SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

Για τη LX5090 δεν ξέρω, αλλά ...

...για την LX5080 που έχω δει σε σαλόνι με δύο μπαλκονόπορτες 2x3 μ. (ΥxΠ) παραπλεύρως της (δεξιά όπως τη βλέπουμε) .....και ένα παράθυρο με καμάρα με διάμετρο περίπου 1,2 μ., ακριβώς πάνω από τη τηλεόραση (είναι τοποθετημένη επίτοιχα)...

...στις 15:00 το μεσημέρι, με ανοιχτά πατζούρια και κουρτίνες το μαύρο ήταν μαύρο (στα μάτια και των τριών που ήμασταν εκεί)..

....το κοντινότερο σπίτι είναι σε ακτίνα α) Ανατολικά 10 μ , β)Νότια 10 μ , γ) Δυτικά 50 μ. και δ) Βόρεια 80 μ.......βέβαια οι μπαλκονόπορτες ήταν Βορινές και κοίταζαν την Πάρνηθα και το παράθυρο με το βιτρό ήταν Δυτικό...οπότε ο ήλιος ήταν από τη Νότια πλευρά του σπιτιού...πιθανόν να κάναμε και λάθος...:coool:

Απάντηση: Re: SONY 52W4500 H PIONEER LX 5090

αντιθετα σε πλασμα που βλεπω στον κοτσοβολο με ανοιχτα α φωτα το μαυρο μου φαινεται γκρι

Ρε συ Βασίλη...έχει ο Κωτσόβολος KURO ?????....ή λες για άλλες plasma, τις φτηνιάρες σαν και τη δικιά μου????

Υ.Γ.: Τι φωτισμό έχει ο Κωτσόβολος...και τι φωτισμό έχουν τα σαλόνια των σπιτιών.

sygnwmh gia thn apopsh mou-empeiria mou pou eksefrasa eleythera se ena anoixto forum

Ayth pou eida htan mia samsung kai mia px70

Ayto pou eida=aisxos

Elpizw na mhn banaristw pou tolmisa na milisw enantia sthn texnologia plasma kai prokalesa thn dikaiologimenh eirwnia twn katoxwn tetoiwn thleorasewn

Φίλε GD197 και φίλε czoun,

δυστυχώς αυτή η διαπίστωση είναι κάτι που το παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρείες στα paper που έχουν δημοσιευτεί για τις πατέντες τους και για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ είμαι κάτοχος LCD...

sygnwmh gia thn apopsh mou-empeiria mou pou eksefrasa eleythera se ena anoixto forum

Ayth pou eida htan mia samsung kai mia px70

Ayto pou eida=aisxos

Elpizw na mhn banaristw pou tolmisa na milisw enantia sthn texnologia plasma kai prokalesa thn dikaiologimenh eirwnia twn katoxwn tetoiwn thleorasewn

Βασίλη, μακάρι να ήμουν κάτοχος μιας τέτοιας τηλεόρασης (LΧ5080/90), αλλά δυστυχώς έχω φτηνιάρα plasma σαν κι αυτές που είδες....γι' αυτό δεν μπορώ να ειρωνευτώ..-bye-

Υ.Γ.: Με παρεξήγησες ή μου φαίνεται????...:grinning-smiley-043

Τι λέτε ανοίγουμε ένα thread - δημοσκόπηση????...

'Πόσοι βλέπετε τηλεόραση με ανοιχτά όλα τα φώτα του σαλονιού σας???'

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου φίλε JL_, ούτε του Βασίλη, άλλωστε είναι κάτι που έχει ειπωθεί από πολλούς και πολλές φορές, θα ήταν άτοπο και ανόητο να ισχυριστώ και να υποστηρίξω κάτι αντίθετο, αλλά η LX5080 για την οποία έχω προσωπική άποψη (στην ανωτέρω περίπτωση) είχε αρκετό μαύρο, ώστε να μη με απογοητεύσει...και στα μάτια μου το μαύρο εξακολουθούσε να παραμένει μαύρο και όχι γκρι, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες...-bye-

Υ.Γ. 1:Μιλάμε για τη KURO..έτσι δεν είναι????...γιατί δεν είναι όλες οι plasma ίδιες...;)

Υ.Γ. 2:Και ο Βασίλης μιλάει για την Χ3500 το κορυφαίο μοντέλο LCD (το οποίο, όπως έχω πει παλαιότερα, και μένα μου αρέσει πολύ) ....μιλάμε για την Χ3500..έτσι δεν είναι???...γιατί δεν είναι όλες οι LCD ίδιες...;)

ουτε εγω εχω πλασμα αλλα σαφως θα παρω συντομα καθοτι ψαχνοντας τοσο καιρο και εχοντας εξετασει παρα πολλες τηλεορασεις (καμια 30αρια) σε παρα πολλα καταστηματα αλλα και πολλα σπιτια φιλων και γνωστων ειδα οτι η εικονα των πλασμα σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερη απο των lcd ασε που συνηθως ειναι και πολυ φθηνοτερες. και να σκεφτεις ξεκινησα εχοντας κατα νου lcd οπως ολοι βεβαια...καθοτι ο κοσμος εντυπωσιαζεται απο το shiny των lcd

