Sony 40W5500 έναντι (vs) TX-P42G10B

Researcher

New member
25 February 2010
23
Θα ήθελα καταρχήν να καλησπερίσω την κοινότητα. Ονομάζομαι Γιάννης και χαίρομαι που βρίσκομαι πλέον στο καλύτερο ελληνικό site σε θέματα τηλεοράσεων και ήχου.

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη που το πρώτο μου post είναι της κατηγορίας "ζητώ βοήθεια" και όχι "δίνω βοήθεια", μα ελπίζω (αν και έχετε δει εκατοντάδες παρόμοιους τίτλους) να με βοηθήσετε μιας και το κάθε πρόβλημα είναι ένα νέο γεγονός και εξατομικευμένο...Δυστυχώς, για όλους μας ο ελεύθερος χρόνος λιγοστεύει και θα αποτελεί "αγαθό" σε λίγα χρόνια.

Πριν 4 ώρες ακύρωσα παραγγελία από την Amazon.co.uk. Η παραγγελία αφορούσε την Sony 40W5500. Είχα διαβάσει πολλά reviews για την τηλεόραση και κατέληξα σε αυτήν κατόπιν εσωτερικής πάλης (δύσκολης πολύ) με αντιπάλους της, τις: samsung b750, samsung b6000.

Ο τελικός αντίπαλος, που φαίνεται να κέρδισε στον 1ο γύρω, αφού με ανάγκασε να διακόψω την παραγγελία είναι η Panasonic TX-P42G10B. Νιώθω πως αν πάρω τηλεόραση Plasma είναι σα να παίρνω γάλα με ημερομηνία λήξεως. Ξέρω πως θα κρατήσει 5 χρόνια. Επιπλέον για τη Sony εκτός από τα λιγότερο βαθειά μαύρα επίπεδα, έχω διαβάσει αρνητικά για μόνο για το clouding όπου αυτό υπάρχει. Αντιθέτως για την G10 έχω διαβάσει και δει για phosphor trails και panning έντονο στα 1080p.

Για να μην μακρυγορώ παρακαλώ θερμά για την βοήθεια του καθενός που τα μάτια του πέφτουν σε αυτές τις γραμμές. Κάποιος admin ίσως να τις έχει δει και τις 2, ίσως να τις έχει καλιμπράρει και σχεδόν σίγουρα θα έχει διαβάσει περισσότερα από μένα. Kάποιος κάτοχος ίσως βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Η τηλεόραση θα είναι με σειρά σημαντικότητας:

1. PS3 για τα παιδιά.
2. Βlu ray για ταινίες με τη γυναίκα
3. Κανά ματσάκι ποδοσφαίρου και ειδήσεις σε SD.

Προσβλέπω στη βοήθειά σας,

Με τιμή,
ΓΚ

Καλώς όρισες στην παρέα μας, συνονόματε ! -bye-

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση επί μακρόν για τα χαρακτηριστικά των δύο τηλεοράσεων που σε ενδιαφέρουν, μια και βρισκόμαστε όμως στην περίοδο που παρουσιάζονται τα νέα μοντέλα από τις εταιρείες, μήπως θα ήταν καλύτερα να στραφείς σε αυτά;

Και ίσως το δίλημμα σου να μετατραπεί σε:

Sony 40ΕΧ500/40ΗΧ700 έναντι (vs) Panasonic TX-P42G20

Υ.Γ.: Αυτό για τα 5 χρόνια ζωής των Plasma πού το διάβασες;

Kαλό θα ήταν να μας έγραφες την απόσταση θέασης, το budget καθώς και τις ώρες χρήσης για games.

Γενικά η γνώμη μου για τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν είναι:
- στα περίπου 3,0 μέτρα -> 46-50 ίντσες,
- στα περίπου 2,5 μέτρα -> 40-46 ίντσες
- για γενική χρήση (μέρα-νύχτα, sd-hd, tv-movies-games) -> CCFL-LCD
- για νυχτερινές θεάσεις (συσκότιση) και movies -> Plasma

Επίσης να προσέξεις το τελευταίο γράμμα στην Panasonic G10/20... πρέπει να είναι E και όχι Β! (Οι "Β" πιθανόν να είναι παραεισαγωγή και όπως έχει γραφεί στο forum έχουν και κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά).

