Sony 10-18 f4 vs fujinon 10-24 f4

Ο τυπος συγκρινει και στις 2 καμερες πχ iso 200 f8 και 1/50 ταχυτητα και εχει παντοτε 1 στοπ πιο σκοτεινες φωτο στη fuji. Μετα σου λεει οτι η fuji εχει καλυτερο iso performance. Αλλα η fuji εχει βαση iso 200 και η sony 100. Αρα η fuji μαλλον μας δουλευει ψιλο γαζι και ουσιαστικα οτι αποδωσει σε iso 6400 θα ειναι το ιδιο με οτι αποδωσει η sony σε iso 3200. Δεν βρεθηκε κανεις να το τεσταρει αυτο το πραγμα αναμεσα σε sony fuji; με ψηνει η xt1 ως αντικαταστατης της a5100 αλλα αμα ειναι ενα στοπ χειροτερη ως καμερα δεν αξιζει η αναβαθμιση και καλυτερα θα ταν να κοιταξω καμια a7. Καμια ιδεα;;; :/

Δεν είναι ενα στοπ χειρότερη .. απλά με το να υπερβαθμονομεί το ISO της (κατα 2/3 στοπ αν θυμάμαι καλά) εμφανίζεται σαν 1 στοπ καλύτερη ενω στην πράξη είναι πολύ κοντα (πάλι νομίζω υπερέχει σε σχέση με α5100/α6000 αλλά λιγο ..)

με ψηνει η xt1 ως αντικαταστατης της a5100 αλλα αμα ειναι ενα στοπ χειροτερη ως καμερα δεν αξιζει η αναβαθμιση και καλυτερα θα ταν να κοιταξω καμια a7. Καμια ιδεα;;; :/
Εννοείται ότι αν έχεις στα υπόψη xt1 περιμένεις να βγει η xt2. Ήδη υπάρχει πτώση στις τιμές Grey market κ προσφορές cash back από fuji (τουλάχιστον στο εξωτερικό)

Ναι εννοείται περιμένω, για αγορά σκέφτομαι μετά από σεπτέμβρη, να γίνει χώμα η τιμη της xt1. Ήδη τη βρίσκεις στα 600-700 ebay. Το θέμα είναι εκεί που λέω να αναβαθμιστώ να μην πάω σε κάτι κατώτερο και ξενερώσω... Τα megapixel οκ ειναι και 16 δεν έχω θέμα.

Ηλία άρα όπως μου λες θεωρητικά ότι τραβάει η α5100 στα 6400 το ίδιο τραβάει από θέμα ποιότητας η xt1 στα 12800. Σωστα??? Αν η ποιοτητα ειναι το ιδιο δεν εχει σημασια αν το ονομαζουμε 12800 η 6400 αρκει να μην ειναι κατι κατωτερο

Ναι εννοείται περιμένω, για αγορά σκέφτομαι μετά από σεπτέμβρη, να γίνει χώμα η τιμη της xt1. Ήδη τη βρίσκεις στα 600-700 ebay. Το θέμα είναι εκεί που λέω να αναβαθμιστώ να μην πάω σε κάτι κατώτερο και ξενερώσω... Τα megapixel οκ ειναι και 16 δεν έχω θέμα.

Ηλία άρα όπως μου λες θεωρητικά ότι τραβάει η α5100 στα 6400 το ίδιο τραβάει από θέμα ποιότητας η xt1 στα 12800. Σωστα??? Αν η ποιοτητα ειναι το ιδιο δεν εχει σημασια αν το ονομαζουμε 12800 η 6400 αρκει να μην ειναι κατι κατωτερο

Ακριβώς, και μάλλον λίγο καλύτερα η Fuji .. δες με μάνιουαλυ ίδιες ρυθμίσεις και σύγκριση σε ίδιο μέγεθος ..
http://www.dpreview.com/reviews/ima...&x=-0.22678454359001188&y=-0.8056595779954614

Θενκς! Γιατι με ειχαν μπερδεψει κατι καημενοι στο youtube που ελεγαν οτι σε iso 6400 ειναι πιο καθαρα τα αρχεια απο sony διχως οι ιδιοι να αντιλαμβανονται πως ουσιαστικα ειναι ενα στοπ πιο σκοτεινες οι φωτο αν ειναι ιδιες οι ρυθμισεις

