Sony 55W828B vs Samsung UE55H6670 vs Sony 60W855

gordonas

Senior Member
10 April 2007
462
Sony 55W828B vs Samsung UE55H6670 vs Sony 60W855 λοιπόν.

Το budget είναι μεταξύ 1500-1900 ευρώ. Για την 828/829 έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Γνωρίζω τα περί αδυναμίας στο Smart κομμάτι των Sony και δεν με ενδιαφέρει τόσο.

Κριτήρια μου είναι η ποιότητα σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, HD ταινίας και media player. Το 3D κομμάτι επίσης μου είναι σχεδόν αδιάφορο.

Κάποια άποψη μεταξύ των τριών παραπάνω; Ποια 60άρα μέχρι 1900 ευρώ;

Last edited:
Sony 55W828B vs Samsung UE55H6670 vs Sony 60W855 λοιπόν.

Το budget είναι μεταξύ 1500-1900 ευρώ. Για την 828/829 έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια. Γνωρίζω τα περί αδυναμίας στο Smart κομμάτι των Sony και δεν με ενδιαφέρει τόσο.

Κριτήρια μου είναι η ποιότητα σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, HD ταινίας και media player. Το 3D κομμάτι επίσης μου είναι σχεδόν αδιάφορο.

Κάποια άποψη μεταξύ των τριών παραπάνω; Ποια 60άρα μέχρι 1900 ευρώ;
χαλαρα εαν εχεις πανω απο 3,5 μ αποσταση πας στην 60w855b ....εαν εισαι 3μ και κατω θα σου φανει μεγαλη...οσο για τις αλλες δυο 55 αρες ισοπαλια με προβαδισμα στο 3d + multimedia στην samsung

χαλαρα εαν εχεις πανω απο 3,5 μ αποσταση πας στην 60w855b ....εαν εισαι 3μ και κατω θα σου φανει μεγαλη...οσο για τις αλλες δυο 55 αρες ισοπαλια με προβαδισμα στο 3d + multimedia στην samsung

Είναι για την μητέρα μου. Δεν τίθεται θέμα μεγέθους γιατί της έχω εγκαταστήσει και προβολέα που βλέπει 100 ίντσες, βέβαια έχει παλιώσει ο προβολές αλλά με το μέγεθος δεν έχει πρόβλημα. Αντίθετα αυτή επιμένει για 60 ίντσες!!! :)

Η απόσταση τόσο είναι 3,50-3,80.

Ισχύουν για την 855b τα πολύ θετικά σχόλια που ακούγονται για τις 828/829; Γιατί με προβλημάτισε λίγο το review στο fullhd.

Re: Απάντηση: Sony 55W828B vs Samsung UE55H6670 vs Sony 60W855

Το fullHd είναι για τα πανηγύρια , από εμένα πάρε 60" και δεν θα το μετανιώσεις.

Κανένα καλύτερο επιχείρημα αγαπητέ?

Που διαφωνείς με το fullHD?

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω , από τις "μαϊμού" μετρήσεις που είχε δώσει σε κάποιες τηλεοράσεις εδώ και χρόνια (βλέπε Samsung D8000 με ANSI 8000:1) , από τις δήθεν ρυθμίσεις καλιμπραρίσματος με φωτεινότητα 180 nits , από τις βαθμολογίες άλλα αντί άλλων κτλ.

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω , από τις "μαϊμού" μετρήσεις που είχε δώσει σε κάποιες τηλεοράσεις εδώ και χρόνια (βλέπε Samsung D8000 με ANSI 8000:1) , από τις δήθεν ρυθμίσεις καλιμπραρίσματος με φωτεινότητα 180 nits , από τις βαθμολογίες άλλα αντί άλλων κτλ.

Να σου πω τι πιστεύω...
Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, να μην αποδέχεσαι το HW μέτρησης, να μην συμφωνείς με τον τρόπο καλιμπραρίσματος κτλ.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι το fullhd δεν εξελίσσεται ή δεν μαθαίνει από τα λάθη του ή ότι κανένα review δεν το κάνει σωστά.

