Sonus Faber Toy Towers

Re: Απάντηση: Re: Sonus Faber Toy Towers

Πως να παιζανε αραγε αυτα τα ηχεια με ενα ολκληρωμενο λαμπατο του Τκακιριδη 2 Χ 45

Αν τον έχεις κουβάλα τον στην Έκθεση και πες μας πως παίζουν μαζί.

Σήμερα σύνδεσα τον Audia Flight 3 με τα Towers. Ήχος κρύσταλλο, δυναμικός σαν να υπήρξε boost σε όλο το φάσμα, και ο ρυθμός καταιγιστικός.

Δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις όπως η 300Β, αλλά πιστεύω θα μπορούσα να συμβιώσω με τον συνδυασμό AF3 και Towers.

Αντε μπραβο, καλοριζκο σε ολους λοιπον , και ολοι ευχαριστημενοι!

Στάσου ντε, το παιχνίδι μόλις άρχισε. Το καλό με τα Towers είναι ότι αφήνουν περιθώρια για πολλά παιχνίδια με ενισχυτές, ποικίλης ισχύος και φιλοσοφίας. Thanks πάντως.

Προς το παρόν εναλλάσω μόνο ενισχυτές, με σταθερά τα υπόλοιπα [Mac-Amarra-Γυάλινη Οπτική Wireworld-Wolfson 4.0 DIY dac-(Ενισχυτής)-Aeolos καλώδια ηχείων-Towers], για να μη χάσουμε τον μπούσουλα.

Δοκίμασα τα Towers και με τον Atma-sphere S30 MK2 και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό σε χώρο Π3,5μ x M7μ x Y2,5μ. Προ/dac το Weiss Dac202 και πηγή Mac pro + Amarra και σύνδεση Firewire.

Μια ιδέα λιγότερο πληθωρικές οι μεσαίες στα αυτιά μου, αλλά κι αυτό επειδή είμαι καλομαθημένος με τα ηλεκτροστατικά και τις κόρνες. Σαφώς και το άκουσμα μέσω των Towers είναι πιο ισορροπημένο.

Τα Towers προσφέρουν τρομερή ευελιξία συνδυασμών με διάφορους ενισχυτές, είναι ευκολοδήγητα, με άριστη απόκριση σε όλο το φάσμα και συνδυασμό γλυκύτητας και ανάλυσης που μαγεύει.

Έλεγα ότι τα ATC SCM40 θα ήταν τα τελευταία ηλεκτροδυναμικά ηχεία που θα αγόραζα ποτέ, αλλά τολμώ να πω ότι δεν μου λείπουν καθόλου μετά την απόκτηση των Towers.

Μένει η απόκτηση ενός ζευγαριού των μικρών Toy για το υπνοδωμάτιο... Είμαι σίγουρος ότι θα ταιριάξει αφάνταστα με τον 300Β ολοκληρωμένο Ballad 300B Supreme. Ε, ίσως μετά και το κεντρικό της ίδιας σειράς...

Last edited:
Τzo αν θες μου λες σε παρακαλώ δυο πράγματα πως τα πάν στις χαμηλές στο συγκεκριμένο χώρο? Ακούς κάποια σημαντική διαφορά στην απόδοσή τους μεταξύ χαμηλής και υψηλής στάθμης του ΑF? πχ. ψόφια σε χαμηλή ένταση (νυχτερινή ακρόαση) ή παραμόρφωση σε υψηλή ("γκάζια" > 90db)

Επίσης σε τι απόσταση τα έχεις τοποθετήσει (α) από την θέση ακρόασης (β) μεταξύ τους (γ) από τον τοίχο πίσω τους...

thanx!
-bye-

Re: Απάντηση: Sonus Faber Toy Towers

Στις χαμηλές φορτίζεται ο χώρος θα έλεγα ιδανικά. Ελάχιστο όγκο παραπάνω δίνω με τη χρήση του sealed 10'' sub, Audio Physic YaraII, κατεβασμένο στα 50 Hz. Αλλά κι αυτό εις βάρος της ισορροπίας που έχει το άκουσμα χωρίς sub.

Τα έχω στο 1,5μ από τους πίσω τοίχους και στα 50εκ. από τους πλαϊνούς. 2,5μ δηλαδή μεταξύ τους και κάθομαι σε ισοσκελές τρίγωνο.

Για τον Audia Flight 3 με ρώτησες; Τον δοκίμασα για λίγο μόνο παλιότερα. Με κέρδισε πιο πολύ η γλυκύτητα των λαμπάτων.

Last edited:
Xμμμ εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις δικές μου...

Τα ίδια ίσχυαν και με τον ΑF, όσο τον δοκίμασες?

Επίσης αν θυμάσαι, ποια ήταν η συμπεριφορά τους με την διακύμανση του volume του ενισχυτή? Θέλω να πω, ήταν ικανοποιητικά τα πράγματα σε κάποιο λογικό εύρος ή η απόδοσή τους ξεχώριζε σε συγκεκριμένη ένταση (db)...?

Θα με κάνεις να τον ξαναβάλω τον AF3 για ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μου. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. :smile:

Εσύ έχεις τα Towers με τον AF3; Ή σκοπεύεις να αγοράσεις ένα από τα δύο;

Όχι βρε προς Θεού, μόνο αν θυμάσαι!

Φέτος θα ξανακοιτάξω για ηχεία και τα Sonus είναι υποψήφια... ενισχυτή έχω τον Densen Β110.
Τσίμπησα από τις διαστάσεις του χώρου σου και είπα να μαζέψω καμιά πληροφορία...:p

OK, ευχαριστώ πολύ!
:grinning-smiley-043-bye-

Για όποιον ακούει ολιγομελή σχήματα, και ο χώρος είναι ~20μ, τα Toy Towers είναι αποκάλυψη στην κατηγορία <2000.

