Sony A mount φακοί

Nickbmw

Established Member
22 February 2014
208
Καλησπέρα παίδες, ανοίγω αυτό το θέμα για να μπορούμε να συζητήσουμε για φακούς αποκλειστικά γύρω από το A mount σύστημα της Sony (ή Minolta, όπως θέλετε). Τι φακούς έχετε; Ποιούς φακούς προτείνετε;
Προσωπικά έχω μια Sony A58, και έχω τον κιτ 18-55, έναν Minolta 28-105 f3.5-4.5 ΑF, και έναν Tokina 70-210 f4.0-5.6 AF. Ψάχνω όμως να δω τι επιλογές έχω σε οικονομικό φακό ζουμ φακό,καθώς ο Tokina έχει πολύ αργό auto focus, ανακριβές πολλές φορές και γενικά σε δυσκολεύει να πετύχεις καλές φωτογραφίες.
Εσείς τι φακούς έχετε; Ποιούς χρησιμοποιτείτε πιο πολύ και γιατί;
Τέλος, τι προτείνετε για ζουμ φακό; Αυτή τη στιγμη βλέπω τον Sony 55-200 (sal55-200-2). Σε αυτή την κατηγορια τιμής, μέχρι 150 ευρώ, υπάρχει κάτι καλύτερο να δω; Ο 18-55 κιτ είναι εξαιρετικος φακός κατά τη γνώμη μου για κιτ φακός, και για αυτό σκέφτηκα σαν ασφαλή επιλογή τον Sony 55-200.

Την A58 την έχω ζήσει και θέλω να σου πω ότι είναι εξαιρετική κάμερα.
Τη κάμερα αυτή για να την χαρείς θα πρέπει να πας σε φωτεινούς και γρήγορους φακούς και έχω προτάσεις δοκιμασμένες.
α. Minolta 100-200 f4.5 Εξαιρετικός φακός στα 50-60
β. Tamron 90mm f2.8 macro τον usd γύρω στα 450 προσοχή όχι στον πιο οικονομικό ουδεμία σχέση... υπάρχει πιθανότητα αυτό το φακό μη τον βγάλεις ποτέ από τη κάμερα σου είναι τρομερός!! και φυσικά δε θα τον δουλεύεις μόνο σε macro.

Υπάρχουν πολλοί πολλοί άλλοι φακοί μα τους αφήνεις για το μελλον, θα πρότεινα να πουλήσεις ότι έχεις και να παίξεις σοβαρά και ποιοτικά.

Την A58 την έχω ζήσει και θέλω να σου πω ότι είναι εξαιρετική κάμερα.
Τη κάμερα αυτή για να την χαρείς θα πρέπει να πας σε φωτεινούς και γρήγορους φακούς και έχω προτάσεις δοκιμασμένες.
α. Minolta 100-200 f4.5 Εξαιρετικός φακός στα 50-60
β. Tamron 90mm f2.8 macro τον usd γύρω στα 450 προσοχή όχι στον πιο οικονομικό ουδεμία σχέση... υπάρχει πιθανότητα αυτό το φακό μη τον βγάλεις ποτέ από τη κάμερα σου είναι τρομερός!! και φυσικά δε θα τον δουλεύεις μόνο σε macro.

Υπάρχουν πολλοί πολλοί άλλοι φακοί μα τους αφήνεις για το μελλον, θα πρότεινα να πουλήσεις ότι έχεις και να παίξεις σοβαρά και ποιοτικά.

Κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω, όσο έχω πάνω τον κιτ φακό δεν χάνει φωτογραφία με τίποτα, που δεν ειναι και κάτι φοβερό αν συγκριθεί με καλούς φακούς. Δεν έχω δώσει σημαντικά χρήματα για τους φακούς αυτούς, 50 ευρω πήρα τον tokina και 60 ευρώ τον minolta. Σκέφτηκα να πάρω και τον beercan για ζουμ (70-210f4), αλλά κόλλησα και τελικά άλλαξα γνώμη λόγω του ότι ειναι πολύ παλιός και ένας σε καλή κατάσταση κάνει 100 ευρώ. Με τον 28-105 f3.5-4.5 όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος, γρήγορο focus, ακριβές, καλή εικόνα, και πολύ ποιοτική κατασκευή. Μολις πριν λίγο παρήγγειλα τον Sony 55-200 για ζουμ, καινούριο, στα 125 ευρώ, οπότε ο tokina θα βγει προς πώληση, και κλείνω με τους οικονομικούς φακούς. Η επόμενη αγορά θα αργήσει , αλλά θα είναι κάτι πιο ποιοτικό :)

Καλήμερα παιδιά για να μην ανοίγω και εγώ άλλο topic εχω μια μια α58 και ειναι η πρωτη μου dslr
ειναι με το φακό που έδινε μαζι μπορώ να πάω σε εσθήτα' καλύτερο φακό χωρις να δώσω πολλα χρηματα ?