Εκτός από αυτό, με το να λες "το fullHD είναι για να πανηγύρια, πάρε την 60άρα", δεν προσφέρεις κανένα χειροπιαστό επιχείρημα.
Θα μπορούσα κι εγώ να πω, ο Yperion δε γνωρίζει πάρε 55άρα...

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα η κατηγορία, θα ήθελα να ξέρω πέρα από το μέγεθος, τι άλλο μετράει από πλευράς χαρακτηριστικών κ σε ποιές τηλεοράσεις εντός budjet 1500-2000 (το ανέβασα λίγο φίλε gordonas :)) βρίσκετε ουσιώδη διαφορά υπέρ της αναπαραγωγής Τηλεοπτικού κ γιατί...

Μια ωραια ερώτηση είναι: Ποιός έχει LED TV 60-65 ιντσών, όχι κορυφαίας σειράς ή περσυνοφετινή εντός του budget μας κ βλέπει τηλεοπτικό χωρίς να τον ενοχλεί κάτι?
Μπορούμε να δώσουμε μέχρι 2000 στις 60-65 ίντσες κ να είμαστε ευχαριστημένοι από Τηλεοπτικό, Ταινίες?
(και θα πρόσθετα: Ενεργό 3D, 2πλό δέκτη DVB-T, PaP κ "μοίρασμα" εικόνας σε ταμπλέτες ?)

Κι εγώ π.χ θέλω μια μεγάλη TV 60-65 ίντσες, αλλά θα φοβόμουν να πάρω την UE60H6200 π.χ. καθώς στον τομέα της επεξεργασίας -που θεωρώ σημαντικό για τις ίντσες σε συνδυασμό με το φτωχό τηλεοπτικό, που καλώς ή κακώς με ενδιαφέρει- φαίνεται να υπολείπεται στο Clear Motion Rate καθώς είναι 200Hz αντί των 400 ή 800Hz των καλύτερων σειρών. Βέβαια, πρέπει να βρω πόσα είναι τα χέρτζ από το πάνελ κ πόσα από το backlight κτλ...

Επίσης μου αρέσει που η SONY 855 έχει διπλό δέκτη, μοιράζει σε κινητά κ ταμπλέτες, έχει Ενεργό 3D, διαθέτει το X Reality PRO κ το MotionFlow XR 400, που δημιουργεί 2 νέα frame μεταξύ 2 υφιστάμενων (το 800 δημιουργεί 3...) ...
Υπάρχουν δεδομένα για το ANSI contrast της 855, εκτός από το 1400:1 του FullHD?
Διαφωνείτε ότι η ANSI αντίθεση κάπου εκεί θα κυμαίνεται?
Αν όχι, είναι επαρκής αυτή η αντίθεση για 60άρα?
Αυτά νομίζω ότι είναι χειροπιαστά επιχειρήματα που βοηθούν να παρθεί μια απόφαση...

Ακόμα, δεν έχω καταλάβει αν το τριγωνικό προφίλ, βοηθάει τελικά στον ήχο ή απλά θα φαίνεται άσχημα όταν την κρεμάσω στον τοίχο... :)

Τέλος ο φίλος ρωτάει αν η 855 είναι το ίδιο καλή όσο οι 828/829 σειρά κ κανείς δεν απαντάει ότι π.χ. η 828/829 σειρά είναι πιο προικισμένη σε χαρακτηριστικά που επηρρεάζουν την εικόνα, άρα το ίδιο καλή δε θα είναι! Ίσως να είναι ελάχιστα χειρότερη, αλλά σε συνδυασμό με τις περισσότερες ίντσες, ίσως το τελικό αποτέλεσμα να είναι υποδεέστερο.. Λέω τώρα εγώ...

Φαίνεται δε, να δίνετε πιο πολύ σημασία στις ίντσες από τα χαρακτηριστικά. Είναι έτσι? Κι αυτό πως το αιτιολογείτε όταν για περισσότερες ίντσες, χρειάζεται καλύτερη υλοποίηση για την ίδια εικόνα? (ειδικά όταν μιλάμε για 60-65 ίντσες σε Edge LED, συγκριτικά με 55άρες -που ίσως είναι το όριο για το τηλεοπτικό- ή 46άρες..)

