SONY 52X3500 VS PDP 5080XD

Ειναι κοματακι δυσκολο να περιμενω μεχρι τον Σεπτεμβριο για την νεα γενια της SONY. Aπο οτι εχω δει και η 52W3500 παιζει πολυ καλα και η τιμη της εχει κατεβει αισθητα. Σε μεγαλη αλυσιδα την πουλανε 2000ευρω. (52αρα).
Αληθεια τι παραπανω εχει η Χ3500 απο την W3000? Προφανως φοραει αλλο Bravia Engine αλλα αυτο κανει την διαφορα υπερ της Χ?

κάτσε γιατί τα μπέρδεψες λίγο τα μοντελάκια...
τα παιδιά σου είπαν ότι η W3000 ήταν μια εξόχως προβληματική σειρά, ξέχασέ την αμέσως τώρα αποσύρονται τα τελευταία κομμάτια...ο λόγος είναι ότι βγήκε η W4000 που είναι ατά πολύ βελτιωμένη-ναι το bravia engine παίζει μεγάλο ρόλο και είναι καλύτερο...τώρα σαφώς σήμερα η Χ3500 είναι η κορυφαία σονυ,αλλά το Σεπτέμβριο βγαίνει ο αντικαταστάτης της με βελτιώσεις...
και ότι και να λέμε η Χ είναι η καλύτερη LCD αλλά ούτε ένα σοβαρό περιοδικό ή φόρουμ ή site δεν είπε ότι έχει καλύτερη εικόνα από την KURO...η οποία είναι απλά η καλύτερη τηλεόραση του κόσμου και η μόνη επιλογή για όποιον θέλει να τα σπρώξει και να έχει ότι καλύτερο...
οπότε ο Γιώργος έχει απόλυτο δίκιο, συναισθηματικά την Κούρο ενώ σαν value επιλογή της λογικής την W4000...(θα πάρεις το 90% περίπου της εικόνας της Χ αλλά αρκετα φθηνότερα...ειλικρινά χτες βράδυ που τις έβλεπα δίπλα δίπλα σε blu-ray δεν υπήρχε διαφορά...)

Jopar συμφωνω μαζι σου και θα το λαβω σοβαρα υποψην μου. Δεν εχω δει πως παιζει η 52W4000 για να εχω γνωμη ουτε καν ξερω και ποσο εχει για να σου πω την αληθεια. Αυτο που δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ στις καινουργιες W4000 ειναι το design της. Καμια σχεση με την Χ3500 τωρα αν παιζει τοσο καλα οσο λες και εχει τεραστια οικονομικη διαφορα με την Χ αυτο ειναι αλλο καπελο.

μια χαρα είναι ακομα η W3000 μιας και τα προβληματα με το πρασινο(το ξαναλεω ξανα) ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ GAMMA.Ομως σαφεστατα η 52W4000 στην ιδια τιμη είναι σαφεστατα πολυ καλυτερη επιλογη και κορυφη

για την οικονομική διαφορά ξέρω για τις 46αρες που κοιτάω εγώ, στα καλύτερά τους η Χ3500 κάνει 2.400-2.500 ενώ η W4000 1.750-1.999 .
Για τις 52αρες από ένα scroutz.gr βρήκα για σε:
Χ 3.650
W 2.139

για την Χ μου φαίνεται πολύ ακριβή η τιμή, θέλει ψάξιμο ...

Jopar πιστευεις οτι η 52W4000 παιζει ισαξια με την 52Χ3500 γιατι αν ειναι ετσι να το σκεφτω σοβαρα...η διαφορα τιμης ειναι τεραστια

ναι παιζει ισαξια και καλυτερα στο μαυρο.ο τομεας υπεροχης της Χ3500 ειναι η κινηση με 100Hz αλλα παρ όλα αυτα η κινηση της W4000 είναι και παλι εξαιρετικη αν και χωρις 100Hz.Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τη διαφορα η X

Geo πως εισαι σιγουρος οτι παιζει ισαξια; Τις εχεις δει διπλα διπλα; Εγω το μονο που εχω να πω με σιγουρια οτι ειδα διπλα διπλα 52Χ3500 και 52W3000 και επειδη το εβλεπα με το ιδιο υλικο και τις ιδιες ρυθμισεις (τις πειραξα εγω προσωπικα) η W επαιζε 1 κλικ χειροτερα αλλα παρολα αυτα επαιζε παρα πολυ καλα. Ενταξει δεν ειμαι και isf calibrator αλλα αυτο πιστευω. Τελικα θεωρειται "σωστη" (οτι και αν σημαινει αυτο για τον καθενα μας) να δωσω ενα σκασμο λεφτα να παρω την 52X3500 η να παρω κατι ελαφρα υποδυεστερο οπως η W που ειναι κατω απο τα μισα λεφτα: Αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι να εχει οσο το δυνατον καλυτερο μαυρο (παθων βλεπεις απο την προηγουμενη)

Αν θέλεις το καλύτερο μαύρο κοίτα και την Samsung A656, είναι η καλύτερη LCD αυτή την στιγμή.
Μην περιμένεις βέβαια μαύρο επιπέδου kuro απο καμία LCD.

