Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

μα κάτι υποψιάστηκα
γι αυτό μέτρησα.

η θερμότητα σε αίσθηση του λαδιού ήταν πολύ πιό ποιοτική και κοντά σ αυτή του κοινού καλοριφέρ νερού.
Δεν παίδεψα πολύ το θέμα μέτρησης στην αντίσταση πού ίσως αν πήγαινα κοντά και σκόπευα να είχα πιό μεγάλη τιμή (που μάλλον υπάρχει).
Όμως αυτό που εισπράττεις είναι και ο θερμός αέρας που βγαίνει από πάνω αλλά ΚΑΙ τι εκπέμπει το πλαϊνό.
Και ήταν σαφέστατα λιγότερο.
Επίσης ο κονβέκτορας δίνει την εντύπωση ότι τσουρουφλίζει τον αέρα γύρω από την αντίσταση και μετά τον αφήνει να ανέβει επάνω και ταυτόχρονα να ζεστάνει τα πλαϊνά. Θεωρώ πιό σημαντικό να ζεσταίνεται κάτι πολύ και όχι να ...παρα λίγο καίγεται.
Θα μετρήσω το βράδυ πιό προσεκτικά στην αντίσταση.

πάντως αυτό το kerosun (φασόν είναι) με 70 ευρώ στην πρώτη σκάλα, δωματιάκι γύρω στα 10τμ το καθαρίζει άνετα. (εννοείται να έχεις καλές μονώσεις)

Τελικά θέλουμε ένα ανηχοικό και θερμομονωμένο και ηλεκτρομαγνητικά-θωρακισμένο θάλαμο να κάνουμε τις μετρήσεις μας σαν άνθρωποι :D

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Τελικά θέλουμε ένα ανηχοικό και θερμομονωμένο και ηλεκτρομαγνητικά-θωρακισμένο θάλαμο να κάνουμε τις μετρήσεις μας σαν άνθρωποι :D

+1
Με κλειστό το sub γιατι βοηθάει να κινούνται μάζες αέρα...lol

πριν από 3 χρόνια γυρνούσα στο δωμάτιο με ένα ντεσιμπελόμετρο....
τώρα γυρίζω με ένα infrared θερμόμετρο....:tdown:

...
Επίσης ο κονβέκτορας δίνει την εντύπωση ότι τσουρουφλίζει τον αέρα γύρω από την αντίσταση και μετά τον αφήνει να ανέβει επάνω και ταυτόχρονα να ζεστάνει τα πλαϊνά. Θεωρώ πιό σημαντικό να ζεσταίνεται κάτι πολύ και όχι να ...παρα λίγο καίγεται.
Θα μετρήσω το βράδυ πιό προσεκτικά στην αντίσταση.
...

Aφού η μέτρηση σου δείχνει 55 βαθμούς κοντά στην αντίσταση του θερμοπομπού, δεν γίνεται να τσουρουφλίζει τον αέρα...
Μη ξεχνάς οτι υπάρχουν 2 είδη θερμοπομπών... Αυτοί με αντίσταση μεγάλης επιφάνειας (συνήθως αλουμινίου) οι οποίοι είναι πιό υγιεινοί (και 2χ,3χ τιμή) γιατί κρατούν χαμηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια του θερμαντικού στοιχείου, και αυτοί με αντίσταση "τρίχας" (οι φτηνιάρικοι) που αν την δεις απο τις τρύπες της συσκευής, κοκκινίζει ή πυράκτώνεται ανάλογα τα watt που δουλεύουν εκείνη την ώρα...

Πάντως, σύμφωνα με την αρχή της διατήρησης της ενέργειας, σε ένα σφραγισμένο περιβάλλον, ολες οι συσκευές που χρησιμοποιούν αντίσταση, στις ίδιες κιλοβατώρες, στον ίδιο χρόνο, θα βγάλουν την ίδια θερμότητα... Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα καλύψουν τον χώρο και τι ομοιογένεια θα παρουσιάζει η θερμοκρασία στα διάφορα σημεία του δωματίου.

πριν από 3 χρόνια γυρνούσα στο δωμάτιο με ένα ντεσιμπελόμετρο....
τώρα γυρίζω με ένα infrared θερμόμετρο....:tdown:

Για δώσε info για το θερμόμετρο, με ενδιαφέρει ένα...