Δηλαδή στο μυαλό μου έχω ότι, αν δεν μπορώ να έχω μια αποδεκτή για εμένα ποιότητα εικόνας στις 60-65 ίντσες, είναι καλύτερα να αγοράσω μια 55άρα, της οποίας η ποιότητα θα με καλύπτει! π.χ. η 55Η7000 έχει το καλύτερο πανελ της Samsung και την καλύτερη επεξεργασία. Σϊγουρα η εικόνα της πλησιάζει την "κορυφή". Είναι εντός budget. Τί κανουμε??

Ίσως έβαλα πολλά θέματα, αλλά νομίζω ότι είμαι εντός θέματος!
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να κάνω τη σύγκριση γιατί αυτή τη στιγμή βλέπω με μια CRT Philips 32PW9618 κ δεν ξέρω σε ποιά τιμή ANSI contrast βλέπω και με πόσο λιγότερο θα ήμουν ευχαριστημένος.
Μάλλον θα πρέπει να κάνω καμιά επίσκεψη σε φίλο με μεγάλη LED για να καταλάβω... Anyway...
Ελπίζω να μην κούρασα κ να έβαλα κάποια ερωτήματα που θα βοηθήσουν εμενα κ τον gordonas να αποφασίσουμε.

Last edited:
Επίσης μου αρέσει που η SONY 855 έχει διπλό δέκτη, μοιράζει σε κινητά κ ταμπλέτες, έχει Ενεργό 3D, διαθέτει το X Reality PRO κ το MotionFlow XR 400, που δημιουργεί 2 νέα frame μεταξύ 2 υφιστάμενων (το 800 δημιουργεί 3...) ...

Ένα νέο frame και για τις δύο (100/120 Hz από το πάνελ). MCI , XR , CMR είναι νούμερα μαϊμού που δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ανανέωση οθόνης. Στις τηλεοράσεις με 200/240 Hz από το πάνελ (F8000 , W905) έχουμε και το μέγιστο που είναι τρία ενδιάμεσα frame.

Δες στο video απο 2:50 και μετά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

YΓ. ANSI είναι το contrast (αν και δεν το διευκρινίζουν).

Ένα νέο frame και για τις δύο (100/120 Hz από το πάνελ). MCI , XR , CMR είναι νούμερα μαϊμού που δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ανανέωση οθόνης. Στις τηλεοράσεις με 200/240 Hz από το πάνελ (F8000 , W905) έχουμε και το μέγιστο που είναι τρία ενδιάμεσα frame.

Δες στο video απο 2:50 και μετά...

YΓ. ANSI είναι το contrast (αν και δεν το διευκρινίζουν).

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση κ το video.
Για το MotionFlow γνωρίζω, για το Clear Motion Rate δεν ήμουν σίγουρος, αλλά μάλλον είναι κάτι αντίστοιχο, ε? (Τα 400 ->2 νεα frames τα 800 ->3 ?)

Αν είναι το ANSI contrast της UE55H6400 4500:1 δεν είναι κάτι σαν ρεκόρ?
Οι plasma έχουν τέτοιο contrast... Εϊναι δυνατόν?
Κάπου είδα ότι είναι direct led η 6400, αλλά στο site της Sammy ελλάδος, δεν είδα τίποτα... Δηλ. πόσα led, αν έχει τοπικό έλεγχο κτλ...
Δηλαδή τους εμπιστεύεσαι τους Πολωνούς?

Συμφωνείς με τον Μάνο στο 1400-1500:1 της 60W855?
Α και τώρα βλέπω από Samsung UE55H8000 review του AVforums ANSI contrast 1660:1 !!!!!!!!

Δηλαδή η σειρά 6 έχει καλύτερο contrast από τη σειρά 8!
Δικαιολογείται εν μέρει από τη διαφορά τοπολογίας των LED, αλλά όχι από την κατάταξη των μοντέλων!!!
Βλέπω τώρα ότι η σειρά W9 της SONY φοράει IPS pannel....
Τι στο καλό έχουν κάνει φέτος???????????

