Sony 46HX750,LG 42LM670S,Panasonic TX-L42T50E σχεση αποδοση/τιμης

andreas84gr

Established Member
15 May 2012
100
παιδια μεταξυ των τριων αυτων τηλεορασεων ποια πιστευεται οτι αξιζει σε σχεση αποδοσης/τιμης.η sony ειναι στα 900 ευρω πολυ καλη τιμη κ ειναι 46αρα active 3d.η LG 670s στα 910ευρω αλλα 42 αρα, κ η panasonic 42 κ αυτη με active 3d στα 955.

Η Sony... Είναι μεγαλύτερη, με καλύτερη εικόνα 2D και φτηνότερη...

Απάντηση: Re: Sony 46HX750,LG 42LM670S,Panasonic TX-L42T50E σχεση αποδοση/τιμης

Πήγαινε να τις δεις απο κοντά και αποφάσισε μόνος σου φίλε μου.

κ εγω για sony ειμαι παιδια ειναι φτηνοτερη κ 46''κ παρα πολυ καλη .απλα σκεφτομουν κ την panasonic γιατι εχει πανελ ips κ ειναι πολυ καλο για gaming.ειναι βεβαια πολυ ακριβη η ατιμη για 42''

Εγω γιατι νομιζα οτι το ips δεν ειναι και τοσο καλο για gaming? Ισως ειχα καταλαβει λαθος βεβαια αλλα οκ.

Sony και από εμένα, αν μπορείς να ζήσεις με τα κακοσχεδιασμένα μενού και το μέτριο media player.

την εχω δει κ την παθητικη panasonic ET5.ειναι πολυ καλη αλλα μου φαινεται οτι η sony ειναι καλυτερη κ δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη.6 ευρω ουσιαστικα.με τα μενου δεν εχω κανενα προβλημα.

Ως κατοχος της συγκεκριμενης sony (μετα απο πολυ ψαξιμο) , ειναι σε ολα αριστη εκτος απο media player (προσωπικα δεν με απασχολει) και τα μενου της οπως προανεφεραν θα μπορουσαν να ειναι πιο πρακτικα (οχι οτι ειναι τραγικα). Σαν εικονα, σε καθημερινη χρηση, τηλεοραση-ταινιες-ps3-ιντερνετ, για εμενα στο ματι μου ειναι αριστη. Εχει και πολυ καλο mpeg4. Σαν value for money, την θεωρω top.

την εχω δει κ την παθητικη panasonic ET5.ειναι πολυ καλη αλλα μου φαινεται οτι η sony ειναι καλυτερη κ δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη.6 ευρω ουσιαστικα.με τα μενου δεν εχω κανενα προβλημα.

Σε 2D καλύτερη είναι η Sony σε 3D η Panasonic.

Παιδια την ειδα την sony στο plaisio κ ειναι πραγματικα παρα πολυ καλη κ σε 2d κ σε 3d που ειδα ενα demo.κυριως η 2d εικονα ηταν αψογη.το θεμα ειναι οτι ενας φιλος μου προτεινε να μην παω σε led lcd αλλα σε plasma.κ μαλιστα μου προτεινε στα χρηματα αυτα την Panasonic TX-P42ST50E plasma η οποια ειναι στα 830 ευρω κ μου ειπε οτι ειναι μακραν καλυτερη σε εικονα απο τις LG, PANASONIC LED κ την Sony που ανεφερα.παιδια ξερω τα πλεονεκτηματα των plasma κ εχω δει τι εικονα βγαζουν κ ειδικα στο μαυρο.κ ειμαι ουσιαστικα μεταξυ της sony κ της plasma (που παρεπιπτοντος η συγκεκριμενη plasma εχει τη μεγαλυτερη βαθμολογια σε οτι review εχω δει γι αυτην, κ ειναι κ στο top 10 της Αγγλιας). τωρα δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη κ η sony ειναι κ 46 αντι 42 της plasma αλλα το επιπεδο της εικονας των plasma ειναι αξεπεραστο.ειμαι σε διλλημα.....

