Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Προσέξτε όμως και αυτό για να μη γίνετε και εσείς kebab!

Health effects

In addition to the dangers of touching the hot bulb or element, high-intensity short-wave infrared radiation may cause indirect thermal burns when the skin is exposed for too long or the heater is positioned too close to the subject. Individuals exposed to large amounts of infrared radiation (like Glass blowers and arc welders) over an extended period of time may develop depigmentation of the iris and opacity of the aqueous humor, so exposure should be moderated.[5]
[edit]

Μόλις αισθανθείς οτι καίγεσαι, τραβήξου λίγο... lol...

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Στέργιο εύκολο είναι.
Ο σοβας είναι έτοιμος.
Σα να απλώνεις μερέντα στο ψωμί!
Γωνιόκρανα στα σπασίματα.
Η μόνη δυσκολία που βλέπω είναι σε δυσπρόσιτα σημεία που μπορεί να παίζει σκαλωσιά...
Πάνω κάτω 20 ευρώ/τμ θα σου βγει DIY τελειωμένο.

Βάλε απλό φελιζόλ 7άρι.
Τα υπόλοιπα σούπερ ντούπερ υλικά είναι μόνο για να σε πάρουν τα λεφτά...

Πόσο πάει το φελιζόλ? Σκέφτομαι οτι αν είναι να γίνει η δουλειά, για ψυχολογικούς λόγους ας γίνει με ντόου 5άρι (το θαλασσί ). Πόση διαφορά να έχουν στο τετρ.μέτρο αγορά... Γύρω στα 9Ε έχει το 5αρι ντοου νομίζω.
Ενδεικτικές τιμές... http://www.yperagora.net/index.php?...y_id=2&page=shop.browse&limitstart=0&limit=50

το ντοου (φιμπραν κλπ) δουλεύεται και σμιλεύεται πιό εύκολα, είναι πιο σκληρο σαν υλικό και έχει πιό καλές θερμομονωτικές ιδιότητες...

Μόλις αισθανθείς οτι καίγεσαι, τραβήξου λίγο... lol...

Χαχαχαχαχαχχα
Καλά εγώ δεν τα αντέχω καθόλου!
Εδώ το καλοκαίρι καίγομαι μέσα από την μπλούζα και φυσικά στη θάλασσα κάτω από την ομπρέλα και με δείκτη προστασίας 50+ γίνομαι αστακός!
Αυτό θα άντεχα?

τα 42 είναι πάρα πολλά.
κανονικά είναι 25 το τετραγωνικό τελειωμένο.

επίσης όσοι επίδοξοι μονωτές προσέξτε.
υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τινάξετε στον αέρα την νομιμότητα της οικοδομικής σας αδειας.
ένα 10ποντο αύξηση από δω και ένα απο εκεί κάνουν 20. Και βγαίνεις έξω εκτός κανονισμών και μετά δεν θα μπορείτε να μεταβιβάσετε το σπίτι.
Επίσης όσων τα σπίτια κολλάνε στο όριο του οικοπέδου με 10 εκατοστά μπαίνετε στον γείτονα και μετά έχει πρόβλημα μεταβίβασης εκείνος διότι υπάρχει στο δικό του οικόπεδο αυθαίρετη κατασκευή.

Πόσο πάει το φελιζόλ? Σκέφτομαι οτι αν είναι να γίνει η δουλειά, για ψυχολογικούς λόγους ας γίνει με ντόου 5άρι (το θαλασσί ). Πόση διαφορά να έχουν στο τετρ.μέτρο αγορά... Γύρω στα 9Ε έχει το 5αρι ντοου νομίζω.
Ενδεικτικές τιμές... http://www.yperagora.net/index.php?...y_id=2&page=shop.browse&limitstart=0&limit=50
το 3άρι φιμπραν έχει 90 τα 21 τετραγωνικά.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Προσέξτε όμως και αυτό για να μη γίνετε και εσείς kebab!

