SONY 32KDL V2500 VS SAMSUNG LE32 M71B

Thiseas σε αναλογικα επιγεια καναλια, σε γρηγορη εναλαγη εικονων (πχ.ποδοσφαιρο) πως συμπεριφερεται? Εχει ghosting?Αν ναι υποφερτο η ενοχλητικο?

Το ghosting εμφανίζεται σε ενοχλητικό βαθμό στα supersport της nova κυρίως στο 5 όπου πεφτει πολύ συμπίεση στις ρυθμίσεις "ζωηρή" και "κανονική". Παντως η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τις ρυθμίσεις του χρήστη. Στα επίγεια ψηφιακά το φαινόμενο παρουσιάζεται σε μικρό βαθμό στην επιλογή εικόνας "ζωηρή" ενώ στην επιλογή "κανονική" είναι σχεδόν εξαφανισμένο. Παίζει όμως ρόλο και η ποιότητα της τηλεοπτικής κάλυψης και όσο και αν φαίνεται πέρίεργο η χώρα που διεξαγεται ο αγώνας. Για παράδειγμα βλέπω τώρα το Bayern-Milan με άψογη εικόνα. Προχθές το βράδυ όμως σε αγώνα του Πορτογαλικού πρωταθλήματος χρησιμοποίησα χειροικίνητες ρυθμίσεις για να μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση. Βέβαια και στο Πορτογαλικό δορυφορικό κανάλι από όπου προφανώς έπαιρνε σήμα η ΕΡΤ η εικόνα ήταν χάλια.Σε γενικές γραμμές η τηλεόραση αποδίδει σύμφωνα με την ποιότητα του υλικού που την τροφοδοτείς και εδώ είναι μια ευκαιρία να γκρινιάξουμε λίγο για την δορυφορική στην Ελλάδα αφού οποιαδήποτε σύγκριση με Γερμανικά ή Γαλλικά κανάλια δείχνει την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει. Όσο για τα επίγεια αναλογικά δεν έχω παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα αφού καλύπτομαι από την δορυφορική. Πάντως και η crt philips των 100 Ηz που είχα δεν πρόσφερε τρομερή διαφορά από αυτήν που έχω τώρα.

Last edited:
Re: SONY KDL-32V2500 VS SAMSUNG LE-32M71B

Οι ρυθμισεις "ζωηρη" και "κανονικη" ειναι απαραδεκτες. Δοκιμασε αυτες:

Picture menu

Mode: custom
Backlight: 3
Picture: 85
Brightness: 46
Color: 52
Color Temp: Warm1
Sharpness: 6
Noise reduction: Off/low

Advanced settings

Black corrector: off
Advanced C.E.: off
Gamma: low
Clear white: off
Live color: on
Color space: wide/normal
MPEG NR: low

Τωρα δεν ξερω αν υπαρχει καποια διαφορα γιατι εγω εχω την 32S2010 και μπορει να ειναι λιγο διαφορετικες. (Για θεαση DVD τα Noise Reduction off και τα δυο και το color temp. normal).

Σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος η οχι?
Εχω κολλησει γιατι πλεον η Μ71 δε βρισκεται ευκολα (σχεδον καθολου), γιατι περιμενα τις καινουριες οι οποιες και αυτες εχουν διαφορετικα πανελς (αλλο πληρωνεις αλλο παιρνεις και απ οτι λενε στα φορουμς τα πανελς αυτα εχουν διαφορες μεταξυ τους...),γιατι η Σονυ ποτε δε με ενθουσιαζε και τελικα ισως εκει καταληξω...Πολυ μπερδεμα!

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος τόσο από την εικόνα όσο και από τον ήχο. Επίσης είναι πλήρης σε εισόδους και χαρακτηριστικά. Άλλωστε έχοντας παρακολουθήσει σε φίλους ή δημόσιους χώρους μοντέλα άλλων κατασκευαστών θεωρώ ότι έκανα άριστη επιλογή.Το μόνο αρνητικό που διαπίστωσα σε σχέση με την προηγούμενη τηλεορασή μου είναι η μη υποστηριξη PIP & PAP χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για ταυτόχρονη θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων

