Sony 46nx710 και Turbo x oscar media player πρόβλημα

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα... Θέλει κάποιος να το εξηγήσει;

Σου κανω ενα copy-paste γαι να το διαβασεις : "έχω την P42G20 (2515 έκδοση ) και την «Panasonic SC-HTB520 Sound Bar Home Theater System». Κατάφερα να λύσω το πρόβλημα με την επιστροφή του ήχου ( ARC). Το πρόβλημα το δημιουργούσε το Turbo-X Full HD Media Player Oscar( αναβαθμισμένο) που ήταν συνδεδεμένο στην ηχομπάρα, μόλις το συνδέω είτε στο HDMI της ηχομπάρας είτε σε κάποια HDMI της τηλεόρασης και ενώ παίζει η τηλεόραση μέσω λειτουργίας "homecinema" , δηλαδή από τα ηχεία της ηχομπάρας, ο ήχος χάνεται και η ηχομπάρα δεν ανταποκρίνεται στην αυξομείωση της έντασης. Το Turbo-X Full HD Media Player Oscar παιζει κανονικά από τα ηχεία της τηλεόρασης χωρίς κανένα πρόβλημα οταν η η Panasonic SC-HTB520 Sound Bar Home Theater System είναι ξεσυνδεμένη από το HDMI. Να προσθέσω ότι το PS3 που έχω παίζει κανονικά μέσω λειτουργίας "homecinema" όπως επίσης μέσω της VIERA LINK μπορώ να το χειριστώ με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης . Τέλος, το Turbo-X Full HD Media Player Oscar παίζει κανονικά σε συνδυασμό με την Panasonic SC-HTB520 Sound Bar Home Theater System μόνο με σύνδεση COMPONENT πάνω στην τηλεόραση.Οπότε, αν έχει κάποιος λύση πώς μπορώ να συνδέσω το Turbo-X Full HD Media Player Oscar με HDMI και να μη μου δημιουργεί πρόβλημα στον ήχο της ηχομπάρας ας το πει :)"

Ναι, δεν περίμενα αυτό. Αυτό το είχα διαβάσει. Περιμένω περισσότερα βήματα εντοπισμού του προβλήματος.

Π.χ. player -> HDMI -> TV: ακούγεται ήχος από τα ηχεία της TV;
Τι φορμά ήχου υποστηρίζει η τηλεόραση; Κανει pass-through DD/DTS στο ARC;

Το Turbo-X Full HD Media Player Oscar παιζει κανονικά από τα ηχεία της τηλεόρασης χωρίς κανένα πρόβλημα οταν η η Panasonic SC-HTB520 Sound Bar Home Theater System είναι ξεσυνδεμένη από το HDMI.

Άρα το media player λειτουργεί σωστά όταν συνδεθεί μόνο του στην τηλεόραση. Τι αναγνωρίζει ότι δέχεται η τηλεόραση;

Όταν συνδέσεις την ηχόμπαρα, τι ακριβώς συμβαίνει;

Όταν συνδέσω την ηχομπαρα ,χωρίς να είναι πάνω το media player, την αναγνωρίζει η τηλεόραση όποτε από το VIERA LINK (την πρώτη φορά , μετά το παίρνει αυτόματα ) στην επιλογή ηχείου επιλέγω «home cinema» οπότε αυτομάτως ο ήχος παίζει πλέων από την ηχομπαρα , όπως θα έπρεπε .

Δεν έχεις επιλογή να βάλεις και τα ηχεία της τηλεόρασης αν θες;

Και όταν συνδέεις το οσκαρ, τι συμβαίνει;

Είτε τα ηχεία της ηχομπαρας είτε τα ηχεία της τηλεόρασης . Όταν βάζω το media player με HDMI κολλάει ο ήχος της ηχομπαρας και παύει να λειτουργεί το VIERA LINK ενώ αν το συνδέσω με συνδεσμολογία componet παίζει μια χαρά απλά υστερεί σε ποιότητα ήχου .

