Sony 40W4500 H Samsung 46a656

Re: Απάντηση: Sony 40W4500 H Samsung 46a656

Αν δεν κάνω λάθος η σειρά 6 της Samsung έχει πρόβλημα με τα 24p. Οπότε μόνο και μόνο γι αυτό εγώ δεν θα την έπαιρνα
όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 40W4500 H Samsung 46a656

όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Εγώ παντού αυτό διαβάζω... Βέβαια για τις αντίστοιχες πλάσμα αλλά φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και για τις LCD.

Αν πουμε οτι μπαινει στο παιχνιδι και η 46w4000...
Λετε καλυτερα την sony παρα την samsung?

η W4000 ΔΕΝ εχει 100HZ, οποτε μπαινει σε δικη της κατηγορια σε σχεση με τις αλλες δυο...

Και η 32PFL9603 δεν εχει 100 Hz αλλα ολοι λενε οτι ειναι καλυτερη απο τις αντιστοιχες τηλεορασεις στις 32" με 100 Hz.

Eκτος και αν κρινουμε τις τηλεορασεις με βαση τις προδιαγραφες και οχι την ποιοτητα εικονας.

και που δεν εχει 100Hz δεν σημαινει κατι κακο.,το αντιθετο μαλιστα η κινηση της ντροπιαζει και καποιες με 100

Είμαι κάτοχος της 46α656 εδώ και 5 μήνες και έχω να πώ τα καλύτερα. Απλά θέλει πολύ ψάξιμο (μα πολύ όμως) στις άπειρες ρυθμίσεις που διαθέτει για δείξει τα κάλη της. Out of the box παίζει μάπα. Όσο για τa 24p .... σε μένα παίζουν τζάμι .

Μια χαρά τα υποστηρίζει, αλλά στα 120Hz με interpolation.

Το ερώτημα είναι μπορείς να δεις στην Samsung τα 24fps χωρίς judder και χωρίς interpolation ?

Edit: Σύμφωνα με το HDTVtest μπορείς. Ακόμα και με τα 100Hz στο OFF δεν υπάρχει πρόβλημα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony 40W4500 H Samsung 46a656

Μια χαρά τα υποστηρίζει, αλλά στα 120Hz με interpolation.

Το ερώτημα είναι μπορείς να δεις στην Samsung τα 24fps χωρίς judder και χωρίς interpolation ?

Edit: Σύμφωνα με το HDTVtest μπορείς. Ακόμα και με τα 100Hz στο OFF δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γιώργο, δεν γράφτηκε ότι δεν τα υποστηρίζει τα 24fps η Samsung, αλλά ότι δεν τα παίζει ομαλά όπως θα όφειλε. Τα έχουμε ξαναπεί και για τα interpolation και για τα 120άρια. Μάλιστα, είχες γράψει ότι αυτές οι μέθοδοι είναι περισσότερο αλχημείες και όχι σωστή υποστήριξη.

Τώρα, τι εννοεί το HDTVtest με την απενεργοποίηση των 100Hz και που κολλάει αυτό σε σχέση με το 24άρι, για να πω την αμαρτία μου, δεν το κατάλαβα.......:nounder::nounder:

Απάντηση: Re: Sony 40W4500 H Samsung 46a656

Είμαι κάτοχος της 46α656 εδώ και 5 μήνες και έχω να πώ τα καλύτερα. Απλά θέλει πολύ ψάξιμο (μα πολύ όμως) στις άπειρες ρυθμίσεις που διαθέτει για δείξει τα κάλη της. Out of the box παίζει μάπα. Όσο για τa 24p .... σε μένα παίζουν τζάμι .

Τί ρυθμίσεις έχεις επιλέξει????

Re: Απάντηση: Re: Sony 40W4500 H Samsung 46a656

Γιώργο, δεν γράφτηκε ότι δεν τα υποστηρίζει τα 24fps η Samsung, αλλά ότι δεν τα παίζει ομαλά όπως θα όφειλε. Τα έχουμε ξαναπεί και για τα interpolation και για τα 120άρια. Μάλιστα, είχες γράψει ότι αυτές οι μέθοδοι είναι περισσότερο αλχημείες και όχι σωστή υποστήριξη.

Τώρα, τι εννοεί το HDTVtest με την απενεργοποίηση των 100Hz και που κολλάει αυτό σε σχέση με το 24άρι, για να πω την αμαρτία μου, δεν το κατάλαβα.......:nounder::nounder:

Γιάννη έχει χαθεί η μπάλα με τα 24fps φέτος.

Πολλές LCD τα παίζουν χωρίς judder μόνο στα 120Hz (Samsung, LG, Toshiba). Αν είναι ενεργοποιημένο και το σύστημα που έχει ο κάθε κατασκευαστής για τα 100Hz (MotionPlus, TrueMotion κλπ) τότε γίνεται και interpolation με τα γνωστά αποτελέσματα. Από ότι φαίνεται αν απενεργοποιήσεις τα 100Hz τότε η τηλεόραση τα αναπαράγει στα 120Hz χωρίς judder και χωρίς interpolation. Αυτό συμβαίνει σίγουρα στην LG6000 που είχα γράψει στο άλλο νήμα και από ότι φαίνεται και στην Samsung A656.

Πρόβλημα δημιουργείται με τις τηλεοράσεις αυτών των κατασκευαστών που δεν έχουν 100Hz και οι οποίες συνήθως κάνουν 3:2. Κάποιες φετινές πλάσμα της Samsung είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Δηλαδη σωστα (με 2:2 pulldown στα 48 Hz η 3:3 pulldown στα 72 Ηz) παιζουν σιγουρα οι Sony , Pioneer και Panasonic.

Aπο εκει και περα το χαος.

Από αλλού ξεκίνησα (PLASMA) κι αλλού βρέθηκα (LCD)... Τελικά κατέληξα στη Samsung 46 A656. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι best value. Ελπίζω να μη το μετανοιώσω. Πραγματικά βοήθησε απίστευτα αυτό το Forum! Να συνεχίσουμε έτσι...

Ειναι οντως πολυ καλη τηλεοραση και στην σημερινη τιμη της απο τα καλυτερα value for money.-bye-

Ενα αρνητικο ομως ειναι οτι εχει πολλες παραμετρους της εικονας να ρυθμισεις σε σημειο που ακομη και μερικοι ειδικοι σηκωνουν τα χερια ψηλα.

Αποψη μου ειναι να την αφησεις οπως ειναι απο την αρχη ρυθμισμενη βαζοντας την σε καποιο Mode "ταινια" η "film" η οπως αλλιως λεγεται γιατι να αρχισεις να την πειραζεις μαλλον χειροτερη θα γινει τελικα η εικονα παρα καλυτερη.-bye-

Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή! Αν και θα πειραματιστώ λίγο... δε νομίζω ν'αντέξω στο πειρασμό...

Δηλαδη σωστα (με 2:2 pulldown στα 48 Hz η 3:3 pulldown στα 72 Ηz) παιζουν σιγουρα οι Sony , Pioneer και Panasonic.

Aπο εκει και περα το χαος.

Κάτι τέτοιο ισχύει για τις τηλεοράσεις που δεν έχουν 100Hz.

Οι Samsung και LG με 100Hz τα αναπαράγουν σωστά στα 120Hz αρκεί να είναι η αντίστοιχη ρύθμιση απενεργοποιημένη (MoviePlus, Truemotion, κλπ).