Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω , από τις "μαϊμού" μετρήσεις που είχε δώσει σε κάποιες τηλεοράσεις εδώ και χρόνια (βλέπε Samsung D8000 με ANSI 8000:1) , από τις δήθεν ρυθμίσεις καλιμπραρίσματος με φωτεινότητα 180 nits , από τις βαθμολογίες άλλα αντί άλλων κτλ.
Να σου πω τι πιστεύω...
Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, να μην αποδέχεσαι το HW μέτρησης, να μην συμφωνείς με τον τρόπο καλιμπραρίσματος κτλ.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι το fullhd δεν εξελίσσεται ή δεν μαθαίνει από τα λάθη του ή ότι κανένα review δεν το κάνει σωστά.
Εκτός από αυτό, με το να λες "το fullHD είναι για να πανηγύρια, πάρε την 60άρα", δεν προσφέρεις κανένα χειροπιαστό επιχείρημα.
Θα μπορούσα κι εγώ να πω, ο Yperion δε γνωρίζει πάρε 55άρα...
Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα η κατηγορία, θα ήθελα να ξέρω πέρα από το μέγεθος, τι άλλο μετράει από πλευράς χαρακτηριστικών κ σε ποιές τηλεοράσεις εντός budjet 1500-2000 (το ανέβασα λίγο φίλε gordonas

) βρίσκετε ουσιώδη διαφορά υπέρ της αναπαραγωγής Τηλεοπτικού κ γιατί...
Μια ωραια ερώτηση είναι:
Ποιός έχει LED TV 60-65 ιντσών, όχι κορυφαίας σειράς ή περσυνοφετινή εντός του budget μας κ βλέπει τηλεοπτικό χωρίς να τον ενοχλεί κάτι?
Μπορούμε να δώσουμε μέχρι 2000 στις 60-65 ίντσες κ να είμαστε ευχαριστημένοι από Τηλεοπτικό, Ταινίες?
(και θα πρόσθετα: Ενεργό 3D, 2πλό δέκτη DVB-T, PaP κ "μοίρασμα" εικόνας σε ταμπλέτες ?)
Κι εγώ π.χ θέλω μια μεγάλη TV 60-65 ίντσες, αλλά θα φοβόμουν να πάρω την UE60H6200 π.χ. καθώς στον τομέα της επεξεργασίας -που θεωρώ σημαντικό για τις ίντσες σε συνδυασμό με το φτωχό τηλεοπτικό, που καλώς ή κακώς με ενδιαφέρει- φαίνεται να υπολείπεται στο Clear Motion Rate καθώς είναι 200Hz αντί των 400 ή 800Hz των καλύτερων σειρών. Βέβαια, πρέπει να βρω πόσα είναι τα χέρτζ από το πάνελ κ πόσα από το backlight κτλ...
Επίσης μου αρέσει που η SONY 855 έχει διπλό δέκτη, μοιράζει σε κινητά κ ταμπλέτες, έχει Ενεργό 3D, διαθέτει το X Reality PRO κ το MotionFlow XR 400, που δημιουργεί 2 νέα frame μεταξύ 2 υφιστάμενων (το 800 δημιουργεί 3...) ...
Υπάρχουν δεδομένα για το ANSI contrast της 855, εκτός από το 1400:1 του FullHD?
Διαφωνείτε ότι η ANSI αντίθεση κάπου εκεί θα κυμαίνεται?
Αν όχι, είναι επαρκής αυτή η αντίθεση για 60άρα?
Αυτά νομίζω ότι είναι χειροπιαστά επιχειρήματα που βοηθούν να παρθεί μια απόφαση...
Ακόμα, δεν έχω καταλάβει αν το τριγωνικό προφίλ, βοηθάει τελικά στον ήχο ή απλά θα φαίνεται άσχημα όταν την κρεμάσω στον τοίχο...
Τέλος ο φίλος ρωτάει αν η 855 είναι το ίδιο καλή όσο οι 828/829 σειρά κ κανείς δεν απαντάει ότι π.χ. η 828/829 σειρά είναι πιο προικισμένη σε χαρακτηριστικά που επηρρεάζουν την εικόνα, άρα το ίδιο καλή δε θα είναι! Ίσως να είναι ελάχιστα χειρότερη, αλλά σε συνδυασμό με τις περισσότερες ίντσες, ίσως το τελικό αποτέλεσμα να είναι υποδεέστερο.. Λέω τώρα εγώ...
Φαίνεται δε, να δίνετε πιο πολύ σημασία στις ίντσες από τα χαρακτηριστικά. Είναι έτσι? Κι αυτό πως το αιτιολογείτε όταν για περισσότερες ίντσες, χρειάζεται καλύτερη υλοποίηση για την ίδια εικόνα? (ειδικά όταν μιλάμε για 60-65 ίντσες σε Edge LED, συγκριτικά με 55άρες -που ίσως είναι το όριο για το τηλεοπτικό- ή 46άρες..)
Δηλαδή στο μυαλό μου έχω ότι, αν δεν μπορώ να έχω μια αποδεκτή για εμένα ποιότητα εικόνας στις 60-65 ίντσες, είναι καλύτερα να αγοράσω μια 55άρα, της οποίας η ποιότητα θα με καλύπτει! π.χ. η
55Η7000 έχει το καλύτερο πανελ της Samsung και την καλύτερη επεξεργασία. Σϊγουρα η εικόνα της πλησιάζει την "κορυφή". Είναι εντός budget. Τί κανουμε??
Ίσως έβαλα πολλά θέματα, αλλά νομίζω ότι είμαι εντός θέματος!
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να κάνω τη σύγκριση γιατί αυτή τη στιγμή βλέπω με μια CRT Philips 32PW9618 κ δεν ξέρω σε ποιά τιμή ANSI contrast βλέπω και με πόσο λιγότερο θα ήμουν ευχαριστημένος.
Μάλλον θα πρέπει να κάνω καμιά επίσκεψη σε φίλο με μεγάλη LED για να καταλάβω... Anyway...
Ελπίζω να μην κούρασα κ να έβαλα κάποια ερωτήματα που θα βοηθήσουν εμενα κ τον gordonas να αποφασίσουμε.