Sony 50W685 vs 47W805

H σειρα 6400 δεν εχει micro dimming.

Σύμφωνα με την Samsung ούτε η F6500 έχει και όμως υπάρχει μια χαρά. Ρυθμίζεται απο το μενού "Δυναμική αντίθεση".

Για να δεις κατά προσέγγιση πως λειτουργεί πρόσεξε τις διαφορές στην φωτογραφία παρακάτω (αριστερά off , κέντρο low , δεξιά high)...

TPM-189-Hans-Contrast-seagull-670x416.jpg

Η τοπική αύξηση της αντίθεσης όμως ενδέχεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο shadow detail.

Έχω όμως την εντύπωση οτι η δυναμική αντίθεση λειτουργεί σαν global dimming. Επεμβαίνει σε ολη την εικόνα (το grayscale). Το micro dimming (συμφωνά με την θεωρεία τους) χωρίζει την εικόνα σε blocks και επεμβαίνει σε οποιο χρειαστεί οσο χρειαστεί μεμονωμένα. Το micro dimming ultimate επεμβαίνει εκτός από αντίθεση επιπλέον σε ευκρίνεια και κορεσμό.

Έχω όμως την εντύπωση οτι η δυναμική αντίθεση λειτουργεί σαν global dimming. Επεμβαίνει σε ολη την εικόνα (το grayscale). Το micro dimming (συμφωνά με την θεωρεία τους) χωρίζει την εικόνα σε blocks και επεμβαίνει σε οποιο χρειαστεί οσο χρειαστεί μεμονωμένα. Το micro dimming ultimate επεμβαίνει εκτός από αντίθεση επιπλέον σε ευκρίνεια και κορεσμό.

Η δυναμική αντίθεση πχ. στην περυσινή μου samsung E530 (και σε παλιότερες τηλεοράσεις που είχα) επενέβαινε πολύ σωστά όπως λες σε όλη την εικόνα. Στην F6500 όμως επεμβαίνει τοπικά. Η διαφορά είναι εμφανής.

Το micro dimming ουσιαστικά είναι μια διαφορετική ονομασία (για όσους έχουν ασχοληθεί με Photoshop) του local contrast enhancer.