Θέμα αξιοπιστίας μεταξύ των τηλεοράσεων που αναφέρεις δεν υπάρχει ή τουλάχιστον ως τώρα δεν υπάρχει ένδειξη γι' αυτό.
Τα παραπάνω που σου γράφει ο Γιάννης είναι σωστά, αν και απ' ότι κατάλαβα βιάζεσαι, οπότε στη θέση σου δεν θα γινόμουν "πειραματόζωο" (να αγοράσω χωρίς αρκετά reviews... οτιδήποτε...).

Λοιπόν συνοψίζοντας, και αν ήμουν στη θέση σου, θα βολευόμουνα με ότι υπάρχει τώρα σπίτι και θα περίμενα 2 μήνες το πολύ ακόμα να δω τα νέα μοντέλα. Οπότε το δώρο θα μπορούσες να το συνδιάσεις με τους βαθμούς του σχολείου τον Ιούνιο για παράδειγμα.

ΥΓ ο δικός μου έχει γενέθλια 11 Μαρτίου ;)

Re: Απάντηση: Sony 40W5500 έναντι (vs) TX-P42G10B

Επίσης να προσέξεις το τελευταίο γράμμα στην Panasonic G10/20... πρέπει να είναι E και όχι Β! (Οι "Β" πιθανόν να είναι παραεισαγωγή και όπως έχει γραφεί στο forum έχουν και κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά)....

Το Β στην κατάληξη, αφορά τις τηλεοράσεις που προορίζονται για την αγορά της Μ. Βρεττανίας.

Αντιθέτως για την G10 έχω διαβάσει και δει για phosphor trails ...

Τα έχεις δει απο κοντά ή στα γνωστά video ;
Αυτό που έχεις δει στο video κατά 99.8% δεν θα το δει το μάτι σου. Είναι ελάχιστοι αυτοί που το βλέπουν.

Φιλε Researcher, για καλό gaming και να μην αφήνει trails και θολούρα σε γρήγορες κινήσεις/εναλλαγές της εικόνας η πλάσμα είναι μονόδρομος.

Αν τα παιδιά σου είναι πιτσιρίκια και υπάρχει ο φόβος να αφήνουν ανοιχτή την TV και το PS3 σε μια στατική οθόνη και να φύγουν, τότε ισως LCD να είναι καλύτερα αν και η δικιά μου η G10 μετά απο 10 λεπτά χωρίς κίνηση πάει σε power-save mode και χαμηλώνει 80% την φωτεινότητα για να μην σου κάνει ζημιά.

Για θέμα SD και ΒluRay, δεν το συζητάω.... :) G10 ολ δε μάνεη!

Όσο για τα 5 χρόνια ειναι μεγάλο λάθος ποιος είπε τέτοιο πράγμα?!
Εδώ η μάνα μου έχει μια απο τις πρώτες πλάσμα που βγήκαν το 2004 μια Samsung 42, την έχει ανοιχτη κάθε μέρα επι 10 ώρες (πολλές φορές και περισσότερο) και αμα την δείς ακόμη σαν σκυλί δουλεύει.

.....Νιώθω πως αν πάρω τηλεόραση Plasma είναι σα να παίρνω γάλα με ημερομηνία λήξεως. Ξέρω πως θα κρατήσει 5 χρόνια......

Συμφωνα με τους κατασκευαστες...

πλασμα -> 100,000 ωρες
LCD -> 60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

.........

Παιδιά καλησπέρα,

γράφω το μήνυμα έχοντας διαβάσει μόνο τα 2 πρώτα posts. Καταρχήν έχοντας διαβάσει το αρχικό κολλώδες νήμα (sticky thread) τι πρέπει να γράφω πριν ρωτήσω για τηλεόραση (πόσα χρήματα διατίθενται, απόσταση από TV και τα λοιπά), σκοπίμως δεν τα ανέφερα μιας και συγκεκριμενοποίησα το πρόβλημα στις 2 τηλεοράσεις!

Όσον αφορά τις καινούργιες δε γνωρίζω πότε βγαίνουν, και δε γνωρίζω και αν θα μπορώ να περιμένω μιας και έχουμε γενέθλια σε λίγο καιρό και πρέπει να πάρω νέο δώρο στο σπίτι!

