Του απονεμήθηκαν 2 Αγαλματίδια Grammy ένα εκ των οποίων για
το σύνολο του έργου του το 2004,όπως επίσης τιμήθηκε με το Σουηδικό Πολικό Βραβείο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Jazz της Στοκχόλμης το 1999 όπου έδωσε μια συναυλία.
Όταν ρωτήθηκε τότε από το Σουηδό Μουσικό Δημοσιογράφο Pierre Martin για το πως βλέπει την απονομή βραβείων, απάντησε :
..'– Χαίρομαι αν μπορώ να κάνω κάποιον ευτυχισμένο αποδεχόμενος ένα βραβείο, αλλά ποτέ δεν θα ξεγελούσα τον εαυτό μου αφήνοντας τον εαυτό μου να κολακεύεται. Πρέπει να είσαι προσεκτικός όταν οι άλλοι σου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι πρέπει να έχεις περιορισμούς λόγω ηλικίας ή κάτι τέτοιο, ώστε να μην αρχίσεις να τους πιστεύεις. Για μένα, η ζωή είναι ένα μεγάλο και υπέροχο ταξίδι και εξακολουθώ να έχω τους ίδιους στόχους όπως όταν ήμουν επτά ετών. Προσπαθώ να βελτιωθώ στο παιχνίδι, να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να έχω επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο, λέει ο Ρόλινς...'
Σταμάτησε να παίζει δημόσια τρία χρόνια αργότερα, αφού διαγνώστηκε με πνευμονική ίνωση.
Όμως πριν το τέλος μας άφησε προίκα αυτήν την δισκάρα του 2006 ,'Sonny,Please' ,ένα απ τα σπουδαιότερα σύγχρονα άλμπουμ σύμφωνα με πολλά έντυπα απ την εταιρεία Emarcy.
Στο δεύτερο μέρος των ηχογραφήσεών του ξεχωρίζει το
Without a Song: The 9/11 Concert (2005): Συγκλονιστική ζωντανή ηχογράφηση στη Βοστώνη λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Τον γνώρισα μέσα από μεταχειρισμένους δίσκους και έψαχνα ανηλεώς τους παλιότερους δίσκους του ,αλλά και τα Live του όπως αυτό που δεν περιέχεται στην Επιλογή Δισκογραφίας του Jazz και Tζαζ.
There Will Never Be Another You ,εις το επανιδείν.
Sonny Rollins Trio : Live in Stockholm 1959