Sony 85'',μεταξύ των XH9096 και X85J,ερωτήσεις

Καλησπερα ειμαι μεταξυ αυτων των δυο XH9096 και X85J .Η πρωτη αναφερεται σαν backlight dimming type
''local dimming''και η δευτερη σαν ''frame dimming''.
Μιας και προοριζεται για χωρο με συσκοτιση ,ποια αποτελει καλυτερο βημα.
Ευχαριστω

Λογικά η ΧΗ90 που έχει local dimming (εχει 32 λαμπες που αναβοσβήνουν ανεξάρτητα, οπότε πχ οι μαύρες μπάρες είναι κατάμαυρες, αφου οι λάμπες ακριβώς απο πισω σβήνουν εντελώς. Την εχω τη συγκεκριμένη.). Η ΧJ85 δεν έχει local dimming , αυτή είναι η βασική διαφορά τους αλλα εχει μεγαλύτερο contrast, εχει και αυτη κάποια πλεονέκτηματα δηλαδή. Πολυ παρόμοιες.

• Like
Reactions: SUPERGAL
Ευχαριστω,θα μου επιτρεψεις να βαλω στο καδρο και την qled QE85Q80T την δινουν και αυτη με 5ετη εγγυηση και διαβασα στα σχολια οτι η εταιρεια δινει 10χρονια εγγυηση για burn in.
Τελος την γνωμη σου μιας και συνδεθει με συστημα 7.2.2 ηχειων.

Ευχαριστω,θα μου επιτρεψεις να βαλω στο καδρο και την qled QE85Q80T την δινουν και αυτη με 5ετη εγγυηση και διαβασα στα σχολια οτι η εταιρεια δινει 10χρονια εγγυηση για burn in.
Τελος την γνωμη σου μιας και συνδεθει με συστημα 7.2.2 ηχειων.

Burn in παθαίνουν μονο οι oled. Η Samsung Q80T είναι lcd, δεν κινδυνεύει απο burn in, οπότε αυτή η εγγύηση είναι περισσότερο μάρκετινγκ άλλωστε σχεδόν σε όλες τις lcd το γράφει αυτό η σαμσουνγκ.. Έχει μια μικρή αξία γιατί παροτι οι lcd δεν παθαίνουν burn in, ίσως πάθουν κάποια παρόμοια φαινόμενα αλλά προσωπικά δε θα έδινα μεγάλη σημασία γιατί είναι κατι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί στις lcd.
Ειναι καλη τηλεόραση σε παρόμοια επίπεδα με τις αλλες παραπάνω, δεν εχει android αν σε ενδιαφέρει. Παρε και μια σύγκριση που ίσως σε βοηθήσει.

https://www.rtings.com/tv/tools/com...0-q80t-qled/12284/1819?usage=1&threshold=0.10

Την βγάζει λιγο καλύτερη τη σαμσουνγκ, αλλα εκει που γράφει mixed usage, αν βαλεις movies που μάλλον σε ενδιαφέρει περισσότερο, αντιστρέφεται η βαθμολογία, και επίσης δίνει ενα κλικ καλύτερη στο σκοτάδι τη σονυ. Βέβαια μικρές διαφορές πιστεύω, οποία σου φαίνεται εσένα καλύτερη στα μάτια σου πάρτη.
Για ηχεία δεν εχω ιδεα, κάποιος άλλος αν ξερει..:)

Last edited:
  • Like
Καλησπερα,θα παω για την 9606 τελικα,αλλα ηθελα να ρωτησω καποιον φιλο,τον ηχο που θα εχει πχ μια ταινια στο νετφλιξ ας πουμε ατμος ,την μεταφερω στον ενισχυτη με οπτικη η πρεπει να γινει με καποιο αλλο τροπο;

Καλησπερα,θα παω για την 9606 τελικα,αλλα ηθελα να ρωτησω καποιον φιλο,τον ηχο που θα εχει πχ μια ταινια στο νετφλιξ ας πουμε ατμος ,την μεταφερω στον ενισχυτη με οπτικη η πρεπει να γινει με καποιο αλλο τροπο;