Προσωπική μου γνώμη, αποτελούν κελεπούρι ανεξαρτήτως τιμής. Ναι, είναι τόσο καλά.

Κι αυτό όχι απλά για την απόδοσή τους, που είναι υποδειγματική, και για την εμφάνισή τους που είναι απαράμιλλη, αλλά γιατί είναι ηχεία που σε απελευθερώνουν στους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις στα συνοδά και δεν σε περιορίζουν.

Αναδεικνύουν τις διαφορές, δεν θα τα έλεγα ευγενικά, αλλά ταυτόχρονα δεν προσβάλλουν οποιονδήποτε συνδυασμό. Κι αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.

Tzo, πετάγομαι κι εγώ να-μην-πω-σαν-τι, για να ζητήσω την εκτίμησή σου όπως και ο Νίκος: ενισχυτής ο ίδιος (Densen B-110), απ' όσο έχω διαβάσει για τον AF3 έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, με υστέρηση ίσως του Β-110 στα σώματα, όπου ομολογουμένως δεν διακρίνεται. Κατά τ' άλλα, ο συνδυασμός ταχύτητας-διαφάνειας-γλυκύτητας πιστεύω είναι κοινός (και με παρόμοια ισχύ: στο γερμανικό stereoplay, ο Densen μετρήθηκε πάνω από τα specs του, στα 2x83W/8Ohm, 2x130W/4Ohm).

Ο χώρος μου είναι περίπου 6x7x2,5, τα ηχεία τοποθετούνται ασύμμετρα στο 6, σε απόσταση περί τα 3μ. μεταξύ τους και σε ισόπλευρο σχεδόν με τη θέση ακρόασης, η οποία πίσω της έχει κολώνα πλάτους 1μ. Από πίσω και πλευρικό τοίχο με παίρνει να τα απομακρύνω κάπως.

Μουσικές: κυρίως ροκ (ανεξάρτητο-πειραματικό), τζαζ, ελεκτρόνικα. Κλασική πολύ λιγότερο, γιατί με κουράζει. Μακάρι με τα νέα ηχεία (όταν το αποφασίσω και διαλέξω) να αλλάξει αυτό...

Τι λες;

Eμείς μάνα μου παίζει να πάρουμε και ίδια ηχεία στο τέλος -bye- (αν και ο χώρος μας είναι εντελώς διαφορετικός, ο δικός μου 3,85x6,25,2,8... ακρόαση στο εγκάρσιο)

Μήπως να πεταγόμασταν και στον Αντώνη να ακούσουμε τα Poac D15? Φέρνω τον δικό μου ενισχυτή! έχει και άλλα η λίστα ;):p)

sorry για το offtopic!

eyebee> Ο μεγάλος σου χώρος φαντάζομαι πως δεν θα φορτιστεί ιδανικά από τα Towers στις χαμηλές.

Όλα τα υπόλοιπα οφέλη από την επιλογή των Towers όμως θα τα έχεις, εφόσον θα είσαι στα 3 μέτρα από τα ηχεία.

Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει τα Towers στο σαλόνι. που είναι σαλοκουζίνα σε σχήμα "Γ". Θα τα δοκιμάσω με την ευκαιρία με τον AF3 και θα επανέλθω.

Καλά βρε Tzo, η προθυμία σου είναι εντυπωσιακή αλλά δεν θέλει κανείς και να σε χώσει να κάνεις μετακομίσεις! Μια γνώμη ήθελα, και σ' ευχαριστώ.

Νίκο, μάλλον θα πρέπει να κανονίσουμε μαζί καμία ακρόαση, όντως. Εμένα δε με βλέπω να το παίρνω απόφαση σύντομα (και λόγω χρόνου), αλλά αν το κάνεις, ρίξε pm.

Re: Απάντηση: Sonus Faber Toy Towers

...με τον ΑF, ποια ήταν η συμπεριφορά τους με την διακύμανση του volume του ενισχυτή? Θέλω να πω, ήταν ικανοποιητικά τα πράγματα σε κάποιο λογικό εύρος ή η απόδοσή τους ξεχώριζε σε συγκεκριμένη ένταση (db)...?

Στις 11 η ώρα το ποτενσιόμετρο στον Audia Flight 3, τα Towers έφταναν στο ζενίθ της απόδοσής τους στο σαλόνι. Έγινε το τεστ τελικά.

Εντυπωσιακά τα Towers σε όλο το φάσμα, όπως και στη δημιουργία σκηνής. Ακόμη και σε μεγάλο χώρο κατάφεραν να αντεπεξέλξουν αξιοπρεπέστατα!

Αν και έχει περάσει καιρός από το τελευταίο πόστ, θα ήθελα παρακαλώ κι εγώ να ρωτήσω για τα Toy Tower αν πιστεύετε ότι είναι κατάλληλα για χώρο περίπου 7 x 4,5 τετραγωνικά μέτρα. Τα ηχεία θα τοποθετηθούν στο μέσον της μεγάλης ακμής, δηλαδή του τοίχου με διάσταση 7 μέτρα, με απόσταση περίπου 3 μέτρα μεταξύ των ηχείων. Η θέση ακρόασης θα είναι στα 3,5 μέτρα από τα ηχεία σε ισοσκελές τρίγωνο. Το σύστημα διαθέτει ήδη subwoofer αν χρειαστεί, αν και θα προτιμούσα να τα παίζω σκέτα, χωρίς υποβοήθηση στο μπάσο. Δεν είμαι από αυτούς που ακούν πολύ δυνατά, συνήθως γύρω στα 50 dbA, όταν έχω κέφια στα 90 dbA.