Απλά από ένα σημείο και μετά,διαφορές στις επιδόσεις της τάξης του 5-10% αναλογούν σε αύξηση του κόστους κατά 30% και παραπάνω.Από εκεί και πέρα κάνεις ταμείο και αποφασίζεις τί διαλέγεις.

Kαταλαβα μαλλον με βλεπω γιατι κατι πιο οικονομικο εφοσον οι διαφορες οπως λετε δεν ειναι και τοσο μεγαλες. Σας ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες.

Re: Απάντηση: SONY 52X3500 VS PDP 5080XD

Geo πως εισαι σιγουρος οτι παιζει ισαξια; Τις εχεις δει διπλα διπλα; Εγω το μονο που εχω να πω με σιγουρια οτι ειδα διπλα διπλα 52Χ3500 και 52W3000 και επειδη το εβλεπα με το ιδιο υλικο και τις ιδιες ρυθμισεις (τις πειραξα εγω προσωπικα) η W επαιζε 1 κλικ χειροτερα αλλα παρολα αυτα επαιζε παρα πολυ καλα. Ενταξει δεν ειμαι και isf calibrator αλλα αυτο πιστευω. Τελικα θεωρειται "σωστη" (οτι και αν σημαινει αυτο για τον καθενα μας) να δωσω ενα σκασμο λεφτα να παρω την 52X3500 η να παρω κατι ελαφρα υποδυεστερο οπως η W που ειναι κατω απο τα μισα λεφτα: Αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι να εχει οσο το δυνατον καλυτερο μαυρο (παθων βλεπεις απο την προηγουμενη)

είναι η συμφωνη γνωμη ολων οσων την εχουν δει και απο οτι φαινεται απο τα review.Αλλο W3000 αλλο W4000.Οσον αφορα το μαυρο W4000 και Α656 εχουν το καλυτερο μαυρο

Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω (και άλλο) και κατά την ταπεινή μου γνώμη πάρε την KURO.
Άπλα μια κλάση παραπάνω για DVD και SD.
Είναι και Pioneer τι να κάνουμε;;

νομίζω ότι ισάξιο θα έλεγα το μαύρο στις Α656 και W4000 γιατί έχουν και το ίδιο πάνελ!
πιστεύω ό,τι εν τέλει η Χ είναι ελαφρά καλύτερη, άρα για όποιον θέλει το καλύτερο και μπορεί να το πληρώσει προτείνω Χ (εμένα το μόνο που με χαλάει είναι ότι είναι πολύ πλατιά με τα ηχεία στο πλάι).
Από κει και πέρα όποιος συμβιβάζεται με την ιδέα ότι δεν έχει το απολύτως καλύτερο αλλά το αμέσως επόμενο με σχετικά μικρή διαφορά απόδοσης αλλά μεγάλη διαφορά τιμής, παίρνει W4000 ή Α656 και είναι jet!

μεταξύ Α και W όμως η μάχη είναι σκληρή, οι τελικοί θα κριθούν στον πόντο με shoot στο τελευταίο δευτερόλεπτο!
ως τώρα είμαστε στο 55-45 το πολύ αν πιστέψει κανείς και τον ευμετάβλητο πρόεδρο τον αναποφάσιστων...:firstprize:

Last edited:
Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω (και άλλο) και κατά την ταπεινή μου γνώμη πάρε την KURO.
Άπλα μια κλάση παραπάνω για DVD και SD.
Είναι και Pioneer τι να κάνουμε;;

+10
Καμία τηλεόραση δεν συγκρίνεται με τις Kuro.