Δεν καταλαβαίνω. Τι θα πει "κολλάει";

Το viera link γιατί παύει να λειτουργεί; Τι εννοείς με viera link;
Έχεις ενεργοποιήσει τον χειρισμό της ηχομπάρα με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης;
Αρχική εντύπωση είναι ότι κάτι συμβαίνει με τον λογισμικό της τηλεόρασης. Έχει το τελευταίο firmware;

Εγώ θα δοκίμαζα:

α) Αν το οσκαρ έχει HDMI CEC, να το απενεργοποιήσω.
β) Αν συνεχίζουν τα προβλήματα, θα απενεργοποιούσαν εντελώς το viera link.
γ) Αν συνεχίζει το πρόβλημα του ήχου, θα τσέκαρα αν όλες οι συσκευές υποστηρίζουν HDCP.

γ) Αν συνεχίζει το πρόβλημα του ήχου, θα τσέκαρα αν όλες οι συσκευές υποστηρίζουν HDCP.

Παιδιά σε εμένα παίζει μια χαρά μετά από την συνδεσμολογία που μου είπενα κάνω ο φίλος groohunter πιο πίσω. Εκτός από κάποιες φορές που κάνει κάποιες διακοπές σε εικόνακαι ήχο του ενός δευτερολέπτου αλλά πολύ σπάνια. Ο ήχος που βγάζει η μπάρα ήχουτης τηλεόρασης ανάλογα και με την ταινία που βλέπω είναι D, DTS, PLII. Ερώτηση: εάν πάμε στο Πλαίσιο και τους πούμε στοκαινούργιο firmware να συμπεριλάβουν το πρωτόκολλο HDCP γίνεται να διορθωθεί η κατάσταση και να παίζει μόνομε ένα απλό καλώδιο hdmi;

Τι σου είπαν δηλαδή?

Ποια είναι η Western Digital? Δεν πιάνει μια μπροστά στο Turbo-X...

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τους πωλητές.

Φίλε Yperion δυστυχώςδεν είμαι γνώστης της τεχνολογίας μπορεί να με κορόιδεψε για να αγοράσω το δικότους. Μου είχε πει πως παίζει περισσότερα format και έχει περισσότερες λειτουργίες. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το θέμα τελείωσε. Βλακεία μου που δεν ρώτησα στο φόρουμ πριν κάνω την αγορά.

Παιδιά σε εμένα παίζει μια χαρά μετά από την συνδεσμολογία που μου είπενα κάνω ο φίλος groohunter πιο πίσω. Εκτός από κάποιες φορές που κάνει κάποιες διακοπές σε εικόνακαι ήχο του ενός δευτερολέπτου αλλά πολύ σπάνια. Ο ήχος που βγάζει η μπάρα ήχουτης τηλεόρασης ανάλογα και με την ταινία που βλέπω είναι D, DTS, PLII. Ερώτηση: εάν πάμε στο Πλαίσιο και τους πούμε στοκαινούργιο firmware να συμπεριλάβουν το πρωτόκολλο HDCP γίνεται να διορθωθεί η κατάσταση και να παίζει μόνομε ένα απλό καλώδιο hdmi;

Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος να βλέπεις με αναλογική σύνδεση; Εγώ πάντως αν έκανα μια υπόθεση, θα κοίταγα προς το λογισμικό της τηλεόρασης.
Με τα α, β, δεν έγινε κάτι ε;
Έχει κανένας γνωστός σου media player άλλης μάρκας να δοκιμάσεις;

Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος να βλέπεις με αναλογική σύνδεση; Εγώ πάντως αν έκανα μια υπόθεση, θα κοίταγα προς το λογισμικό της τηλεόρασης.
Με τα α, β, δεν έγινε κάτι ε;
Έχει κανένας γνωστός σου media player άλλης μάρκας να δοκιμάσεις;

Παίζει ψηφιακά σε 1080p, αφού βλέπω αντίστοιχες ταινίες και 3D. Από ήχο φοβερό. Άλωστε νομίζω ότι σύνδεση hdmi σε dvi και πάλι hdmi δεν κάνει το σήμα αναλογικό. Το λογισμικό της τηλεόρασης είναι οκ. Το πρωτόκολλο HDCP δεν υπαρχει στον media player, ενώ στο manual της βάσης ηχοσύστημα το λέει ξεκάθαρα πως αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο πάπαλα. Τι εννοείς με τα α,β. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον για να έκανα δοκιμή με κάποιο άλλο player.

