Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Βάζω μια μελέτη συγκριτικών χειμερινής περιόδου 2012, και προσδοκώμενης 2013 που υπογράφουν εδώ στην Ξάνθη 3 μηχανολόγοι/ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Ανήκουν σε μια εταιρεία και φυσικά ενδέχεται τα αποτελέσματα να είναι μεροληπτικά αν και σε 1η ανάγνωση δεν φαίνεται κάτι τέτοιο... Οι έγχρωμοι πίνακες ζορίζουν λίγο το μάτι αλλά τα καταφέρνουν... :) Tα αύξηση/μείωση αναφέρονται σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου ανα περίοδο.
http://www.xanthipress.gr/index.php...-sygkritiko-test-o-opio-eoionomikow-dolofonos

Last edited:
Λιγάκι αυθαίρετα, ειδικά προς το ξύλο.
Μαθηματικός έβαλε το χεράκι του...
:grandpa: "Έστω ξύλο ξερό"
Άσε την τιμή... Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, σιγά μη βρεις ξύλο στα 120 τον τόνο...

Πρακτικά η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι πολύ χαμηλότερη, λόγω της υγρασίας.
Κάτι που δεν συμβαίνει στα pellets.
Τώρα, αν έχεις χώρο να αποθηκεύσεις μερικούς τόνους για τον επόμενο χρόνο + τα ξύλα που θα κάψεις φέτος, είναι άλλη ιστορία.

...
Άσε την τιμή... Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, σιγά μη βρεις ξύλο στα 120 τον τόνο...
...

Μπορεί... Πάντως εδώ οι γνωστοί μου βρήκαν ξύλα με 110-120 Ε τον τόνο... Δούλεψε και πολύ Βουλγαρία βέβαια...
(Και όλοι επέμεναν οτι ξύλα αγοράζεις πριν τον 15Αύγουστο...)

Σε επαρχία σε μεγάλη παραγγελία και πριν το 15αύγουστο σίγουρα.
Στην Αθήνα είναι κατά βάση δύσκολο να αποθηκεύσεις ξύλα, οπότε αναγκάζεσαι να αγοράζεις μικρές ποσότητες και μέσα στον χειμώνα...

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

90 o τόνος πάει εδώ.

Πες τα ρε πατριδα, τα ιδια μου λεει και ο πατερας μου και τον μισω.
Στην Κερκυρα ζεστενεστε με το 1/10 των χρηματων που δινουμε εμεις.
Ζηλευωωωω

Μαθηματικός έβαλε το χεράκι του...
:grandpa: "Έστω ξύλο ξερό"

Πρακτικά η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι πολύ χαμηλότερη, λόγω της υγρασίας.
Κάτι που δεν συμβαίνει στα pellets.
Τώρα, αν έχεις χώρο να αποθηκεύσεις μερικούς τόνους για τον επόμενο χρόνο + τα ξύλα που θα κάψεις φέτος, είναι άλλη ιστορία.

Η τιμή της μπρικέτας έχει υπολογιστεί πολύ προς τα επάνω.... σε τέτοιες ποσότητες μπορεί να βρεθεί και 250-270 ο τόνος, όχι 450 που λέει το παράδειγμα. Επίσης η απόδοσή της είναι θεωρητικά 1 κιλό ανά 1,6 κιλά ξύλο, πρακτικά πολύ περισσότερο, και όχι μόνο λόγω υγρασίας των ξύλων, θα έλεγα κοντά στο 2.

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Τζάκια αιρκοντισιον αεροθερμα ,, και μπούρδες ,, όλα ντεμί σεζόν

έβαλα μπρός τα καλοριφέρια ,, και ζέστανε η καρκάλα μας ,

+1000

Το μόνο στο οποίο υπολογίζω είναι καυστήρας ξύλου ή pellet που να συνδέεται στο καλοριφέρ.