Για δώσε info για το θερμόμετρο, με ενδιαφέρει ένα...

http://www.ebay.com/itm/Non-Contact...537?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416f012a21
μεγάλη ευκολία, σκοπεύεις με laser (το καλιμπράρισμά του είναι λίγο φευγάτο...πχ το δικό μου δείχνει γύρω στους 2 βαθμούς λιγότερο)

http://www.ebay.com/itm/DuraTrax-Fl...racter_Radio_Control_Toys&hash=item2ec40da5b2
Δανεικό απ το Στέργιο. Πολυ μικρό βολικό αν και δεν βολεύει για μακρυνές σκοπεύσεις (όπου με το πρώτο μπορείς να κάνεις σχετικές - όχι απόλυτες- μετρήσεις). Πιό σωστά καλιμπραρισμένο μάλλον. (ταιριάζει περισσότερο με τα άλλα σταθερά θερμόμετρα που υπάρχουν στο σπίτι).

Ευχαριστώ,... Φτηνά φαίνονται... Τα φανταζόμουν πανάκριβα... πολύ χρήσιμα να εντοπίζεις κρύα ή ζεστα σημεία στο χώρο. Μάλλον θα πάρω ένα.

Καλιμπράρισέ το στοχεύοντας κοντα στον αισθητήρα μερικών ψηφιακών θερμοστατών (αν έχεις πρόσβαση) και πάρε τον μέσο όρο.

δεν καλιμπράρεται. Είναι φιξ. Ίσως από μέσα μπορεί, αν το ανοίξεις.
Εννοώ έχει γίνει λάθος και ξέρω απλά ότι δείχνει πιό κάτω.
Αλλά για σχετικές και μακρινές είναι μάνα.
Σκανάρεις όλο τον τοίχο και κόβεις κίνηση.

http://www.ebay.com/itm/Non-Contact...537?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item416f012a21
μεγάλη ευκολία, σκοπεύεις με laser (το καλιμπράρισμά του είναι λίγο φευγάτο...πχ το δικό μου δείχνει γύρω στους 2 βαθμούς λιγότερο)

http://www.ebay.com/itm/DuraTrax-Fl...racter_Radio_Control_Toys&hash=item2ec40da5b2
Δανεικό απ το Στέργιο. Πολυ μικρό βολικό αν και δεν βολεύει για μακρυνές σκοπεύσεις (όπου με το πρώτο μπορείς να κάνεις σχετικές - όχι απόλυτες- μετρήσεις). Πιό σωστά καλιμπραρισμένο μάλλον. (ταιριάζει περισσότερο με τα άλλα σταθερά θερμόμετρα που υπάρχουν στο σπίτι).

Thnx για τις πληροφορίες, χτύπησα το πρώτο.
Πως καταλαβαίνεις το πόσο χάνει? Φαντάζομαι στοχεύεις σε μια επιφάνεια που ξέρεις τη θερμοκρασία.
Λέω να μετρήσω, όταν με το καλό έρθει, ένα ποτήρι με νερό αφού μετρήσω τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο ακριβείας που μου χει ξεμείνει από το σκοτεινό θάλαμο. Καλή ιδέα λές?

Ξεκίνα με 2-3 παγάκια. Δεν ξέρω απο που μέχρι που μετράνε αυτοί οι μετρητές, αλλά μόλις δακρύσουν τα παγάκια, έχεις τους 0 βαθμούς...

έχω κι εγώ ένα τέτοιο "πιστόλι" και μετράω ντουβάρια, ταβάνια, πατώματα κλπ.

Αυτή η κρίση με τη θέρμανση μας έδωσε καινούργιες ασχολίες!

Περισσότερο το χρησιμοποιώ όχι για να δω την ακριβή θερμοκρασία αλλά για να δω το πριν-μετά.

ΠΧ έβαλα ένα κομμάτι νάυλον στην πίσω πόρτα και είδα άνοδο κατά 3 βαθμούς.

Το παραθυράκι της τουαλέτας δάκρυζε από υγρασία το βράδυ. Έβαλα ένα κομμάτι νάυλον επάνω στο κούφωμα στην απέξω πλευρά και σταμάτησε να δακρύζει.

Όπως καταλαβαίνετε το νάυλον το δουλεύω αρκετά!! χαχααχ

Έχω και ένα τεράστιο παράθυρο στο σαλόνι στο οποίο ήθελα να βάλω window insulation film (γιατί νάυλον δε λέει, θα φαίνεται σαν τσαντίρ-μαχαλά) αλλά στη διάσταση που το θέλω (3,50Χ1,90) το μόνο που βρήκα ήταν της 3m στο αγγλικό άμαζον με κόστος περί τα 50+ ευρώ, οπότε το άφησα...

