Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

Επειδή κάνω τα πρώτα μου βήματα στο YouTube ως reviewer είπα να ποστάρω το πρώτο μου βίντεο με την a5100. Κάθε παρατήρηση δεκτή μιας και η ασχολία μου με φωτογραφία και βίντεο ξεκίνησε ουσιαστικά με αυτή την μηχανή πριν 2 μήνες περίπου.

https://www.youtube.com/watch?v=qY9doHEqges

Απάντηση: Νεα SONY A5100

...off topic φυσικά δέν έχουν σχέση με το νήμα της μηχανής αλλά με μια γρήγορη ματιά, θα αναφερθώ στα γραφικά με κείμενο μπροστά.

Μπορει να σκουραίνει περισσότερο το φόντο να είναι πιο ευδιάκριτα τα γράμματα, όπως έγινε στο movies τεστ (αλλά εκει είναι μερδεμένα θετικα και αρνητικά μαζί) ομως στην αρχή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν εμφανίζοταν καλά. Επίσης ηθέλε αρκετά μεγαλύτερο spacing στον κάθετο άξονα μεταξύ γραμματοσειρών και περισσότερη ώρα να μενει επι σκηνής για να αφομιώνεται.
'Οπως και ο τίτλος με τη πολυ λεπτη γραμματοσειρα με σαφές φόντο δε γράφει καλά.

Παιδιά καλημέρα και απο εμένα και καλό μήνα! Είμαι νέος στον χώρο της φωτογραφικής μηχανής και κατέληξα στο να πάρω mirrorless. Τώρα έχω ξεκινήσει διάβασμα οπότε ξέρω τα βασικά πράγματα (aperture, shutter speed , ISO κλπ). Ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή η επιλογή της εν λόγω μηχανής (από θέμα ευκολίας στην χρήση). Διαθέτω ενα μπατζετ κάπου στα 500 και αυτό που θέλω είναι να παίρνω φωτογραφίες κυρίως τοπίων, προσώπων με bluring φόντο, street photography σε άριστη ποιότητα και γενικότερα την χρειάζομαι κυρίως στις διακοπές μου . Επίσης, απ' ότι διάβασα σε προηγούμενα ποστ δεν δίνουν φορτιστή μαζί με την μηχανή (ειναι δυνατόν?) ? Τέλος, ο φακός ο κιτ μου αρκεί για την χρήση που το θέλω (υπόψιν δεν έχω ιδέα τι παίζει με φακούς) ?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απο ευκολια στη χρηση , ειναι θεμα συνηθειας. Εγω ακομη και σε διαφορετικα μοντελα της canon ηθελα λιγο προσαρμογη καθως τα ιδια κουμπια τα εχει σε αλλες θεσεις. Για τοπια μια χαρα ειναι ο kit και για street κανει καθως ειναι compact. Εγω αυτον εχω παντα επανω στις διακοπες. Για bluring φοντο σε πορτραιτα θες φακο τουλαχιστον 50mm με μεγαλο διαφραγμα 2.8 το πολυ. Αυτο δεν στο προσφερει ο Kit.
Δεν εχει ξεχωριστο φορτιστη μπαταριας η συσκευασια. Εχει μονο το καλωδιο για να φορτιζει η μπαταρια οταν ειναι πανω στη φωτογραφικη.

Απο ευκολια στη χρηση , ειναι θεμα συνηθειας. Εγω ακομη και σε διαφορετικα μοντελα της canon ηθελα λιγο προσαρμογη καθως τα ιδια κουμπια τα εχει σε αλλες θεσεις. Για τοπια μια χαρα ειναι ο kit και για street κανει καθως ειναι compact. Εγω αυτον εχω παντα επανω στις διακοπες. Για bluring φοντο σε πορτραιτα θες φακο τουλαχιστον 50mm με μεγαλο διαφραγμα 2.8 το πολυ. Αυτο δεν στο προσφερει ο Kit.
Δεν εχει ξεχωριστο φορτιστη μπαταριας η συσκευασια. Εχει μονο το καλωδιο για να φορτιζει η μπαταρια οταν ειναι πανω στη φωτογραφικη.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο φακός κιτ τι διάφραγμα έχει? Δλδ bluring δεν πετυχαίνει καθόλου?

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο φακός κιτ τι διάφραγμα έχει? Δλδ bluring δεν πετυχαίνει καθόλου?
Ποιον άλλον σχετικά φθηνό θα προτείνατε?

πάρε τον sony sel 50mm 1.8 OSS και είσαι κομπλέ για πορτραιτα !
Μπορεί να τον βρεις και μεταχ/νο γύρω στα 180 ευρω.... αλλα θέλει υπομονή και ψάξιμο για να τον βρεις.

Δες ένα δείγμα που έχω βάλει παλιότερα....