Η σειρά W8 της SONY καλύτερο πάνελ από τη σειρά W9 και η 6400 καλύτερη εικόνα από την 8000....:smash:

Όσο διαβάζω μαθαίνω...

UE55H7000 panel type:55A2UF7EH,M-Star X14
UE55H6400 panel type:55A1AF0V , M-Star X14.
UE48H6200 panel type:48A1AF0V , M-Star X14.

Από εδώ φαίνεται ότι τα πάνελ της 6200 - 6400 είναι 100Hz κ Vertical EDGE LED (ποιός έγραφε για direct LED???)
Επίσης φαίνεται η ανωτερότητα του πανελ της σειράς 7000. 200Hz, Ultra Clear και γύρω-γύρω όλοι LED (ή μήπως μόνο πάνω κάτω? - που είναι καλυτερο από το αριστερά δεξιά της σειράς 6...)

Το M-Star είναι ο δέκτης ή το τσιπάκι επεξεργασίας?

Οπότε ας βάλω ένα ερώτημα...

Κάθομαι (κρατηθείτε...) στα 5 μέτρα... Κανονικά θέλω 75-80 ίντσες - λέμε τώρα... :) Με 60-65 νομίζω πως συμβιβάζομαι...
Αλλά έχω επιλογές την SONY 60W855 κ τη Samsung 55H7000 στο budget μου (η 60H7000 ερχεται κουστουμάκι στα 3000 - 5 ίντσες 1200 !!!).

Η 7000 μάλλον έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την 855 ?
Τι λέτε?

Υ.Γ. Επειδή έχω "σπιντάρει" κ ίσως ενοχλώ τον gordonas, παρόλο που στα χνάρια του είμαι, μήπως να μετακινηθώ από τους διαχειριστές σε νέο νήμα?
Φίλε gordonas, πες μου τη γνώμη σου χωρίς φόβο κ πάθος... :) Αν θες συνεχίζουμε μαζί. Αν όχι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Εγώ μπήκα σφήνα στο νήμα σου...
Ευχαριστώ κ συγνώμη.

Last edited by a moderator:
Οπότε ας βάλω ένα ερώτημα...

Κάθομαι (κρατηθείτε...) στα 5 μέτρα... Κανονικά θέλω 75-80 ίντσες - λέμε τώρα... :) Με 60-65 νομίζω πως συμβιβάζομαι...
Αλλά έχω επιλογές την SONY 60W855 κ τη Samsung 55H7000 στο budget μου (η 60H7000 ερχεται κουστουμάκι στα 3000 - 5 ίντσες 1200 !!!).

Η 7000 μάλλον έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την 855 ?
Τι λέτε?

Υ.Γ. Επειδή έχω "σπιντάρει" κ ίσως ενοχλώ τον gordonas, παρόλο που στα χνάρια του είμαι, μήπως να μετακινηθώ από τους διαχειριστές σε νέο νήμα?
Φίλε gordonas, πες μου τη γνώμη σου χωρίς φόβο κ πάθος... :) Αν θες συνεχίζουμε μαζί. Αν όχι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Εγώ μπήκα σφήνα στο νήμα σου...
Ευχαριστώ κ συγνώμη.
οι πολλες ιντσες παραμονευουν και banding...οποτε οποιο εχει καλυτερη συμπεριφορα

Και κάτι πρόσθετο...

Μεταξύ των IN BUDGET SONY 60W855 κ της Samsung 55H7000, υπάρχει κ η ψιλοεκτός Budget Samsung 65H6400 στα ~2.300 .

Μπορούμε να έχουμε τις απόψεις σας γι' αυτές?

Πάντα προτεραιότητα τηλεοπτικό, ποιότητα εικόνας κ μετά τα υπόλοιπα...

