SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

πριν 2 χρόνια δεν ήξερα τίποτα για high end. Το φθινόπωρο του 2006 πήγα στην πρώτη μου έκθεση consumer electronics, κάπου τότε πήρα και το πρώτο περιοδικό. Κοιτάζοντας τηλεοράσεις γενικά και αόριστα έφτασα στο περίπτερο της pioneer. Φευγοντας, μισή ώρα μετά, σκεφτόμουν ότι πρέπει να αποκτήσω μία απ αυτές τις απίστευτες τηλεοράσεις!

pioneer= perfection. Λόγω αρχής δεν έδωσα τόσα, όμως οι προσφορές που ακούγονται σκίζουν. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε!

Η pioneer είναι το hi end της εικόνας.Πιο πλούσια χρώματα,μεγαλύτερο βάθος,καλύτερη κίνηση,πιο κινηματογραφική συμπεριφορά και ας της λείπουν οι 2 ίντσες και καλύτερη διαχείρηση sd σημάτων.
Είπες όμως ότι έχεις προβολέα για ταινίες και εδώ είναι το δείλημμα.Γιατί και την σονυ έχω δει (μόνο σε hd όμως) και έχει απίστευτη εικόνα.
Η pioneer κατά την αποψή μου είναι για κάποιον που δεν θέλει να χει προβολέα.
Η συγκεκριμένη sony είναι φοβερή επιλογή ειδικά για την χρήση που την προορίζεις.Προσωπικά δεν θα επέλεγα πλάσμα για να παίζω και παιχνίδια.Ακόμα και αν ήταν η pioneer.Δεν ξέρω βρε παιδιά κατηγορήστε με αλλά σε εμένα πάντα θα υπήρχε ο φόβος.Και δεν μιλάμε για λίγα χρήματα.

Mια ερωτηση που κατα την γνωμη μου ειναι σημαντικη, η αντιπροσωπια της Pioneer συνεχιζει να δινει 1 χρονο εγγυηση οπως παλιοτερα?

Απάντηση: Re: SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

Mια ερωτηση που κατα την γνωμη μου ειναι σημαντικη, η αντιπροσωπια της Pioneer συνεχιζει να δινει 1 χρονο εγγυηση οπως παλιοτερα?
Οχι,ισχυει πλεον εγγυηση τριων ετων.

Παντως παιδες πηρα μια ιδεα !Πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να τις δω εαν γινεται διπλα διπλα.Υπαρχει περιπτωσει να γινει στη ηχοεκφαση στη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ?

Μιας και που αναφέρθηκε το θέμα της φωτεινότητας για πλάσμα vs lcd. Η προσωπική μου εμπειρία από την 50άρα plasma μου είναι οτί όποιος θεωρεί οτί η φωτεινότητα μιας πλάσμα δεν θα του φτάσει, μάλλον χρειάζεται επίσκεψη σε οφθαλμίατρο... :p

Ζω σε ένα αρκετά φωτεινό σπίτι, έχω το brightness στο 50 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και σκεφτείτε οτί δεν είμαι τύπος που ρυθμίζει "σκοτεινές" τις οθόνες του.

Στο θέμα των ανακλάσεων οι lcd έχουν προβάδισμα βέβαια, το οποίο όμως μικραίνει με κάτι super clear panel lcd's.

Re: Απάντηση: SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

Παντως παιδες πηρα μια ιδεα !Πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να τις δω εαν γινεται διπλα διπλα.Υπαρχει περιπτωσει να γινει στη ηχοεκφαση στη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ?

Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει την σονυ...εχει αρκετες αλλες βεβαια, 656, pz, Regza
εχει και τις δυο pioneer...και την καινουργια και την παλια
αξιζει να πας να τις δεις σε σχεση με τις υπολοιπες για να κατλαβεις τι εστι εικονα Pioneer-bye-

Να πω παντως οτι το burn in υπαρχει και στις tft-lcd.
Στη δουλεια μου εχουμε πολλα μονιτορ Sony 19-24'' που τα αλλαξαμε προσφατα ακριβως γιατι ειχαν μονιμο Burn in , σε σημειο που δεν μπορουσες να δουλεψεις.
Γι αυτο και οι νεες Pionner εχουν προστασια (orbitter kai power saving).

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχει και στις LCD το burn in. Δεν θυμάστε τις φωτό από την 37άρα LG που έβλεπα μόνιμα 4:3 κάδρο και έμειναν κάθετες γραμμές εκεί που τελείωνε το 4:3;

Re: Απάντηση: SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

Εκτος απο το να βλεπει ομως καποιος επι χρονια σε 4:3 δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος τροπος μια LCD να παθει image persistance (o ορος αντιστοιχος του burn in).