DSC00584.jpg by John Spirou, on Flickr

Last edited:

πάρε τον sony sel 50mm 1.8 OSS και είσαι κομπλέ για πορτραιτα !
Μπορεί να τον βρεις και μεταχ/νο γύρω στα 180 ευρω.... αλλα θέλει υπομονή και ψάξιμο για να τον βρεις.

Δες ένα δείγμα που έχω βάλει παλιότερα...

Μου προτειναν και αυτον εδώ: http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3917 Θα κάνει για την a5100?

Όχι ακριβώς... Αυτός είναι Nikon, για να τον βάλεις θέλεις ανταπτορες , αλλά έτσι χάνεις την αυτόματη εστίαση .... Κι επειδή είσαι πρωτάρης θα δυσκολευτείς λίγο, ή αρκετά!

Όχι ακριβώς... Αυτός είναι Nikon, για να τον βάλεις θέλεις ανταπτορες , αλλά έτσι χάνεις την αυτόματη εστίαση .... Κι επειδή είσαι πρωτάρης θα δυσκολευτείς λίγο, ή αρκετά!
Μαλιστα.. Ευχαριστώ για τηνβοήθεια..Ο Sony Lens SEL 50mm F1.8 OSS θα είναι οκ για γενική χρήση? Κυρίως τοπία, street photography και γενικότερα σε διακοπές. Απλά ρωτάω γτ θα πάρω το σώμα κ έναν φακό. Μην πάρω τον κιτ αφου λένε ότι δεν είναι καλός.

Δε πάει έτσι.... Κάθε φακός είναι καλός για κάτι, δε γίνεται να έχεις έναν για όλες τις δουλειές! Αυτός που σου πρότεινα είναι ιδανικός για πορτραίτα , τον θες και το κιτ για γενική χρήση.

Εναλλακτικα υπαρχει κ ο 60αρης Sigma αλλα χωρις σταθεροποιηση, αν κ πιστευω οτι ο κιτ ειναι καλυτερος για γενικη χρηση κ δεν ειναι τοσο κακος οσο λενε. Απλα πρεπει να χρησιμοποιεις διαφραγρα απο 5,6 εως 8 για καλυτερα αποτελεσματα κ σε γενικες γραμμες πανω απο τα 24mm. Ενταξει δεν κανει το ξεφονταρισμα του 50αρη με 1.8 διαφραγμα αλλα αργοτερα αφου εξασκηθεις λιγο μπορεις να παρεις εναν μανουαλ με ανταπτορα πολυ πιο φτηνα

Σορρυ ρε παιδια αλλά δεν το κατέχω το άθλημα...Τωρα τα μαθαίνω..Αρα αυτόες λέτε οτι δεν θα με βολέψει για γενική χρήση ετσι..Αρα α πάω στον κιτ και με το bluring που κάνει??? Έχετε καμια φωτο με τον κιτ απλά για να δώ αν μου αρκει;

O kit στα 50mm με το φοντο μακρια θα σου κανει ξεφονταρισμα δεν τιθεται θεμα. Απλα εχει αλλα θεματα οχι τοσο σημαντικα κατεμε για ερασιτεχνικη χρηση. Το θεμα ειναι ο τροπος που ρενταρει ο καθε φακος το ξεφονταρισμα κ αν απλα θελουμε την πισω περιοχη out of focus ή αν θελουμε κ ενα ομορφο bokeh. Για αρχη δεν νομιζω να εχεις μεγαλες απαιτησεις. Κ εγω στην πορεια μαθαινω. Αν δεν μαθεις να στεκεσαι, πως περιμενεις να τρεξεις;

να παρεις τον κιτ, μια χαρα φακος ειναι ,θα εχεις και oos, αλλιος οπως ειπε ο Γιαννης οι πραιμερ ειναι

https://www.flickr.com/groups/2122756@N21/
https://www.flickr.com/groups/2122756@N21/pool/40709677@N06/

Σ' ευχαριστώ.Αν κατάλαβα καλα κ στις 2 περιπτώσεις είναι ο κιτ φακός της α5100 ετσι? Απλα σe άλλο σωμα.. Ο κιτ έχει ελάχιστο διάφραγμα 5.6?

ναι ειναι ο κιτ σε διαφορα sony σωματα,
στο ευρυγωνιο ειναι 3,5 και στο τελε 5,6

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Άρα παίρνω τον κιτ και βλέπω για τον άλλον μετα??

Αντί α5100 με τον κιτ φακό (488 ευρώ) + αργότερα τον 50/1.8 (+245 ευρώ = σύνολο 733 ευρώ), θα εξέταζα στη θέση σου και την επιλογή της Panasonic LX100 (644 ευρώ), που έχει ενσωματωμένο, αλλά φωτεινό φακό.
Aναγνωρίζω ότι ορίστηκε μπάτζετ 500 ευρώ, αλλά νομίζω ότι θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα μια λύση όλα-σε-ένα για τη χρήση που τη θέλεις.

Διάβασε το αντίστοιχο νήμα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/119474-Panasonic-LX100