SONY A350

Εδώ διαφωνώ, εκτός εάν αναφέρεσαι σε ποιότητα κατασκευής.

O 18-70 της Sony μειονεκτεί σε ανάλυση/κόντραστ, ειδικώς στα άκρα, και έχει σοβαρότατο πρόβλημα με πολύ βαρειές χρωματικές εκτροπές.

Σε ποιότητα.

Σε ανάλυση τον έχω δει ότι είναι αρκετά καλός. Μάλιστα πριν από μήνες είχα ποστάρει 2-3 φωτογραφίες από αυτόν (τον έχει ο κουμπάρος μου).

Άκρα Μήτσε, άκρα.... Και τέλε. Αλλά λέγεται και φαίνεται καθαρά και στα τεστ πως οι εκτροπές του είναι το κάτι άλλο. Αντιθέτως ο ταπεινός 18-55 (και is πλέον) δεν τα πάει καθόλου άσχημα σε αυτά.
Εάν θυμάμαι καλά στα 55 και f/8 γράφει μια χαρά.

Το καταλαβα Jim οτι ελεγες για τον φακο αλλα νομιζα οτι ελεγες για την ποιοτητα στα οπτικα-bye-.Δεν τον εχω δει απο πρωτο χερι τον is αλλα απο samples στον ιστο , οσο αφορα τις φωτογραφιες.
Ομως πραγματικα ο 18-70 δεν το αξιζει το 50ρικο νομιζω , καλο θα ηταν
να το γνωριζει οποιος θα παει σε Sony.

Το καταλαβα Jim οτι ελεγες για τον φακο αλλα νομιζα οτι ελεγες για την ποιοτητα στα οπτικα-bye-.Δεν τον εχω δει απο πρωτο χερι τον is αλλα απο samples στον ιστο , οσο αφορα τις φωτογραφιες.
Ομως πραγματικα ο 18-70 δεν το αξιζει το 50ρικο νομιζω , καλο θα ηταν
να το γνωριζει οποιος θα παει σε Sony.

Μπορει ανετα να παρει ενα μεταχειρισμενο ΜΙΝΟΛΤΑ. Εξαλλου δεν θα χρειαζεται is, OS, VR κτλ, αφου οι sony εχουν το συστημα σταθεροποιησης στο σωμα και οχι στο φακο.
Ειναι ενα πλεονεκτημα αυτο, νομιζω.

Μπορει ανετα να παρει ενα μεταχειρισμενο ΜΙΝΟΛΤΑ. Εξαλλου δεν θα χρειαζεται is, OS, VR κτλ, αφου οι sony εχουν το συστημα σταθεροποιησης στο σωμα και οχι στο φακο.
Ειναι ενα πλεονεκτημα αυτο, νομιζω.

Δεν διαφωνω .Αν ηθελε καποιος Sony ομως , θα ελεγα οχι με αυτον τον φακο.

Ο 18-70 είναι ο απολύτως χειρότερος φακός κιτ που κυκλοφορεί σήμερα. Τέλος!!!

Αν τον συνδυάσει κανείς με έναν αισθητήρα 14 μέγα, τότε οι εικόνες που θα πάρει είναι απλώς μεγάλες σε μέγεθος και τίποτε παραπάνω. Όπως είπε κι ο Τάσος έχει μόνο καλή ανάλυση (κι όχι στα άκρα όπου η πτώση είναι πολύ μεγάλη, άρα θα κάνεις crop, άρα ο φακός δεν θα είναι πια ευρυγώνιος).

Κοντράστ, χρωματικές εκτροπές, γεωμετρικές παραμορφώσεις είναι χάλι...

Η ίδια η μηχανή είναι ικανή, αλλά δείχνει ότι δεν είναι εμπνευσμένη σύλληψη σε σχέση με μια PENTAX K200D, CANON 450D. Το AF δείχνει κάπως χαζό, και το χτύπημα του καθρέφτη θυμίζει παλιότερες PENTAX.

Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη μηχανή ήθελα να αγοράσω λόγω σπαστής οθόνης. Δανείστηκα μια για 1000-1200 λήψεις, αλλά δεν με ικανοποίησε.

Είμαι και εγώ σε ένα δίλλημα μεταξύ της sony a350 και της canon450d. τελικά όμως μάλλον κλίνω προς canon πλευρά λόγω ποικιλίας φακών, καλύτερο "πιάσιμο" της μηχανής στο δικό μου χέρι και καλύτερων φωτογραφιών σε υψηλά iso http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra350/page29.asp -bye-

Ο 18-70 είναι ο απολύτως χειρότερος φακός κιτ που κυκλοφορεί σήμερα. Τέλος!!!

Αν τον συνδυάσει κανείς με έναν αισθητήρα 14 μέγα, τότε οι εικόνες που θα πάρει είναι απλώς μεγάλες σε μέγεθος και τίποτε παραπάνω. Όπως είπε κι ο Τάσος έχει μόνο καλή ανάλυση (κι όχι στα άκρα όπου η πτώση είναι πολύ μεγάλη, άρα θα κάνεις crop, άρα ο φακός δεν θα είναι πια ευρυγώνιος).

Κοντράστ, χρωματικές εκτροπές, γεωμετρικές παραμορφώσεις είναι χάλι...

Η ίδια η μηχανή είναι ικανή, αλλά δείχνει ότι δεν είναι εμπνευσμένη σύλληψη σε σχέση με μια PENTAX K200D, CANON 450D. Το AF δείχνει κάπως χαζό, και το χτύπημα του καθρέφτη θυμίζει παλιότερες PENTAX.

Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη μηχανή ήθελα να αγοράσω λόγω σπαστής οθόνης. Δανείστηκα μια για 1000-1200 λήψεις, αλλά δεν με ικανοποίησε.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο .