Στάθη πρόσεχε γιατί αν τελικά πάρεις όλους τους Sigma και τον 50άρη Sony, και δεν τους χρησιμοποιείς...θα βρεθείς να έχεις ξοδέψει τελικά όσα θα ξόδευες για τον zeiss 24mm.
μονο manual φακό μετά... εγώ έχω πάρει τον canon fd 24mm f/2 από ebay και τον περιμένω .... μαζι με τους υπολοιπους manual που έχω είναι ταμάμ για την Α7, και για τις nex φυσικά.
Λίγο αμαρτία δεν είναι να απαρνείται κανείς το touch focus αλλά και το C-AF της α5100 για χάρη ενός manual φακού;
Κάπως σαν να ακυρώνεται το δυνατό χαρτί της μηχανούλας.
Ο Zeiss 24/1.8 αποτελεί στολίδι του συστήματος σε aps-c. Πλέον έχει πέσει στα 700 ευρώ, τα οποία τα δικαιολογεί, αλλά και πάλι είναι πολλά για να επενδύσει κανείς τώρα που υπάρχει και η επιλογή του ff. Την εποχή που βγήκε (χωρίς τις α7) τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
ήρθε και ο canon FDn 24mm , 2 δείγματα στην Α6000 και Α7s , για να πάρεις μια γεύση πως φαίνονται οι φωτό .
Στην Α6000 (και σε όλες τις nex προφανώς) είναι μια χαρα 35αρης , και πολύ οικονομικός, αν ψάχνεις κάτι τέτοιο.
bokeh με 24αρη ?
Το μονο που δε κοιταω σε τετοιο φακο.... ειναι λιγο "νευρικο" , αλλα αδιαφορο για μενα.
Bokeh απο 35mm και πανω και κυριως σε φακους πορτραιτου εχει σημασια.