οι πολλες ιντσες παραμονευουν και banding...οποτε οποιο εχει καλυτερη συμπεριφορα

σωστός κ όχι μόνο banding αλλά κ άλλα πράγματα θα έλεγα (ανομοιομορφίες, judder σε γρήγορες σκηνές, pixelιάσματα κτλ)...
Το θέμα είναι αν μπορούμε μέσω της παρέας του AVclub κ κάποιων κατόχων να έχουμε συγκεκριμένο feedback ως προς αυτά τα χαρακτηριστικά.

Γιατί από αυτά που διαβάζουμε δεξιά κ αριστερά ή ακόμα κ από την επίσκεψή μας στα καταστήματα, δε βγαίνει εύκολα άκρη...

Η συζήτηση έχει αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον και είναι αυτό που περίμενα όταν άνοιξα το νήμα. Το περισσότερες ίντσες χωρίς επιχείρημα δεν με πείθει ούτε εμένα. Έχω προβολέα στις 105-110 ίντσες και γνωρίζω ότι το μέγεθος μετράει. Ξέρω ακόμα περισσότερο όμως ότι μετράει η ποιότητα. Ειδικά όταν το πληρώνεις το μέγεθος και το παντρεύεσαι για τουλάχιστον 5-7 χρόνια.

Δεν είχα περισσότερο χρόνο όμως, η αγορά έγινε το Σάββατο και ουσιαστικά προχώρησα σε επιλογή χωρίς να είμαι σίγουρος. Αν ήταν για εμένα δεν θα το έκανα ποτέ. Μιας και αφορούσε την μητέρα μου όμως, που είναι πιο ελαστικά τα πράγματα και ίσως να μην δει τις διαφορές που συζητάμε, ρίσκαρα και πήρα την Sony 60W855.

Η επάρκεια της φωτεινότητας είναι πολύ σοβαρό κριτήριο στην επιλογή μέσου προβολής για εμένα, νομίζω και για όλους. Αυτό με προβλημάτισε από το review. Το σχόλιο "η φωτεινότητα είναι οριακά επαρκής". Όπως και να έχει το έπαιξα, ρίσκαρα και θα δούμε αν με δικαιώσει το αποτέλεσμα.

Η συζήτηση νομίζω ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον γιατί τα εφικτά σύνορα για το 90% των αγοραστών είναι μέχρι τις 55-60 ίντσες.

Προσωπικά θα επένδυα και πάλι σε προβολέα. Οι τηλεοράσεις θα δώσουν την οριστική λύση στις 100 ίντσες 4Κ. Δηλαδή σε 5-7 χρόνια. Μέχρι τότε παίρνεις ένα πολύ καλό προβολέα, τον τελευταίο πριν την τηλεόραση κάδρο. Αν αγόραζα για εμένα οπωσδήποτε τηλεόραση θα έπαιρνα 55αρα σε αυτά τα λεφτά, καθώς οι υλοποιήσεις που υπάρχουν έχουν πλεονάσματα επάρκειας, αν ισχύει το οριακό της Sony σε φωτεινότητα.

Και πάλι όμως επιμένω και μιλάω για προβολέα. Οι 55-60-65 ίντσες είναι λίγες για κινηματογραφική αίσθηση. Πολύ λίγες. Και για αθλητικά το ίδιο και χειρότερα. Η διαφορά στο εμβαδό του κάδρου είναι τεράστια.

Μέχρι το 2020 περίπου προβολέας και μετά πάμε για τις τηλεοράσεις 90-100"+ που θα βλέπουμε παππάδες σε συνδυασμό με τις παράπλευρες τεχνολογίες. Τότε που θα παντρευτούν οριστικά υπολογιστής, τηλεόραση, κινηματογράφος και τηλεφωνία.

Η συζήτηση έχει αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον και είναι αυτό που περίμενα όταν άνοιξα το νήμα. Το περισσότερες ίντσες χωρίς επιχείρημα δεν με πείθει ούτε εμένα. Έχω προβολέα στις 105-110 ίντσες και γνωρίζω ότι το μέγεθος μετράει. Ξέρω ακόμα περισσότερο όμως ότι μετράει η ποιότητα. Ειδικά όταν το πληρώνεις το μέγεθος και το παντρεύεσαι για τουλάχιστον 5-7 χρόνια.