Μέσω hdmi high speed 18gbps και e-arc ενεργοποιημενο από tv και ενισχυτή

Ευχαριστω παιδια,μολις ειδα οτι ο SR7011 υποστηριζει μονο arc.Δλδ παπαλα το ατμος;Η παω σε εξωτερικο πλειερ πχ Nvidia;

Ευχαριστω παιδια,μολις ειδα οτι ο SR7011 υποστηριζει μονο arc.Δλδ παπαλα το ατμος;Η παω σε εξωτερικο πλειερ πχ Nvidia;

Ναι μόνο εξωτερικό player θα έχεις atmos.
Καλύτερα αποτελέσματα θα πάρεις από ένα shield πάντως, καλύτερα έτσι.

Απο τον 7012 και μετά έχουν earc.

• Like
Ευχαριστω παιδια.Αρα αρκουμαι στο ψευτοατμος που θα βγαλει ο ενισχυτης απο την hdmi arc που εχει,για να μην χασω dolby vision η αυτο το εχω απο χερι χαμενο και εγω δεν το εχω καταλαβει;
Συγχωρατε με αν κανω αφελεις ερωτησεις.

Ευχαριστω παιδια.Αρα αρκουμαι στο ψευτοατμος που θα βγαλει ο ενισχυτης απο την hdmi arc που εχει,για να μην χασω dolby vision η αυτο το εχω απο χερι χαμενο και εγω δεν το εχω καταλαβει;
Συγχωρατε με αν κανω αφελεις ερωτησεις.
Vision θα πάρεις μόνο βαζωντας το shield απευθείας στην tv.
Ο 7011 δεν μπορεί να το κάνει passthrough στην tv πρέπει να τον παρακάμψεις η να πάρεις νέο ενισχυτη..

Αυτή τη στιγμή ο ενισχυτής είναι εμπόδιο για vision αλλά μπορεί να παίξει hdr κανονικά.

Παίζεις λοιπόν Netflix από το app της tv και έχεις vision αλλά θα χάσεις το atmos.

Προσωπική άποψη, δεν χάνεις κάτι ουσιαστικό από το Atmos.
Πιο σημαντικό είναι το Vision.

Καντο έτσι αρχικά και βλέπεις, μην κάνεις περιττά έξοδα.

• Like
Να ρωτήσω αν υπάρχει συμβατότητα arc και earc(δηλαδή θα παίζει η tv απο εξωτερική πηγή και τι ήχο θα δίνει στον ενισχυτή απο netflix) ή θα πρέπει να πάρω ήχο απο την οπτική και να καταργήσω την hdmi για παρακολούθηση netflix. Ο ενισχυτής είναι Yamaha RX-V773.

Με το απλό arc παίρνουμε 5.1 ήχο μέχρι και dolby digital+.
Δεν παίρνουμε uncompressed ηχο.

Φυσικά και είναι backward compatible.
Μπορείς να συνδέσεις arc σε earc θύρα.

Εξαιρετικό κείμενο για beginners από κάτω.

Last edited:
Καλησπερα ποια η διαφορα αν ξερετε των KD 85XH9096 -KE 85XH9096;

-Νέες ενεργειακές ετικέτες στις τηλεοράσεις...https://avclub.gr/index.php?threads/sony-tv-line-up-2020.169788/post-1058652597

Βασικά, οι τηλεοράσεις με την ονομασία "KD- ..." και "KE ..." είναι τα ίδια μοντέλα.
Το "KE ..." είναι ένα μοντέλο του οποίου η κατανάλωση ισχύος συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς ενέργειας.

-Η νέα ενεργειακή ετικέτα της ΕΕ για τις τηλεοράσεις θα εφαρμοστεί από την 01.03.2021...https://avclub.gr/index.php?threads...eis-tha-efarmostei-apo-tin-01-03-2021.174169/

• Like