Health effects

In addition to the dangers of touching the hot bulb or element, high-intensity short-wave infrared radiation may cause indirect thermal burns when the skin is exposed for too long or the heater is positioned too close to the subject. Individuals exposed to large amounts of infrared radiation (like Glass blowers and arc welders) over an extended period of time may develop depigmentation of the iris and opacity of the aqueous humor, so exposure should be moderated.[5]
[edit]

Nαι, τα διαβασα κι εγω αυτα ψαχνοντας.
Το καλο ειναι οτι οι carbon εκπεμπουν σε μεγαλα μηκη κυματος και το παραπανω αναφερεται στις πηγες που εκπεμπουν σε μικρα και μεσαια (quartz). Αν και δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν περιλαμβανονται στο παραπανω
και τα δυνητικα προβληματα στα ματια. Αν ειναι ετσι απλα απορριπτουμε τις τελευταιες και πειραματιζομαστε
μονο με τις πρωτες. Τωρα ως προς προβληματα που μπορει να ανακαλυφθουν σε καμμια δεκαετια,
δυστυχως για αυτα δεν μποουμε ποτε και με τιποτα να ειμαστε σιγουροι.
Παντως οτι θα νιωθεις λιγο σαν γυρος με τις εν λογω, ειναι γεγονος.
Αναρωτιεμαι, αν και δεν με ενδιαφερουν προσωπικα, σε τι μηκη κυματος εκπεμπουν τα πανελ υπερυθρης.
Αν εκπεμπουν σε...μικρομεσαια, δεν ειναι καθολου καλα νεα για τους κατοχους τους.

Nαι, τα διαβασα κι εγω αυτα ψαχνοντας.
Το καλο ειναι οτι οι carbon εκπεμπουν σε μεγαλα μηκη κυματος και το παραπανω αναφερεται στις πηγες που εκπεμπουν σε μικρα και μεσαια (quartz). Αν και δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν περιλαμβανονται στο παραπανω
και τα δυνητικα προβληματα στα ματια. Αν ειναι ετσι απλα απορριπτουμε τις τελευταιες και πειραματιζομαστε
μονο με τις πρωτες. Τωρα ως προς προβληματα που μπορει να ανακαλυφθουν σε καμμια δεκαετια,
δυστυχως για αυτα δεν μποουμε ποτε και με τιποτα να ειμαστε σιγουροι.
Παντως οτι θα νιωθεις λιγο σαν γυρος με τις εν λογω, ειναι γεγονος.
Αναρωτιεμαι, αν και δεν με ενδιαφερουν προσωπικα, σε τι μηκη κυματος εκπεμπουν τα πανελ υπερυθρης.
Αν εκπεμπουν σε...μικρομεσαια, δεν ειναι καθολου καλα νεα για τους κατοχους τους.

+1
Το κακό είναι ότι φέρανε το κόσμο σε απόγνωση όσον αφορά (και) το θέμα της θέρμανσης και τρέχει να δει τι θα κάνει χωρίς να το πολυψάχνει...

:(

Oλες οι αλογόνου (και τα πανελ υπερύθρων) έχουν κατευθυντικότητα - όπως ο ήλιος. Οσο μεγαλύτερο μήκος κύματος, τόσο καλύτερα (υγιέστρα και οικονομικότερα) για τον ανθρωπο. Ολα τα υλικά δεν απορροφούν με την ίδια ικανότητα όλα τα μήκη κύματος, σε μικρά μήκη, θερμαίνονται άλλα υλικά, σε μεσαία άλλα ενώ το νερό (αυτό που θέλουμε εμείς δηλαδή μιας και το μεγαλύτερο ποσοστο του βαρους μας - και του δέρματος - είναι νερό) προτιμά τα μεγάλα. Αυτό σημαίναι οτι μια σόμπα μεγάλου μήκους κύματος είναι για τα ίδια watt "αποδοτικότερη" στον χώρο μας όταν αυτός είναι διαμορφωμένος (επιπλωμένος, διακοσμημένος κλπ) με τα σωστά υλικά - πχ. ξύλινα έπιπλα (ή μεταλλικά - τυχαίες επιλογές λέω)... Θέλει λίγο ψάξιμο...

Last edited:

το 3άρι φιμπραν έχει 90 τα 21 τετραγωνικά.