ουτε φιλος των πλασμα ειμαι ουτε φιλος των pioneer...αλλοι ειναι κολλημενοι με τεχνολογιες και μαρκες...και καλα κανουν αμα αυτο θελουν σε τελικη αναλυση
αν αυριο βγει η funai και βγαλει τηλεοραση που δειχνει την καλυτερη εικονα απ'ολες και ειναι χ τεχνολογιας δεν εχω κανενα προβλημα να πω οτι ειναι η καλυτερη

εως τοτε (και μεχρι να δω και τις led) μια πιο πλασμα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει κατ'εμε. και επαναλαμβανω οτι βλεπωντας σε καταστημα με πολλα φωτα μια κουρο απεναντι σε μια 656 και μια regza (οι οποιες ειναι οι απο τις καλυτερες lcd κατεμε) σε bd και dvd .....ε δεν υπηρχε καμια σχεση ρε παιδια τι να λεμε τωρα. ειτε σε μαυρο ειτε σε κινηση ειτε σε χρωματα.

τελος παντων επειδη εγω ουτε τρελαμενος ουτε καβ....ς ειμαι με τις τηλεορασεις νομιζω οτι το μαξιμουμ που πρεπει να δινει καποις για τβ ειναι 2κ...και κατω απο 2κ η δικαι μου εμπειρια λεει οτι κατα βαση (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) μονο με πλασμα περνεις καλη εικονα, μαυρο και καλη κινηση. για να παρεις απο lcd τις αντιστοιχες επιδοσεις πρεπει να πας πανω απο τα 2 χιλιαρικα...αν ειναι ομως να πας πανω απο τα 2 χιλιαρικα γαιτι να μην παρεις κουρο? ιδου το ερωτημα?

επισης μην ξεχναμε και την αξιοπιστια της pioneer στα πανελ της,οσο αναφορα βλαβες&προβληματα που συχνα "σκανε" σε αλλες(κλεινει μονη της,ανοιγει μονη της,χανει καναλια,πρασινες γραμμες,κοκκινες γραμμες κτλ...).
μεγαλη υποθεση....

Αυτό που είδε ο Βασίλης (vasdar -bye-) είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού αναφέρεται σε θέαση σε κατάστημα με τις τηλεοράσεις ρυθμισμένες στο dynamic. Ακόμα και θεοσκότεινο να ήταν το κατάστημα πάλι γκρι θα φαινόταν το μαύρο.

Από την άλλη αυτό το οπτικό αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με το τι θα δει κάποιος κάτοχος σπίτι του.

Από την άλλη αυτό το οπτικό αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με το τι θα δει κάποιος κάτοχος σπίτι του.

Αυτό είπα κι εγώ με το παράδειγμα μου...οποιαδήποτε τηλεόραση, ανεξάρτητα από μάρκα, τύπο, χρηματική αξία, διάσταση...θα δείχνει 100 % καλύτερα με τις δικές μας ρυθμίσεις και τις 'φωτεινές' συνθήκες των σαλονιών μας..... απ' ότι βλέπουμε στα ράφια των μαγαζιών.

Εννοείται Χρήστο ...

Έχει ειπωθεί πολλές φορές πως στα καταστήματα υπερισχύει ο νόμος του πιο φωτεινού. Από την άλλη όταν σβήνουν τα φώτα ψάχνουμε για το "απόλυτο" μαύρο και όχι για αγκαλίτσα-φωτεινούλη -bye-

Υ.Γ Απόλυτο μαύρο με φως δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς.

Last edited:
Δεν παίζουν καθόλου σχέση το πόσο φωτεινός είναι ο χώρος που υπάρχει μια tv (πλάσμα ή lcd) αλλά οι ρυθμίσεις της. Όπως πολύ σωστά είπε ο Γιώργος.

Με dynamic και φουλ φωτεινότητα που παίζει στα καταστήματα, το μαύρο πάει περίπατο.

παιδια εχω την 5090 και πραγματικα ωρες ωρες μενεις με το στομα ανοιχτο ακομα και το μεσημερι με την ποιοτητα του μαυρου.εχει ειδικο συστημα που καταλαβαινει το φως του περιβαλλοντα χωρου και προσαρμοζει την εικονα με τετοιο τροπο που να ειναι καταπληκτικη η θεαση υπο οποιεσδηποτε συνθηκες!Πραγματικα τα χρηματα της τα αξιζει,ωστοσο και η σονυ ειναι παντα μια πολυ αξιοπιστη επιλογη!

Έχω απαντήσει σχετικά με το μαύρο των plasma στη σελίδα 8 του νήματος Υπέροχα πλάσματα.....