Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Εγώ έβαλα ενδοδαπέδεια με αντλία θερμότητας σε 220τ.μ σπίτι, δεν κλείνει ποτέ και από αρχή Νοέμβρη έχει γράψει 1500 κιλοβατώρες σύνολο με όλη την κατανάλωση του σπιτιού..

Έχει όμως τόσο κρύο στις Κυκλάδες;

Ο Κακαλιός και ο supersonic αναφέρονται στις συνθήκες του Δερβενίου και του Ωραιοκάστρου, ο BIOS στης Θράκης κλπ.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

κοστος ανα τετραγωνικο ?

Εάν αφαιρέσεις μια στάνταρ κατανάλωση περίπου 10-12 κιλοβατώρες την ημέρα για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ενός σπιτιού -εκτός εάν μιλάμε για πολυμελή οικογένεια- με μια διαίρεση βγαίνουν περίπου 0,11-0,12 kwh/τ.μ./ημέρα. Δλδ περίπου 2,5 λεπτά του ευρώ κόστος ανά τετραγωνικό ανά ημέρα. Αν και ο Νοέμβρης δεν είχε κρύα εδώ που τα λέμε.

Σε συνεχεια της αναζητησης για εξωτερικη θερμομονωση εχω νεα προσφορα με 26 ευρω/τμ υλικα και εργασια συν γωνιοκρανα κλπ αξεσουαρ εξτρα συν σκαλωσια 2 ευρω/τμ. Μαλλον θα προχωρησω αμεσα τουλαχιστον στην πυλωτη.

Το σταθερο ναυλον στο μπανιο θα το απεφευγα απο τον φοβο της υγροποιησης λογω των υδρατμων στους τοιχους. Εκτος αν φτασουμε στο σημειο να κανουμε μπανακι με νερο σε φυσικη θερμοκρασια περιβαλλοντος ....

Σίγουρα δεν έχει τόσο κρύο!! Ο άνθρωπος που μου έκανε την τοποθέτηση μου είπε ότι στο Κρυονέρι που έχει βάλει δίνουν ~120ευρώ το μήνα για την θέρμανση τους.
Μου κόστισε κανένα 20άρι..

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Εάν αφαιρέσεις μια στάνταρ κατανάλωση περίπου 10-12 κιλοβατώρες την ημέρα για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ενός σπιτιού -εκτός εάν μιλάμε για πολυμελή οικογένεια- με μια διαίρεση βγαίνουν περίπου 0,11-0,12 kwh/τ.μ./ημέρα. Δλδ περίπου 2,5 λεπτά του ευρώ κόστος ανά τετραγωνικό ανά ημέρα. Αν και ο Νοέμβρης δεν είχε κρύα εδώ που τα λέμε.

Είμαστε με 2 μώρα και χρειαζόμαστε ζεστά νερά,οπότε καταλαβαίνεις ότι ανάβουμε συνέχεια θερμοσίφωνο και επίσης καθόλου οικονομία σε ότι αφορά το ρεύμα που δεν σβήνει ποτέ κανένα φως και τηλεόραση κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

το πιστόλι είναι χρήσιμο για σχετικές.
πχ αν στοχεύεις απόσταση 5 μέτρα χάνει σημαντικά σε σχέση με τα 20 εκατοστά ή 5 εκατοστά, όμως μπορείς να πάρεις ένα γειτονικό στα 5 μέτρα και να έχεις σύγκριση.
Για απόλυτες πρέπει να το τσεκάρεις με ένα γνωστό θερμόμετρο.

Για αυτό υπάρχει σχετικό σχεδιάγραμμα στην τεκμηρίωση
Το ‛μάτι’ του βλέπει ένα κώνο Χ μοίρες.
5 μέτρα μακριά είναι για να πάρεις ένδειξη για πολύ μεγάλο εμβαδό, όχι για μέτρηση μικρής επιφάνειας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Για αυτό υπάρχει σχετικό σχεδιάγραμμα στην τεκμηρίωση
Το ‛μάτι’ του βλέπει ένα κώνο Χ μοίρες.
5 μέτρα μακριά είναι για να πάρεις ένδειξη για πολύ μεγάλο εμβαδό, όχι για μέτρηση μικρής επιφάνειας.

εντάξει ο κώνος.
εγώ λέω για διαφορές μεταξύ απόλυτων και σχετικών τιμών.

Το σταθερο ναυλον στο μπανιο θα το απεφευγα απο τον φοβο της υγροποιησης λογω των υδρατμων στους τοιχους. Εκτος αν φτασουμε στο σημειο να κανουμε μπανακι με νερο σε φυσικη θερμοκρασια περιβαλλοντος ....

εκεί δε κάνω μπάνιο, μόνο για πιπί πάω.

Παλιά όταν είχαμε λεφτά είμασταν άπλα. Κάναμε 2 μπάνια (άλλοι κάνανε και τρία).

Αλλά μάλλον δε κατάλαβες τι εννοώ, το νάυλον το κόλησα στο κούφωμα εξωτερικά. Όταν ανοίγω το παραθυράκι αερίζεται κανονικά ο χώρος.

Κάπου είχα δει μόνωση με αεροπλάστ...
Βέβαια όταν θα βλέπεις από εκείνο το παράθυρο θα νομίζεις ότι έχεις γίνει μύγα...

Σε συνεχεια της αναζητησης για εξωτερικη θερμομονωση εχω νεα προσφορα με 26 ευρω/τμ υλικα και εργασια συν γωνιοκρανα κλπ αξεσουαρ εξτρα συν σκαλωσια 2 ευρω/τμ. Μαλλον θα προχωρησω αμεσα τουλαχιστον στην πυλωτη.

Τι πάχος θα έχει η μόνωση?

Mονωτικό EPS 80 τουλάχιστον. Επίσης ένα πάχος 7cm θα ήταν ιδανικό.......

Mονωτικό EPS 80 τουλάχιστον. Επίσης ένα πάχος 7cm θα ήταν ιδανικό.......

Ευχαριστω για την συμμετοχη και το ενδιαφερον.
To υλικο ειναι διογκωμενη πολυστερινη παχους 7cm.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

εκεί δε κάνω μπάνιο, μόνο για πιπί πάω.

Παλιά όταν είχαμε λεφτά είμασταν άπλα. Κάναμε 2 μπάνια (άλλοι κάνανε και τρία).

Αλλά μάλλον δε κατάλαβες τι εννοώ, το νάυλον το κόλησα στο κούφωμα εξωτερικά. Όταν ανοίγω το παραθυράκι αερίζεται κανονικά ο χώρος.

Πραγματι δεν το εχω καταλαβει. Αφου το ναυλον ειναι εξωτερικα πως αεριζεται το δωματιο?

Βάζεις αυτό το πλαστικόμεταμπαλακιαπουολοιτρελαίνονταινασπάνε και στις πρώτες επισκέψεις έχεις αρκετές τρύπες για να περνάει ο αέρας. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Πραγματι δεν το εχω καταλαβει. Αφου το ναυλον ειναι εξωτερικα πως αεριζεται το δωματιο?

είναι επάνω στο κούφωμα, όχι στο πλαίσιο του κουφώματος.

Ουσιαστικά κερδίζω το κενό αέρα ανάμεσα στο τζάμι του κουφώματος και στο νάυλον.

Μικρή διαφορά θα μου πεις, αλλά δε δακρύζει!