90Ε δεν είναι πολλά...
Ε, φυσικά, αυτό με τα πολεοδομικά θα το κοιτάξει ανάλογα, όποιος προχωρήσει σε τέτοια λύση... Αλλά πάλι... όσοι έχουν ήδη κάνει την δουλειά αυτή δεν έχουν βγεί 20 πόντους έξω? Δεν νομίζω να έφτιαξαν σπίτι μικρότερο απο αυτό που δήλωσαν στην πολεοδομία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

+1
Το κακό είναι ότι φέρανε το κόσμο σε απόγνωση όσον αφορά (και) το θέμα της θέρμανσης και τρέχει να δει τι θα κάνει χωρίς να το πολυψάχνει...

:(

Eτσι ειναι.
Δυστυχως θελει παρα πολυ ψαξιμο και εχει πολλες παραμετρους το θεμα.
Εγω διαβαζω σχετικα εδω και 1,5-2 μηνες και παρα το διαβασμα μου (ουτε στις εισαγωγικες ετσι)
αυτο με τα μηκη κυματος, που ειναι βασικοτατο, το πετυχα τελειως προσφατα.
Ευτυχως που εντωμεταξυ ημουν τυχερος και μια quartz που ειχα παραγγειλει μου ηρθε
χαλασμενη και την εστειλα πισω.:music-smiley-005:
Δυστυχως, τις επιπτωσεις της αλητειας που εγινε με το πετρελαιο ξεκινησαμε μολις να
τις βλεπουμε (η περιπτωση με την ξυλοσομπα και τα παιδια) και θα τις νιωθουμε στο πετσι μας
για χρονια. Ας οψονται οι υπανθρωποι που μας εφεραν εκει...

Δεν είναι τυχαίο που οι υπέρυθρες σομπούλες quartz αρχίζουν απο 10 Ε τα 1000 watt και τα πάνελ υπερύθρων απο 300 E τα 400 watt... Το μεγάλο μήκος κύματος πληρώνεται... Μπάσα δεν ήθελες? λολ

Last edited:

Δεν είναι τυχαίο που οι υπέρυθρες σομπούλες quartz αρχίζουν απο 10 Ε τα 1000 watt και τα πάνελ υπερύθρων απο 300 E τα 400 watt... Το μεγάλο μήκος κύματος πληρώνεται... Μπάσα δεν ήθελες? λολ

Mακαρι να ταν τοσο απλο.
Σε μια αναζητηση στο γουγλη μου εβγαλε κατα κυριο λογο πανελς με μικρο και μεσαιο μηκος κυματος,
ή αλλιως τζαμπα τα λεφτα για μπασα. Σε μια πιο επισταμενη αναζητηση ειδα οτι υπαρχουν βεβαια
και μεγαλου μηκους.Το θεμα ειναι οτι και αναμεσα στις φτηνες βρισκεις καλυτερα πραγματα (carbon)
και πολλα απο τα ακριβα πανελ ενδεχεται να ειναι εξισου αναξια λογου ή επικινδυνα με τις quartz.
Ασε που υπαρχει και χειροτερο. Εμεις εδω λεμε οτι τα far infrared long wave ειναι καλυτερα, αλλα
αμεσως μετα απο αυτα σε μηκος κυματος ξερεις ποια ειναι? Τα μικροκυματα.
Σα να λεμε ειμαστε αναμεσα στο γυρο και το φουρνο μικροκυματων.
Μαμηστε τα, οσο περισσοτερα διαβαζω, τοσο απογοητευομαι. Πικρα η υποθεση.

Σωστά, αλλά για να βγάλει μικροκύματα, δεν το βλέπω... Το εύκολο είναι να φτιάξουν αντιστάσεις που βγάζουν μικρό, δυσκολότερο να βγάζουν μεσαίο και ακόμα πιο δύσκολο (ακριβότερα) να βγάζουν μεγάλο... Υπέρηχους απο μια αντίσταση, ως και αδύνατο το βλέπω... Με αντιστάσεις δουλεύουν όλα αυτά...

