Sonus Faber Cremona Auditor M ή Harbeth Super HL5

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Τι θα διαλέγατε ανάμεσα σε Sonus Faber Cremona Auditor M και Harbeth Super HL5;

Ο χώρος σαλόνι 35 τμ και ενισχυτή Creek 5350SE.

Ακούω προτάσεις...

Μεγαλύτερα δε μπορείς να βάλεις;
Εγώ σε 22 τετραγωνικά και παλεύω με κάτι πάνελ αυτό τον καιρό...

Από ενισχυτικά πώς πας; Πηγές;

Έχει ισχύ 80 Watt. Έχω και κάποιο Behringer τελικό για λιγότερο απαιτητική ακρόαση, αλλά την ανάλυση και τις χροιές του Creek δεν τις πιάνει.

Στην ίδια τιμή, θα πήγαινα στα Sonus Faber Grand Piano, αλλά έχω πρακτικό πρόβλημα τοποθέτησης ηχείων δαπέδου στο χώρο, οπότε προσανατολίζομαι σε βάσης.

Έχω ακούσει ότι τα Cremona Auditor έχουν μεγάλο ήχο για το μέγεθός τους. Υπάρχει και η λύση να συνδυαστούν αργότερα με κάποιο subwoofer.

Re: Απάντηση: Sonus Faber Cremona Auditor M ή Harbeth Super HL5

Έχω ακούσει ότι τα Cremona Auditor έχουν μεγάλο ήχο για το μέγεθός τους. Υπάρχει και η λύση να συνδυαστούν αργότερα με κάποιο subwoofer.

To 2.1 είναι πάντα μια λύση. Αλλά το μαρσάρισμα ενός αρκετά καλού ηχείου με sub είναι δύσκολη υπόθεση ΙΜΗΟ - ίσως επειδή δεν έχω αναγκαστεί να το κάνω εγώ για τον χώρο μου.

Απλά, προσθέτοντας στον προβληματισμό σου, πιθανά και αργότερα θα έχεις πρόβλημα με το πού να τοποθετήσεις το sub – εφόσον προβληματίζεσαι για τα ηχεία.

Αλλά μιας και το συζητάμε, ας δούμε λίγο και τους περιορισμούς αυτούς (εάν είναι ζήτημα WAF το ξεχνάμε).
Πώς σκέπτεσαι την τοποθέτηση των ηχείων? Μέσα σε βιβλιοθήκη για παράδειγμα(?), γιατί αυτό είναι μια παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή ηχείων.

Θα προσπαθήσω να φτιάξω μια πρόχειρη κάτοψη.

Το σαλόνι έχει σχήμα Γ και τα ηχεία θα τοποθετηθούν στις άκρες του επίπλου που βρίσκεται στον τοίχο ευθεία στην πόρτα εισόδου (μήκος επίπλου 2,70m). Τα μηχανήματα βρίσκοναται όλα σε αυτό το έπιπλο.

Η θέση ακρόασης είναι ο κόκκινος καναπές στον απέναντι τοίχο (περίπου 5m). Ενναλακτικά μπορώ να τοποθετήσω πολυθρόνα κεντραρισμένη σε ενδιάμεση απόσταση σχετικά με την απόσταση έπιπλο-καναπές, αλλά αυτό μόνο σε ιδανικές συνθήκες (να είμαι μόνος και τα σχετικά).

Το πρόβλημα με ηχεία δαπέδου είναι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν μπροστά στο έπιπλο, με αμφισβητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα (1 ηχείο μπροστά σου με το που μπαίνεις στο διαμέρισμα), αλλά και πρακτικό, αφού από εκεί περνάω συνέχεια προς τον διάδρομο των υπνοδωματίων που βρίσκεται στην πλάτη του επίπλου.

Ένα άλλο πρόβλημα του χώρου θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι είναι ανοικτός και προς τον προαναφερόμενο διάδρομο και στην άλλη πλευρά του σαλονιού, όπου βρίσκεται η τραπεζαρία. Έτσι ό ήχος δεν γεμίζει εύκολα τον χώρο.

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓΛ†ΓŽΒ·.jpg
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓΛ†ΓŽΒ·.jpg
    11.5 KB · Views: 219
Last edited:
Acoustic Zen Adagio Jr

Μιλαμε για μεγαλη διαφορα σε ολα τα επιπεδα.

Απλα ακουσε τα

Tα Harbeth είναι πιό απαιτητικά στην τοποθέτηση και στα συνοδά.Τα SF τα παλιότερα-όχι τα Μ-τα έχω ακούσει να παίζουν πολύ καλά με σχετικά φθηνούς τρανζιστοράτους και λαμπάτους.Ομως κι αυτά θέλουν την φροντίδα τους.Πάντως για να είμαι ειλικρινής νομίζω,ότι και τα δυό πέφτουν πολύ στον ενισχυτή που τώρα έχεις...

Δύσκολος ο χώρος σου κι η τοποθέτηση των ηχείων.

Δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγών στην διαρύθμιση της επίπλωσης;

Τι θα διαλέγατε ανάμεσα σε Sonus Faber Cremona Auditor M και Harbeth Super HL5;

Αυτό που θα άκουγα στον χώρο μου με τον ενισχυτή μου και θα με κάλυπτε.

Ο λόγος που δεν πήγα σε Sonus Faber ήταν γιατί απλά ο αντιπρόσωπος δεν μπορούσε (?) να τα φέρει σπίτι μου.

Για αυτό λοιπόν, επειδή την πάτησες ήδη μία φορά, μην αγοράσεις πάλι γουρούνι στο σακί. Κρίμα είναι. ;)

Σωστός ο Tzimisce!

Ωστόσο,ότι και να διαλέξει,παραμένει το πρόβλημα τοποθέτησης που αντιμετωπίζει ο φίλος...