Δεν είχα περισσότερο χρόνο όμως, η αγορά έγινε το Σάββατο και ουσιαστικά προχώρησα σε επιλογή χωρίς να είμαι σίγουρος. Αν ήταν για εμένα δεν θα το έκανα ποτέ. Μιας και αφορούσε την μητέρα μου όμως, που είναι πιο ελαστικά τα πράγματα και ίσως να μην δει τις διαφορές που συζητάμε, ρίσκαρα και πήρα την Sony 60W855.

Η επάρκεια της φωτεινότητας είναι πολύ σοβαρό κριτήριο στην επιλογή μέσου προβολής για εμένα, νομίζω και για όλους. Αυτό με προβλημάτισε από το review. Το σχόλιο "η φωτεινότητα είναι οριακά επαρκής". Όπως και να έχει το έπαιξα, ρίσκαρα και θα δούμε αν με δικαιώσει το αποτέλεσμα.

Η συζήτηση νομίζω ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον γιατί τα εφικτά σύνορα για το 90% των αγοραστών είναι μέχρι τις 55-60 ίντσες.

Προσωπικά θα επένδυα και πάλι σε προβολέα. Οι τηλεοράσεις θα δώσουν την οριστική λύση στις 100 ίντσες 4Κ. Δηλαδή σε 5-7 χρόνια. Μέχρι τότε παίρνεις ένα πολύ καλό προβολέα, τον τελευταίο πριν την τηλεόραση κάδρο. Αν αγόραζα για εμένα οπωσδήποτε τηλεόραση θα έπαιρνα 55αρα σε αυτά τα λεφτά, καθώς οι υλοποιήσεις που υπάρχουν έχουν πλεονάσματα επάρκειας, αν ισχύει το οριακό της Sony σε φωτεινότητα.

Και πάλι όμως επιμένω και μιλάω για προβολέα. Οι 55-60-65 ίντσες είναι λίγες για κινηματογραφική αίσθηση. Πολύ λίγες. Και για αθλητικά το ίδιο και χειρότερα. Η διαφορά στο εμβαδό του κάδρου είναι τεράστια.

Μέχρι το 2020 περίπου προβολέας και μετά πάμε για τις τηλεοράσεις 90-100"+ που θα βλέπουμε παππάδες σε συνδυασμό με τις παράπλευρες τεχνολογίες. Τότε που θα παντρευτούν οριστικά υπολογιστής, τηλεόραση, κινηματογράφος και τηλεφωνία.

ο λογος που διαλεγουν μεγαλη τηλεοραση εναντι προβολεα ειναι αρκετες...καποιοι τους βολευει λογω οτι δεν χρειαζεται να κατεβαζουν πανι και να κλεινουν φωτα...τον τηλεοπτικο δεκτη..την εγκατασταση με τα καλωδια και κατι αλλο..το πουλ μουρ που εχει μια 60αρα...το σωστο βεβαια ειναι να εχεις και τα δυο εαν εχεις μεγαλη αποσταση...οσο αφορα την κινηματογραφικη αισθηση πολλοι δεν την θελουν με τα μουντα λαδι χρωματα..και θελουν εντονα να βγαζουν ματι..το 2020 ισως και οι προβολεις να παρουν τα πανω τους με ολογραμματα!!

ο λογος που διαλεγουν μεγαλη τηλεοραση εναντι προβολεα ειναι αρκετες...καποιοι τους βολευει λογω οτι δεν χρειαζεται να κατεβαζουν πανι και να κλεινουν φωτα...τον τηλεοπτικο δεκτη..την εγκατασταση με τα καλωδια και κατι αλλο..το πουλ μουρ που εχει μια 60αρα...το σωστο βεβαια ειναι να εχεις και τα δυο εαν εχεις μεγαλη αποσταση...οσο αφορα την κινηματογραφικη αισθηση πολλοι δεν την θελουν με τα μουντα λαδι χρωματα..και θελουν εντονα να βγαζουν ματι..το 2020 ισως και οι προβολεις να παρουν τα πανω τους με ολογραμματα!!