Λοιπον,μετα απο ψαξιμο 2-3 εβδομαδων και αναμονης για τα καινουρια μοντελα της SAMSUNG κατεληξα και παρηγγειλα σημερα απ τα Multirama με 1100 ευρω την Samsung LE32 M71B !!! Αυτο γιατι
- Ηθελα να ειμαι σιγουρος οτι πληρωνω και παιρνω ενα καλο πανελ της Samsung (εν αντιθεσει με τη σειρα R7* + R8* )οι οποιες κυκλοφορουν στην αγορα με διαφορετικα πανελς. Η συγκεκριμενη εχει το AUO...
- Σε συγκριση με την SONY 32KDL V2500 μου αρεσε καλυτερα η εικονα της (ελαφρως) καθως επισης και η εξωτερικη της εμφανιση!

Θα επανελθω με εντυπωσεις απο Δευτερα-Τριτη που θα την εχω...

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και την ενημερωση που ειχα μεσα απ αυτο το φορουμ (κυριως εσενα Rivers!!!!!!), χωρις τα οποια θα ειχα κανει σιγουρα χειροτερη επιλογη η θα ειχα πληρωσει παραπανω χρηματα για προιοντα που ισως δεν αξιζουν (βλεπε CMO panels...)
Thank u guys και τα λεμε!!!

Re: Απάντηση: SONY 32KDL V2500 VS SAMSUNG LE32 M71B

Μία απορία , δεν βρίσκω στο επίσημο site πληροφορίες για την Samsung ... Είναι σίγουρο τα 100 hertz ; Νόμιζα είναι μόνο στο Μ86 μοντέλο ...

Το ειχα εξηγησει πιο παλια. Εχει 100 Ηz που λειτουργουν με το συστημα BFI (Black Frame Insertion) ενω η Μ86 εχει 100 Ηz που λειτουργουν με το πιο καλο συστημα MPA (Motion Picture Acceleration).

Πως δουλευουν αυτες οι δυο μεθοδοι μπορεις να το δεις εδω:

http://www.behardware.com/articles/641-1/1er-lcd-100-hz-mort-remanence.html

Δεν ήταν αυτή ακριβώς η ερώτηση μου, αλλά με κάλυψες !!!

Αρα περιμένω για την panasonic 32px700 ή την Sony D3000 ή την Samsung 32Μ86 πάντα με MPA σύστημα .

ΥΓ sorry για το offtopic ...

Την Samsung 32Μ86 μην την περιμενεις γιατι ΔΕΝ θα ερθει Ελλαδα!!!
Κι εγω αυτη περιμενα αλλα δεν ερχεται...Οποτε η αλλη επιλογη της ιδιας εταιριας ειναι η R86 η οποια ομως εχει και αυτη (οπως και ο προκατοχος της) διαφορετικα πανελ....
Κατι που ειδα τωρα...Στον καταλογο του Πλαισιου διαφημιζει (κι ας μην την εχει) την Μ71 σε 32" ΜΕ ψηφιακο αποκωδικοποιητη...Ισχυει????? Οχι πως θα με χαλασει αλλα την περιμενω χωρις...

Ναι την παρελαβα...Απ τα τελευταια κομματια των Multirama 1050 euro...
Την τηλεοραση την συνεδεσα για μια μερα στο σπιτι των δικων μου (μια και εγω ψαχνω σπιτι αυτο τον καιρο...και σπιτι μπορει να μην εχω αλλα εχω τηλεοραση!!! :) ) και με βαση το σημα που εχουμε εκει εμεινα αρκετα ικανοποιημενος! Λιγο με μπερδεψαν οι ρυθμισεις της (σε σχεση με τη Σονυ) και θελει ψαξιμο η δουλεια μια και με τις οριτζιναλ ρυθμισεις ειναι λιγο "υπερβολικη" στα χρωματα (τονισμος)...Ντι βι ντι δεν συνεδεσα αλλα γι αυτο ειμαι αρκετα σιγουρος πως θα μεινω απολυτα ικανοποιημενος...Θελω να την τσεκαρω σε γρηγορες κινησεις σε SD σημα (πχ. ποδοσφαιρο...). Σε κανα 2 εβδομαδες οπου θα παω στο καινουριο σπιτι και θα τα στησω ολα θα γραψω περισοτερα!Σε γενικες γραμμες παντως ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ (απ τα οσα προλαβα να δω...)