Sony 46W4500 ή Samsung LE46A786

apostolosz

Senior Member
29 November 2007
392
38°3'N 23°47'E
Φίλοι μου δεν σας κρύβω ότι μετά από όλα αυτά που διαβάζω για την W4500 με έχουν κάνει να σκέφτομαι πάλι για κάτι άλλο και ειδικά την LE46A786. Διάβασα κάποια πολύ καλά reviews σαν αυτό που σας παραθέτω πιο κάτω. θα ήθελα να ρωτήσω το πόσο πρώιμη είναι η τεχνολογία LED στην παρούσα φάση? Είναι συνετή επιλογή? Αξίζει τα 200 ευρώ παραπάνω από την W4500? Την έχει δει κάποιος να παίζει? Διάβασα στο riview πως μπορεί να παίζει και DIVx υλικό και μέσω USB στικ βολεύει πολύ.
Επίσης μου αρέσει και πιο πολύ σχεδιαστικά από την W4500. Ακόμα και η W4000 είναι πιο ωραία που υποτίθεται είναι και ελαφρώς παλιότερη.
Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες
-bye-

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/tvs-and-accessories/tvs/samsung-le46a786-472031/review

Θεωρητικα η Samsung ειναι καλυτερη αλλα καποια πραγματα με εχουν βαλει σε σκεψεις...

Video Processing is probably the section where we should note an unusual problem with the Samsung LE40A786. Irritatingly, with any source except a 60hz input, combing would appear every so often, even with a fully Progressive source. We can only assume that this display routes these signals through a 1080i video processing circuit, which is unusual. Keep in mind that as the combing is at 1080i resolution, the misplaced lines are only one pixel high and may be unnoticeable at certain viewing distances. Nevertheless, the issue is here and is especially significant in the UK, where there is an abundance of affected 50hz video content.

Sadly, the combing issue mentioned in the Video Processing section extends to 1080p/24 input. However, it would appear that, when fed 1080p/60, the TV can still recreate a proper, judder-free 24p signal. This is a very unusual situation.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40a786-review-20080922131.htm

Στις τηλεορασεις ποτε δεν πρεπει να κρινουμε με βαση τις προδιαγραφες (ενα λαθος που δυστυχως λογω αγνοιας το κανει πολυς κοσμος). Περιμενε να δοκιμασει το HDTVtest την W4500 και μετα αποφασιζεις.

Θεωρητικα η Samsung ειναι καλυτερη αλλα καποια πραγματα με εχουν βαλει σε σκεψεις...

Video Processing is probably the section where we should note an unusual problem with the Samsung LE40A786. Irritatingly, with any source except a 60hz input, combing would appear every so often, even with a fully Progressive source. We can only assume that this display routes these signals through a 1080i video processing circuit, which is unusual. Keep in mind that as the combing is at 1080i resolution, the misplaced lines are only one pixel high and may be unnoticeable at certain viewing distances. Nevertheless, the issue is here and is especially significant in the UK, where there is an abundance of affected 50hz video content.

Sadly, the combing issue mentioned in the Video Processing section extends to 1080p/24 input. However, it would appear that, when fed 1080p/60, the TV can still recreate a proper, judder-free 24p signal. This is a very unusual situation.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40a786-review-20080922131.htm

Στις τηλεορασεις ποτε δεν πρεπει να κρινουμε με βαση τις προδιαγραφες (ενα λαθος που δυστυχως λογω αγνοιας το κανει πολυς κοσμος). Περιμενε να δοκιμασει το HDTVtest την W4500 και μετα αποφασιζεις.

Γιάννη διάβαζα σήμερα το hitech (γκούχου, γκούχου :flipout: σελ. 14) και είχε αναφορά στον yamaha DSP-Z7. Εκεί αναφερόταν στο κύκλωμα "PReP" (Progressive Re-Progressive), που "αναλαμβάνει να διορθώσει ένα σήμα προοδευτικής σάρωσης που έχει προέλθει από φθηνά DVD player. ... Ναι αυτό το χαρακτηριστικό δουλεύει, κάνει αισθητή την διαφορά..."