δεν υφισταται συγκριση μεταξυ συμβατικης τεχνολογιας lcd και plasma ποσο μαλλον οταν μιλαμε για κορυφαιο μοντελο των πλασμα εναι σαν να συγκρινεις το golf με τη μαζερατι σε αυτες τις 2 τηλεορασεις.
Μονο σε led τεχνολογια πας για συγκριση

Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, η Pioneer είναι η καλύτερη TV της αγοράς με διαφορα από τις υπόλοιπες.
Όπως είπε και ο Yperion:

Αν εχεις τα χιλια ευρω παιρνεις την Pioneer και καθαρισες ,και η W4500 ομως ειναι best value for money στα λεφτα της.

Βλεποντας ενα καρο τηλεορασεις , κατεληξα στο συμπερασμα οτι αν θες να πας στην καλυτερη tv απο θεμα εικονας ,ανεξαρτητου τεχνολογιας, πας στην pioneer . (Κραταω μια επιφυλαξη για την Panasonic PZ800 , που εχω ακουσει τα καλυτερα , αλλα δεν μπορεσα να την δω πουθενα.) . Το μονο αρνητικο που ειδα στην pioneer (φνακ γλυφαδας) ηταν η αντανακλαση στο panel παρολο που το καταστημα ειναι σχετικα σκοτεινο. Τωρα αν βαλουμε και το θεμα χρηματων στο φιλτρο τοτε πας στην w4500 που παρεχει αριστη εικονα και πολλα τεχνολογικα καλουδια. Αν εχεις χρονο μπροστα σου για αναμονη περιμενεις και τις νεες αφιξεις της sony με 200Ηζ ή led backlight.
Και κατι ακομα, επειδη η pioneer επελεξε να συνεργαστει και με αλλη εταιρια για παραγωγη πανελ για τις πλασμα, δεν ξερω αυτο τι μπορει να σημαινει για τις μελλοντικες "εκδοσεις" των πλασμα οθονων της.

Καλησπέρα κι από μένα παίδες...

Θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι, γιατί βλέπω πως υπάρχει μεγάλη παρανόηση σε σχέση με το μαύρο και τον λόγο αντίθεσης των plasma.
Αν κάποιος έχει την τηλεόραση του σε χώρο με πολλά ή μεγάλα παράθυρα (για ημέρα) ή συνηθίζει να βλέπει με ανοιχτά τα φώτα, τότε θα δει καλύτερο μαύρο σε μια LCD απ'ότι σε μια CRT ή plasma...
Για να απολαύσεις πραγματικά το kuro της KURO, χρειάζεται απόλυτη συσκότιση...

αυτο το λες απο ιδια εμπειρια? η το υποθετεις?
εγω εχω δει 50" κουρο vs 656 και regza διπλα διπλα σε καταστημα με φωτισμο και τους εριχνε στα αφτια και σε μαυρο και σε χρωματα και σε οτι θες
ενταξει δεν ξερω ενδεχωμενως μια σονυ να ηταν καλυτερη αν και δεν νομιζω
επισης 42αρα vs lg και παννυ lcd αν θυμαμαι καλα...παλι τα ιδια...και δεν ηταν δικια μου εκτιμηση μονο..
τεσπα δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος, σιγουρα υπαρχουν αλλοι πιο ειδικοι απο εμενα εδω μεσα απλα δεν νομιζω οτι ολοι οσοι γουσταρουν πλασμα πρεπει να βρυκολακιασουν για να απολαυσουν μαυρο.

-bye-

Καλησπέρα κι από μένα παίδες...

Θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι, γιατί βλέπω πως υπάρχει μεγάλη παρανόηση σε σχέση με το μαύρο και τον λόγο αντίθεσης των plasma.
Αν κάποιος έχει την τηλεόραση του σε χώρο με πολλά ή μεγάλα παράθυρα (για ημέρα) ή συνηθίζει να βλέπει με ανοιχτά τα φώτα, τότε θα δει καλύτερο μαύρο σε μια LCD απ'ότι σε μια CRT ή plasma...
Για να απολαύσεις πραγματικά το kuro της KURO, χρειάζεται απόλυτη συσκότιση...

αυτο ισχυει και σε μενα
το εχω διαπιστωσει οτι αν υπαρχει εστω και μικρος φωτισμος το μαυρο της ΣΟΝΥ μου ειναι ενα και το αυτο με την ,μαυρη αφισα που εχω πισω απο την τηλεοραση

αντιθετα σε πλασμα που βλεπω στον κοτσοβολο με ανοιχτα α φωτα το μαυρο μου φαινεται γκρι

Αυτό που λέτε τα μαύρα της Pioneer στο φως φαίνονται γκρι είναι σοβαρό.

Μήπως θα μπορούσαμε από τους κάτοχους να βγάλουμε καμία άκρη.

Το έχει παρατήρηση κάνεις άλλος αυτό ???