Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

για να δούμε, θα τον δοκιμάσω το βράδυ... ελπίζω να μην ξενερώσω :)
θα ετοιμάσω και τις "παραγγελιές"

καλά δεν εννοούσα ότι θα βγώ έξω τα μεσάνυχτα να τραβάω φωτογραφίες. Μέσα στο σπίτι θα τραβήξω κανά εξώφυλλο βιβλίου με καλό φως για να δω την ευκρίνεια του φακού. βέβαια μιας και προορίζεται για βίντεο δεν είναι τόσο σημαντικό. Πιο σημαντικό για μένα είναι να δω, αν το μοτεράκι του powerzoom ξεκινάει ομαλά ή αν κάνει ένα απότομο κούνημα όταν το πατάς, όπως πχ. στην fz1000.
Έχω δει πάντως κάποια βιντεάκια με τον SELP18-200 και η αίσθηση που δίνει με το πολύ αργό powerzoom είναι πολύ κινηματογραφική. Δε φαίνεται σα να ζουμάρεις, αλλά πιο πολύ σα να έχεις την κάμερα σε ρόδες και να κινείσαι προς το αντικείμενο

Πολύ καλό είναι που υπάρχει επιλογή ταχύτητας στο powerzoom. Το χέρι θα είναι σταθερό όμως κατά τη διάρκεια του PZ; Ή εννοείς σε τρίποδο;

ανάλογα την περίσταση. ίσως αν είναι στο χέρι να είναι πιο ρεαλιστικό, να δίνει την αίσθηση ότι περπατάς προς το αντικείμενο

μερικά πρόχειρα δείγματα του SELP 18-200 με την Α5100 σε raw, μέσα από το αυτοκίνητο.
https://www.dropbox.com/sh/vt6nsq4lmm1q3sw/AACJklbdpxftrnKTPmYOTIh6a?dl=0
Το sweet spot του φακού φαίνεται να είναι γύρω στα 50-70mm. Στα 200mm δεν έχει τόσο καλή απόδοση. Ο 70-200 είναι σαφώς καλύτερος. Όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερος από τον sony 18-105 oss. έχει πολύ λιγότερες παραμορφώσεις στα 18mm, είναι πιο μαζεμένος (αλλά πιο βαρύς) και η δυνατότητα να τον χρησιμοποιείς και με powerzoom και με χειροκίνητο ζουμ τον κάνει πραγματικά allround (και για φωτογραφίες και για βίντεο)
υπάρχουν 2 τρόποι να λειτουργήσεις το powerzoom. είτε από τον επιλογέα Wide-Tele πάνω στο φακό, είτε από το χειριστήριο του ζουμ πάνω στη μηχανή (στην περίπτωση της Α5100). Οι 3 ταχύτητες του powerzoom (Low-Medium-High) δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. κυμαίνονται από Απίστευτα αργό (18-200 σε περίπου 20sec) σε απελπιστικά αργο (18-200 σε περίπου 14sec) και σε αργό (7 sec). To καλό είναι ότι αν έχεις την επιλογή high έχει τη "μεγάλη" ταχύτητα από τον επιλογέα του φακού, αλλά τη μικρή ταχύτητα από τον επιλογέα της μηχανής. Επίσης είναι πολύ αθόρυβο το μοτεράκι του, δεν παύει όμως να ακούγεται ελαφρά.

Βαρύ το πλήγμα στην ποιότητα της εικόνας μόνο και μόνο για χάρη του powerzoom.

Ακυρώνεται το πλεονέκτημα του αισθητήρα της α5100 έναντι της FZ1000 που ήδη έχεις για all-around χρήση.

την έδωσα την FZ1000 :AFADF0:
στο βίντεο ούτως ή άλλως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η απόδοση του φακού όσο στη φωτογραφία

Ωχ, αυτό πόνεσε! Μεγάλες θυσίες για χάρη του powerzoom! Τόσο πολύ σε βολεύει;

Αν τόσο πολύ, μήπως να κοιτάξουμε τον FE28-135/4 που έπεσε τώρα στα 2150; :p

σίγουρα είναι πιο βολική η FZ1000, και ταυτόχρονα ο όγκος του φακού ακυρώνει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους και βάρους της Α5100 και η ποιότητα του φακού δεν αναδεικνύει το σένσορα όπως ο 70-200, όπως λες κι εσύ.
Όλα αυτά γίνονται για την οθόνη αφής! μεγάλες θυσίες όντως!

Last edited:

η μόνη μου ελπίδα είναι να βγει μια Α7000 με σώμα στυλ A77 , περιστρεφόμενη οθόνη αφής, 4Κ βίντεο και σύστημα εστίασης καλύτερο της Α6000.
τότε θα μου κάτσει λουκούμι με τους φακούς που έχω.
ά ξέχασα: θέλω και IBIS φυσικά για το διαμαντάκι τον 24/1.8!
1238843_326754550802576_727330178_n.jpg

Last edited:

Δεν πας κατ' ευθείαν σε NX1 λέω γω. Οθόνη αφής επιπέδου Samsung αποκλείεται να δεις σύντομα από τη Sony.

Ένα touch focus/touch shutter μας έδωσε στην α5100 και χαιρόμαστε. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν πιστεύω να δώσει οθόνη αφής αναφοράς.
Χάρη θα μας κάνει να μας δώσει ένα touch focus/shutter στην α7000 και αν.

Δεν πας κατ' ευθείαν σε NX1 λέω γω. Οθόνη αφής επιπέδου Samsung αποκλείεται να δεις σύντομα από τη Sony.