Όσον αφορά το χρόνο ζωής, έχω 3 φίλους και οι 3 χρόνια με plasma και η γνώμη μου αναφύεται από εκεί ακριβώς. Όχι από χαρτιά ή reviews. Βέβαια, είναι η plasma του παλιού (κακού) καιρού! Μπορεί τώρα να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Δεν είμαι εδώ να συζητήσω εκ νέου όσα έχουν ειπωθεί στα παραπάνω αντίστοιχα thread περί W5500 και G10 (προσπάθησα να διαβάσω όσα περισσότερα μπορούσα πριν αρχίσω να ακούω φωνές!), αλλά είδα πολλά θέματα με επιστροφές G10 κάτι πράσινες και μαύρες οριζοντιοκάθετες γραμμές κλπ.

Εν κατακλείδι, μακάρι να μπορούσα να περιμένω. Ευτυχώς, τα παιδιά ακόμη παίζουν κανά online και δε ψάχνουν στο avclub, για να ζητούν το καινούργιο το μοντέλο! Πάντα θα βγαίνουν καινούργια μοντέλα και πάντα θα βρίσκομαι με την απορία και θα περιμένω νέα reviews. Όσο για το post του kblachos (ωραίο avatar!) αυτά ακριβώς τα στατιστικά τα έχω δει μόνο όσον αφορά τους χρόνους των LG τηλεοράσεων (χωρίς τη LED κατηγορία).

Όσο για το γράμμα Ε έναντι Β, νομίζω είναι λόγω δυνατότητας χειροκίνητης ρύθμισης κατά βούληση των επιπέδων gamma...Δυστυχώς, το Amazon.co.uk όπου έχω coupons πολλών ευρώ, δε διαθέτει την έκδοση Ε, παρά μόνο τη Β. Η τιμής της ανέρχεται στις 750 λίρες...αρκετά καλή τιμή.

Θα περιμένω για κάποιον αντιφρονούντα με όσα ειπώθηκαν (ο πληρωμένος scouter της Sony!) καθώς και αν έχετε να προσθέσει κάτι ακόμη και μετά θα σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Είμαστε μια κοινότητα και ίσως εγώ το πιο καινούργιο μέλος. Αν δεν υπήρχε η ανάγκη για βοήθεια ίσως τα μέλη να ήταν πολύ λιγότερα καθώς και η επισκεψιμότητα του site. Οπότε, κατά μία ευρύτερη, αλλά σοβαρή έννοια, είμαστε ένα μικρό οικοσύστημα που όλοι χρειζονται όλους. Οπότε ως νουμπάς, θα ήθελα σε όσους βλέπουν αυτό το μήνυμα να πω, πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάποια από όλα αυτά τα νήματα τιτλοφορούντα "ποια από τις 2" να κρύβουν πραγματική ανάγκη και απόγνωση από πίσω. Βάζω τον ευατό μου σε αυτούς που είναι πελαγωμένοι και πλέον η γνώση μπορεί να έρθει μόνο από κάποιον πιο ψαγμένο στο χώρο, κάποιον περισσότερο ειδικό, ένα τζιμάνι! Για τη βοήθεια που μου προσφέρατε ακόμη, θα ήταν χαρά μου να κάνω μια μικρή χορηγεία στο site για τα έξοδα της λειτουργίας του.

Με τιμή,
ΙΚ

Aν η αγορά σου πρέπει να γίνει αναγκαστικά από το αγγλικό amazon λόγω κουπονιών και δεν είσαι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθείς μήπως και υπάρχει η δυνατότητα να σου στείλουν την ευρωπαϊκή έκδοση, καθώς με την δικιά τους θα αντιμετωπίσεις προβλήματα εδώ. Πέρα από κάποια χαρακτηριστικά που θα απουσιάζουν, πέρα από το καλώδιο ρεύματος που θα χρειαστεί να αλλάξεις, ενδεχομένως να υπάρχουν ασυμβατότητες με τον ψηφιακό και ίσως και τον αναλογικό δέκτη...

Δεν σε συμφερει να παρεις τηλεοραση Αγγλικων προδιαγραφων (με το Β στο τελος) γιατι θα εχεις προβλημα λογω εγγυησης και ελλειψης υποστηριξης (εχει και διαφορετικο firmware απο τις δικες μας)...

Για το θεμα πλασμα vs LCD νομιζω οτι υπαρχει αντιστοιχο νημα το οποιο εχει εξαντληθει αφου εχουν συζητηθει τα υπερ και τα κατα οσο παει και δεν παει...

Εγω προσωπικα με μια Sony 46W4000 απο το 2008 και μια Panasonic 50U10 εδω και 3 μηνες σου λεω οτι δεν υπαρχει συγκριση σε χρωματα-μαυρο-αντιθεση-κινηση...ο μονος λογος να παρει LCD καποιος για εμενα ειναι να την θελει για πολυωρο gaming η χρηση ως μονιτορ...