Νομίζω,ότι πρέπει να βάλεις όλη σου την πειθώ,έτσι ώστε το έπιπλο να πάει στην θέση του καναπέ που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δωματίου(όπως το βλέπουμε στην κάτοψη) κι αντίστοιχα να πάει αυτός και το τραπεζάκι απέναντί του στην αριστερή πλευρά.

Φιλε μου αποψη μου ειναι οτι οποιδηποτε ηχειο απο αυτα και αν παρεις, μετα απο λιγο καιρο θα ψαχνεσε για ενισχυτη. Και τα δυο ηχεια που αναφερεις ειναι πολυ απαιτητικα οσον αφορα την ποιοτητα των ενισχυτων που τα οδηγουν. Μολις περασει ο μηνας του μελιτος και συνειθησεις τα ηχεια, ολο κατι θα σου φταιει.
Αποψη μου.

Αγαπητε dpoly ο χωρος σου ειναι πραγματικα πολυ δυσκολος.
Μπορεις να βαλεις διαστασεις στο σχεδιο;
Τα ηχεια τα εχεις ακουσει και τα δυο;
Το HARBETH HL5 για εμενα ειναι η καλυτερη αγορα σε σχεση αποδοσης τιμης που μπορεις να βρεις αυτη την στιγμη.
Θα προτεινα και SPENDOR SP2/3 η SP1.
Πολυ σημαντικο ειναι ο χωρος και πρεπει να το ψαξεις πολυ.

Φιλε μου αποψη μου ειναι οτι οποιδηποτε ηχειο απο αυτα και αν παρεις, μετα απο λιγο καιρο θα ψαχνεσε για ενισχυτη. Και τα δυο ηχεια που αναφερεις ειναι πολυ απαιτητικα οσον αφορα την ποιοτητα των ενισχυτων που τα οδηγουν. Μολις περασει ο μηνας του μελιτος και συνειθησεις τα ηχεια, ολο κατι θα σου φταιει.
Αποψη μου.

++++

αν ειναι τζακι το φαλτσο διπλα στο μεγαλο καναπε, δυσκολα θα αλλαξεις τη τοποθετηση.
για δες με συμπαθεια την ιδεα να βαλεις επιπλο μικροτερο, δηλαδή 2 μετρα ή 180 και να βαλεις ενα ηχειο να παταει.

τα ηχεια που αναφερεις στην κατηγορια τιμης τους και στη κατηγορια λίτρων τους, κατα τη γνωμη μου ειναι απο τις καλυτερες προτασεις, με ενα προβαδισμα στα harberth, κατεβαινει και χαμηλοτερα.

ο sonus γιατί ρε παιδια, μια χαρα ειναι ο ανθρωπος, εχεις και τρενάκι, προσοχή στις γραμμές...

Βάσει του χώρου σου (άκου 5 μέτρα!!!!) δεν σου φταίνε τα μηχανάκια και τα ηχεία...
Και καταστάλαξε αν θες σύστημα για τις ιδανικές σου συνθήκες ή για 5 μέτρα απόσταση!
Πάρε ένα EQ... γιατί αλλιώς τσάμπα θα πλήρώνεις... εσαεί...
Δυστυχώς φίλε μου, μου φέρνεις κάτι σαν την χαρά των μαγαζιών!
Σε βλέπουν σαν λουκουμάκι...
Πρέπει πάσει δυνάμει, να ιεραρχίσεις τα "θέλω' σου και τα τοπογραφικά σου.-

Αφου κατασταλαξες αναμεσα σε 2 μονο ηχεια, παρε ενα απ τα 2 και αλλαξε ενισχυτη(σορρυ). Η γνωμη μου ειναι μακρια απ τον ΑΓΓΛΟ ΑΣΘΕΝΗ...

Βάσει του χώρου σου (άκου 5 μέτρα!!!!) δεν σου φταίνε τα μηχανάκια και τα ηχεία...
Και καταστάλαξε αν θες σύστημα για τις ιδανικές σου συνθήκες ή για 5 μέτρα απόσταση!
Πάρε ένα EQ... γιατί αλλιώς τσάμπα θα πλήρώνεις... εσαεί...
Δυστυχώς φίλε μου, μου φέρνεις κάτι σαν την χαρά των μαγαζιών!
Σε βλέπουν σαν λουκουμάκι...
Πρέπει πάσει δυνάμει, να ιεραρχίσεις τα "θέλω' σου και τα τοπογραφικά σου.-

Γιάννη,

επειδή έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο και μέσω PM και ξέρω ότι είσαι πρακτικός και θετικός άννθρωπος, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις με όλα τα παραπάνω, τα οποία συν τοις άλλοις με παρουσιάζουν και λίγο χαζούλη και άσχετο.

Λες ότι τα 5m είναι πολλά; To ξέρω, αλλά εκεί κάθομαι στην καθημερινότητα, τι να κάνω; Δεν πρέπει να το πω, μήπως και με κράξετε;

Και τι σημαίνει "τα θέλω μου και τα τοπογραφικά μου"; Ο χώρος είναι δεδομένος, το έπιπλο δεν αλλάζει ούτε θέση (ο τρόπος που πρότεινε ο DIPIE έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και δεν μας ικανοποιούσε για διάφορους άλλους λόγους που δεν έχουν σχέση με ακρόαση μουσικής) ούτε διαστάσεις.

Άσε λοιπόν το αν είμαι η χαρά των μαγαζιών και αν έχεις κάτι να προτείνεις για τη χρήση του EQ μπες στο θέμα.

Όλα τα παραπάνω ειλικρινά φιλικότατα, γιατί σέβομαι τη γνώμη σου, αλλά χωρίς υπονοούμενα.