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Tzo δηλαδη 12800 δεν μπορεις να τραβηξεις;;;; αν αυτο ισχυει τοτε οντως ειναι ενα στοπ πιο σκοτεινη η μηχανη αν τραβας καμποσες φορες iso6400(sony)

Βρε zampination σου έβαλα λινκ με ίδιες ρυθμίσεις .. τι είδες ?? .. εγω βλέπω οτι η Fuji είναι πιο καθαρη απο α5100 ακόμα και με τις ίδιες ρυθμίσεις .. (με την α6300 αλλάζει το πράγμα)

Βέβαια αν άφηναν την Fuji να διαλέξει θα διάλεγε 1/3 εως 2/3 στοπ μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης και θα φαινόταν οτι είναι 1 στοπ καλύτερη ..

Ειδα τo λινκ φιλε ηλια. Και οταν αποπειραθηκα να βαλω iso100 και στις 2 καμερες μαντεψε, η fuji δεν εχει. Αυτο πρακτικα σημαινει πως η fuji αδυνατει να τραβηξει την ιδια ποιοτητα raw με τη sony οταν η sony ειναι στο iso 6400. Για να εχουμε ιδιο exposure στις 2 καμερες οταν η sony ειναι στο 6400 η fuji πρεπει να βρισκεται στο 12800 το οποιο σε raw δεν υποστηριζει. Σωστα;;;

E ναι δεν έχει ISO100 αλλά το ISO 200 είναι πιο κοντα στο ISO 100 των άλλων παρα στο 200. Είναι αυτο που λενε ἑχει ἁισιόδοξη βαθμονόμηση ISO.

Δεν επηρεάζει αυτο την ποιότητα της λήψης αν τραβας raw. To ISO δεν αυξάνει την ποιότητα, μόνο η έκθεση (το ISO δεν είναι παραγοντας της έκθεσης https://en.wikipedia.org/wiki/Exposure_(photography) )

Για του λόγου το αληθές
http://www.dpreview.com/reviews/ima...0&x=-0.2276922091294405&y=-0.7776601412078237

Bλέπεις διαφορές σε σχέση με την κανονική λήψη στα 3200 κοντρα στις 1600-800 με ίδια ταχύτητα και διάφραγμα ??

Το μόνο που ισως σε επηρεάσει είναι οτι θα βλέπεις σκοτεινο in camera preview (αλλά και αυτο μάλλον ρυθμίζεται)

Το όλο πρήξιμο επι του θεματος το κάνω γιατι εχω τραβηξει καμποσες φορες φωτο στα ορια της α5100 με iso6400 και f1.4. Γνωρίζω πως οι 2 καμερες δεν εχουν διαφορα σε αλλα iso αλλα εκει με καιει γιατι οπως δειχνει ουσιαστικα η fujji αδυνατει να τραβηξει το ιδιο καλά οπως η η sony σε iso6400. Με καταλαβαινεις τι θελω να πω?? αν iso 100(sony)=iso200(fuji) τότε iso6400(sony)=iso12800(fuji) και αν δεν τραβα raw η fuji πανω απο 6400 παει να πει πως ουσιαστικα ειναι ενα στοπ χειροτερη οσον αφορα το iso performance. Αυτο θελω να επιβεβαιωσω αν ισχυει. Το τι γινεται στα παρακατω iso δεν με ενδιαφερει.

Αν μιλάς για jpeg δεν υπάρχει πρόβλημα θα σου δώσει και ISO 25600 (βασικά θα τραβήξει σε τραβήξει σε 6400 και θα φωτίσει in camera με +2EV exposure compensation)

Το ίδιο θα κάνεις και με τα raw στον raw converter που χρησιμοποιείς ή και στην in camera επεξεργασία raw. Η ποιότητα δεν αλλάζει, ίσα ισα μερικοί το προτιμούν να τραβούν με 1-2 στοπ χαμηλότερο ISO γιατι
- αφήνει λιγότερα καμμένα highlights
- δεν ενεργοποιείται η αποθορυβοποίηση ψηλών ISO (σύνηθες οριο το ISO1600)
To ίδιο κάνουν και στο Dpreview, αυξάνουν την φωτεινότητα στο LR οσο χρειάζεται γιαυτό βλέπεις τα δείγματα να είναι σε ίδια φωτεινότητα.