Όχι παιδιά, δεν υπάρχει αναγκαιότητα τέτοια. Εγώ πάντα είμαι υπέρ τα χρήματα να μένουν εντός της πατρίδας για να κυκλοφορεί το χρήμα. Εάν βρω την τηλεόραση σε λογική τιμή εννοείται πως την αγοράζω από εδώ. Ήδη έστειλα email σε καλογερόπουλο και xmax. Αναμένω απάντηση. Τα κουπόνια δε θα πάνε στον κάδο. Γεροί ναμαστε να έχουμε γενέθλια!

Σε απάντηση στον Yperion. Την τηλεόραση την θέλω εκτός από ταινίες για PS3 οικογενειακώς και μάλλον θα είναι πολλές οι ώρες. Όμως διάβασα πως πολλοί φανατικοί εδώ μέσα παίζουν PS3 στις πλάσμα. Γίνεται να είσαι φανατικός και να μην παίζεις πολλές ώρες; Εκτός αυτού, ίσως να χρησίμευε στο να συνδεθεί με τον Mac, αλλά δε θεώρησα πως η τεχνολογία Plasma (νεότερες εκδόσεις) θα έχουν bottleneck σε αυτό.

Τέλος, να προσθέσω πως ξέρω τις διαφορές Plasma/ LCD αλλά ζητώ τη γνώση όσων έχουν δει αυτές συγκεκριμένα.

Δεν θυμαμαι αν μας εχεις αναφερει αποσταση θεασης..

Μηπως να κοιταξεις καμια 46αρα? Παντως λογω gaming μαλλον για LCD πας...

Η τηλεόραση θα βρίσκεται σε απόσταση ~1.5m-2m από τον καναπέ. Για LCD προοριζόμουν αρχικά μέχρι που ακύρωσα την παραγγελία (40W5500) διότι μου είπαν πως οι Plasma έχουν πολύ λιγότερο lag, ενδείκνυνται δε για video games=ό,τι καλύτερο μιας και δεν έχουν στατική εικόνα και μάλιστα με παρέπεμψαν στην G10. Εκεί είναι που τα έχασα τελείως, ζαλίστηκα και βρέθηκα εδώ μετά από σύσταση.

Πιθανολογώ πως 50% της χρήσης θα είναι από τον μικρό (ps3) 35% blu ray και τα υπόλοιπα SD.

Tα διάβασα όλα, ευχαριστώ, είδα και το βίντεο. Το ρεζουμέ που κρατώ είναι οι συμβουλές για την έναρξη της χρήσης της Plasma. Δεν είδα κάτι άλλο, απαγορευτικό...!

Δε ξέρω Yperion, όσο πάει πιο πολύ παιδεύομαι. Εντάξει εγώ θα προσέχω, σκέφτομαι και τους μικρούς! Πάντως διάβασα πως οι νεες πλάσμα δεν έχουν burn in, ειδικά οι καινούργιες Panasonic. Διαβάζω συνεχώς τα review τους εδώ. Ελπίζω να βγάλω άκρη.

Τέλος όσο και να έψαξα, δε βρήκα κάποιο thread με "έμπιστα" καταστήματα για αγορά. Υπάρχει κάτι τέτοιο ή όχι;

Mε λίγη προσοχή τις πρώτες 200 ώρες, δεν θα έχεις πρόβλημα burn-in.

Με λίγο περισσότερο προσοχή εώς και τις 1000-2000 ώρες δεν θα έχεις ούτε πρόβλημα με επίμονο image retention...

Χαχα! "O μπαμπάς είναι ολίγον τι σκεπτικός", είπε ο μικρός μόλις! Παιδιά για να μη σας βγάζω ούτε εκτός θέματος, ούτε για να αναλύεται αυτά που ήδη έχετε γράψει δεκάδες φορές, θα περιοριστώ στο αρχικό μου post, ποια από τις 2 προτείνετε, χωρίς επεξηγήσεις, γιατί μετά θα έχουμε επεξηγήσεις επεξηγήσεων και ερωτήσεις πάνω στις επεξηγήσεις!

Ευχαριστώ Yperion. ΑVClub Fanatic όνομα και πράγμα. Μακάρι να σε βοηθήσω ισότιμα κάποτε.

Ευχαριστώ