανοιξες το θεμα αλλα δεν μας ειπες που κατεληξες εσυ...

Εχω την εντυπωση οτι στο Λονδινο μεταπολεμικα ειχε απαγορευτει η καυση ξυλων γιατι ειχε χαθει ο ....αερας....

αρχισαν να χανονται και ζωες

ΣΗΜΕΡΑ
- 5, 7 και 15 χρόνων τα θύματα!

- Η φωτιά ξέσπασε στις 4.45 στο διώροφο σπίτι από ξυλόσομπα

- Ο 15χρονος βγήκε και ξαναμπήκε για να σώσει τα μικρά αδελφάκια του

- Σε κατάσταση αμόκ οι γονείς τους καλούσαν τους γείτονες σε βοήθεια

- Κατέρρευσε η σκεπή και ο επάνω όροφος

.

Eχουμε να δουμε κι αλλα τετοια...ειδικα τα γεροντια που θα εχουν καταφυγει σε τιποτα σομπες του 10ρικου.....

Ας βαλει το χερι του....

Ρωτησα σημερα για εξωτερικη θερμομονωση (πολυστυρενιο+κατι σαν σοβαντισμα απο πανω) και μου ειπαν κανα 42αρι το τμ + οτι αλλο χρειαστει......

Ασε, δεν λέει... Ξαναρώτα τους τον Μάιο, ή πάρε τα υλικά και φτιάξ'το μόνος σου (με κανα φίλο μαζί)... Πέρνα μόνος σου τα φύλλα και βρες κάποιον να περάσει το τελικό υλικό να φαίνεται όμορφο...

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Εχει κανεις ιδεα τι διαφορα εχουν οι σομπες αλογονου με carbon (ανθρακονηματα)?
Ειναι λιγο πιο ακριβες και πολυ πιο ευπαρουσιαστες. Ενας πωλητης σημερα μου τις εκθειαζε
απο αποψη καταναλωσης, οτι στα 1000w αποδιδουν τοση ζεστη οσο οι απλες αλογονου στα διπλασια.
Γνωριζετε τι παιζει με το θεμα, αλλα και τι γινεται απο την αποψη του ποσο υγιεινες ειναι?

Τελικα ρε συ Θ. ανοιξες το θεμα αλλα δεν μας ειπες που κατεληξες εσυ...

Είναι πιο καλές οι carbon... Δουλεύουν σε μικρότερ θερμοκρασία νήματος και βγάζουν υπέρυθρη ακτινοβολία μεγάλου μήκους κύματος (αυτό είναι καλό), ενώ οι ίδιες είναι λιγότερο φωtεινές απο τις απλές quartz αλογόνου...
Διάβασε οπωσδήποτε αυτό... http://en.wikipedia.org/wiki/Infrared_heater

Ασε, δεν λέει... Ξαναρώτα τους τον Μάιο, ή πάρε τα υλικά και φτιάξ'το μόνος σου (με κανα φίλο μαζί)... Πέρνα μόνος σου τα φύλλα και βρες κάποιον να περάσει το τελικό υλικό να φαίνεται όμορφο...

έτσι θα κάνω κι εγώ μόλις έρθει η άνοιξη...

Μου φαίνεται απλό (δε ξέρω αν είναι).

Περνάς αστάρι
Περνάς κόλλα
Βάζεις τις πλάκες πολυστυρενίου
Βάζεις βύσματα
Περνάς κόλλα με πλέγμα απ'έξω

Βρίσκεις κάποιον να στο σοβατίσει! :builder:

Το θέμα είναι να δούμε πόσο μας κοστίζει το υλικό ανα μέτρο, αν η διαφορά είναι μικρή για δουλειά-πακέτο μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο για να περάσουμε την ώρα μας!

Εξαρτάται και πόσα μέτρα θες να καλύψεις.

Είναι πιο καλές οι carbon... Δουλεύουν σε μικρότερ θερμοκρασία νήματος και βγάζουν υπέρυθρη ακτινοβολία μεγάλου μήκους κύματος (αυτό είναι καλό), ενώ οι ίδιες είναι λιγότερο φωtεινές απο τις απλές quartz αλογόνου...
Διάβασε οπωσδήποτε αυτό... http://en.wikipedia.org/wiki/Infrared_heater

Η τελευταία φωτογραφία στο άρθρο είναι .....όλα τα λεφτά. Ψηθείτε λέμε!!!

Προσέξτε όμως και αυτό για να μη γίνετε και εσείς kebab!

Health effects

In addition to the dangers of touching the hot bulb or element, high-intensity short-wave infrared radiation may cause indirect thermal burns when the skin is exposed for too long or the heater is positioned too close to the subject. Individuals exposed to large amounts of infrared radiation (like Glass blowers and arc welders) over an extended period of time may develop depigmentation of the iris and opacity of the aqueous humor, so exposure should be moderated.[5]
[edit]

Περνάς αστάρι
Περνάς κόλλα
Βάζεις βύσματα

Το θέμα είναι να δούμε πόσο μας κοστίζει το υλικό ανα μέτρο, αν η διαφορά είναι μικρή για δουλειά-πακέτο μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο για να περάσουμε την ώρα μας!

Στέργιο εύκολο είναι.
Ο σοβας είναι έτοιμος.
Σα να απλώνεις μερέντα στο ψωμί!
Γωνιόκρανα στα σπασίματα.
Η μόνη δυσκολία που βλέπω είναι σε δυσπρόσιτα σημεία που μπορεί να παίζει σκαλωσιά...
Πάνω κάτω 20 ευρώ/τμ θα σου βγει DIY τελειωμένο.

Βάλε απλό φελιζόλ 7άρι.
Τα υπόλοιπα σούπερ ντούπερ υλικά είναι μόνο για να σε πάρουν τα λεφτά...

Περνάς αστάρι
Περνάς κόλλα
Βάζεις βύσματα

Δεν είναι καθόλου δύσκολο, ούτε θέλει παράξενα εργαλεία... Καλό σχεδιασμό θέλει, και να έχει δουλευτεί καλα στο μυαλό. Βέβαια, τα 42E που λέει ο wind μου φαίνονται πολλά (με τα υλικά δικά σου). Δηλαδή για ένα τοίχο 4χ6 μέτρα θέλουν 1000Ε εργατικά? Πολλά λεφτά...