Νόμιζα ότι γύρισες σε component. Η σύνδεση HDMI -> DVI -> HDMI διατηρεί το HDCP. Αυτό που δεν διατηρεί είναι το HDMI CEC. Εκεί νομίζω ότι εστιάζεται το πρόβλημά σου, και για αυτό σου ζήτησα να απενεργοποιήσεις το Viera Link, ή όπως το λέει η σόνυ.
Επίσης, ανάλογα της μετατροπής, ίσως να χάνεται και ο ήχος. Πως έχεις συνδέσεις τον ήχο;

Νόμιζα ότι γύρισες σε component. Η σύνδεση HDMI -> DVI -> HDMI διατηρεί το HDCP. Αυτό που δεν διατηρεί είναι το HDMI CEC. Εκεί νομίζω ότι εστιάζεται το πρόβλημά σου, και για αυτό σου ζήτησα να απενεργοποιήσεις το Viera Link, ή όπως το λέει η σόνυ.
Επίσης, ανάλογα της μετατροπής, ίσως να χάνεται και ο ήχος. Πως έχεις συνδέσεις τον ήχο;

Τί είναι το HDMI CEC. Τι είναι το Viera Link. Ο ήχος παίζει κανονικά μέσω της σύνδεσης που προανέφερα και ανάβουν και τα λαμπάκια στην βάση ηχοσύστημα για HD.DTS.PLII ήχο. Φίλε petasis μήπως γνωρίζεις εαν είναι καλό να εγκαταστησω το καινουργιο firmware από το πλαίσιο για τον oscar. Το παλιό που έχω είναι 60 mb και το καινούργιο 145 mb. Θα κάνω καλό ή κακό. Αν γίνει καμιά βλακεία θα μπορώ να γυρίσω πίσω στο παλιό.

Καλημέρα παιδιά είμαι πολύ χαρούμενος. Μετά από την αποτυχία να φορτώσει το νέο firmware του πλαισίου το μηχάνημα κόλλησε και το πήγα στο service. Δεν μπόρεσαν να το ξεκολλήσουν και μου έδωσαν το καινούργιο. Το σύνδεσα λοιπόν στην τηλεόραση αυτή τη φορά μόνο με το καλώδιο hdmi χωρίς την παρέμβαση των ανταπτώρων dvi και παίζει κανονικά. Από εικόνα και ήχο τέλεια. Οι υπότιτλοι πολύ πιο φωτεινοί και δεν κουράζουν στο διάβασμα. Δεν κολλάει πουθενά στις ταινίες ακόμη και στις 3d που είχα κάποιο θεματάκι. Γενικά οι δυνατότητές του στο μενού του καλύτερες. Μάλλον το προηγούμενο μοντέλο είχε προβλήματα που δεν έχει το καινούργιο.

Μου άλαξαν συσκευή. Δεν έβαλα κάποιο firmware μέσα το είχε από μόνο του. Είναι σχεδόν ίδιο με το παλιό εξωτερικά. Κάτι πολύ μικρες αλαγες. Το software του είναι διαφορετικό με πιο πολλες επιλογές. Το σίγουρο είναι πως δεν ξαναβάζω χέρι (εκτός εαν είναι απαραίτητο) γιατί όλα λειτουργούν τέλεια.

Μεγιά τότε. Μάλλον σου έδωσαν άλλο μοντέλο, αφού έχει και εξωτερικές διαφορές.