Sony 40W5500 έναντι (vs) TX-P42G10B

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν τώρα που έψαχνα στο skroutz. Δύσκολα θα τις βρω. Παρεμπιπτόντως ο JL νομίζω ανέφερα μία G20, αλλά από όσα διάβαζα στο τελευταίο σου λινκ δε γνωρίζουμε ακόμη κάτι.

Ανοίγοντας πρώτα-πρώτα τη σειρά 2010 της Panasonic παρατήρησα πως οι περισσότερες είναι πολλών ιντσών! Επιπλέον δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας, οπότε κινούμαστε στα τυφλά. Τελευταίο, αλλά όχι ελάσσον, δε γνωρίζουμε τιμές. Οπότε ίσως να είναι "παγίδα" για εμένα και το να περιμένω 3 βδομάδες παραπάνω για νέα, να είναι αρκετός χρόνος να χαθούν w500 ή G10 που θα μπορούσα να αγοράσω. Έτσι νομίζω.

Κάτι μου έλεγε (λόγω τιμής) πως δεν ακύρωσα την παραγγελία τυχαία...

Τελικά για καλή μου τύχη το βρήκα. Το μοντέλο που είχα παραγγείλει δεν ήταν το KDL40W5500 αλλά το KDL40W5500U το οποίο τελειώνει σε υποδοχή για πρίζα της Μ. Βρετανίας. Bέβαια δε γνωρίζω αν είναι πρόβλημα αυτό γιατί με έναν μετατροπέα μπαίνει και στις δικές μας τις πρίζες. Δε γνωρίζω αν η συχνότητα του ρεύματος είναι ίδια εκεί, καθώς και η τάση. Θα λειτουργεί εδώ; Δεν είναι σα να παίρνεις Mac Pro από Αμερική :) ; Συνδέεις μόνο έναν μετατροπέα και είσαι τέλεια!

Επίσης κάτι διάβασα για mpeg2 και mpeg4 receiver. Στην Ελλάδα πιο υπάρχει; Ένα μοντέλο U που έχει μόνο mpeg2 θα παίζει εντός Ελλάδας;

edit: Επίσης το PS3 που αγόρασα από το Amazon έχει επίσης υποδοχή UK, αλλά τόσο το κουτί όσο και το εγχειρίδιο γράφουν στα ελληνικά πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός Ελλάδας. Θυμάμαι και το PS1 που είχα αγοράσει είχε τέτοια υποδοχή με τον μετατροπέα μέσα ήδη. Οπότε ίσως το πρόβλημα να περιορίζεται μόνο στο mpeg2 vs mpeg4.

Last edited:
Researcher, Εγώ πάντως τόσο μεγάλα πράματα δεν θα τα ψώνιζα απο Αγγλία..
αμα σου χαλάσει, τρέχα γύρευε..

Εξάλλου σε πολλά πράγματα (βλ. προτζέκτορς) εδώ αμα κάνεις μια βόλτα θα τα βρεις ΠΟΛΥ πιο φτηνά..

Έχεις δίκιο sokos, απλώς όλες οι εταιρείες μέχρι τώρα μου είπαν πως δεν υπάρχει καμία από τις 2 τηλεοράσεις. Οπότε για να προφτάσω, κοιτάζω και εκτός παράλληλα. Έστειλα σε πολλά καταστήματα, αλλά δυστυχώς τίποτα.

Τελικά βρήκα πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί MPEG4 κωδικοποίηση οπότε το μοντέλο U δεν κάνει για την Ελλάδα. :(

Θα ήθελα καταρχήν να καλησπερίσω την κοινότητα. Ονομάζομαι Γιάννης και χαίρομαι που βρίσκομαι πλέον στο καλύτερο ελληνικό site σε θέματα τηλεοράσεων και ήχου.

Νιώθω πως αν πάρω τηλεόραση Plasma είναι σα να παίρνω γάλα με ημερομηνία λήξεως. Ξέρω πως θα κρατήσει 5 χρόνια. .

Προσβλέπω στη βοήθειά σας,

Με τιμή,
ΓΚ
συνονοματε,πρωην ποδοσφαιριστης του παοκ -ολυμπιακου και νυν προπονητης αγορασε μπροστα μου πλασμα απ τις πρωτες τη δεκαετια του 90 στο εικονα-ηχος τοτε και την εχει για μεγαλη στο προποτζιδικο του ακομη και τωρα...