Δεν ενοουσα βεβαια οτι εστω και κατα λαθος μπορει να βγαλουν μικροκυματα.
Απλα αν αυτο που θεωρουμε ασφαλες ειναι αναμεσα σε 2 επιβλαβη για τον οργανισμο μας
αρχιζεις να αναρωτιεσαι και για αυτο.
Εξ ου και η αναφορα μου οτι με το "ιδανικο" υπερυθρο θα ειμαστε και παλι αναμεσα στο γυρο
(στα μικροτερα μηκη κυματος) και στο φουρνο μικροκυματων (στα αμεσως μεγαλυτερα).
Αλλα παλι μπορει να γινομαι και λιγο παρανοικος με την ασφαλεια.
Αλλα οπως λεει και το ρητο "Just because you re paranoid, it doesn't mean that they are not after you":flipout::flipout:

Ισως τελικά, να πρέπει να καταφύγουμε σε εναλλακτικές λύσεις. Η λύση αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι απόλυτη... πχ. καλοριφέρ ή αιρκοντίσιον... Μπορεί να είναι συνδιαστική... πχ. αιρκοντίσιον σε συνδιασμό με ένα θερμοπομπό (λίγη χρήση, για τα μεγάλα κρύα, όταν ζορίζεται το πρώτο), ή κάποιος άλλος συνδιασμός σε σχέση με το ήδη διαθέσιμο...

αυτην την εβδομαδα δοκιμασαμε συνδυασμο καλοριφερ με κλιματιστικο. Δυστυχως το χαρτακι με τις σημειωσεις πλυθηκε οποτε τα συμπερασματα θα βγουν την επομενη εβδομαδα.
Το σκεπτικο ειναι να ανεβαζει την θερμοκρασια το καλοριφερ και να την διατηρει το κλιματιστικο. Θα δουμε.

να συμπληρωσω σχετικα με την θερμομονωση οτι τα 42 ευρω ανα τμ ειναι με ακρυλικο σοβα με τα υλικα ενω με απλο σοβα ειναι στα 39 ευρω ανα τ/μ συν το βαψιμο με τα υλικα.
Τα εξτρα ειναι τα γωνιοκρανα κλπ αναλωσιμα οπως μου ειπαν. Μου φανηκαν υπερβολικα πολλα !!!!
Η μια πλευρα ειναι στο οικοπεδο του γειτονα οποτε αποκλειεται να γινει κατι. σχετικα με την καλυψη μου ειπαν οτι ειναι μεσα στην νομιμη αποκλιση. βεβαια πριν ξεκινησω θα πρεπει να μου δωσει το οκ ο μηχανικος.

Λογικά, το πολύ ζόρι το έχεις στην βόρεια πλευρά, αν είναι εκτεθειμένη. Αυτή πρέπει να γίνει πρώτη και επειγόντως, εκτός κι αν είναι ο γείτονας απο εκεί, ή υπάρχουν άλλα οικοδομικά χαρακτηριστικά που προτείνουν άλλη πλευρά... Οπως το βλέπω, τα υλικά δεν περνούν τα 20 Ε το μέτρο με 5αρι μονωτικό (ο μάστορας τί μονωτικό θα σου βάλει?) - κάνε μια έρευνα αγοράς... Αν εγώ γλύτωνα 20Ε το μέτρο (= 600Ε για ένα τοίχο 4χ7μ) μάλλον θα το προσπαθούσα μόνος μου - ειδικά σε κάποιο τοίχο που δεν θα είχε παράθυρα, ή δεν θα ήταν μόστρα...

Αν κάνεις αυτή τη δουλειά πάντως, είτε ο ίδιος είτε όχι, σκέψου πράγματα που δεν είχαν προβλεφθεί οταν φτιάχτηκε το σπίτι. Τίποτα καλώδια ηλεκτρικού, κεραίας, σωλήνες βρύσης που δεν μπορούν να περάσουν απο αλλού, κλπ. Θα είναι ευκαιρία να κάνεις και τέτοια μμπαλώματα... :))

Last edited:
80% κάτω η ζήτηση πετρελαίου από πέρυσι. Θα ήθελα πολύ να δω τα μούτρα αυτών που ανέβασαν τόσο πολύ την τιμή για να εισπράξουν φόρους.