Sony 40D3000 vs Samsung LE40M86BDX - Βοήθεια

anivasgr

New member
24 July 2007
20
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας μιας και σκοπεύω να αγοράσω LCD σε 40" και ενώ είχα σχεδόν καταλήξει στη Sony, απο κάποιο κατάστημα το οποίο δε θέλω να ονομάσω μου ανέφεραν οτι η Sony υστερεί κατα πολύ σε σχέση με το μοντέλλο που αναφέρω της Samsung.

Το κατάστημα πουλάει και τις δύο τηλεοράσεις αν και δεν τις έιχε εκέινη τη στιγμή. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα.
Να αναφέρω αν βοηθάει, οτι η χρήση της θα είναι περισσότερο σε τηλεοπτικό σήμα (αγώνες, ταινίες, ντοκυμαντέρ) και απλά DVD και οτι με ενδιαφέρει να υπάρχει ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης που να παίζει και αναλογικό. Υπάρχουν πλεονεκτήματα της Sony σε σχέση με Samsung και το αντίθετο; Μιλάμε πάντα για αυτά τα δύο μοντέλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχουν αναφερθεί σε πολλά threads τα θετικά των δύο προτάσεων οπότε έχεις μπόλικο υλικό για διάβασμα.

Γνώμη μου πως η Sony θα σε ικανοποιήσει περισσότερο με τηλεοπτικό σήμα (ειδικά σε αθλητικά), ενώ η Samsung δίνει μια πιο κινηματογραφική αίσθηση στις ταινίες λόγω βαθύτερου μαύρου.

Καλώς σας βρήκα παιδιά και ευχαριστώ για το quick response.
Απ ότι κατάλαβα η Samsung δεν έχει κάτι ανάλογο του 100Hz ενώ δεν κατάφερα να βρώ και το response time. Αρα σε γρήγορη κίνηση μάλλον έχει πλεονεκτήματα η Sony σωστά;
To contrast 15.000:1 θα είναι πλεονέκτημα σε τηλεοπτικό σήμα ή μόνο σε τεχνολογίες HD, BlueRay κ.λ.π. ;

Σε γρήγορη κίνηση ναι σαφέστατο πλεονέκτημα της σόνυ.όπως επίσης και σε τηλεοπτικό σήμα!!Το κοντράστ της σάμσουνγκ θα φαίνεται μόνο σε HD

προσωπικα ειδα και τις 2 να παιζουν ταυτοχρονα σε HD,TV και η Samsung της εριχνε στα αυτια της Sony σε ολους τους τομεις...Κανενα σπασιμο κανενα προβλημα κινησης..

Re: Απάντηση: Re: Sony 40D3000 vs Samsung LE40M86BDX - Βοήθεια

Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ contrast-ανάλυσης ?

Δηλαδή σε DVD δεν θα φαίνεται διαφορά ?

Σε DVD 1080P πάλι θα φαίνεται.Απλά θέλω να τονίσω πως το SD της σόνυ είναι καλύτερο από της σάμσουνγκ.

Αφου σε ενδιαφερει περισσότερο σε τηλεοπτικό σήμα, κοιτα σε αυτο ποια ειναι καλυτερη.

Δεν πλησιαζουν τις πλασμα βεβαια, αλλα εσυ εχεις και το μαχαιρι και το πεπονι που λενε....

Στο εγγλεζικο site της Samsung όπως και σε κάποιο άλλο που κάνει reviews είδα οτι υπάρχουν μοντέλα με τεχνολογία 100Hz μόνο όμως στις 32".

π.χ. http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le32m86bdxxeu.asp

http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le32m87bdxxeu.asp

Δε βλέπω τίποτα σε 40" όμως. Α και κάτι ακόμα, τα response times της LE40M86BDX είναι 8ms όπως και της Sony.

Μάλλον μέχρι το τέλος του χρόνου, το παιχνίδι θα χοντρύνει πολύ.

Η 32Μ86 έρχεται πλεόν και στην ελλάδα!!100Hz έχει μόνο η 32άρα.Οι άλλες δεν έχουν αλλά είναι Full HD

Εγώ προς την Samsung θα κατέληγα γιατί θεωρώ σημαντικότερα τα 1080p από τα 100Hz. Προσοχή με την αντίστοιχη 37αρα της Samsung, δεν έχει τα ιδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το μεγάλο της αδελφάκι.