Sony A5100

Απάντηση: Νεα SONY A5100

800. Αλλα μη φανταστεις οτι εχω κανει πολλες δοκιμες. Καινουργια ειναι η μηχανη. Στο δευτερο βιντεο που πηγα να τραβηξω εσβησε. Για αυτο μου κακοφανηκε τοσο πολυ. Και δεν εκανα και χρηση προηγουμενως για να δικαιολογειται καπως. Κλειστη ηταν.

Re: Νεα SONY A5100

ερώτηση αν τη δουλέψει με εξωτερική μπαταρία δε θα σώσει τη κατάσταση αυτή;
το λέω γιατί ξέχωρα τον αισθητήρα ζεσταίνεται και η μπαταρία

Μ' αρέσει που πήρα και δύο έξτρα μπαταρίες!
Κανα δυο μηχανές ακόμα έπρεπε να πάρω και μερικές παγοκύστες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πλάκα πλάκα κάτι μου θυμίζει αυτό. Δεν είμαι σίγουρος οτι διάβασα το εδώ, ούτε σε ποια μηχανη αναφερόταν.
Πάντως, αν θυμάμαι καλά τράβαγε εκδηλώσεις και είχε αναγκαστεί να έχει δύο μηχανές μάλλον γι' αυτό το λόγο.
Ή μήπως ήταν λόγω χρονικού περιορισμού; Ε ρε αλτσχάιμερ...
Σας θυμίζει κάτι;

που να δεις τι γινότανε με τις canon...κάθε 5 λεπτά κλείνανε σε στουντιακη χρήση με πολύ φως!

Τώρα κάνω πάλι ένα τεστ με την Α6000 γιατί έχει περάσει καιρός και ούτε θυμάμαι ποσο αντέχει .... θα σου πω αργότερα.

ΥΓ... και στο dpreview πάντως, ο τύπος είπε ότι του έσβησε μετά από 40 λεπτά .... ε ΟΚ, είπαμε , δεν είναι βιντεοκαμέρα!
Δεν τη παίρνεις για τέτοια χρήση.

Ναι, αυτό θα διάβασες:

http://www.dpreview.com/forums/post/54926585

Δεν σε πιστεύω!
Ούτε ο Σωτηρακόπουλος της φωτογραφίας ...
Να λοιπόν που είχα διαβάσει κάτι, αλλά δεν έδωσα σημασία.

το τρίτο

Ευχαριστώ!

που να δεις τι γινότανε με τις canon...κάθε 5 λεπτά κλείνανε σε στουντιακη χρήση με πολύ φως!

Τώρα κάνω πάλι ένα τεστ με την Α6000 γιατί έχει περάσει καιρός και ούτε θυμάμαι ποσο αντέχει .... θα σου πω αργότερα.

ΥΓ... και στο dpreview πάντως, ο τύπος είπε ότι του έσβησε μετά από 40 λεπτά .... ε ΟΚ, είπαμε , δεν είναι βιντεοκαμέρα!
Δεν τη παίρνεις για τέτοια χρήση.

Για δες ρε συ Γιάννη να έχουμε μια εικόνα.
Εμένα πάντως όχι 40 λεπτά, ούτε τέταρτο.
Αν κράταγε 40 λεπτά δε θα έλεγα κουβέντα.
Που δε νομίζω να τραβήξω ποτέ 40 λεπτά συνεχόμενο βίντεο, εκτός κι αν με πάρει ο ύπνος!

Last edited:

κάνε και αυτά που σου είπα πάντως... xavc-s format, όσο πιο χαμηλο iso μπορείς (δοκίμασε τον 50μμ 1.8) και μακριά την οθόνη από το σώμα.
Κάνε ένα τεστ και πες μας.

Yg... στα τεστ που έκανα με την Α6000, σε θερμοκρασία δωματιου 20 βαθμοί Κελσίου, έγραψε 30 λεπτά συνεχόμενα, σταμάτησε φυσικά μετά γιατί υπάρχει το οριο των 30 λεπτών , συνέχισα και έγραψε αλλα 15 λεπτά περίπου και μετά έσβησε από υπερθέρμανση .
Αρα 45 λεπτά συνεχόμενα.... παρα πολλά για τα δικά μου δεδομένα.
Το lcd ήταν όσο πιο έξω γίνεται και μακριά από τη μηχανή, 25p 1080 kai avchd format.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νεα SONY A5100

κάνε και αυτά που σου είπα πάντως... xavc-s format, όσο πιο χαμηλο iso μπορείς (δοκίμασε τον 50μμ 1.8) και μακριά την οθόνη από το σώμα.
Κάνε ένα τεστ και πες μας.

Θα κάνω, αν δε στείλω τη μηχανή πίσω αυριο.
Ο μόνος λόγος που δεν τραβάω σε xavc-s, είναι ότι δεν έχω κάρτα. Άλλος εκνευριστικός περιορισμός που τον ανακάλυψα εκ των υστέρων.
Την έχω παραγγείλει και την περιμένω.

Πάντως αν είναι να ρυθμίζω τη μηχανή όπως γουστάρει αυτή, για να μην πάρει φωτιά, ζήτω που καήκαμε!

καλύτερα τότε να ξαναπάς σε m4/3 , μικρότερος αισθητήρας , μικρότερες απαιτήσεις ενέργειας .
Και το σώμα της gh3 είναι τουλάχιστον 3πλασιο .... μεγαλύτερο σώμα, πιο εύκολη απαγωγή θερμότητας.

Γενικά το "ότι πληρώσεις παίρνεις" δε μου αρέσει σαν φράση γιατί κάποια προϊόντα υπερτιμολογούνται.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι όσες φορές προσπάθησα να γλυτώσω κάποια χρήματα αγοράζοντας φθηνότερα προϊόντα, την πάτησα.
Μπορεί να είναι και τυχαίο.

δεν έχει να κάνει με τα χρήματα εδώ....
Ούτε φυσικά με τη ποιότητα, γιατί η 5100 έχει καλύτερο αισθητήρα.
Απλα είναι πολύ μικρή σε όγκο και δε μπορεί ν αποβάλει τη παραγωμενη θερμότητα.
Άλλωστε και οι πιο ακριβές dslr όπως canon 7D κλπ έχουν αντίστοιχα θέματα.

Re: Απάντηση: Νεα SONY A5100

Δοκίμασα ένα μισάωρο συνεχόμενο λήψη, κανένα πρόβλημα.
XAVC-S, 3200 iso, οθόνη σε κλίση, θερμοκρασία χώρου 18 βαθμούς.

και εγώ θα σου έλεγα να το ξαναδείς. Η δική μου εμπειρία με nex λέει ότι βγαίνει το πρώτο μισάωρο και στο δεύτερο κύκλο αρχίζει να ζεσταίνεται μέχρι 800iso και νορμάλ εξωτερική θερμοκρασία.
Το καλοκαίρι σε κλειστό ζεστό χώρο με 800-1000iso αρκούσαν 10 λεπτά για να ζεσταθεί.

Δεν τον βόλεψε όμως γενικά η μηχανή με το λιλιπούτειο μέγεθός της, οπότε η υπερθέρμανση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ακόμη και να τη δεις μια φορά, αν δεν τη δουλέψεις λίγο, δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο απίστευτα μικρή είναι.
Χωρίς φακό σχεδόν πλησιάζει τη Ricoh GR, αλλά βέβαια καμία σχέση σε εργονομία και μελετημένη διάταξη χειριστηρίων και ρυθμίσεων.

Προβλέπω 3πλη ανακοινωση από τη sony μέσα στο μηνα:
Α7000,Α7rII,RX10II