Ένα touch focus/touch shutter μας έδωσε στην α5100 και χαιρόμαστε. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν πιστεύω να δώσει οθόνη αφής αναφοράς.
Χάρη θα μας κάνει να μας δώσει ένα touch focus/shutter στην α7000 και αν.

έχω παραγγείλει την ΝΧ500 από το amazon.de, αλλά ακόμα είναι σε στάδιο προπαραγγελίας. Η ΝΧ1 μου φαίνεται ακριβή.
Έχεις δίκιο, είναι πολύ πιθανόν να μη βάλει κάν οθόνη αφής στην Α7000, ειδικά κρίνοντας από το παρελθόν όπου μόνο η σειρά 5 είχε οθόνη αφής...
Από την άλλη όμως θα φάει τόσο μεγάλο κράξιμο, αν βάλει IBIS, 4K και παραλείψει την οθόνη αφής, που ίσως να σκεφτεί να αλλάξει πολιτική.
θεωρώ ότι αν θέλει να χτυπήσει GH4 & ΝΧ1 πρέπει να βάλει και οθόνη αφής

Και να βάλει, δεν θα έχει την εμπειρία χρήσης της οθόνης αφής της Samsung.

Καλή κίνηση που παίρνεις την NX500. Μετρημένες πλέον οι μέρες της α5100 στα χέρια σου.

δοκιμαστικά την παίρνω για να έχω τις διακοπές του Πάσχα σε 4Κ. φαντάζομαι δεν κροπάρει όπως η FZ1000 στο 4Κ βίντεο, η οποία ξεκινούσε από τα 37mm.
σίγουρα βέβαια θα πάει πίσω στο amazon μετά από κανα μήνα. Δεν είμαι τρελός να την πάρω στα 749 ευρώ και να πέσει μετά από λίγους μήνες στα 400 ευρώ.
Η α5100 θα μείνει μέχρι να βγει κάτι καινούριο, γιατί έχω πολλούς φακούς e-mount.

Δηλαδή σας δανείζει το amazon μηχανές?
Για πείτε και σε εμάς τον τρόπο να πάρουμε καμιά fz1000 να παίξουμε.

όχι δεν τις δανείζει, απλά έχεις δικαίωμα να την επιστρέψεις εντός 1,5 μήνα no questions asked.
μάλιστα σου επιστρέφουν και ένα ποσό (συνήθως 7-8 ευρώ) για τα μεταφορικά της επιστροφής που πλήρωσες. Αν πάρεις όμως κάτι βαρύ και ογκώδες, δε συμφέρει να το στείλεις πίσω, γιατί είναι πολλά τα μεταφορικά.
Όταν παραλάβουν τη μηχανή, την ελέγχουν και σου επιστρέφουν όλα τα χρήματα.
όλο αυτό βέβαια έχει το ρίσκο ότι μπορεί να χαθεί η μηχανή στην επιστροφή (γι αυτό πρέπει να είναι πάντα συστημένο) ή ότι μπορεί να μην φτάσει εγκαίρως, οπότε να μην αποδέχονται την επιστροφή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

είναι λίγο σαν αυτό που κάναμε παλιά όλοι οι "Ελληνάρες" με το HMV στην Αγγλία σαν φοιτητές. Αγοράζαμε ένα CD, το αντιγράφαμε και το πηγαίναμε πίσω στο HMV για refund ή για αγορά άλλου CD. έτσι περάσαμε όλες τις σπουδές με ένα αγοράσμενο CD (=150cd).

Μπορεί σε κάποιον να φανεί αυτό ανήθικο σαν τακτική, δηλαδή "αγοράζω κάτι εν γνώσει μου από την αρχή ότι θα το επιστρέψω", αλλά στην πράξη κανείς δεν επιβαρύνεται.
Τα προϊόντα που επιστρέφονται βγαίνουν αυτόματα σε χαμηλότερη τιμή στα warehouse deals και τα παίρνει όποιος θέλει να γλιτώσει ένα 10-15% από την αρχική τιμή.
Το amazon δεν χάνει, αφού δεν πέφτει ποτέ κάτω από το κόστος, και μέσω αυτής της πρακτικής ουσιαστικά αυξάνει τον όγκο των πωλήσεων, αφού κάθε αγοραστής (είτε καινούριου είτε επιστραμμένου προϊόντος) είναι καθησυχασμένος ότι αν δεν του αρέσει θα το επιστρέψει.
Κ έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι.

κι όλα αυτά τα παιδάκια που κάνουν reviews στο youtube, αυτό το πράγμα κάνουν, ώστε να μπορούν να έχουν συνέχεια τα νέα μοντέλα και να τα δοκιμάζουν .
Εγώ το έχω κάνει 3 φορές μέχρι τώρα, αλλά μόνο τη 1 ήταν προμελετημένο. Είχα πάρει ένα ακριβό φλας Sony για να βγάλω φωτογραφίες στο γάμο ενός φίλου μου το καλοκαίρι. Οι άλλες 2 περιπτώσεις ήταν φακοί που δεν απέδιδαν όσο πίστευα ή περίμενα με βάση αυτά που είχα διαβάσει και τους έστειλα πίσω.
όπως λέει και ο tzo με το να είναι τόσο "large" το κατάστημα (που ουσιαστικά δεν είναι, γιατί υπάρχει σχετική νομοθεσία [και για την Ελλάδα με δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών]) όχι μόνο δε χάνει, αλλά μάλλον κερδίζει, γιατί σε γλυκαίνει και σε κάνει να ψωνίζεις περισσότερο