H τεχνική είναι ή μανιουαλ διάφραγμα/ταχυτητα και auto ISO με όριο το 1600/3200 ή σε προτεραιότητα διαφράγματος με ISO π.χ. 3200 και ρυθμιση π.χ. -3 EV αντιστάθμιση για να σου δώσει ταχύτητα ίδια με το ISO12800 της Sony.
To μόνο πρόβλημα είναι το σκοτεινό in camera preview.

Μάλλον έχεις παρεξηγήσει τι είναι το ISO .. δεν αυξάνει την ευαισθησία του αισθητήρα, είναι απλά μια ενίσχυση

Ειμαι περισσοτερο της φωτογραφιας και δεν σκαμπαζω απο τα τεχνολογικα τοσο πολυ οπότε θα το λήξω το θεμα σε μια τελευταια ερωτηση για να το κλείνουμε. Ειναι οι κάμερες το ίδιο καλες σε extreme low light για raw ναι η όχι??

σε αυτην την φωτο λόγου χάρη η a5100 ηταν εντελως στα όρια της f1.4 1/50 iso6400 στα 50mm με Takumar https://flic.kr/p/x2SFgk
Αντιστοιχες σκοτεινες θα μπορω να τραβαω με fuji? αυτο θελω να ξερω μονο τιποτα άλλο

Ειμαι περισσοτερο της φωτογραφιας και δεν σκαμπαζω απο τα τεχνολογικα τοσο πολυ οπότε θα το λήξω το θεμα σε μια τελευταια ερωτηση για να το κλείνουμε. Ειναι οι κάμερες το ίδιο καλες σε extreme low light για raw ναι η όχι??

σε αυτην την φωτο λόγου χάρη η a5100 ηταν εντελως στα όρια της f1.4 1/50 iso6400 στα 50mm με Takumar https://flic.kr/p/x2SFgk
Αντιστοιχες σκοτεινες θα μπορω να τραβαω με fuji? αυτο θελω να ξερω μονο τιποτα άλλο

Απο αυτην την φωτο, προκυπτει ενα ερωτημα. Σε ενδιαφερει η μεγιστη δυνατη λεπτομερεια σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου ή ο λιγοτερος δυνατον θορυβος; Αν δεν κανω λαθος, εχει πεσει πολυ noise reduction στην φωτο σου, με αποτελεσμα ναι μεν να μην υπαρχει θορυβος στο background αλλα δεν υπαρχει κ λεπτομερεια στο θεμα σου. Στα δειγματα του dpreviow που κοιταω συνηθως για sony vs fuj, ως συνηθως οι sony εχουν περισσοτερο θορυβο αλλα παραπανω λεπτομερεια.
Κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να κανεις μεταβαση μεταξυ μηχανων που ειναι τοσο κοντα σε δυνατοτητες εκτος κ αν δεν σε βολευει πλεον το μικρο σωμα της 5100. Εδω καλα καλα σε θεμα φωτογραφια δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα απο 6000 σε 6300. Αναβαθμιση θα ηταν για εμενα ff ή μηχανη 2 γενιες μετα.

Last edited:
Ελεγα να αναβαθμιστω εργονομικα κυριως. Βαρεθηκα να παιζω με την ροδελιτσα της α5100. Φωτογραφιζω μονο manual και με εχει κουρασει

δε θα δεις ιδιαιτερη διαφορα σε θεμα θορυβου... ισως μια διαφορα σε DRαν πας σε Fuji (APC) .

Αν ομως μιλας για εργονομια , πας κατευθειαν σε sony A7 (οποιο μοντελο αντεχεις) ή σε Fuji (ΧΤ1 και ΧΤ10 - Xpro 2).

Mε τις sony FF θα εχεις και καποιο περισσοτερο κερδος φυσικα σε DR kai Low light

Μια μεταχ/νη Α7s θα ηταν ιδανικη επιλογη, τις βρισκεις σχετικα οικονομικα.