...τωρα δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη κ η sony ειναι κ 46 αντι 42 της plasma αλλα το επιπεδο της εικονας των plasma ειναι αξεπεραστο.ειμαι σε διλλημα.....

Η άποψη του φίλου σου είναι ακραία. Στις 20 τηλεοράσεις που πωλούνται παγκοσμίως για να είναι οι 19 LCD/LED και η 1 πλάσμα θα υπάρχει κάποιος λόγος.

Παρόλα αυτά αν ο χώρος σου είναι σκοτεινός όντως η ST50 μπορεί να δώσει καλύτερο μαύρο και αντίθεση , σε φωτεινό χώρο δεν υπάρχει σύγκριση η HX750 είναι εμφανώς ανώτερη (δεν "ξεβάφει" η εικόνα όπως συμβαίνει στις πλάσμα).

Παίζει ρόλο επίσης η χρήση , αν παίζεις πολλές ώρες παιχνίδια ημερησίως και θέλεις χρήση ως μόνιτορ τότε οι πλάσμα αποκλείονται.

Τέλος υπάρχει και το ζήτημα ότι άλλο 46" και άλλο 42" size does matter , αν τελικά αποφασίσεις για πλάσμα μπορείς να δεις την Panasonic 50UT50 και την Samsung 51E550 που είναι σε παρόμοια τιμή με την 42ST50.

Η χρηση θα ειναι για gaming κυριως κ μετα ταινιες.αλλα μιλαμε για 70% gaming τουλαχιστον.για το δωματιο μου ειναι η τηλεοραση το οποιο ειναι αρκετα μεγαλο.η αποσταση θεασης ειναι στα 2 μετρα.η plasma εχουν εξαιρετικα μικρο lag αλλα δεν ηερω για πολυωρο παιχνιδι τι παιζει.αν κ οι τωρινες plasma δεν νομιζω να εχουν θεμα.

...αν κ οι τωρινες plasma δεν νομιζω να εχουν θεμα.

Μπορείς να ζητήσεις ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση από όποιον λέει ότι με 70% gaming δεν θα πάθεις burn in.

Αφού οι σύγχρονες πλάσμα "δεν έχουν πρόβλημα" φαντάζομαι ότι δεν θα στην αρνηθούν.

Ή μήπως δεν είναι έτσι?

τοσο πολυ κινδυνος δηλαδη?αν ξοδευω 4-5 ωρες τη μερα για παιχνιδι στην plasma θα εχω προβλημα??εγω απλα διαβαζα οτι με τις τωρινες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τους κανεις burn in.απλα οταν εννοω οτι παιζω 4-5 ωρες δεν το κανω συνεχομενα, με διαλλειματα παντα.2-3 ωρες το μεσημερι,μετα αλλες 3 πχ το απογευμα βραδι.τετοια χρηση παιδια οχι συνεχομενα.σερι να κατσω 8 ωρες για παιχνιδι δεν το εχω κανει ποτε.παντα με διαλλειματα

LCD(led) ειναι μονοδρομος για σενα .
Παρε οσο γινεται περισσοτερες ιντσες (εχω την 47ΕΤ5 ,δινει και 4 ζευγη γυαλιων )

...εγω απλα διαβαζα οτι με τις τωρινες ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τους κανεις burn in.

Κίνδυνος burn in θα υπάρχει όσο υπάρχουν πλάσμα. Όποιος λέει το αντίθετο είναι είτε άσχετος είτε το λέει εκ του πονηρού.

Ο διαχειριστής JL είχε αναφέρει παλιότερα ότι με βάση επίσημη απάντηση της Panasonic Γερμανίας για τις 1.000 πρώτες ώρες δεν συστήνεται το gaming να ξεπερνάει το 10% της χρήσης (ο κίνδυνος οφείλεται στις στατικές εικόνες / μπάρες ενέργειας/πυρομαχικών/ταχύτητας κτλ.).