ο κιτ φακός δεν είναι τόσο κακός, είναι κυρίως αργος και θορυβώδης και φυσικά σκοτεινός.

αν θέλεις κάτι πιο φωτεινο , πχ f/2.8 σταθερό, πολύ γρηγορη και αθόρυβη εστίαση , ιδανικός και για βίντεο , κοιτα αυτόν εδώ Sony SAL 16-50mm

και μεταχ/νο http://www.aa-digitalphoto.gr/index..._id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1

Ότι καλύτερο σ αυτά τα λεφτά.

Αν θες κάτι φτηνό, όχι αθόρυβο και τόσο γρηγορο στην εστίαση δες τον Tamron 17-50mm 2.8

Κάτι ενδιάμεσο είναι ο sigma 17-50mm , πιο γρήγορος στην εστίαση από τον ταμρον , kai σχετικά αθόρυβος .

Last edited:
ευχαριστώ για την απάντηση μαλών το sony θα πάρω

σε σχέσει με αυτο που έχουν πρωτινή παραπάνω ποιον να προτιμήσω Tamron 90mm f2.8 η Sony SAL 16-50mm

ο Tamon θα σε εξυπηρετήσει στα πάντα
πορτραίτο, macro .. κοντά μας σύντομα η άνοιξη, νύχτα και μέρα τα πάντα σου, δύσκολα βγαίνει να φορεθεί άλλος φακός.
Μιλάμε για τον tamron usd όχι το προηγούμενο μοντέλο.

http://www.skroutz.gr/s/2751842/Tamron-SP-90mm-F-2-8-Di-Macro-1-1-VC-USD-Sony.html

http://www.amazon.de/Tamron-90mm-2-...r=8-3-fkmr2&keywords=tamron+90mm+usd+for+sony

αργότερα αν μπορέσεις κτύπα και τον Sony SAL 16-50mm για εσωτερικούς χώρους και landscape

Προσωπικά έδωσα τον Tamron 90 2.8 Di LD ( ο παλαιός ) και πήρα τον Sony 85mm 2.8 που είναι πολύ καλός ιδιαίτερα για πορτραίτα ( αν δεν σε ενδιαφέρει το μακρο ), όσο για τον 16-50 2,8 τα καλοκαίρι στην Κέρκυρα έγραψε πολύ καλές εικόνες, όπως και ο Tamron 70-300 που με την a77ii αλλά και την a580 παλαιότερα με εξέπληξε ευχάριστα, εάν ενδιαφέρεσαι για τηλεφακό.

Κι όμως έχω βγάλει εξαιρετικές φώτο πέρυσι το Πάσχα στην Κέρκυρα με την a580 και τον 90αρι, αλλά πράγματι ψάρευε πολύ συχνά. Με την a77ii, δεν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα είμαι σε αναζήτηση ενός καλού ευρυγώνιου ( και λίγο παραπάνω ). Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία για τον Tokina 11-16 2.8 DX II από το purnimadigital πριν λίγο καιρό και ειμαι σε αναζήτηση. Πολύ δύσκολα θα ξαναδώσω χρήματα σε Ελληνικό φωτομάγαζο, έχουν κάνει '' καρτέλ '' και δεν δίνουν καλύτερη τιμή.

Πολύ δύσκολα θα ξαναδώσω χρήματα σε Ελληνικό φωτομάγαζο, έχουν κάνει '' καρτέλ '' και δεν δίνουν καλύτερη τιμή.
δινουν. σε λίγους γνωστους ομως. Αν εχεις σκασει 2-3 χιλιαρικα το χρονο για καποια χρονια μπορει και να σου κανουν καλυτερη τιμη. σπάνια δε, μπορει να τυχεις ξεστοκαρισμα που διαδιδδεται επισης μονο σε γνωστους.