Sony 42w651 vs Panasonic 42e6

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Με δεδομενα αποσταση θεασης 2 μετρα, θεαση τηλεοπτικο 33%, movies hd 33% και games 33% ποια θα επιλεγατε και γιατι? Να παρω κατι αλλο? (εκτος samsung, δεν μου αρεσουν σαν σχεδιο και το τηλεοπτικο τους σημα). Ευχαριστω.

Last edited:
Την πρώτη, αν και καλύτερο θα ήταν, εφόσον υπάρχει το budget, να δεις κάποιες στις 46"-47".

Δεν βγαινουν σε 46-47. Πρεπει να παω στις 50. Για την panasonic τρεχει μια προσφορα στα public στα 650. Το μονο που με χαλαει ειναι τα hertz των panel και η ελλειψη motion interpolation αν και στα reviews που διαβασα ολοι εκτος digitalversus τις δινουν υψηλη βαθμολογια.

Αν δε βλέπεις αθλητικά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Στις 46"-47" υπάρχουν και άλλες επιλογές, δεν αναφερόμουν στις συγκεκριμένες, αναλόγως και πόσα διατίθεσαι να δώσεις.

Σκεφτηκα την panasonic et60 στα 800, εχει και 3d που δεν με ενδιαφερει καθολου. Εχεις να προτεινεις καποια συγκεκριμενη? Ειχα την εντυπωςη πως το motion interpolation εχει μεγαλη διαφορα στην κινηση και σε ταινιες.

Κυρίως στα αθλητικά βελτιώνει την όποια "θολούρα" υπάρχει. Μπορείς να δεις κάποια Samsung σειράς 6 στις 46", πέραν από την ET60.

Προσφατα φιλος αγορασε την samsung 46f6400, δεν λεω, στο hd επαιζε εξαιρετικα αλλα σε σχεση με την sony ex720 που εχω τωρα, στο τηλεοπτικο σημα ειχε μια θολουρα, τα χρωματα της ηταν καπως αφυσικα και ορισμενες φορες σε hd περιεχομενο εκανε ενα ειδους λοξιγκα στην κινηση, κατι που διαβασα και στο avforums review.

Πες του φίλου σου να δει τις ρυθμίσεις στο νήμα της F6400 , ειδικά η κίνηση με 2-3 "κλικ" στις ρυθμίσεις πραγματικά γίνεται "βούτυρο" κάτι που δεν ισχύει για καμία από τις δύο που κοιτάς γιατί είναι στα 50 Hz.

Θα του το πω :) Αυτο το ´βουτυρό ειναι ωραιο παντως, στην ex720 με το panel στα 100hrz και motionflow στο normal, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, ισως απογοητευτω με τις παραπανω τηλεορασεις..

Αφού έχεις ως μέτρο σύγκρισης την ΕΧ720 μην κοιτάς τηλεοράσεις με κάτω από 100 Hz και μάλιστα θα σου έλεγα μόνο Sony-Samsung που έχουν τον καλύτερο αλγόριθμο.

Με κολαζουν τα inox των panasonic χα χα αλλα με απογοητευει το μαυρο των ips, δεν ειναι δυνατον να παω απο τα 0,50 που εχει η ex720 στο 0,120 των ips..αν και ποτε δεν βλεπω tv σε τελειως σκοτεινο δωματιο, παντα υπαρχει λιγο φως.

Πηγα τις ειδα απο κοντα, επαιζαν σχεδον το ιδιο, η ποιοτητα συναρμολογησης της e6 ομως τραγικη σε σχεση με την w651. Γενικα διαπιστωσα πως f7000 και f8000 μαζι με την w905 ειναι σε αλλο επιπεδο ενω ολες οι ips εχουν τραγικο μαυρο και απορριπτονται αμεσα. Λεω να σπασω κανα κουμπαρα και να παω στην f7000 αν και ειδα ικανοποιητικη εικονα στην w656,w685 και f6400 και f6500. Ολες παιζαν hd trailers.