Sony 75XG9505 vs 75XG8596 αξίζει η διαφορά τιμής?

SWISSTEC

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,469
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγαπητοί μπήκα στην πρίζα και εγώ πριν λίγες ημέρες να αλλάξω την προ 5ετίας 3d 55αρα W829b κατά τα άλλα ΑΨΟΓΗ Sony TV μου. Μπήκα στην πρίζα να πάρω 75άρα και είμαι μεταξύ των προαναφερθέντων μοντέλων της Sony. Δεν με ενδιαφέρει η τεχνολογία OLED διότι 1ον την tv την διαχειρίζονται και άλλοι στο σπίτι και 2ον δεν μπορώ να έχω στον νου μου τόσα πράγματα (π.χ. ώρες λειτουργίας κ.λπ.) για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα burn in και 3ον η τιμή στις 77" είναι πολύ αλμυρή. Η απόσταση θέασης είναι 3 με 3,50 μέτρα. Η χρήση της θα είναι netflix, 4k & full hd ταινίες, ps4 και τηλεοπτικό πρόγραμμα. Διαβάζοντας τα review και των 2 κατάλαβα ότι η διαφορά τους εστιάζεται στο γεγονός ότι η μια είναι full array και η άλλη είναι edge led και για κάποιους, το πολύ ενοχλητικό blooming (το λεγόμενο φωτοστέφανο γύρω από τους υπότιτλους) το οποίο παρουσιάζεται στις full array tv και όχι στις edge led tv. Άλλες σημαντικές διαφορές έχουν που να δικαιολογούν την αγορά την αγορά της μίας και την απόρριψη της άλλης? Επίσης έχουν και μια αρκετή διαφορά τιμής μεταξύ τους η οποία σύμφωνα με την δική σας άποψη θα πρέπει να ξεπεραστεί ή όχι (αν οι διαφορές είναι ή δεν είναι μεγάλες μεταξύ τους)? Όλες οι απόψεις σας θα ληφθούν υπόψη ώστε στο προσεχές διάστημα να καταλήξω και να προβώ στην ανάλογη αγορά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:grinning-smiley-043:drummer:.

Re: SONY 75" XG9505 VS 75" XG8596 αξίζει η διαφορά τιμής?

KD75XG9505 : VA panel + viewing angle compensation film (aka X-Wide Angle). F.A.L.D.(local dimming can be disabled,off) backlight,X-Motion Clarity,X1 Ultimate,built in mic.

[flatpanelshd.com]...Sony KD75XG9505 review...https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1551684183

To blooming στις Sony FALD tvs αν σου γίνει πολύ ενοχλητικό σε HDR και σε συνθήκες batcave, μπορείς να παίξεις με το local dimming,με το Xtended dynamic range ,με το backlight και έτσι να το περιορίσεις.

KD75XG8596 : IPS panel (αντίο μαύρο και διαβαθμίσεις σε SDR,σε HDR και σε συνθήκες batcave),Edge backlight,frame dimming

Υπάρχει και η 85XG8596 : VA panel ,Direct backlight,frame dimming και η 75XG8096:VA panel

Last edited:
xavito η xg8096 δεν έχει όμως 100hz panel? η 85xg8596 θα ειναι μεγάλη για 3 με 3,5 μέτρα απόσταση θεασης? σωστά?

Re: Απάντηση: Sony 75XG9505 vs 75XG8596 αξίζει η διαφορά τιμής?

xavito η xg8096 δεν έχει όμως 100hz panel? η 85xg8596 θα ειναι μεγάλη για 3 με 3,5 μέτρα απόσταση θεασης? σωστά?

Σωστά.

προς xavito ερώτηση : η 65" στα 3 με 3,5 μέτρα είναι μικρή ή είναι οριακά καλή για θέαση σε σχέση με την 75 άρα? Ρωτώ γιατί η τιμή μεταξύ 65 και 75 που βρήκα είναι 550 ευρώ.

Μη ξεχνάς ότι πολλές ταινίες έχουν και μαύρες μπάρες πάνω κάτω άρα είναι σα να έχεις πιο μικρή τηλεόραση

SWISSTEC θα σου κάνει διαφορά αλλά όχι μεγάλη,θα σε τρώει πάλι,από την άλλη για all around χρήση δεν θα την έλεγα μικρή.

Εγώ έχω και tv 49" για θέαση στα 2m και έναν πολύ οικονομικό βιντεοπροβολέα (DLP) στα 3,2 m με διαγώνιο γυρω στις 82",πλάτος 1,8μ.Εντάξει άλλη αίσθηση η μεγάλη εικόνα για ταινίες,σειρές ,γίνεσαι συμμέτοχος,ξέρω ότι χάνω σε μαύρο διαβαθμίσεις,χρώματα.