Λες να είναι όντως προσπάθεια βελτίωσης;

Πάντως στο αγγλικό φόρουμ υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι της 786 και το συγκεκριμένο πρόβλημα (combing) δεν έχει αναφερθεί από κανέναν. Ούτε για την 956 έχω διαβάσει κάτι σε κάποιο review ή από κάποιο κάτοχο (οι δύο Samsung έχουν την ίδια επεξεργασία). Πιο πιθανό μου φαίνεται να είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο κομμάτι, παρά να είναι γενικό φαινόμενο.

Την Sony την είδα αρκετή ώρα με HD και είχα την δυνατότητα να παίξω και με τις ρυθμίσεις. Την Samsung δεν την έχω δει, αλλά κάποια συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε για την σχετική τους απόδοση. Για παράδειγμα ξέρουμε σίγουρα πως η Samsung έχει καλύτερο μαύρο/αντίθεση και καλύτερη ομοιογένεια από την Sony. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο πως η Sony έχει μικρότερο input lag και παίζει πολύ καλά με λιγότερο "ψαχούλεμα" στις ρυθμίσεις της.

Νομίζω πως στην επιλογή μεταξύ των δύο τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζουν οι προσωπικές ανάγκες και το είδος της χρήσης.

Παντως μονο και μονο οτι η Samsung ειναι τεχνολογιας LED της δινει το προβαδισμα για εμενα. Ακομη και στην πραγματικοτητα να μην ειναι καλυτερη απο την W4500 ειναι ψυχολογικο το θεμα.-bye-

Παντως μονο και μονο οτι η Samsung ειναι τεχνολογιας LED της δινει το προβαδισμα για εμενα. Ακομη και στην πραγματικοτητα να μην ειναι καλυτερη απο την W4500 ειναι ψυχολογικο το θεμα.-bye-

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχω δει τις Pionner(5090), Samsung(786) και Sony(W4500) να παίζουν με το ίδιο player(Sony BDP-S300)και το ίδιο υλικό(Spiderman 3)........με τη σειρά που τις αναφέρω έχουν και το καλύτερο μαύρο.......η Pionner είχε μια αισθητή διαφορά από την Samsung και οι 2 πρώτες αρκετά μεγάλη διαφορά από την W4500......-bye-

Απάντηση: Re: Sony 46W4500 ή Samsung LE46A786

..... ειναι ψυχολογικο το θεμα.-bye-

Κύριο χαρακτηριστικό των αναποφάσιστων, αν ξεπεραστεί αγοράζουν τηλεόραση...αν όχι....κ.λ.π,κ.λ.π.κ.λ.π.

Δεν σας κρύβω ότι με ιντριγκάρει η 786.. Μετά βέβαια λες ας πάω για την 956 που είναι λίγο πιο ακριβή και αν πάρω ποτέ τηλεόραση σφυρίχτε μου κλέφτικα :firstprize:
H 956 δεν είναι αυτή που κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά έχει νεο μενού και κάποια features σε σχέση με την 786?

Last edited:
η Pionner είχε μια αισθητή διαφορά από την Samsung και οι 2 πρώτες αρκετά μεγάλη διαφορά από την W4500......-bye-

Σαφώς και έχει αισθητή διαφορά η Pioneer από οποιαδήποτε άλλη. Κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη τηλεόραση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. :grandpa:

Το MM Αλίμου έχει φέρει και τις LED των Samsung και Sony.

Οι 40ρες 786 και W4500 παίζουν σχεδόν δίπλα (μεταξύ τους παρεμβάλλεται μια Χ3000) από HD πηγή. Δυστυχώς ο φωτισμός στο κατάστημα δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες.

Last edited:
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχω δει τις Pionner(5090), Samsung(786) και Sony(W4500) να παίζουν με το ίδιο player(Sony BDP-S300)και το ίδιο υλικό(Spiderman 3)........με τη σειρά που τις αναφέρω έχουν και το καλύτερο μαύρο.......η Pionner είχε μια αισθητή διαφορά από την Samsung και οι 2 πρώτες αρκετά μεγάλη διαφορά από την W4500......-bye-

Λογικα το καλυτερο μαυρο το εχει η Samsung , μετα η Pioneer και τελευταια με μικρη διαφορα η Sony.

Αν ομως η Sony και η Samsung ειχαν τις preset ρυθμισεις με φωτεινοτητα , sharpness κτλ. ολα στο φουλ λογικο ειναι σαν αποτελεσμα να δεις αυτα που περιγραφεις.-bye-