Σιγουρα η KURO παιζει μπαλα μονη της δεν το συζητω. Μου ειπε ομως ενα μελος απο εδω μεσα οτι αφου εχω bluray ειναι καλυτερα να παρω ενα πανελ που να ειναι full high definition δηλ. την SONY 52X3500 απο την KURO που ναι μεν ειναι κορυφη αλλα θα εχω απωλεια πληροφοριας (ελαχιστη). Τωρα δεν ξερω αν αυτο εχει μια σοβαρη βαση αλλα ετσι και αλλιως οταν καποιος δινει τοσα λεφτα για πανελ γιατι να μην ειναι full hd (ακομα και για ψυχολογικους λογους). Τελος παντων επειδη σας ταλαιπωρησα αρκετα με το διλλημα μου μαλλον κλεινω προς την SONY και ελπιζω να μην το μετανοιωσω.

Θα σου πρότεινα να δείς και τίς δύο απο κοντά πριν αποφασίσεις. Στις 52 ίντσες η κίνηση που έχουν τα LCD είναι πολύ άχαρη, και τα motionflow κτλπ είναι παπατζιλίκια που χαλάνε την κινηματογραφική αίσθηση.
Μην κολλάς στην ανάλυση, δεν έχει καμία σημασία. Το μαύρο, την κίνηση και την χρωματική απόδοση της Kuro δεν θα της δείς σε LCD για πολύ καιρό ακόμα.

νομίζω ότι ισάξιο θα έλεγα το μαύρο στις Α656 και W4000 γιατί έχουν και το ίδιο πάνελ!
πιστεύω ό,τι εν τέλει η Χ είναι ελαφρά καλύτερη, άρα για όποιον θέλει το καλύτερο και μπορεί να το πληρώσει προτείνω Χ (εμένα το μόνο που με χαλάει είναι ότι είναι πολύ πλατιά με τα ηχεία στο πλάι).

μεταξύ Α και W όμως η μάχη είναι σκληρή, οι τελικοί θα κριθούν στον πόντο με shoot στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

ως τώρα είμαστε στο 55-45 το πολύ αν πιστέψει κανείς και τον ευμετάβλητο πρόεδρο τον αναποφάσιστων...:firstprize:

E όχι και ευμετάβλητος .. Σταθερά αναποφάσιστος :flipout::flipout:

Το 55-45 αποτελεί τη δική μου κρίση, προφανώς ο καθενας το κρίνει οπως νομίζει.. Ο λόγος που δίνω υψηλότερη βαθμολογια στην Samsung (αν και θελω να το διαπιστώσω ο ίδιος) πέρα από τις εξαιρετικές κριτικές που έχει παρει παντου, είναι τα 100Hz που φαίνεται να παίζουν σωστά και να δινουν υπεροχή στην κίνηση. Αν οντως ισχύει τότε για μενα είναι αρκετό για να γύρει την πλάστιγγα ελαφρά προς τα εκεί..

Σκέφτομαι ομως να αγοράσω μετά το Euro ώστε

α) Να φύγει ο χαμος των ημερών

β) Να κερδίσουμε χρόνο για να δουμε πιθανά παιιδικά προβλήματα είτε του ενός μοντέλου είτε του άλλου

γ) Να προκηρυχθούν εκλογές για νέο πρόεδρο στο κόμμα :flipout::flipout:

Θα σου πρότεινα να δείς και τίς δύο απο κοντά πριν αποφασίσεις. Στις 52 ίντσες η κίνηση που έχουν τα LCD είναι πολύ άχαρη, και τα motionflow κτλπ είναι παπατζιλίκια που χαλάνε την κινηματογραφική αίσθηση.
Μην κολλάς στην ανάλυση, δεν έχει καμία σημασία. Το μαύρο, την κίνηση και την χρωματική απόδοση της Kuro δεν θα της δείς σε LCD για πολύ καιρό ακόμα.

+100
Για μενα δεν υπάρχει κανένα διλημμα... Η υπεροχή της Kuro είναι προφανής

Τελικα παιδια υστερα απο ωριμη σκεψη και με γνωμονα την τεραστια διαφορα τιμης και απο τις δυο που ηθελα να παρω κατεληξα στην SAMSUNG 52 656. Ξερω οτι σιγουρα δεν ειναι κορυφαια σαν την SONY η σαν την KURO αλλα απο τα λεγομενα σας και απο το πως την ειδα στο καταστημα να παιζει απο bluray (ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΣΚΑΚΙ) ειχε πολυ ωραια εικονα και επισης αυτο που με ενδιεφερε και πολυ καλο μαυρο. Ελπιζω να εκανα καλη αγορα αυτην την φορα και να μην χρειαστει να ταλαιπωρηθω ξανα. Θα σας ενημερωσω οταν μου την παραδωσουν και θα ανεβασω και σχετικες φωτο. Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας