Sony 50w807 ή αναμονή για 4Κ HDR?

karni

New member
12 May 2010
84
Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο να πάρω την FULL HD sony 50w807c ή να περιμένω να πέσει κάποια καλή 4K HDR σε προσφορά (λόγω Εuro 2016 & αργότερα Ρίο) σε ανάλογες ίντσες. Τι λέτε αξίζει η αγορά τώρα ή αργότερα:huh2:;

Με εκνευρίζει λίγο στην 807 ότι
α) δεν δίνει γυαλιά 3d (που για 2 γυαλιά θα πρέπει να δώσω άλλα 100+ ευρώ, παίζει με άλλης εταιρείας active 3d γυαλιά???) συν
β) ότι δεν δίνει το smart τηλεκοντρόλ που το χρεώνει άλλα 65 ευρώ.

Αν τα βάλεις όλα αυτά στην προσφορά της Media φτάνεις στα 900 ευρώ για μια full hd όσο καλή κι αν είναι.

a)Γυαλιά 3d RF Bluetooth Samsung από 19 ,την ίδια δουλειά κάνουν.

b)Αν θα σερφάρεις αρκετά καλύτερα ένα πληκτρολόγιο με touchpad,αντί του remote touchpad.

Η 50W807C τώρα η τιμή της είναι 739 και της 55" 899 .

Για UHD tv θα κάθεσαι πιο κοντά από τα 2m για την 50άρα ή 2.2m για την 55άρα;

thanks,
διάβασα σε ένα νήμα για τις 80xc ότι δοκίμασε κάποιος της Samsung και δεν έπαιζαν.

Γύρω στα 2,7-2,8μ. θα είναι η πιο κοντινή και σε ευθεία απόσταση. Παρά την απόσταση δεν θα έχει διαφορά όμως σε contrast και λεπτομέρεια όπως διάβαζα σε ένα newsletter της Media για τις HDR 4Κ?(όταν προκύψει και αντίστοιχο περιεχόμενο).
http://www.mediamarkt.gr/el/shop/hdr_tvs.html?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_content=HDR

Λες να παίξει καμιά προσφορά σε OLED γύρω στο 1000 το καλοκαίρι ή αποκλείεται τόσο μεγάλη πτώση; Η' έστω κάποιο μοντέλο της SONY/SAMSUNG/LG από το πιο πάνω ράφι με καλύτερο ήχο από αυτήν; Διάβαζα για τα ηχεία long duct σε πιο ακριβά μοντέλα της Sony.

Last edited:
Tα Samsung SSG-5100 συχρονίζονται μια χαρά.

Για το δεύτερο ερώτημα η απάντηση ναι αλλά η tv για να αξίζει(να κάνει τη διαφορά) σε περιεχόμενο HDR πρέπει να είναι ή oled ή lcd με VA panel και FALD.

Για το 3ο μακάρι αν και δε το νομίζω.

Η μόνη tv που μπορεί να πεις ότι έχει ήχο καλό είναι η X9305C ή Χ9405C.

FALD? έχεις κάποια μοντέλα υπόψη σου να δω που κυμαίνονται;
Άρα, την βλέπεις καλή προσφορά την 807c στα 739;

ναι, τις έχω δει αυτές με τα ηχεία και τις έχω βάλει για όταν πιάσω το τζόκερ!!!:award:

FALD=Full Array Local Dimming,

14896136978_6febc70f05_z.jpg

Panasonic TX-58DX900E,Samsung UE65JS9500,UE55KS9500,Sony KD-75X9405C,KD-75XD9405,KD-65ZD9305 ,οι LG lcd με τα IPS panel αποκλείονται για HDR,από LG μόνο oled.

Για 50" η W807C θεωρώ ότι είναι καλή αλλά η 55W756C στα 799 καλύτερη λόγω μεγαλύτερου μεγέθους.

Χρήση,συνθήκες θέασης;

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,
έλεγα να έχω το και το 3d σαν καλούδι γι'αυτό δεν κοίταζα για τις 755/756.

Χρήση: Τηλεόραση(από DIGEA) & ταινίες και λιγότερο αθλητικά. Συνθήκες: Σαλόνι, τον φωτισμό μπορούμε να τον ρυθμίσουμε.

Η SAMSUNG 6400 παρότι 2ετίας ξέρεις αν την ανταγωνίζεται σε ποιότητα; η 55" είναι στα 779 ευρώ.

Η UE55H6400 την ανταγωνίζεται σε εικόνα εκτός από περιεχόμενο standard definition π.χ. digea. αλλά αυτό καλό είναι να το κρίνεις ο ίδιος βλέποντας τις σε αντίστοιχο περιεχόμενο.

Αν βλέπεις αρκετά περιεχόμενο standard definition π.χ. digea τότε η 50" έχουν πλεονέκτημα γιατί κρύβουν λίγο περισσότερο την ατέλεια της πηγής από ότι οι 55".

Επίσης θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μέγεθος των 55" θα σου δώσει περισσότερη απόλαυση σε διάρκεια από ότι το 3d.

Last edited:
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα με τα SD κανάλια της DIGEA λυθεί σύντομα με την εκπομπή των HD καναλιών που έχει ξεκινήσει.

Κάποια συνοδευτική πρόταση σε ενισχυτή & ηχεία στην περίπτωση π.χ. της 807 για τον ήχο έχουμε(σε λογική τιμή για να μην μου πέσουν τα :ears: !!!);

Μάλλον για τις τιμές των OLED έχεις δίκιο, όσο δεν μπαίνουν άλλοι παίκτες στην αγορά αυτή, δεν νομίζω να πέσουν πολύ οι τιμές στις παλιότερες σειρές, π.χ. η FULL HD LG 55EC930V.

ωχ!!! ένας καινούργιος άγνωστος κόσμος!!! :BDBDG54:
με το "όλα σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου" εννοείς τον ενισχυτή που θα συνδεθούν όλα τα κομμάτια πάνω του;

κοιτάζοντας τα αξεσουάρ ήχου της sony για την 807 είδα τo subwoofer της και μου'ρθε ένα 1ο εγκεφαλικό!)

θενκς

Όλα σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου=ραδιοενισχυτής με blu ray drive ενσωματωμένο +ηχεία +καλώδια σε ένα πακέτο.

Όντως το ασύρματο υπογούφερ Sony SWF-BR100 είναι τσιμπημένο,μπορείς να συνδέσεις όμως ενσύρματο υπογούφερ στην έξοδο ακουστικών της tv(για Sony tv).

Αν θες να έχεις τον έλεγχο του ήχου με το χειριστήριο της tv αντί να έχεις δύο remote,να επιλέξεις ένα συστημα που να έχει HDMI out με υποστήριξη ARC:audio return channel.