Nαι ρε έλα τώρα ,,
είχα 2 κλιματιστικά 14αρια όλο το απόγευμα ,, φουρνέλο , το κεφάλι βαρύ και ασήκωτο , και μετά κρύοοοοο απότομο και γοργό ,,

ένα τόνο έχει απο πέρσυ ,, μας έκοψε και πήραμε ,,
αμα καέι ,, θα δούμε ,,

Όντως!
Εμείς που προλάβαμε το πετρέλαιο θα έχουμε να λέμε στις επόμενες γενιές ότι όλα τ'άλλα είναι τρίχες...

Μέσα τα κεφάλια τώρα.

.

στη βόρειο Ελλάδα η τιμή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα (120-130). Στις μάντρες υπάρχει επάρκεια, τουλάχιστον αυτό βλέπω στις Σέρρες που περνώ κάθε εβδομάδα και στις ανατολικές και δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Μην πω για το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, που στους επτά μαντράδες δεξιά κι αριστερά της Ε.Ο. υπάρχουν μόνιμα φορτωμένα 14-15 φορτηγά, τα οποία απλώς περιμένουν αλλά εδώ κι ένα μήνα δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ έχουν σωρρεύσει σχεδόν 1000 τόνους για κόψιμο. Αλλά όλα δείχνουν νεκρά...

Και μην ξεχνάς ότι οι αγρότες και πολλοί άλλοι παίρνουν δωρεάν κάποια κ.μ. από το δασαρχείο, άρα η κατανάλωση δεν είναι όση θα μπορούσε να είναι.

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

μη στεναχωριέστε, την επόμενη σαιζόν θα δούνε οι καρεκλοκένταυροι τη μαρμίτα στα ξύλα και θα ρίξουν εκεί το φόρο και θα φτηνήνει το πετρέλαιο...

Αισιόδοξο σε βλέπω Στέργιε!
Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να ακριβύνουν ΚΑΙ τα ξύλα!
Την μεθεπόμενη χρονιά -να με θυμηθείς- ο βέλτιστος τρόπος θέρμανσης θα είναι η φασολάδα!
Θα την τρώμε ζεστή ζεστή και μετά θα τις ανάβουμε!

στη βόρειο Ελλάδα η τιμή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα (120-130). Στις μάντρες υπάρχει επάρκεια, τουλάχιστον αυτό βλέπω στις Σέρρες που περνώ κάθε εβδομάδα και στις ανατολικές και δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Είναι και αυτό...
Στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχει η εναλλακτική λύση της Βουλγαρίας.
Αλίμονο στην Αθήνα.
Εκτός από τη μεγάλη απόσταση έχει και την έλλειψη χώρου αποθήκευσης...
Εδώ κάτω πάντως έχω ακούσει τιμές μέχρι και διπλάσιες από αυτές που γράφεις...
Βέβαια για ένα τόνο, μέσα στο χειμώνα.
Άσε που τα φέρνουν κυριλέ...
Σε σελοφάν τυλιγμένο το καθένα μόνο του, δεμένα ανά πέντε κιλά, λες και παρήγγειλες τσουρεκάκια...

Το θέμα τζακιού-ξυλου το έλυσα...
Πήρα και δοκίμασα μπρικετα προς 280 ευρω/τονος...την έκαψα μαζί με ξύλο,και βρήκα την υγειά μου και τη ζεστασιά μου...
Χρόνος καύσης περίπου 40 λεπτά...

Σε σελοφάν τυλιγμένο το καθένα μόνο του, δεμένα ανά πέντε κιλά, λες και παρήγγειλες τσουρεκάκια...

Και bar code σε κάθε συσκευασία... Θα έχουν ISO 9001 2000 φαίνεται...λολ

Είναι και αυτό...
Στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχει η εναλλακτική λύση της Βουλγαρίας.
Αλίμονο στην Αθήνα.
Εκτός από τη μεγάλη απόσταση έχει και την έλλειψη χώρου αποθήκευσης...
Εδώ κάτω πάντως έχω ακούσει τιμές μέχρι και διπλάσιες από αυτές που γράφεις...
Βέβαια για ένα τόνο, μέσα στο χειμώνα.

Ναι.... βέβαια αυτή τη στιγμή έχει 8 βαθμούς στην Αθήνα, 0 στη Θεσσαλονίκη. Να μην μιλήσουμε για Καστοριές και Φλώρινες.