1. Επέλεξα την λύση χωρίς πανί. Στον τοίχο. 100% ικανοποιημένος. Η ευκολία και η αισθητική διαφορά του τοίχου αντικαθιστούν το 10-15% που χάνω (δεν είναι παραπάνω, είχα εγκατάσταση με πανί - δεν μιλάω για stewart λύσεις).

2. Τηλεοπτικός δέκτης με την Digea ή με Nova, ΟΤΕ.

3. Τα καλώδια έχουν μια μικρή όχληση αλλά μικρή. Το κανάλι που κατεβαίνει περνάει απαρατήρητο και όλα τα άλλα είναι κρυφά. Η εγκατάσταση γίνεται μια φορά, ο προβολές θα μείνει εκεί 3-5+ χρόνια.

4. Το πουλ μουρ του προβολέα όταν ανάψει είναι αξεπέραστο.

5. Για την κινηματογραφική αίσθηση θα συμφωνήσω. Είναι τελείως υποκειμενικό και δεν βγάζεις άκρη. Τα κορεσμένα χρώματα αρέσουν στους περισσότερους.

Το βασικό υπέρ της τηλεόρασης είναι τα λεφτά. Με 1500 ευρώ έχεις 60άρα, που έχει ήχο, τηλεοπτικό δέκτη, media player κτλ. κτλ. Για τον προβολέα θα αναγκαστείς να πάρεις ηχοσύστημα, ξεχωριστό media player, τηλεοπτικό/δορυφορικό δέκτη κτλ. κτλ. Ο προβολέας κοστίζει πολύ παραπάνω και είναι και για ψαγμένους.

1. Επέλεξα την λύση χωρίς πανί. Στον τοίχο. 100% ικανοποιημένος. Η ευκολία και η αισθητική διαφορά του τοίχου αντικαθιστούν το 10-15% που χάνω (δεν είναι παραπάνω, είχα εγκατάσταση με πανί - δεν μιλάω για stewart λύσεις).

2. Τηλεοπτικός δέκτης με την Digea ή με Nova, ΟΤΕ.

3. Τα καλώδια έχουν μια μικρή όχληση αλλά μικρή. Το κανάλι που κατεβαίνει περνάει απαρατήρητο και όλα τα άλλα είναι κρυφά. Η εγκατάσταση γίνεται μια φορά, ο προβολές θα μείνει εκεί 3-5+ χρόνια.

4. Το πουλ μουρ του προβολέα όταν ανάψει είναι αξεπέραστο.

5. Για την κινηματογραφική αίσθηση θα συμφωνήσω. Είναι τελείως υποκειμενικό και δεν βγάζεις άκρη. Τα κορεσμένα χρώματα αρέσουν στους περισσότερους.

Το βασικό υπέρ της τηλεόρασης είναι τα λεφτά. Με 1500 ευρώ έχεις 60άρα, που έχει ήχο, τηλεοπτικό δέκτη, media player κτλ. κτλ. Για τον προβολέα θα αναγκαστείς να πάρεις ηχοσύστημα, ξεχωριστό media player, τηλεοπτικό/δορυφορικό δέκτη κτλ. κτλ. Ο προβολέας κοστίζει πολύ παραπάνω και είναι και για ψαγμένους.
Να συμπληρώσω επίσης ότι αν τον χρησιμοποιείς για να βλέπεις με τη χρήση που κάνεις στη τηλεόραση ( δε μιλώ βεβαίως να την έχεις αναμμένη για συντροφιά ) είναι και πολύ πιο αντί οικονομική λύση. Πάντως παρόλα αυτά, αν είχα τη δυνατότητα στο χώρο μου ( δηλαδή την συγκατάθεση του έτερου μου ήμισυ χα!χα!χα! για να λέμε και την αλήθεια ) θα τα είχα και τα δύο ή αν έπρεπε να διαλέξω, θα πήγαινα στη λύση του << βαρβάτου >> προβολέα και ας κόστιζε η χρήση του όσο ήθελε, θα την έβρισκα την άκρη...