Sony 46Ζ5500 ή Samsung 46B8000;

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Και οι δύο από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία. Κάποια θα έχει όμως ένα προβάδισμα. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ας αφήσουμε το χρηματικό προς το παρόν αν και οι τιμές τους είναι κοντά.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Δίνω σημασία στην καλή απεικόνηση SD σημάτων όπως των τηλεοπτικών σταθμών. Ένας καλός scaler είναι σημαντικός...

Δίνω σημασία στην καλή απεικόνηση SD σημάτων όπως των τηλεοπτικών σταθμών. Ένας καλός scaler είναι σημαντικός...

Σε αυτο δεν θα εχεις προβλημα καθως και οι δυο ειναι απο τις καλυτερες της αγορας...

Σε αυτο δεν θα εχεις προβλημα καθως και οι δυο ειναι απο τις καλυτερες της αγορας...
Ποια θα ήταν η γνώμη σου Υπερίωνα αν σ' αυτές τις δύο έβαζα και την pfl 9704 ...??? (σχετικά με την απόδοσή τους σε σήμα SD)

Χωρις να εχω δει την συγκεκριμενη ,σε οσες αλλες Philips εχω δει η εικονα εχει υπερβολικη επεμβαση ηλεκτρονικων βοηθηματων (digital natural motion και αλλα παρόμοια) και δεν ειναι καθολου φυσικη (η "κινηματογραφικη" αν θελεις)...

Απο την αλλη πλευρα το δικο σου ματι μπορει να βλεπει αλλιως....-bye-

Χωρις να εχω δει την συγκεκριμενη ,σε οσες αλλες Philips εχω δει η εικονα εχει υπερβολικη επεμβαση ηλεκτρονικων βοηθηματων (digital natural motion και αλλα παρόμοια) και δεν ειναι καθολου φυσικη (η "κινηματογραφικη" αν θελεις)...

Απο την αλλη πλευρα το δικο σου ματι μπορει να βλεπει αλλιως....-bye-

Όντως. Και η σχετική βιβλιογραφία συμφωνεί με τη γνώμη σου. Οι philips (και ιδιαίτερα η 9704) είναι "πουσαρισμένες" σε SD.... Αυτό πρέπει να το διαπιστώσει κι επιβεβαιώσει, βέβαια, και το μάτι μου. Αναμονή λοιπόν,μέχρι τα Χριστούγεννα με την ελπίδα εδώ να έχουμε την εξαίρεση του κανόνα (και να "μαλακώσουν" επίσης οι τιμές....)Ευχαριστώ,πάντως, για την άμεση απάντησή σου.

Εγω ειμαι υπερ της samsung,μονο που η τιμη της ειναι ακομα λιγο ..... σκληρή !
Λέτε προς τα Χριστούγεννα να μαλακώσει ?
Αναμονή λοιπόν.

Εγω ειμαι υπερ της samsung,μονο που η τιμη της ειναι ακομα λιγο ..... σκληρή !
Λέτε προς τα Χριστούγεννα να μαλακώσει ?
Αναμονή λοιπόν.

Γιατι δεν παιρνεις την Β7000?

Εχουν καταγραφει καποιες διαφορες με την Β8000 λογω 200 Ηz αλλα η διαφορα ειναι πολυ ελαχιστη...

Και η 7000 είναι πολύ καλή, την έχω δει να παίζει αλλά αφού κάνω το μεγάλο βήμα ας το κάνω με ρυθμό 200 HZ. Το κακό είναι ότι η Sony γενικά έχει φτυσμένα τα SD σήματα όπως αυτά από τηλεοπτικούς σταθμούς και μιας και η τηλεόραση θα είναι το βασικό εργαλείο θέασής τους υπάρχει ένα θέμα. Έχω δει την W5500 και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Σε αντιθεση η B7000 (την 8000 δεν την έχω δει) έπαιζε πολύ καλά. Το ωραίο είναι πως τις Samsung δεν τις πήγαινα για αυτό ακριβώς τον λόγο, όχι καλή ευκρίνεια-scaler.
Στο νετ ακούγεται ότι οι Samsung έχουν θέμα με το Led backlighting λόγω διάχυσης και λευκών περιοχών ιδιαίτερα σε θέαση υπό γωνία.
Θα προσπαθήσω να τις δω και τις δύο και θα κρίνω. Οι Philps απορίπτονται λόγω προταίρας κακής εμπειρίας...
Φιλικά,
Γιάννης

Δεν ξερω τι ειδες στο καταστημα (τα preset της sony ειναι για κλαματα συνηθως) αλλα εγω με Bravia Engine 2 (περυσινο μοντελο) και βλεπω πολυ καλη εικονα σε Nova , και σχεδον HD σε DVD (με το upscaling να το κανει η τηλεοραση)...

Φανταζομαι με λιγο κοπο στις ρυθμισεις και οι φετινες θα δειχνουν το ιδιο καλα αν οχι καλυτερα...

Μόνο?σε ιδανικες ρυθμισεις,μπορει να αποδωσει πολυ καλυτερα απο τις δικιες μας με BE2!