Μεσοσταθμικές αυξήσεις για το οικιακό τιμολόγιο που θα κυμαίνονται από 14,5 έως 48,7% προτείνει η ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το 2013. Συνολικά, οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμολογίων φτάνουν το 24,9%. Οι ανατιμήσεις, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, θα ισχύσουν τμηματικά στις αρχές του χρόνου κατά 10,8%, από το Μάϊο κατά 6,3% και κατά 6,1% τον Ιούλιο. Παράλληλα καταργούνται τα φθηνά τιμολόγια έως τις 800 κιλοβατώρες. Η ΡΑΕ επιφυλάσσεται να εισηγηθεί για το ύψος των αυξήσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Εν τω μεταξύ, μετά από επιστολή που έλαβε η ΔΕΗ από τον υπουργό Οικονομικών θα συνεχίσει να εισπράττει στους λογαριασμούς της το ενιαίο τέλος ακινήτων έως τον Μάρτιο του 2013, ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης.

http://www.koutipandoras.gr/?p=29933

Αμα σας λεω εγω καθε χρονο θα εχουμε διαφορετικη μοδα....

Φετος τα ηλεκτρκα( του χρονου θα τα αντιμετωπιζουμε σαν το πετρελαιο αν πανε οι αυξησεις εκει που λενε), του χρονου ολοι υγραεριο κοκ....

έχω κι εγώ ένα τέτοιο "πιστόλι" και μετράω ντουβάρια, ταβάνια, πατώματα κλπ.

Αυτή η κρίση με τη θέρμανση μας έδωσε καινούργιες ασχολίες!

Περισσότερο το χρησιμοποιώ όχι για να δω την ακριβή θερμοκρασία αλλά για να δω το πριν-μετά.

Το παραθυράκι της τουαλέτας δάκρυζε από υγρασία το βράδυ. Έβαλα ένα κομμάτι νάυλον επάνω στο κούφωμα στην απέξω πλευρά και σταμάτησε να δακρύζει.

Έχω και ένα τεράστιο παράθυρο στο σαλόνι στο οποίο ήθελα να βάλω window insulation film (γιατί νάυλον δε λέει, θα φαίνεται σαν τσαντίρ-μαχαλά) αλλά στη διάσταση που το θέλω (3,50Χ1,90) το μόνο που βρήκα ήταν της 3m στο αγγλικό άμαζον με κόστος περί τα 50+ ευρώ, οπότε το άφησα...

Άμα περσέψει κανά φράγκο πάτα ένα ακόμα κούφωμα (τζαμαρία) εξωτερικά και δεν θα περνάει τίποτις.
Ακριβή λύση αλλά αποτελεσματική και για μια ζωή.
Υγροποιήσεις μπάι-μπάι και αντικλεπτική (όσο νάναι).

Thnx για τις πληροφορίες, χτύπησα το πρώτο.
Πως καταλαβαίνεις το πόσο χάνει? Φαντάζομαι στοχεύεις σε μια επιφάνεια που ξέρεις τη θερμοκρασία.
Λέω να μετρήσω, όταν με το καλό έρθει, ένα ποτήρι με νερό αφού μετρήσω τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο ακριβείας που μου χει ξεμείνει από το σκοτεινό θάλαμο. Καλή ιδέα λές?
χτυπάω ένα θερμόμετρο σωστό.

Στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας με υπέρυθρο θερμόμετρο μετράω συνήθως ~65 C στα σώματα
Τα πιο μοντέρνα καλοριφέρ (με πλάκα περιμετρικά και οδηγούς αέρα-‛καμινάδες’ εσωτερικά) έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες στο πάνω μέρος τους όπου οδηγούν οι ‛καπνοδόχοι’ τους ~+7C. Σε παλιού τύπου δε βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά στο πάνω μέρος.

Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο όπως και να έχει :)

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας με υπέρυθρο θερμόμετρο μετράω συνήθως ~65 C στα σώματα
Τα πιο μοντέρνα καλοριφέρ (με πλάκα περιμετρικά και οδηγούς αέρα-‛καμινάδες’ εσωτερικά) έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες στο πάνω μέρος τους όπου οδηγούν οι ‛καπνοδόχοι’ τους ~+7C. Σε παλιού τύπου δε βλέπω τόσο μεγάλη διαφορά στο πάνω μέρος.

Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο όπως και να έχει :)

το πιστόλι είναι χρήσιμο για σχετικές.
πχ αν στοχεύεις απόσταση 5 μέτρα χάνει σημαντικά σε σχέση με τα 20 εκατοστά ή 5 εκατοστά, όμως μπορείς να πάρεις ένα γειτονικό στα 5 μέτρα και να έχεις σύγκριση.
Για απόλυτες πρέπει να το τσεκάρεις με ένα γνωστό θερμόμετρο.

Εύγε τέκνον μου είσαι σε καλό δρόμο.

PlasticWrapHouse.jpg

Προσοχή όμως: http://www.snopes.com/rumors/ducttape.asp